SYDNEY/Australia

hih

kertokaapas kokemuksia sydneystä/australiasta. meen kesällä heinä-elokuuksi, eli talviaikaan. onko millaset lämpötilat, vai pitääkö villahousuissa kulkea... =/ Niin ja muutenki, et olikos mukava reissu!?

8

856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ozz

      En ole ollut Sydneyssä talvella mutta missään en ole niin palellut kuin Australiassa. Siis öisin talossa, jossa ei ole eristeitä eikä lämmitystä. Ja kun koko ajan sataa niin kosteus ja 4 astetta menee ytimiin. Siis lämmintä mukaan!

      • Salla

        Australian talvessa saa palella, siis eteläisemmällä puolikkaalla (pohjoisessa on toki mukavan lämpöinen tai tukahduttavan kuuma ilmasto ympäri vuoden). Sisällä kolme villapaitaa päällekkäin ja silti saa tutista takan ääressä. Kyllä nousi keskuslämmitys arvoon arvaamattomaan. Onneksi oli sentään sähköpeitot yöllä, ettei tarvinnut sängyssä palella.

        Villapaitoja ja -SUKKIA mukaan, samoin kuin sadevaatteet. Pitkät alushousut ovat myös tarpeen.


    • Annukka

      on kylmää Sydneyssä. Mutta jos olet valmis menemään Brisbaneen niin ilmat ovat huomattavasti lämpöisemmät myös yöllä. Siinä on lähellä Gold Coast ja Sunshine Coast, molemmissa mahtavat hiekkarannat, paljon pack packersejä ympäri maailmaa. Enemmin nuorten paikka.

      • -Adventure-

        Oon lähös Brisbaneen ja Gold Coastille elokuussa ja aion varmaan olla siel vähän kauemminkin!Voitko kertoa lisää kyseisistä paikoista?!


      • Karin
        -Adventure- kirjoitti:

        Oon lähös Brisbaneen ja Gold Coastille elokuussa ja aion varmaan olla siel vähän kauemminkin!Voitko kertoa lisää kyseisistä paikoista?!

        Australian talvesta ei ole kokemusta, mutta kesä-
        aikaan kun olin siellä (tammi-maaliskuulla)lämmintä oli liikaakin, ainakin Brisbanen korkeudella.
        Muuten tykkäsin kovasti Brisbanen kaupungista,
        Gold Costin alue on yhtä pitkää hiekkarantaa,
        upeaa!


    • Jäniksen vuosi

      Tietääkö kukaan tämän vuotisesta WORLD CUP tapahtumasta. Viimeksi se järjestettiin vuonna 2001, paikallisten Suomi ystävyys seurojen toimesta. Olisin kiinnostunut tietämään, että osallistuvatko he kustannuksiin. Keneen voisi olla yhteydessä ? Tietääkö joku osoitteita ?

      • sukellusvene

        Itse WORLD CUP tapahtumaa ei järjestetä joka vuosi. Ainoastaan eri kaupunkien Suomi seurat pelaavat keskenään, ja siten pelaajia ei tule Suomesta saakka. WC tapahtuma oli hieman erikoinen, sillä muutkin pesäpallo maat saapuivat silloin paikalle.


      • Kenguru- John
        sukellusvene kirjoitti:

        Itse WORLD CUP tapahtumaa ei järjestetä joka vuosi. Ainoastaan eri kaupunkien Suomi seurat pelaavat keskenään, ja siten pelaajia ei tule Suomesta saakka. WC tapahtuma oli hieman erikoinen, sillä muutkin pesäpallo maat saapuivat silloin paikalle.

        Valimatkat ovat pitkia. Sydney-Brisbane 980 km.Brisbane- Gold Coast 107 km. Brisbane-Cairns 1717 km. Ilmasto ja lampotilat. Toukokuusta-lokakuuhun on talviaika. Lampotilat ovat kuin normaali suomen kesa. Eli yolla n.0-6 C ja paivalla 6-22 C .Kesaaikana Marraskuusta-huhtikuuhun yolampotilat 15-25 C ja paivalammot 25-45 C . Perusajatuksena voi pitaa mita pohjoisemmaksi Sydneysta liikutaan sita lampimammaksi ilmat muuttuvat,mutta vain rannikolla.Esim.rannikolta vain n.100 km sisamaahan talviaikana ,niin yolampotilat laskee reilusti pakkasen puolelle.(tama vuonna 2003 july Glen Ines 11 C-.) Sadetta saamme niukasti ja silloin kuin sataa vetta tulee sitten kaatamalla.Brisbanesta pohjoiseen ilmasto on trooppinen eli normaalisti paivalla kuuma ja illalla sataa poikkeuksetta siina kuuden maissa. Mutta vain hetken ja taas selkenee.Cairnsissa on koko vuoden about 20-45 C ja Darvinissa tasainen 30-45 koko vuoden. Ne ovat taysin sub-trooppisia alueita. Siis jos vierailet taalla suomen kesalomien aikoihin niin meilla on TALVI ja vastaavasti jos tule joulunaikoihin niin meilla on KESA. Ja kesaaikaan on varmuudella aurinkoa ja lamminta. Viela lisaa.Oletteko tietoisia etta meilla on suuremmat alppialueet hiihtokeskuksineen kuin euroopan alppivuoristot yhteensa. Meidan alppialueen nimi on Kosciusko. Terveisin John


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe