Mitä maksaa pienen (n. 120 neliön) puutalon rakentaminen?

Tuleva rakentaja

Suunnitteilla olisi rakentaa pieni valmistalo, ehkä noin 120 neliöö pääkaupunkiseudulle. Kertokaa millä hinnalla sellaisen saisi pystyyn, jos ei itse tee kovin paljon.

14

7599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vielä parempi

      vastaus: kaikki rahat siihen kuitenkin menee.
      (Vähän järkeä noihin kysymyksiin)

    • pk-seudun

      kalliille tonteille enää rakentaa halpoja pikkutaloja? Vs. tontti maksaa joka tapauksessa 150k€ ja yli, tuon kokoisen Älvärin saa paikalle lähes samaan hintaa. Siinä menee kallis maa hukkaan.

      • kysymys, jota kannattaa

        tosiaan pääkaupunki- tai muulle kasvualueelle rakentavan pohtia. Siis kannataako sitä kallista tontia pilata millään halvimmalla mahdollisella puikulalla.


      • kun...
        kysymys, jota kannattaa kirjoitti:

        tosiaan pääkaupunki- tai muulle kasvualueelle rakentavan pohtia. Siis kannataako sitä kallista tontia pilata millään halvimmalla mahdollisella puikulalla.

        ...kuitenkin myyntihinta aikanaan on neliöriippuvainen, harvaa kiinnostaa tontti vaan taloahan sitä ollaan ostamassa. Saman kysymyksen voi esittää toisinpäin, kannattaako kehyskuntaan rakentaa 300kem unelmataloa jos hintataso on kuitenkin huomattavasti pk-seutua edullisempi.


      • itse maalle rakentava
        kun... kirjoitti:

        ...kuitenkin myyntihinta aikanaan on neliöriippuvainen, harvaa kiinnostaa tontti vaan taloahan sitä ollaan ostamassa. Saman kysymyksen voi esittää toisinpäin, kannattaako kehyskuntaan rakentaa 300kem unelmataloa jos hintataso on kuitenkin huomattavasti pk-seutua edullisempi.

        Niin, minusta on kyllä aika kauheeta jos vaan ajatellaan jälleenmyyntiarvoa. Aika pk-seutulaista ajattelua... ITSELLE sitä taloa rakennetaan - ei mahd. joskus tuleville ostajille! Meille rakentamisessa tärkeintä oli löytää unelmien tontti, talossa/koossa voidaan tinkiä kun paikka on niin upea!


    • Tuleva rakentaja

      Eiköhän se ole kaikista ekologisinta ja järkevintä rakentaaa sen kokoinen talo kuin tarpeet vaativat. Turha sitä on lämmitellä kaiken maailman takka- ja kirjastohuoneita, joissa kerran viikossa istutaan tunti. Omalle perheelle rakennan, en mahdollisille tuleville ostajille. Kustannusarvio jäi edelleen epäselväksi.

      • saat laskea

        talolle hintaa pk-seudulla n. 2000€/m2 jos sekään riittää. Itse kovalla työllä tehtynä pääsee alle 1500€/m2. Designin tai Älvärin voi saada n. 200k€ asuttavaan kuntoon.

        t. 2 taloa rakentanut


    • kallere

      Mistä te pellet maksatte,mutta minä teen 120 neliön talon 85000euroon laadusta tinkimättä(yli ampumatta),toki itse tehden
      T sähkömies/timpuri/maalari/muurari/jokapaikan höyläri

      • peikkotyttö2222222

        Aika halvalta kuulostaa toi sun rakennushanke, joten mietinkin mahtaako se olla kovinkaan realistinen. Ikäväkseni olen todennut monen tutun talosta, joita on sitten itse väsätty, että ne on myös sen näköisiä. Kaikki on vähän sinne päin. Kannattaa kyllä maksaa ammattilaisesta, jos ei itse ole. Saa sen mukaista jälkeä myös.


    • n.120 neliöö

      maksaa pääkaupunkiseudulla (siis pelkkä talo) 130-170 000 euroa. Riippuu täysin talotehtaasta. Itsellesi jää ulkomaalaus. Toki lisäkuluja aika lailla tuo maatyöt, luvat, sähkö, lvi yms. mitkä tilaajan pitää hoitaa tontin rajalta talolle.

      • ja siis...

        ... jos laatua haluaa ni onhan niillä tietyillä tehtailla seftifikaatteja yms.
        Se on ainakin laadun tae! Niitäkään ei niin vain saa!
        Kannattaa vertailla ja miettiä miten paljon maksaa laadusta tai laaduttomasta!


      • älkää olko naiiveja
        ja siis... kirjoitti:

        ... jos laatua haluaa ni onhan niillä tietyillä tehtailla seftifikaatteja yms.
        Se on ainakin laadun tae! Niitäkään ei niin vain saa!
        Kannattaa vertailla ja miettiä miten paljon maksaa laadusta tai laaduttomasta!

        Pakko sanoa, ettei mikään serti ole tae minkään tasoisesta työstä. Se on tae siitä, että tekijä on jollain tavalla joskus mitattuna osannut tehdä jonkun asian vaaditun rajan ylittävällä tavalla. Tekijä siis osannee tehdä työn hyvin niin halutessaan. Silti tarvitaan aina valvonta ja onnistumiseen sidottu maksu.


    • 1300 neliö

      Olen pyytänyt tarjouksia eri firmoilta, aion rakentaa 2008. Ensin täytyy itse tietää mitä haluat.Sitten pyydät tarjouksia, niistä alat sitten tinkiä taloedustajan kanssa.Nekin haluavat kilpailla ja asiakkaita ja rahaa, mutta näyttää olevan halvimmillaan aika valmiiksi 1500 neliö.
      Vastaava mestari maksaa, jos teetät aika valmiiksi talotehdas järjestää kaiken, muttei sinun tarvii kaikkea ottaa pääkaupunkiseudulta jossa on pääkaupunkilisä palkoissa.Taloedustajat järjestävät rakennusporukan, kilpailuta niitä talopaketteja. Ei kannata nettijuttuihin luottaa vaan suoraan alat kysellä, esim Kastelli, edullisia on, tai jotain pieniä firmoja voit tarjousta kysellä.
      Finlamelli on luotettava, tuttuni sai juuri sieltä paketin , kaikki täsmää, itse kyllä rakentavat, ei edes kattoa ottaneet firmalta, vaan itse tilasivat peltikaton.Olen maallikko mutta tarkka ja nuuka ja minut otetaan tosissaan firmoissa, silti lasketan ja lasken kaikki.
      Päätöstä en ole tehnyt, eikä sinunkaan kannata heti päättää, iso projekti on myös pitkän tähtäimen suunnitelma.Älwstalot tarjoaa avaimet käteen edullista mutta tyyydyttääkö lopputulos.On minulle tarjottu 90.000 euroa 70 neliötä, lähes avaimet käteen, eli ulkokuori itse pitää maalata ja pohjatyöt hiekkoineen, ei muuta.
      Kun sen talorahan työllä tienaa eikä perintöä ole,
      laske ja kilpailuta.Tsemppiä ja älä ala liian velkoihin, tingi vaikka jostain, keittiöön saa hunajaa maksaa, ja kaikki erkkerit lisäävät hintaa. Silti talopaketi x 3 on talosi hinta.Tee itse piha, siivous, sisustusta ja iloitse omasta työstä.

    • rakentaKAA½!!!

      maksoi 540 000mk/90.000e.220 kerros neliötä.Vitsi?Ei.Vuokratontti,massanvaihto erittäin edullista ja vähäistä.itse suunniteltu ja toteutettu lama-ajan talo.Ei todellakaan mikään kaunis tai pramea, mutta palvellut 15 v.4 henkisen perheen sääsuojana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8634
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      127
      2332
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1724
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe