Faktat

Roy Orbison

Faktahan on se että jo Suomen edellinen peli kotona
Armeniaa vastaan oli hirveää katsottavaa, Nurmela teki yhden puoli tsäkä maalin. Azeri peli oli vain
viimeinen silaus, Suomen peli ei ole toiminut sitten
Portugali matsin, pojilla taisi nosta Hartsport-juoma hattuun.

Ikävä fakta on myös se että Suomen huiput Hyypiä,Litmanen,Forssell, Eremenko, Pasanen, Kuqi, Väyrynen kaikkien näiden ura on ollut selkeässä lasku suunnassa viimeisen vuoden ajan.

Vain Jässi Jussi Jääskeläisen ura on ollut nousussa.

2

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • surkea esitys

      Kun Suomi pelasi "yllättäin" Armenian kanssa 0-0, lehdissä jossiteltiin menetettyjä paikkoja. Aivan, kyllä niitä maalipaikkoja oli, mutta silti 0-0 oli monessakin mielessä oireellinen tulos. Jo siinä pelissä Suomen pelinrakentelu näytti ajoittain surkealta. Nyt tappiossa samat ongelmat kärjistyivät, kun vielä meni yksi omiinkin. Missään nimessä Suomi ei olisi ansainnut voittoa, vaikka eihän voittajan tarvitsisi voittoaan kenellekään selitellä.

      Armenia ja Azerbaidzhan olivat Muurisen aikaan helppoja vastuksia Suomelle. Muurisen aikaan Suomi yleensä voitti etukäteen heikommat ja hävisi etukäteen vahvemmille, toki joskus karsinnoissa onnistuttiin nipistämään tasapelipisteitä koviltakin mailta (esim. Saksalta kahdesti). Kun Suomi voitti vieraissa MM-kisoissa pelanneen Puolan ja pelasi kotonaan tasan MM-välieriin yltäneen Portugalin kanssa, oli helppo ajatella, että Muurisen johtama Suomi ei olisi saanut noista peleistä neljää pistettä. En usko vieläkään, että olisi. Muurisen johtama Suomi olisi kuitenkin saanut vieraspeleistä Armeniaa ja Azerbaidzhania vastaan enemmän kuin yhden vaivaisen pisteen. Aiempien karsintojen perusteella odotimme kuutta pistettä, mutta se ei ollut lähelläkään.

      Ainakin minusta näyttää, että Hodgsonin pelitapa sopii paremmin sellaisia joukkueita vastaan, jotka rakentavat itsekin peliä. Peli perustuu kurinalaiseen puolustamiseen ja vastaiskuihin, mutta etukäteen heikompia maita vastaan ei voi pelata niin. Kun Suomen pitäisi ottaa ote ja rakentaa peliä, tulos on jotain käsittämätöntä. Suomi pelasi Bakussa amatöörimäisesti. Kenttä oli huonossa kunnossa, mutta se ei riitä selittämään tuota esitystä. Joukkue näytti tahdottomalta, pelistä puuttui lähes koko ajan liike ja syötöt olivat vähintäänkin heikkoja. Pelissä ei ollut mitään ideaa. Kukaan tavallinen kuolevainen ei käsitä, miksi Hodgson panttasi vaihtoja, kuten tasapeliin päättyneessä Armenia-pelissäkin.

      Esimerkiksi Tanska on realistinen vertailukohde Suomelle, koska se on suunnilleen samankokoinen Pohjoismaa. Tanskan peli vuoden 2002 MM-kisoissa ja 2004 EM-kisoissa oli eri planeetalta kuin Suomen peli Bakussa. Tanska ei ollut mukana viime kesän MM-kisoissa, mutta on silti tasolla, jonne Suomella on vielä pitkä matka. On tietysti rehellisyyden nimissä sanottava, että hävisi Serbiakin Kazakstanille ja jos sinne EM-kisoihin päästäisiin, siellä ei olisi kovin monta joukkuetta, jotka antavat vastustajan puskea puolustusmuuriin ja iskevät vastaiskuista.

      Niin, mitä nyt Kreikka voitti vuonna 2004 sillä pelitavalla Euroopan mestaruuden.

      • AntiDyer

        Nostit hyvän näkökannan asialle! Suomen pelitapa on niin puolustusvoittoista nyt että voisi melkein sanoa että parjäämme Portugalia ja Puolaa vastaan paremmin kuin näitä jumbomaita vastaan. Meitä vastaan on edelleen tehty vähiten maaleja lohkossa.

        Pelitapa on sellainen että sillä nyhvätään täysin paikoillaan tämmöisiä heikosti-rakentavia maita vastaan. Paikkoja ei edes tule maalintekoon. Ainoastaan jos vastustaja puskee hirveellä raivolla Suomen kimppuun niin päästään vastaiskulla tekemään se 1-0 voittomaali. Nyt Azerit ei myöskään tehnyt mitään ja peli puuroutui täysin. Erikoistilanteesta roiskui yksi säkä-paikka josta sattumoisin joku veti todella taidokkaan vedon alapesään.

        Homma on kääntynyt päälaelleen. Pitäisihän sitä nyt sentään pystyä parempaan heikompia vastaan kun hyville kerran pärjätään tällä taktiikalla. Taktiikan pitäisi toisin sanoen muuttua pelin mukaan tai kutsua Muurinen hoitamaan nää pikku-maat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe