Sukupuolesta ei varmaa tietoa

undulaattiparin omistaja

Hei!
Ajattelin kirjoittaa tänne kun en ole apua löytänyt mistään muualtakaan, jospa joku osaisi auttaa. Eli itselläni on kaksi undulaattia, toinen on selvästi uros ja toisesta ei ole varmuutta. Kummatkin ovat jo noin 3-vuotiaita. Joskus toisen undulaatin nokka on ruskea, joskus siinä on myös vaaleansinistä. Sen nokka vaihtaa useasti väriä. Nyt se on ruskea ja siinä on myös vaaleanruskeaa. Olenkin yrittänyt pesittää niitä mutta eivät ne ole edes käyneet tutkimassa sitä pesää, vaikka se pesä sielä olikin aika kauan.. haluiaisin pesittää ne, mutta eipä taida onnistua.

Olen myös ajatellut että sen toisen voisi myydä mistä ei olu varmuutta,ja ostaa toisen varmasti naaraan. Mutta sitten uros saattaisi tulla todella surulliseksi, joten sekään ei taida olla kovin hyvä vaihtoehto. :/ Olen miettinyt että myisin kummatkin ja ostaisit uudet undulaatit joiden sukupuolen selvästi erottaa, vai mitä mieltä te olette? :)

5

544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • undulaattiparin omistaja

      niin ja lisään myös tuohon edelliseen että äitini ei suostu ottamaan meille vielä kahta undulaattia lisää, vaikka häkkiin mahtuisikin, on se sen verran tilava.

      • Minä veikkaisin naaraaksi, naarailla juuri tuo vahanahka vaihtelee väriä.Pesimäaikana väri vaihtuu vaaleammaksi. Onko se lintu muuten minkä värinen? Kaikilla väreillähän(esim. lutino ja albino) ei sukupuolen selvittäminen ole aina niin helppoa. Itselläni on valkosinikirjava undulaatti ja se on jo päälle vuoden vanha ja vahanahka on ihan ihmeen lilan/vaaleanpunaisen värinen ja tämä lintu on koiras, käyttäytymisensä perusteella. Ja sitten löytyy keltainen(lutino) jolla vahanahka on enemmän punaisen rusehtava ja tämäkin taitaa olla poika, tai niin ainakin monet ovat sanoneet vaikka kaupassa väitti sen olevan tyttö.


      • undulaattiparin omistaja
        Henna.S kirjoitti:

        Minä veikkaisin naaraaksi, naarailla juuri tuo vahanahka vaihtelee väriä.Pesimäaikana väri vaihtuu vaaleammaksi. Onko se lintu muuten minkä värinen? Kaikilla väreillähän(esim. lutino ja albino) ei sukupuolen selvittäminen ole aina niin helppoa. Itselläni on valkosinikirjava undulaatti ja se on jo päälle vuoden vanha ja vahanahka on ihan ihmeen lilan/vaaleanpunaisen värinen ja tämä lintu on koiras, käyttäytymisensä perusteella. Ja sitten löytyy keltainen(lutino) jolla vahanahka on enemmän punaisen rusehtava ja tämäkin taitaa olla poika, tai niin ainakin monet ovat sanoneet vaikka kaupassa väitti sen olevan tyttö.

        vaalean vihreä ja sillä on keltainen pää. Olen kyllä myös joskus nähnyt sen laulavan samanlailla kuten tuo poikaundukin. Kuuluuko se asiaan?


      • Undulatus
        undulaattiparin omistaja kirjoitti:

        vaalean vihreä ja sillä on keltainen pää. Olen kyllä myös joskus nähnyt sen laulavan samanlailla kuten tuo poikaundukin. Kuuluuko se asiaan?

        Naarailla vahanahan väri saatttaa vaihdella, ja näyttää välillä siniseltäkin. Pesintäaikaan vahanahka muuttuu miltein valkoiseksi.
        Eiköhän tuo lintusi ole naaras.
        Naaraat laulavat kyllä siinä missä uroksetkin, joskin urokset yleensä harjoittavat kosiskelua ja laulamista enemmän kuin naaraat.
        Naaras on yleensä parin hallitsevampi osapuoli, joten siitäkin voisi jotain päätellä.
        Kokeneen lintuharrastajan silmä erottaa naaraan jo käyttäytymisestä ja muista pienistä yksityiskohdista. Naaras esimerkiksi istuu leveämmin kuin koiras.
        Ja vaikka linnut olisivatkin kummatkin uroksia (mitä en kyllä usko), miksi toinen pitäisi vaihtaa naaraaseen jos linnut kuitenkin tulevat hyvin toimeen keskenään?
        Kaksi urosta tulee kyllä toimeen siinä missä uros ja naaraskin.


    • ei olisi

      hyvä vaihtoehto, jos joku haluaa pesittää omia lintujaan ja haluaa koiraan tai naaraan, un et sitä tiedä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1935
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1350
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1331
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe