Kaste Ganges virrassa

saarnaaja.

Ev.lut kirkon antama vauvakaste on Babylonin kaste, ja siksi jokaisen vauvana kastetun tulee nyt aikuisena ottaa upostuskaste.

Lapsikaste on kyllä sakramenttina pätevä (ap.t. 2:39), mutta ev.lut kirkon kaste ei ole kristillinen kaste lainkaan, vaan Babylonin kaste jolla lapsi liitetään maailmanlaajuiseen katoliseen ekumeeniseen uskontoon, Babylonin porttoon.

Aitoa kristillistä upostuskastetta ei voi saada ev.lut, ortod tai katol kirkoissa, vaan ainoastaan Babylonista eronneissa lahkoissa jotka ovat erottautuneet tämän maailman järjästyksen valheista ja pahuudesta ja ovat siten jumalan omaisuuskansa.

7

383

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tutkinut.

   Baabelinkaste on lahkojen uudestikaste, anabaptusmus, luciferus.
   Baabelin kielten sekoitus tapahtuu noissa lopun ajan karismaattisissa henkiliikkeissä (toronttolaisuus, helluntailaisuus, nokialaisuus jne.)

   • näinpä se on

    Sana yhdestä kasteesta ei merkitse sitä, etteikö kastetta voisi suorittaa uudelleen, mikäli sitä ei aiemmin ole toimitettu Raamatun mukaisesti.

    Efesossa oli 12 opetuslasta (Apt. 19:1). Opetuslapsi-sana tarkoittaa Uudessa testamentissa
    uskoon tullutta (Apt. 14:22). He ottivat kasteen
    Jeesuksen nimeen (Apt. 19:5), koska olivat kastetut vain Johanneksen kasteella (Apt. 19:3).
    Paavali itse kastoi efesolaiset uudelleen, vaikka juuri heille hän kirjoitti että on vain "yksi Herra, yksi usko, yksi kaste" (Ef. 4:5). Apostoli oli tarkka.

    Vain se seikka, ettei efesolaisia oltu kastettu oikeaan nimeen, vaikka he olivat uskovia ja opetuslapsia, sai hänet uusimaan kasteen (Ap.t. 19:1-6).

    Samassa yhteydessä on kirjoitettu myös: Yksi usko. Jos sinulla aiemmin on ollut uskomuksia, jotka poikkeavat raamatullisesta uskosta, se ei kuitenkaan merkitse ettetkö nyt saisi uskoa uudelleen oikein.

    Siinä on kirjoitettu myös: Yksi Herra. Jos sinulla on ollut vaikka kymmenen erilaista herraa aikaisemmin, sekään ei merkitse, ettetkö nyt voisi ottaa omaksesi uutta Herraa, Jeesusta Kristusta.

    Samoin jos sinulle on aiemmin tehty jokin muu toimitus kuin Herran Jeesuksen asettama uskoviksi tulleiden upotuskaste, se merkitsee sitä että sinua ei vielä koskaan ole kastettu tällä Raamatun sanan mukaisella
    yhdellä kasteella.

    Ohjeena kastekysymyksessä tulee olla ainoastaan Uuden Testamentin opetus ja käytäntö.

    Ihmisten tulkinnat ja historiallinen kehitys ovat jättäneet jälkensä kaikkeen, mutta myöhempien
    vuosisatojen kehitys ei saa olla ohjaamassa myöskään kastekäsitystämme.

    Myös Jeesus oli uudelleen kastettu. Raamattu kertoo että Jeesus ympärileikattiin lapsena:

    Luuk.2:21

    Kun sitten kahdeksan päivää oli kulunut ja lapsi oli ympärileikattava, annettiin hänelle nimi Jeesus, jonka enkeli oli hänelle antanut, ennenkuin hän sikisi äitinsä kohdussa.

    Paavalin kirjeessä Kolossalaisille puolestaan kerrotaan että kaste on uuden liiton mukainen ympärileikkaus.

    Kol.2:11

    "ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta "

    Mutta koska ensimmäinen kaste, käsintehty ympärileikkaus, se jonka Jeesus sai lapsena, oli kovin vajavainen, päätti Jeesus ottaa uudelleen kasteen vedessä. Jeesus sai siis kasteen kahdesti, vauvana, ja Johannes kastajalta.

    Raamattu sanoo että Johannes Kastajan messiaaninen kaste tehtiin joessa, ei astiasta, ja että tuo kaste tehtiin upottamalla:

    Matt.3:6

    "ja hän [Johannes Kastaja] kastoi heidät Jordanin virrassa"

    Matt.3:16

    "Kun Jeesus oli kastettu, nousi hän kohta vedestä..."

    Varmaa on että kastaja ja kastettava seisoivat vedessä. Veteen mentiin ja sieltä noustiin pois. Sitä ei sanota kuinka syvällä he olivat, mutta joessa kun oltiin niin varmaan ainakin lanteita myöten.

    Raamattu kertoo että Johannes valitsi kastamiseen alueen jossa oli paljon vettä:

    Johanneksen evankeliumi 3:23

    "Mutta Johanneskin kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä; ja ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä."

    Kun ihmisiä upotetaan veteen kaste-riitissä, pitää olla paljon vettä. Matala tai kuivettunut joenranta ei riitä.

    Apostolien teoissa on myös kuvaus kasteesta. Siinäkin mentiin veteen, sekä kastaja että kastettava, ja vedestä noustiin kasteen jälkeen takaisin rannalle.

    Apt.8:36

    Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?" Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he ASTUIVAT KUMPIKIN VETEEN, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet. Ja kun he olivat astuneet YLÖS VEDESTÄ, tempasi Herran Henki Filippuksen pois, eikä hoviherra häntä enää nähnyt. Ja hän jatkoi matkaansa iloiten.

    Upotettiinko kastettava kokonaan veteen? Tätä ei ole suoraan sanottu, varmaa on vain että mitään nykyisen kaltaista ev.lut/katol. roiskimis kastetta ei ole ollut.

    Jos tutkimme Sanaa huomeemme kasteen kaksi tai kolme vaihetta (Room.6:4):

    1. Entisen ihmisen hautaus

    2. Uuden ihmisen synty hengestä ja

    3. Uuden ihmisen ylösnousemus

    Veteen mentiin upotettavaksi koska upottautumisella oli symbolinen merkitys (ns "kasteen hauta"). Tuo veteen kokonaan upottaminen symboloi entisen korruptoituneen mielen hautaamista, ja nouseminen vedestä symboloi uudelleen syntymistä hengestä ja ylösnuosemusta. Vesi on kasteessa Jumalan Hengen symboli.

    Hieman samoin kuin Kolossalaiskirjeessä, Paavali puhuu hautaamisesta kasteessa myös kirjeessään Roomalaisille

    "Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan" (Room.6:4)

    "ja hänessä te myös olette ympärileikatut... ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa" (Kol.2:11)

    Samoin kuin Jeesus oli haudattuna maahan tulee meidän olla kasteessa hänen kanssaan haudattuna veteen.

    Jeesuksen ruumis haudattiin kallioon hakattuun luolaan (Matt.27:60) jonka sisäänkäynti tukittiin kivellä. Jeesus oli siis hiljaisessa kalliohaudassaan kokonaan maan sisässä: maan uumenissa, tai maan povessa. Tuota maan sisällä makaamista on verrattu Raamatussa prtofeetta Joonaan asuinsijaan meripedon vatsassa:

    "Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä." (Matt.12:40)

    Kasteessa veden alla ollessamme me näemme maailman ja maailma näkee meidät mutta veden alta katsottuna maailma näyttää meistä vääristyneeltä. Niin on myös sen joka on hengestä syntynyt: me näemme tämän kieron ja väkivaltaisen maailman, mutta meistä sen teot näyttävät järjettömiltä.

    Jos sinä et ole ollut haudattuna kasteessa veteen, sinua ei ole Raamatullisesti kastettu. Sinä olet saanut luterilaisen valelu-kasteen, ja olet vailla uskon sinettiä, kastetta. Usko siis Jumalan Sana ja tee parannus synneistäsi. Ota kristillinen kaste upottamlla, ei astiasta, ja joessa mielummin kuin järvessä.


  • Neiti Karmanen

   puhdistuakseen synneistä. Se ei ole kaste. Ja tämä ei ole jeesus palsta.

   • katso! kyyhkynen

    myös kristillinen kaste puhdistaa synneistä.

    Apt 2:38 "Pietari sanoi heille,tehkää parannus,ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi..."


   • Pesu karhu
    katso! kyyhkynen kirjoitti:

    myös kristillinen kaste puhdistaa synneistä.

    Apt 2:38 "Pietari sanoi heille,tehkää parannus,ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi..."

    Mitä syntejä on vastasyntyneellä? Olemassaolon synti?


   • knOppia ikä(vä) ihqn Kaikki

    Niin, kerropas nyt kun noin hyvin tiedät vaikutuksensa ja kaikki, miten se konkretisoituu sun elämässä ja varsinkin efter kuolemassa (jos nyt edes oot..) tai ylipäätään siis kenenkään muunkaan joka moisen dipin on tehnyt? Eli ihanko takuuvarma mahasamadhi-tulevaisuus on sen jälkeen saannissa (vaikka kuinka ns. piehtaroiskin)?

    nim.llä Etpä sattunut tulee Kumbh Melassa tai Ardh Melassakaan vastaan ja silti.. ;-)


   • Saarnaaja.
    knOppia ikä(vä) ihqn Kaikki kirjoitti:

    Niin, kerropas nyt kun noin hyvin tiedät vaikutuksensa ja kaikki, miten se konkretisoituu sun elämässä ja varsinkin efter kuolemassa (jos nyt edes oot..) tai ylipäätään siis kenenkään muunkaan joka moisen dipin on tehnyt? Eli ihanko takuuvarma mahasamadhi-tulevaisuus on sen jälkeen saannissa (vaikka kuinka ns. piehtaroiskin)?

    nim.llä Etpä sattunut tulee Kumbh Melassa tai Ardh Melassakaan vastaan ja silti.. ;-)

    Minä puhuin teille vertauksin. Teidän tulee kastautua elämän vetten virrassa. Äiti Ganges pitää kyllä huolen lapsistaan.

    Johanneksen evankeliumi 7:38

    Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat."

    Ilmestyskirja 7:17

    sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."

    Ilm.22:1

    Ja hän näytti minulle elämän veden virran, joka kirkkaana kuin kristalli juoksi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   290
   1835
  2. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   436
   1711
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   929
  4. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   899
  5. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   64
   879
  6. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   58
   803
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   67
   795
  8. Miksi Sanna pukeutuu kuin katuhuora?

   Phyi! https://www.is.fi/viihde/art-2000009002181.html
   Maailman menoa
   222
   772
  9. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   690
  10. Sopiiko sinulle?

   Jos nyt kaikesta huolimatta löydettäisiin yhteistä aikaa niin, että voisimme keskustella tämän sotkeentuneen lankakerän auki. Jos et itsesi vuoksi, ni
   Ikävä
   28
   658
  Aihe