Kaste Ganges virrassa

saarnaaja.

Ev.lut kirkon antama vauvakaste on Babylonin kaste, ja siksi jokaisen vauvana kastetun tulee nyt aikuisena ottaa upostuskaste.

Lapsikaste on kyllä sakramenttina pätevä (ap.t. 2:39), mutta ev.lut kirkon kaste ei ole kristillinen kaste lainkaan, vaan Babylonin kaste jolla lapsi liitetään maailmanlaajuiseen katoliseen ekumeeniseen uskontoon, Babylonin porttoon.

Aitoa kristillistä upostuskastetta ei voi saada ev.lut, ortod tai katol kirkoissa, vaan ainoastaan Babylonista eronneissa lahkoissa jotka ovat erottautuneet tämän maailman järjästyksen valheista ja pahuudesta ja ovat siten jumalan omaisuuskansa.

7

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutkinut.

      Baabelinkaste on lahkojen uudestikaste, anabaptusmus, luciferus.
      Baabelin kielten sekoitus tapahtuu noissa lopun ajan karismaattisissa henkiliikkeissä (toronttolaisuus, helluntailaisuus, nokialaisuus jne.)

      • näinpä se on

        Sana yhdestä kasteesta ei merkitse sitä, etteikö kastetta voisi suorittaa uudelleen, mikäli sitä ei aiemmin ole toimitettu Raamatun mukaisesti.

        Efesossa oli 12 opetuslasta (Apt. 19:1). Opetuslapsi-sana tarkoittaa Uudessa testamentissa
        uskoon tullutta (Apt. 14:22). He ottivat kasteen
        Jeesuksen nimeen (Apt. 19:5), koska olivat kastetut vain Johanneksen kasteella (Apt. 19:3).
        Paavali itse kastoi efesolaiset uudelleen, vaikka juuri heille hän kirjoitti että on vain "yksi Herra, yksi usko, yksi kaste" (Ef. 4:5). Apostoli oli tarkka.

        Vain se seikka, ettei efesolaisia oltu kastettu oikeaan nimeen, vaikka he olivat uskovia ja opetuslapsia, sai hänet uusimaan kasteen (Ap.t. 19:1-6).

        Samassa yhteydessä on kirjoitettu myös: Yksi usko. Jos sinulla aiemmin on ollut uskomuksia, jotka poikkeavat raamatullisesta uskosta, se ei kuitenkaan merkitse ettetkö nyt saisi uskoa uudelleen oikein.

        Siinä on kirjoitettu myös: Yksi Herra. Jos sinulla on ollut vaikka kymmenen erilaista herraa aikaisemmin, sekään ei merkitse, ettetkö nyt voisi ottaa omaksesi uutta Herraa, Jeesusta Kristusta.

        Samoin jos sinulle on aiemmin tehty jokin muu toimitus kuin Herran Jeesuksen asettama uskoviksi tulleiden upotuskaste, se merkitsee sitä että sinua ei vielä koskaan ole kastettu tällä Raamatun sanan mukaisella
        yhdellä kasteella.

        Ohjeena kastekysymyksessä tulee olla ainoastaan Uuden Testamentin opetus ja käytäntö.

        Ihmisten tulkinnat ja historiallinen kehitys ovat jättäneet jälkensä kaikkeen, mutta myöhempien
        vuosisatojen kehitys ei saa olla ohjaamassa myöskään kastekäsitystämme.

        Myös Jeesus oli uudelleen kastettu. Raamattu kertoo että Jeesus ympärileikattiin lapsena:

        Luuk.2:21

        Kun sitten kahdeksan päivää oli kulunut ja lapsi oli ympärileikattava, annettiin hänelle nimi Jeesus, jonka enkeli oli hänelle antanut, ennenkuin hän sikisi äitinsä kohdussa.


        Paavalin kirjeessä Kolossalaisille puolestaan kerrotaan että kaste on uuden liiton mukainen ympärileikkaus.

        Kol.2:11

        "ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta "


        Mutta koska ensimmäinen kaste, käsintehty ympärileikkaus, se jonka Jeesus sai lapsena, oli kovin vajavainen, päätti Jeesus ottaa uudelleen kasteen vedessä. Jeesus sai siis kasteen kahdesti, vauvana, ja Johannes kastajalta.

        Raamattu sanoo että Johannes Kastajan messiaaninen kaste tehtiin joessa, ei astiasta, ja että tuo kaste tehtiin upottamalla:

        Matt.3:6

        "ja hän [Johannes Kastaja] kastoi heidät Jordanin virrassa"

        Matt.3:16

        "Kun Jeesus oli kastettu, nousi hän kohta vedestä..."


        Varmaa on että kastaja ja kastettava seisoivat vedessä. Veteen mentiin ja sieltä noustiin pois. Sitä ei sanota kuinka syvällä he olivat, mutta joessa kun oltiin niin varmaan ainakin lanteita myöten.

        Raamattu kertoo että Johannes valitsi kastamiseen alueen jossa oli paljon vettä:

        Johanneksen evankeliumi 3:23

        "Mutta Johanneskin kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä; ja ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä."

        Kun ihmisiä upotetaan veteen kaste-riitissä, pitää olla paljon vettä. Matala tai kuivettunut joenranta ei riitä.

        Apostolien teoissa on myös kuvaus kasteesta. Siinäkin mentiin veteen, sekä kastaja että kastettava, ja vedestä noustiin kasteen jälkeen takaisin rannalle.

        Apt.8:36

        Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?" Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he ASTUIVAT KUMPIKIN VETEEN, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet. Ja kun he olivat astuneet YLÖS VEDESTÄ, tempasi Herran Henki Filippuksen pois, eikä hoviherra häntä enää nähnyt. Ja hän jatkoi matkaansa iloiten.



        Upotettiinko kastettava kokonaan veteen? Tätä ei ole suoraan sanottu, varmaa on vain että mitään nykyisen kaltaista ev.lut/katol. roiskimis kastetta ei ole ollut.

        Jos tutkimme Sanaa huomeemme kasteen kaksi tai kolme vaihetta (Room.6:4):

        1. Entisen ihmisen hautaus

        2. Uuden ihmisen synty hengestä ja

        3. Uuden ihmisen ylösnousemus

        Veteen mentiin upotettavaksi koska upottautumisella oli symbolinen merkitys (ns "kasteen hauta"). Tuo veteen kokonaan upottaminen symboloi entisen korruptoituneen mielen hautaamista, ja nouseminen vedestä symboloi uudelleen syntymistä hengestä ja ylösnuosemusta. Vesi on kasteessa Jumalan Hengen symboli.

        Hieman samoin kuin Kolossalaiskirjeessä, Paavali puhuu hautaamisesta kasteessa myös kirjeessään Roomalaisille

        "Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan" (Room.6:4)

        "ja hänessä te myös olette ympärileikatut... ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa" (Kol.2:11)

        Samoin kuin Jeesus oli haudattuna maahan tulee meidän olla kasteessa hänen kanssaan haudattuna veteen.

        Jeesuksen ruumis haudattiin kallioon hakattuun luolaan (Matt.27:60) jonka sisäänkäynti tukittiin kivellä. Jeesus oli siis hiljaisessa kalliohaudassaan kokonaan maan sisässä: maan uumenissa, tai maan povessa. Tuota maan sisällä makaamista on verrattu Raamatussa prtofeetta Joonaan asuinsijaan meripedon vatsassa:

        "Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä." (Matt.12:40)

        Kasteessa veden alla ollessamme me näemme maailman ja maailma näkee meidät mutta veden alta katsottuna maailma näyttää meistä vääristyneeltä. Niin on myös sen joka on hengestä syntynyt: me näemme tämän kieron ja väkivaltaisen maailman, mutta meistä sen teot näyttävät järjettömiltä.

        Jos sinä et ole ollut haudattuna kasteessa veteen, sinua ei ole Raamatullisesti kastettu. Sinä olet saanut luterilaisen valelu-kasteen, ja olet vailla uskon sinettiä, kastetta. Usko siis Jumalan Sana ja tee parannus synneistäsi. Ota kristillinen kaste upottamlla, ei astiasta, ja joessa mielummin kuin järvessä.


    • Neiti Karmanen

      puhdistuakseen synneistä. Se ei ole kaste. Ja tämä ei ole jeesus palsta.

      • katso! kyyhkynen

        myös kristillinen kaste puhdistaa synneistä.

        Apt 2:38 "Pietari sanoi heille,tehkää parannus,ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi..."


      • Pesu karhu
        katso! kyyhkynen kirjoitti:

        myös kristillinen kaste puhdistaa synneistä.

        Apt 2:38 "Pietari sanoi heille,tehkää parannus,ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi..."

        Mitä syntejä on vastasyntyneellä? Olemassaolon synti?


      • knOppia ikä(vä) ihqn Kaikki

        Niin, kerropas nyt kun noin hyvin tiedät vaikutuksensa ja kaikki, miten se konkretisoituu sun elämässä ja varsinkin efter kuolemassa (jos nyt edes oot..) tai ylipäätään siis kenenkään muunkaan joka moisen dipin on tehnyt? Eli ihanko takuuvarma mahasamadhi-tulevaisuus on sen jälkeen saannissa (vaikka kuinka ns. piehtaroiskin)?

        nim.llä Etpä sattunut tulee Kumbh Melassa tai Ardh Melassakaan vastaan ja silti.. ;-)


      • Saarnaaja.
        knOppia ikä(vä) ihqn Kaikki kirjoitti:

        Niin, kerropas nyt kun noin hyvin tiedät vaikutuksensa ja kaikki, miten se konkretisoituu sun elämässä ja varsinkin efter kuolemassa (jos nyt edes oot..) tai ylipäätään siis kenenkään muunkaan joka moisen dipin on tehnyt? Eli ihanko takuuvarma mahasamadhi-tulevaisuus on sen jälkeen saannissa (vaikka kuinka ns. piehtaroiskin)?

        nim.llä Etpä sattunut tulee Kumbh Melassa tai Ardh Melassakaan vastaan ja silti.. ;-)

        Minä puhuin teille vertauksin. Teidän tulee kastautua elämän vetten virrassa. Äiti Ganges pitää kyllä huolen lapsistaan.


        Johanneksen evankeliumi 7:38

        Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat."

        Ilmestyskirja 7:17

        sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."


        Ilm.22:1

        Ja hän näytti minulle elämän veden virran, joka kirkkaana kuin kristalli juoksi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe