tietoa nöffistä pikaisesti

auttakaa äkkiä

tilanne se että siskoni joka on 20v on ostamassa 2-3v nöffiä, mutta ongelmana on se, että hänellä ei ole mitään käsitystä koiran kasvatuksesta puhumattakaan isosta koirasta??? Kun tuossa tänään kyselin häneltä asioita niin eipä juuri muuta osannut sanoa nöffistä kuin sen ot iso ja musta. Ei ruokailusta, ei lenkkeilystä, ei uimisesta, ei mistään tarvikkeista. Voisiko joku auttaa ja kertoa esim minkälainen hihna ym olisi nöffille olisi hyväksi, entä kaulapanta vai valjaat??? hirvittää tuon siskon touhu??

6

1569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vai pilaako..

      Jos tämä on todellinen tilanne niin KÄSKISIN kyllä siskon olla ottamatta ainuttakaan nöffiä! Ja vielä 2-3!! MIKSI??

      Ovatko nöffit pentuja vai jo aikuisia koiria? Pennuille kannattaa aina hommata aluksi tavallinen "solkipanta". Mutta panta nyt on pieni huolista.. Nöffin turkin hoito on vaativaa ja kun on kyse suuresta koirasta, perusasiat tulee opettaa heti pienestä pitäen tai helvetti on irti, vaikka ns. helposta rodusta puhutaankin. Lisäksi varsinkin suuren koiran kasvatuksessa tulee ottaa huomioon kaikki "rajoitteet" joita terveen kasvun kannalta on ajateltava. Nopeasti suureksi kasvava koira on mm. kannettava rapuissa periaatteessa niin kauan kuin jaksaa ym. liikaa liikuntaa on vältettävä mutta tarpeeksi on liikuttava. Näin vältytään kasvuhäiriöiltä. Ruokinta on samaan asiaan liittyen tarkkaa!!! Suuria ongelmia on tiedossa mikäli ei tiedä mihin ryhtyy, suuren koiran eläinlääkäri reissut ovat suuria hinnaltaan! Kaikki lasketaan kilojen mukaan! Mm. lääkkeet. Suosittelisin ottamaan yhteyttä rodun kasvattajiin sekä ainakin vierailemaan tällä sivustolla www.newfoundland.fi

      Mutta sinun asemassasi puhuisin siskoni jättämään koiran ottamisen myöhempään ajankohtaan, jolloin on ennättänyt keräämään tietoa ko. rodusta.

      • edelliselle

        Etkös osaa lukea siinä lukkee 2-3v eli 2-3 vuotiasta toisin sanoen kyse oli iästä ei määrästä.
        Eikä meistä kukaan ole seppä syntyessään,jokaiselle meistä ensimmäinen nöffi on ollut nimenomaan ensimmäinen.
        Kyllä sen hoidon ym.oppii käytännön kautta ja eiköhän edelliseltä omistajalta irtoa ohjeetkin mukaan.


      • hehehehe
        edelliselle kirjoitti:

        Etkös osaa lukea siinä lukkee 2-3v eli 2-3 vuotiasta toisin sanoen kyse oli iästä ei määrästä.
        Eikä meistä kukaan ole seppä syntyessään,jokaiselle meistä ensimmäinen nöffi on ollut nimenomaan ensimmäinen.
        Kyllä sen hoidon ym.oppii käytännön kautta ja eiköhän edelliseltä omistajalta irtoa ohjeetkin mukaan.

        ei nöffi todellakaan ole mikään vaikeimmista korista. turkki on ainut mikä siinä vaatii. ja pitää muistaa että koira on iso. tietoa löytyy rodusta mm. newfondlandin omilta sivuilta


      • olikin
        edelliselle kirjoitti:

        Etkös osaa lukea siinä lukkee 2-3v eli 2-3 vuotiasta toisin sanoen kyse oli iästä ei määrästä.
        Eikä meistä kukaan ole seppä syntyessään,jokaiselle meistä ensimmäinen nöffi on ollut nimenomaan ensimmäinen.
        Kyllä sen hoidon ym.oppii käytännön kautta ja eiköhän edelliseltä omistajalta irtoa ohjeetkin mukaan.

        puhe vuosista eikä määrästä, huolimatonta lukemista minulta. Mutta siltikin, ei ole koirankaan kannalta hyvä, jos omistaja ottaa koiran tietämättä mitään ko. rodusta tai sen hoidosta. Mikäli ei tiedä mitään, yleensä tulee yllätyksiä, jolloin koirat lähtee helposti kiertoon. Tietenkin on jokaisen oma asia mitä tekee, mutta kerran kysyttiin niin vastasin. Toivottavasti myyjällä olisi sen verran järkeä, ettei minne tahansa koiraansa anna! Ja mikäli ei, niin tuskinpa sieltä hääppöisiä hoito-ohjeitakaan saa.

        Millaiseen paikkaan tämä kyseinen koira nyt on siskosi kanssa menossa asumaan?? Ja miksi nyk. omistaja siitä luopuu? Tietääkö siskosi koiran historiasta, terveydestä ym. asoista?

        En sano etteikö kokemattomalle nöffiä voisi suositella, mutta mielestäni olipa kyse mistä tahansa rodusta, koiraa hommatessaan tulee ottaa rodusta ja koiran hoidosta selvää!!! Ja varsinkin kun on isosta rodusta kyse, sillä mikäli tulisi esim. käytösongelmia esille, niin nöffin kokoista koiraa on aika vaikea hallita verrattuna pieneen koiraan.

        Toivon vain koiran sekä tulevan omistajan parasta.


    • sämpylä,.,

      omistajalta pitää tulla tietoa koirasta mukana ja kirjastosta kannatta ahakea oppaita. Noin isolle koiralle on oltava selvää kuka on pomo talossa tai ongelmia on luvassa eli sille on oltava tiukka heti alusta asti sillä voimalla ei pärjää.

      Eri koirat syö eri tavalla, mutta siitäkin sa aohjeet omistajalta. Meillä esim syö kerran päivässä papanoita ja siihen lisätään jotakin kalaa tai lihaa. Enempää ei suostu syömään ei yhdessä eikä kahdessa osassa ollenkaan.

      Liikunnan tarve on koirasta kiinni eli mihin on tottunut ja missä kunnossa on lonkat sun muut. Koostakin riippuu tuo liikunnan tarve ja tahti. Aina koira tarvitsee liikuntaa se on selvä, mutta ei mitään hurjia lenkkejä kuitenkaan. Nyrkkisääntö on, että mitä pienempi koira sitä enemmän se yleensä liikkuu ja toisinpäin mikä lienee luonnolista koska iso massa vaatii voimia enemmän saada liikkeelle.

      Uinti on koiralle kuin koiralle hararstus, joillekkin jopa työ tai jotakin suurempaa esim vesipelastusta, mutta ei pakollista edes se uinti, vaikka nöffille se on kyllä se omin elementti..

      Koiralle hyvä iso ruokakuppi ja vesiastia. Karsta turkin hoitoon. Kaikein suurin kelatalutin on passeli jos koiran hallitsee, muuten paksu ja tukeva nahkaremmi. Meillä ainakin peruutta tavallisista pannoista ulos niin näppärästi että suosittelen puolikuristavaa pantaa, tässäkin varmaan koiran mukana tulee toimiva malli. Valjaat ei välttämättä ole hyvä ratkaisu koska niissä koiran hallinta on huomattavasti vaikeampaa kun se massallaan saa vauhtia..

      Kasvattajahan ei yleensä myy noin vain koira avaan antaa tietopaketin etukäteen luettavaksi. Sitä kannattaa siskonkin kysyä kun käytetyn koiran ostaa. Muutenkin kannattaa tututstua koiran kasvatukseen sillä tuossa iässä nöffi voi olla aika kakara vielä..

    • Seepi -96

      No, ruokaa täysi-ikäiselle nöffille olisi hyvä antaa 1-2 kertaa päivässä, ja ruoka-annos tarpeen mukaan. yleensä se on semmoiset yksi ja ½ kourallista koiran raksuja, tai jos ottaa purkki ruokaa, niin joku 4 ruokalusikallista. Ruuan täytteeksi visi ruokaan sekoittaa myös vaikka maksalaatikkoa, koska koiralle siinä on jotain vitamiinejä. Lenkitys on oltava vähintään aamulla, päivällä, ja illalla. Jos koiraa ei voi käyttää niin usein lenkillä, on se otettava pihakoiraksi, tai olla ottamatta koiraa ollenkaan. Lenkit voisivat olla nöffin kohdalla vähintään 15 minuutin mittaisia. Uimisesta nöffi pitää, ja sitä kannattaakin käyttää koirauimarannoilla kesällä, talvela taas ei. Tarvikkeisiin kuuluu muummoassa ainakin kolme lelua, pari puruluuta, ruoat, juomakuppi roukakuppi, makuualusta, jne. Valjaat olisivat nyt aluksi ainakin hyvät, koska jos koira vetää, se käy koiran kurkulle, ja se alkaa yskiä. Hihnan kannattaa olla semmoinen aika pitkä nahkahihna, isolle koiralle ei kannata ostaa flexiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2439
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2174
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      190
      2113
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1242
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1212
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe