Rintamamiestalon hiekkapuhallus

Kustannus?

Paljonko te olette maksaneet 50-luvun Rm talon maalinpoistosta hiekkapuhalluttamalla?


Mitä maalausfirma veloitti sen jälkeen?

27

9460

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiekkapuhalletaan

      ei puutaloja.

      • puhaltivat

        Ymmärrän mielipiteesi. Mutta vanhan, hilseilevän maalin poisraaputtaminen on loputon urakka. Ajelin tampereen ohitse ja siellä hiekkapuhalettiin talon toista seinää ja vastapuolella maalasivat ruiskulla sekä vielä pensselillä näyttivät varmistavan maalin tarttumisen seinälautoihin. Nopeaa ja helpoa!


      • Arkkivaari
        puhaltivat kirjoitti:

        Ymmärrän mielipiteesi. Mutta vanhan, hilseilevän maalin poisraaputtaminen on loputon urakka. Ajelin tampereen ohitse ja siellä hiekkapuhalettiin talon toista seinää ja vastapuolella maalasivat ruiskulla sekä vielä pensselillä näyttivät varmistavan maalin tarttumisen seinälautoihin. Nopeaa ja helpoa!

        Ymmärtää siis.

        Laudoitus tosiaan menee pilalle hiekkapuhaltamalla.
        Se, että sellaista näkee, ei tarkoita, että se olisi järkevää tai oikein.
        Helppoa ja nopeaa, ehkä, mutta siinä kaikki.

        Mitä talollesi pitäisi ja kannattaisi tehdä, ei ole kristallipalloasia.
        Pitäisi nähdä todellinen tilanne ja tehdä siitä johtopäätökset.
        Hankipa paikalle joku, joka tosiaan ymmärtää näitä juttuja.

        Hyvää maalauskesää!


    • koko verhous

      Hommaa uudet julkisivuverhouslaudat ja maalaa ne kerralla kuntoon. Samalla voit lisätä lämmöneristävyyttä esimerkiksi 50 mm runkolevyllä.
      Tulletusrakokin syntyy samalla - sitähän ei noissa taloissa useinkaan ole. Ja se voi olla yksi osatekijä maalin hilseilyyn.

      Maalaa laudat irrallaan (myös päät) öljypohjamaalilla yksi kerros pintamaalia (Pika-Teho, Ultra tms. muovidispersio). Viimeinen silaus sitten seinässä.

      • järkeä...

        Vaihtaa koko koko verhousta, jos nykyinen on kova. Vanha verhous on satavarmasti paljon parempaa puuta kuin nykyinen pikakasvatettu hötöpuu.
        Ulkopuolisella lisäeristyksellä talosta tulee aivan hullun näköinen ja kyllä se maali pysyy seinässä ilman tuuletusrakoakin kunha valitsee oikean maalin eikä mitään muovidispersioöljyalkydimaalia...


      • piju
        järkeä... kirjoitti:

        Vaihtaa koko koko verhousta, jos nykyinen on kova. Vanha verhous on satavarmasti paljon parempaa puuta kuin nykyinen pikakasvatettu hötöpuu.
        Ulkopuolisella lisäeristyksellä talosta tulee aivan hullun näköinen ja kyllä se maali pysyy seinässä ilman tuuletusrakoakin kunha valitsee oikean maalin eikä mitään muovidispersioöljyalkydimaalia...

        Rintmamies-talojen ulkovuori on laitettu aivan kiinni puru-eristeen vinolaudoitukseen ja on maalattu lateksilla. Minulla on ongelma, kun lateksin päälle on pyyhkäisty öljymaali. Tuntuu, että ainoaksi vaihtoehdoksi jää kokonaan uuden vuorauksen laitto. Sääli, sillä vuori on maalipintaa lukuunottamatta vielä hyväkuntoinen ja kovaa puuta, niinkuin aikaisemminkin muutkin on jo todenneet. Olisko kellään vielä vinkkejä...?


    • Aloittaja

      Talon puuverhouksessa ei ole vikaa vaikka maali ikävästi onkin karrella. Puu tuntuu olevan pomminkestävää lautaa kun naulakaan ei siihen yhtä herkästi uppoa kuin puukeskuksen toimituksiin. Ilmeisesti tiheäsyistä, hidaskasvuista lautatavaraa?!


      Entäs maalinpoisto polttomoottorisella painepesurilla jossa on painetta 200-??? baaria ?!

      ajatuksia?
      toteutustapoja?

      • Pehku

        Painepesu on hieman kyseenalainen juttu, kun purueristeinen talo, ettei vaan mene eristeisiin vettä...

        MEillä 100-vuotta vanha hirsitalo, ja se raapattiin manuaalisesti talkoilla. Seinää TODELLA PALJON, kun pohja-alakin lähemmäs 300m2... Meni päivä pari. Maalinpoistoaine kallista, ja se pitää siinä olevan parafiini takia pestä vielä kuumalla vedellä pois, joten kastuu joka tapauksessa. Suosittelen talkoita! Verhousta ei kannata missään nimessä vaihtaa, mikäli verhous kova.


    • Talotohtori- kirja

      Lainaapa kirjastosta Panu Kailan Talotohtori- kirja. Se käsittelee osin juuri rintamamiestalojenkin korjausongelmia. Suosittelen lämpimästi sen lukemista. Kirjan lukemisen jälkeen olet varmasti viisaampi kysymässäsikin asiassa.

      • 1950 R.M talo

        Täytyy käydä lainaamassa ja vielä miettiä mitä mekaanisia maalinpoisto menetelmiä voisi käyttää.


      • hommista yhtään mitään

        Herran Kailan ohjeet perustuu siihen että elämä on nykäänmkin kuin 50 sitten ilman WC:tä, savusauna pihan perällä ja riuku. Ja mitään ei saa muuttaa kun arkkitehti on aikanaan kaikessa viisaudessaan luonut loistavan asumuksen. Kailan mukaan paras seinä ei tarvitse maalia.

        Museoviraston budjetti on 100 miljoonia, työ ei maksa mitään ... korjaa siinä sitten rintamamies taloa samoilla periatteetteilla.


    • ja ei

      Älä hyvä ihminen pilaa taloasi.

      Tuossa viereisellä kadulla maalattiin rintamamiestalo lateksilla, joka alkoi irrota jo ennen kuin maalari ennätti toiselle puolelle taloa.

      "Korjaustoimenpiteenä" talo sitte hiekkapuhallettiin ja nyt ulkoverhous on lopullisesti pilalla. Siis kerta kaikkiaan aivan järkyttävän näköinen - siis aivan hirweä :(

      Talon pesu onnistuu painepesurilla, mutta maalinpoistoon siitä ei ole. Maali ei kuitenkaan irtoa kuin sieltä-täältä ja jos painetta ja vettä on tarpeeksi, niin tuho on vielä kamalampaa kuin hiekkapuhalluksella..

      • missään tapauksessa

        oletko varma, ettei maali alkanut irrota seinästä jo ennen maalausta, kyse on kuitenkin lateksista!? Lateksi pitäisi ehdottomasti kieltää lailla, sellaista myrkkyä, haiseekin pahalle, lahottaa seinät, jne.

        Itse asiaan, kuten jo moni asiaa on kommentoinut, älä missään tapauksessa hiekkapuhalla puuta.


      • Anonyymi

        Painepesuroi talosi ja nauti loppu ikä home ongelmista😂


    • Peruskorjaaja

      kirjassaan, ettei kissan selässä maali pysy. Ja kissan selältähän tuo hiekkapuhallettu lauta näyttää. Unohda koko homma. Toki tehokasta ja nopeaa, muttei laadukasta. Maali voi pysyä puhalletussa pinnassa pari vuotta - jos sellaista pintaa viitsii edes katsella niin monta vuotta.

      Unohda myös lateksimaali. Se tekee niin tiukan kalvon seinään, jolloin vesihöyry ei pääse seinän läpi -> tuuletusraoton rintsikka voi alkaa lahota (no ei kyllä kovin herkästi tai ollenkaan välttämättä aina, kokemusta on). Mutta ainakin huoltomaalaus on toivotonta. Lateksi kun irtoilee sieltä täältä ja jotkut ovat sitten niin pirun sitkeässä. Kravaaminen on yhtä helvettiä.

      Ruiskulla ei kannata levittää maalia seinälle. Ulkomaali tulee PAINAA telalla seinälle notta se pysyy kiinni.

      Itellä -38 rakennettu talo ja se oli maalattu viimeksi kai joskus 50tai60-luvuilla öljymaalilla. Perusteelliseen kravaamiseen meni reilu miestyöviikko kovaa työtä ja pitkiä päiviä. Idän ja pohjoisen laudat olivat kuin uusia. Etelän puolella aikalailla auringonsyömää ja lännessä siltä väliltä. Olisi ehkä pitänyt vaihtaa etelänpuoleiset laudat, mutten kehdannut.

      Kun olin saanut kaikki irtonaiset ja puoli-irtonaiset maalit veke, vetäsin naulojen päähän ruostesuojatäplät (Tikkurilan Rostex). Sitten paljastuneihin puukohtiin Uulatuotteen sinkkivalkoista. Sitten 30% laimennettu Uulatuotteen pellavaöljymaali. Ja lopuksi hinkkasin raa'an pellavaöljymaalin pintaan.

      Homma oli isompi kuin hiekkapuhallus ja lateksimaalin ruikaitus pintaan (joita en edes harkinnut), mutta luulen, että maali kestää varmaan yhtä pitkään kuin edellinenkin.

      Pellavaöljyllä maalaaminen on hieman raskaampaa ja työläämpää kuin esim. Tikkurilan "öljy"maaleilla, mutta luulen, että on kestävämpää. Lisäksi Uulan tuotteissa ei ole liuottimia (tärpättiä, tinneriä, teollisuuspensaa, tms.) laimentamassa, ne myydään ja ostetaan erikseen! Niinpä riittoisuus ja peittokin ovat ihan toista luokkaa. Eikä haise nenään.

      Tässä tuli nyt vähän mainosta Uulalle, mutta on niitä muitakin hyviä perint. maalien valmistajia, esim. Kymin Palokärki. Selvitin maalausta todella pitkään, ennenkuin alkasin maalaamaan. Hommasin Kailan molemmat kirjatkin, Talotohtorin ja maalauskirjan.

      Että onnea vaan!

      • Talon maalannut

        Maalasimme Uulalla 2004. Pääosin tyytyväinen. Ensin sudittiin homeenestoaine, sitten kaksi kerrosta maalia. Maalauskertojen välillä pari kuukautta.

        Pari vinkkiä niille, jotka tätä maalia käyttää:

        - homeenestoaine ennen maalausta pakollinen.
        - maalia on vedettävä OHUESTI. Jos levittää liian paksuja kerroksia, tulee valumia ja pahimmillaan liian paksuista kohdin alkaa maali hilseillä pois.

        Itsellä ei ainoatakaan homepistettä missään (toisin kuin lateksilla maalanneilla naapureilla) huolimatta siitä että 2004 satoi koko helkkarin kesän.

        Parissa kohtaa vuorilautoja joihin maalia tuli levitettyä liian paksusti maali on alkanut hilseillä. Harjasin viime viikonloppuna hilseet pois ja korjausmaalasin. Meni pari tuntia. Nyt taas hyvä.


    • TelaKalle

      vesiohenteinen maali on paras esim. pika-teho tai sit hitusen kalliimpi ultra. harjaa ja raapii vanhan irtoavan maalin pois jos aikaa ja rahaa niin pohjakäsittelee aurinko seinän liuotin pohjaisella pohjusteella ja varmaan pysyy ja ei voi epäonnistua koska vesiohenteinen käy öljymaalin päälle ja vesiohenteisen päälle. Ja se maalin irroitus puhaltamalla ---->pienipaine ei tee pahaa laudalle mutta vie aikaa...

      • Anonyymi

        Hiekkapuhallus kvartsihiekalla ja pintaa puhdistamatta paksumaalikerros 1litra/2 neliötä
        lopputulos tikkuinen,rosoinen syviä uria,ruma ja mahdoton puhdistaa. Vanha lyijypitoinen maali pölynä marjapensaiden ja omena puiden päälle ja myös rakosista sisätiloihin. yrittäjä vakuutteli hiekkapuhalluksen olevan niin hellävarainen, että vain maali lähtee.Tällaista työtä 30 vuoden kokemuksella. Reklamaatioon vastattiin kun oli vanha talo


    • Anonyymi

      Soodapuhallus on nykyajan menetelmä. Ei missään tapauksessa mitään hiekkapuhallusta tai painepesua eikä vesivärillä maalausta vaan oikeaa eli öljymaalia. Maalasin Teholla aikoinaan ja ensimmäinen uusinta oli 27 vuoden päästä. Se tehtiin värin takia, pohjia ei tarvinnut raapata kun lateksia (ei kun akrylaatti'maalia') ei ollut käytetty.

    • Anonyymi

      Varsinaisia tietäjiä olette! Ei jumal. Täältä ei kannata tietoa hakea.

    • Anonyymi

      Kiitokset tämän aloituksen nostosta !

      • Anonyymi

        Soodapuhalluksella ei lateksit lähde seinästä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soodapuhalluksella ei lateksit lähde seinästä

        Olen omin silmin nähnyt silloisees naapurustossa olleen HIEKKApuhalletun rintamamiestalon.
        Yhdellä sanalla: PILALLA!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen omin silmin nähnyt silloisees naapurustossa olleen HIEKKApuhalletun rintamamiestalon.
        Yhdellä sanalla: PILALLA!

        Hanki silmälasit. Verhouslaudat siinä vaan kärsii.


    • Anonyymi

      Hiekkapuhallus toimii ruosteen poistossa raudasta, taitaa joiltain olla liikaa vaadittu ellei järki ei sano ettei sama tekniikka puun kanssa toimi...

      • Anonyymi

        Vanhan rintamamies talon seinään ei muuta kuin bensaa ruiskulla ja ITSE PUHALTAA SIIHEN TULET.Kaikista paras.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhan rintamamies talon seinään ei muuta kuin bensaa ruiskulla ja ITSE PUHALTAA SIIHEN TULET.Kaikista paras.

        Palovakuutus kannattaa tarkistaa myös.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2904
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      411
      2798
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2237
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      1984
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      9
      1821
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1775
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1592
    Aihe