Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kuusentaimet

kitukasvatusta

Viimekevään laikkuihin istutetut kuusen pottitaimet kärsi viimekesän kuivuudesta, ja sitten syystalven vesisateet ja lumi painantu osan mutkalle että runko taittunut maatavasten.
Nyt olen käynyt lapiolla korjailemassa, ja pistämässä maata juurelle ja vääntelemässä suoraan ne mitkä vielä on kutakuinkin ehjiä ettei runko ihan irtipoikki.
Minkähänlainen selviämismahdollisuus niillä on, vieläköhän niistä tulee puita vai kuivuuk ne siihen vai tuleeko jo taimena lahovaurio kun rungot vääntyilleet lumenpainosta.

Ja osa on kuivuudesta kokonaan kuivahtanut, ja osa vaan harva neulasia, kuinkahan käy että vieläkö alkaavat kasvaan tulevanasuvena.

4

1607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mehtäukko

      katsoa vielä ainakin ensi kesä ennen uusien taimien istuttamista. Pienet taimet on aika hyviä toipumaan kun vain on eläviä neulasia tai silmuja olemassa. Pienten taimien vauriot kyllä ehtii korjaantua, muutaman vuoden päästä ei välttämättä huomaa mitään. Taimikoita työkseen kiertelevänä sitä aina ihmettelee, että miksi h.....tissä sitä vielä kuusen istutuskohteissa käytetään äestystä tai laikutusta, kun pitäs kaikkien tiedossa jo olla että paras muokkaus kuusen istutuskohteissa on mätästys. Tämä on tieteellisesti tutkittu ja kyllä tämän on tienneet kaikki istutusalueita paljon nähneet ilman tutkimistakin. Käykääpä huvikseen keväällä kun lumet on sulaneet kattoon mikä ero on sillä, että taimi on mättään nokassa eikä kuopan pohjalla.

      • kitukasvattaja

        mainittu palsta on vissiin sitten mätästetty jos se on oikea termi kaivuri laikutukselle. osa taimista on sen mättäänpäällä, mutta paikoitellen kaivurikuski ei saanut mättäitä aikaiseksi maapohjan takia joten taimet sitten jököttää siinä laikussa. Ja kyllä ne mättäälle istutetut on paremmassa kunnossa kun sille moreeni laikulle istutetut.

        No yksi hyväpuoli on että mäntyjä on ns. verhopuustona palstalla, joten niistä tulee siementä ja on jo sirkkataimiakin näkyvissä eli en ala täydennystaimia tilaileen ainakaan pariinvuoteen.

        Ja kaadettu metsä oli tervettä järteää kuusikkoa, eli senvuoksi tarkoituksena jatkaa kuusella, eikä männyllä vaikka niitä verho/siemenpuita jäikin pystyyn


      • Puolueeton ajattelija

        Mielenkiintoinen tieto mätästämisen eduista aina kuusen istutuksessa. Vuosi sitten uudistin vajaatuottoisen kuvion. MHY teki tukianomuksen ja määritteli maanmuokkausmenetelmäksi ojitusmätästämisen. Pidin sitä oikeana.

        Kun MHY:n koneet muokkasivat maata, mätästettiin alavat kohdet. Rinteet laikutettiin. Kyselin konemieheltä ja MHY:n neuvojalta, miksi ei noudateta Kemera-tuen hakulomakkeessa mainittua mätästämistä. Vastauksena sain tiedon, että mätästämistä ei käytetä kuivenmmilla mailla. Myös MHY:n toiminnanjohtaja kuuli vastauksen, eikä puuttunut asiaan, joten luulin tämän olevan yleistä. MHY:n laskussa oli tukihakemuksen vastaisesti määritelty osa alueesta laikutetuksi.

        Mikäli aina mätästys on oikeampaa, niin taas MHY ajoi jonkun muun etua kuin metsänomistajan.


    • Anonyymi

      Pitää vielä kuulemma syyskulo poistaa,talouden 9 naiset jääkiekkomailla poistaa kuloa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe