Vitamiinilisien ongelmallisuus

hmg

Pari viime päivää olen hieman tutkinut asioita. Ja mitä löysin (kirjoista, sekä netistä) teki minut hieman masentuneeksi, ja hieman vihaiseksi. Asia koskee pääasiallisesti vitamiini lisiä sekä kombinaatio lisiä (ts. lisiä missä sekä vitamiineja että mineraaleja). Olen viime kuukaudet, hyvässä uskossa, kokeillut joitakin vitamiini lisiä, ja ollut erityisen kiinnostunut niistä. Mutta enemmän ja enemmän minua alkoi epäilyttämään niiden toimivuus ja laatu. Nyt tiedän että olen ollut liian hyväuskoinen niiden suhteen, ja sinisilmäinen. Olisi pitänyt lukea ensin, ottaa selvää asioista. Nyt hieman harmittaa että laitoin kymmeniä euroja lisiin joista nyt tiedän että eivät edistä solujeni terveyttä, vaan päinvastoin voivat aiheuttaa sivuvaikutuksia ja immuunijärjestelmän heikentymistä jne. . No, virheistä oppii. Kirjoitan tämän jotta toivon mukaan joku muu oppisi jotain. Tiedän että varmaan jotkut jotka tätä palstaa lukevat tai tänne kirjoittavat ovat tienneet mitä tulen sanomaan. Ja ehkä ovat sanoneet saman, mutta kuitenkin haluan sanoa jotain mitä tuli vastaan etsiessäni tietoa. Tämä ei kuitenkaan ole kaikenkattavaa, ainoastaan alustavaa.

Ongelma on kaksihaarainen, eli ainakin kaksi ongelmaa haluan tuoda mitä vitamiini lisiin tulee. Ensimmäinen on: Synteettiset vitamiinit. Toinen on: Lisien (tablettien, kapseleiden jne.) lisä-aineet. Kun etsin tietoa vitamiini lisistä tuli useasta eng.kielisestä lähteestä vastaan tieto että apteekkien, luontaistuotteiden, marketeiden jne. vitamiinilisien vitamiinit ovat yli 90 prosenttisesti synteettisiä. Luku voi olla vielä suurempi, joku sanoi että 95 prosenttisesti ovat synteettisiä. Ne jotka tietävät enemmän ravintolisistä ovat usein tietoisia että "synteettinen" vitamiini on negatiivinen asia. Sana "synteettinen" voidaan määritellä hieman eri tavalla kun sitä käytetään vitamiinilisiin. Mutta tärkeää on kuitenki ymmärtää että kun jokin vitamiini on synteettinen niin se ei ainakaan ole luonnollinen. Jos otetaan esimerkiksi tiamiini, ts. B1 vit., niin luonnollisessa raaka-aineessa kuten täysjyväriisissä tämä vitamiini on luonnollisessa muodossa, eli luonnollista B1 vitamiinia, eikä synteettistä. Kun vitamiini on luonnollisessa muodossa se on optimaalisessa biologisessa muodossa ajatellen ihmisten elimistöä ja solujen terveyttä. Mutta jos tiamiinia löytyy jostain B vitamiini lisästä niin se on melkein poikkeuksetta synteettinen. Sen synteettisuuden tunnistaa siitä että se kulkee nimellä "tiamiinimononitraatti" tai "tiamiinihydrokloridi". Eli nämä kaksi ovat tavallisia synteettisiä muotoja B1 vitamiinista, eivätkä luonnollisia. Tässä vieressäni minulla on kolme ravintolisää joita tyhmyydessäni tuli ostettua. Ensimmäisenä Opti Tabs, valmistaja Vitabalans oy, Hämeenlinna. Sen B1 on tiamiini hydrokloridin muodossa, ja se selviää kun katsoo "Valmistus- ja lisäaineet" otsikon alata. Eli synteettistä B1:a. Toisena mainittakoon USA-laisen Twinlabin Maximum monivitamiini- & mineraalivalmiste. Sen B1 on synteettistä tiamiinimononitraattia, ja se selviää etiketistä. Saman valmistajan Daily One:ssa on sitä samaa synteettistä B1:a. En aio tästedes näitä pistää suuhuni. Ravitsemuksen asiantuntijat kuten Judith A DeCava ja Jon Barron, ja monet muut, ovat yhtä mieltä siitä että synteettiset vitamiinit mm. vaikuttavat elimistössä kuten lääkkeet. Englanniksi käytetään sanontaa "drug reaction". Luonnollisten vitamiinien vaikutukset elimistössä ovat ns. ravinnollisia, tai ravitsemuksellisia (eng. "nutritional reaction").

Mitä B ryhmän vitamiineihin tulee niin ainakin seuraavat yleisesti käytettävät (lisissä) muodot ovat synteettisiä:

Tiamiinimononitraatti, tiamiinihydrokloridi - synt. B1
Pyridoksiinihydrokloridi - synt. B6
Pteroyylimonoglutamiinihappo - synt. foolihappo
Kalsiumpantotenaatti - synt. B5
D-biotiini - synt. biotiini
Koliinibitartraatti - synt. koliini

A vitamiinista sanottakoon että retinyyliasetaatti ja -palmitaatti ovat tavallisia muotoja kuivissa lisissä (ts. tabletit, pulverikapselit), ja molemmat sanotaan olevan synteettisiä. Beetakaroteeni (A-vitamiinin esiaste) voi joissakin lisissä olla synteettistä. Luonnollista A vitamiinia saa eläinkunnan tuotteista. Ja luonnollista A vitamiinin esiastetta, karoteenia, saa kasvikunnan tuotteista kuten kasviksista ja marjoista. Kun syö kasvikunnan antimia missä A-esiastetta niin saa samalla koko karotenoidikompleksin, ei ainoastaan betakaroteenia, joka on tunnetuin karotenoidi.

C vitamiini kun sitä on lisissä niin kulkee usein askorbiinihapon nimellä. Tällöin on hyvin harvoin kyseessä luonnollista C vitamiinia. Useimmiten lisien "askorbiinihappo" valmistetaan maissitärkkelyksestä. Eli kyseessä ei ole luonnollista C vitamiinia. Jos C on kalsiumaskorbaatin muodossa niin ei myöskään ole kyseessä luonnollista C:ta. Sama pätee jos kyseessä on "ester C". Luonnollisesta C vitamiinista käytetään usein termiä "C complex", koska siinä ei ole vain ja ainoastaan "askorbiinihappo", vaan siinä ovat mukana myös synergistit kuten bioflavonoidit. Luonnollista C:ta, eli C kompleksia, löytyy luonnollisista raaka-aineista, esim. mustaherukka, tyrnimarja, vadelma, mansikka, pinaatti, jne. Harva lisä sisältää C vitamiinia C kompleksin muodossa. Jos sisältää niin etiketistä useimmiten selviää. Syy miksi useimpien lisien C on askorbiinihapon muodossa taitaa olla taloudellinen. On halvempaa tuottaa laboratoriossa askorbiinihappoa maissitärkkelyksestä kuin ottaa talteen vastaava määrä C kompleksia luonnon raaka-aineesta kuten joistakin sitrushedelmistä, joista jotkut harvat valmistajat tosin ottavat talteen lisiensä C kompleksia.

D vitamiinista sanotaan ainakin että "irradiated ergosterol" (säteilytetty ergosteroli) on synteettistä. Mutta harvemmin taitaa näin lukea etiketissä, vaan taitaa sanoa että "ergosteroli", tai "D2". Mutta joskus D2/ergosteroli voi olla luonnollista ergosterolia, jota saadaan kasvikunnasta, mutta se on teholtaan heikompaa kuin eläinkunnan D vitamiini. Vielä, jotkut lähteet sanovat että kun lukee "D3" tai "kalsiferoli" lisien etiketissä niin kyseessä on synteettistä D:tä. Joten käytännössä on vaikeaa saada varmuutta onko kuivien lisien (ts. tabletit, pulverikapselit) D vitamiini luonnollista. Kaloissa ja kalanmaksaöljyissä on luonnollista D:tä. Kuin myös mm. kananmunissa (keltuaisessa), maksassa. Ja aurinkoisena päivänä ihmisen elimistö voi tuottaa reilusti yli 1000 KY:tä luonnollista D vitamiinia kun auringon säteet osuvat ihoon. Tässä D vitamiinin tuotannossa kolesteroli on keskeisessä asemassa, ollen sen raaka-aine.

E vitamiinin suhteen vallitsee yhtämielisyyttä että "dl" muoto on synteettistä. Useinhan E on lisissä muodossa "dl-alfa-tokoferoli". E asetaatista ja sukkinaatista, molemmat melko tavallisia, sanotaan myös että ovat synteettisiä. Molemmat ovat kuivia muotoja joita käytetään tableteissa ja pulverikapseleissa. Varmin ja paras luonnollisen E vitamiinin lähde on joku E vitamiinipitoinen luonnon raaka-aine. Esim. raaka manteli on melko hyvä E:n lähde, kun sitä tai muuta luonnollista E vitamiinipitoista ruokaa syö niin saa koko E kompleksin, jossa 8 eri tekijää, 4 tokoferolia, ja 4 tokotrienolia. Eli niinkuin luonnollinen C vitamiini ei ole vain ja ainoastaan askorbiinihappo, vaan kokonainen kompleksi eri synergistisiä tekijöitä, niin myös luonnollinen E vitamiini on kompleksi, eikä vain ja ainoastaan alfa-tokoferoli.

K vitamiinia esiintyy harvemmin lisissä. Jos se on muodossa "menadione" niin kyseessä on synteettistä K vitamiinia.

Lisää näistä, ks.
http://www.cybertown.com/SyntheticsHowtoTell.html
www.jnwoodard.com/index_files/vitchart.pdf
http://drwonson.com/tips/oct2005.html
http://www.drugsandyourmind.com/Food/synthetics.html

Hyviä kirjoja jotka selittävät synteettisten vitamiinien ongelmia ovat Judith A DeCava:n The Real Truth About Vitamins and Antioxidants ja Vic Shayne:n Man Cannot Live On Vitamins Alone. Ensimmäinen voi olla vaikea saada käsiinsä, mutta Shaynen kirja löytyy mm. Amazon.comista. Shayne on kirjoittanut monta kirjaa samasta aiheesta. DeCavan kirja on kattavampi ja hieman teknisempi.

Toinen ongelma josta haluan jotain sanoa ovat lisien lisäaineet. Toiset ovat haitallisempia kuin toiset. Eräs tavallinen lisäaine on magnesiumstearaatti. Sitä on sekä tableteissa että joissakin pulverikapseleissa. Tri. Ron Schmid sanoo eräässä nettiartikkelissa että sitä lisätään lisiin vain sen takia jotta tuotantovaihe ei hidastuisi, eli kyseessä on täysin tarpeeton aine ravitsemuksellisesta näkökantista. Mitä vielä, Mg stearaatti on haitallinen aine, mm. sen takia että se estää ravinteiden (JOS lisä sisältää luonnollista vitamiinia tai mineraalia) imeytymistä, jopa niin paljon estää että 90 prosenttia teho-aineesta (esim. jokin mineraali) ei imeydy. Mg stearaatti voi kulkea tällä nimellä, mutta myös muilla nimillä. Esim. tri. Tolosen 125mg:n Karnosiini, jota olen ottanut viime viikot, sisältää tätä ainetta, nimellä "rasvahappojen magnesiumsuolat". Sama "rasvahappojen magnesiumsuolat" löytyy E-aine luettelosta, numeroa nyt en muista, mutta englanniksi oli muistaakseni "magnesium salts of fatty acids". Jotkut lähteet sanovat Mg stearaatista että mukana on hydrogenoitua rasvaa, eli juuri sitä haitallista teollista rasvaa jota tulisi välttää.
Tässä tuli mainituksi vain yksi turha ja haitallinen lisäaine jonkakaltaisia lisissä voi olla. Nämä ovat täysin turhia aineita jotka mm. estävät ravinteiden imeytymistä ja kuormittavat elimistöä (mm. maksaa, munuaisia) ja soluja yhtä lailla kuin synteettiset vitamiinit. Näitä lisäaineita voi esiintyä sekä vitamiinlisissä että mineraalilisissä, kuin myös kombinaatiolisissä. Jopa sellaiset lisät joissa on kunnon tehoaineita, ts. luonnollisia vitamiineja, voivat sisältää tällaisia lisäaineita jotka sitten estävät varsinaisten tehoaineiden imeytymistä, ja kuormittavat munuaisia ja maksaa, ja mitä vielä vahinkoa saavat aikaan elimistössä. Tietoa näistä lisäaineista rupesi löytymään kun pistin Yahoo-haussa hakusanoiksi

"truth about vitamin supplements"

Kaiken tämän valossa ainakin itse pyrin vastaisuudessa karttamaan ravintolisiä missä synteettisiä vitamiineja ja haitallisia lisäaineita. Sama koskee lisiä missä huonosti imeytyvässä muodossa olevia mineraaleja. Haluaisin uskoa että muilla terveystietoisilla on sama mieli. Pitkällä tähtäimellä ei kannata vahingoittaa elimistöä synteettisillä vitamiineilla ja haitallisilla lisäaineilla. Ja sanottakoon vielä että monet kalaöljykapselit sisältävät lisättyä synteettistä vitamiinia kuten DL-alfa-tokoferolia (synt. E vit.). Ja kapseleiden liivate on joidenkin lähteiden mukaan ongelmallinen aine, josta myös löytyy tietoa netistä. Ja tulisi huolehtia ettei syö härskiintynyttä kalaöljyä, koska härskiintynyt rasva on karsinogeenistä. Kapseleiden härskiintynyt kalaöljy ei sisällä elimistölle käyttökelpoista Omega 3:a. Päinvastoin se mm. heikentää immuunijärjestelmää ja lisää syöpäriskiä.

Parhaimmasta päästä olevia ravintolisiä ovat sellaiset luonnolliset lisät kuin vehnänorasmehu-jauhe, chlorella-jauhe, Strath yrttihiivavalmiste. Tällaiset ovat melkein poikkeuksetta lisäaineettomia eivätkä sisällä synteettisiä vitamiineja. Näistä voidaan oikeasti sanoa että ovat ruokaa tiivistetyssä muodossa. Englanninkielellä käytetään tällaisista luonnollisista lisistä sanontaa "(natural) food concentrates".

120

42083

  Vastaukset

  • paikkansa Omega-3 kalaöljykapseleista esim.Vitamar omega-3 a d e vitamiinit.Itse syön näitä.

   • Hei. Joitakin viikkoja sitten näin juuri tuota Vitamar ADE kalaöljykapseli tuotetta eräässä marketissa. Sen verran tiedän, luettuani etiketistä, että sen E vitamiini oli DL (alfa-tokof.) muodossa, eli synteettistä. Ei hyvä. Sen A ja D vitamiineista en osaa sanoa. Enkä osaa sanoa itse öljystä onko härskiintynyttä vaiko OK. Ehkä joku muu tietäisi tämän suhteen sanoa. Sitten tiedän sanoa että kapseli taitaa sisältää liivatetta, ellen aivan erehdy. Liivatteesta sanoo tri. Russell L Blaylock kirjassaan Natural Strategies for Cancer Patients seuraavasti:

    "You should also avoid gelatin capsules as much as possible, since gelatin is very high in glutamate, a powerful excitotoxin."

    Eli hän neuvoo välttämään liivatekapseleita niin paljon kuin mahdollista koska liivatteessa on paljon glutamaattia, joka on voimakas "excitotoxin". Kyseinen tekninen termi on vaikea kääntää suomeksi. "toxin" on yleensä "myrkky". "excito" juontanee verbistä "excite" - "ärsyttää", "stimuloida" tms. Ymmärrän että excitotoxiini on eräänasteinen myrkky joka ärsyttää tai stimuloi aivoja ja hermostoa negatiivisella tavalla. Blaylock on kirjoittanut excitotoxiineista kirjan "Excitotoxins: The taste that kills". Tunnettuja excitotoksiineja ovat esim. MSG (monosodium glutamate, suom. mononatrium glut.), aspartaami, hydrolysoitu proteiini, aspartic acid. Excitotoxins -kirjan takasivulla määritellään kys. sana seuraavasti:

    "a substance added to foods and beverages that literally stimulates neurons to death, causing brain damage of varying degrees."

    Ajattelen että jos mielii ottaa Omega 3 rasvahappoja kalaperäisistä lisistä niin kannattaa huolella valita hyvä ja turvallinen tuote. Mitä vähemmän synteettisiä vitamiineja sen parempi, ja mitä vähemmän ongelmallisia aineita, kuten liivate, sen parempi. Itse käytän tällä hetkellä Omega valmistetta joka on nestemäistä, luontaistuotekaupasta ostettua. Se on öljy-sekoitus eri Omega (O-3, O-6, O-9) happoja, siinä on kalaöljyä, jättihelokinsiemenöljyä, rapsiöljyä. En ole vielä huomannut sen käytöstä mitään negatiivista, olen käyttänyt kuukauden verran. Toinen pullo menossa, eikä kummassakaan huono (härskiintynyt) maku. Pikemmin olen huomaavinani että sen käytöstä on positiivista vaikutusta, esim. huulet eivät ole olleet yhtään kuivia, mitä ne yleensä tahtovat olla talvisin, ja muisti on parantunut huomattavasti. Näiden mainittujen öljyjen lisäksi siinä on "D3-vitamiini", 5mcg, E vitamiinia d-alfa-tokoferolin muodossa (15 KY), eli ei ainakaan DL muotoa. Sitten vielä ubikinonia (CoQ10) 10mg, ja luonnollista sitruuna-aromia. Hapettumisenestoaineina E322 ja 304. Tarkistin nämä ja toinen on lesitiini, toinen muistaakseni l-askorbiinihappo (synt.). Vaikka siinä onkin synteettistä C vitamiinia askorbiinihapon muodossa niin sen päivittäissaanti jää hyvin alhaiseksi. Sama koskee D3 vitamiinia, vaikka olisikin synteettistä, en tiedä onko. Mahdollisesti se on peräisin kalaöljystä.


   • hmg kirjoitti:

    Hei. Joitakin viikkoja sitten näin juuri tuota Vitamar ADE kalaöljykapseli tuotetta eräässä marketissa. Sen verran tiedän, luettuani etiketistä, että sen E vitamiini oli DL (alfa-tokof.) muodossa, eli synteettistä. Ei hyvä. Sen A ja D vitamiineista en osaa sanoa. Enkä osaa sanoa itse öljystä onko härskiintynyttä vaiko OK. Ehkä joku muu tietäisi tämän suhteen sanoa. Sitten tiedän sanoa että kapseli taitaa sisältää liivatetta, ellen aivan erehdy. Liivatteesta sanoo tri. Russell L Blaylock kirjassaan Natural Strategies for Cancer Patients seuraavasti:

    "You should also avoid gelatin capsules as much as possible, since gelatin is very high in glutamate, a powerful excitotoxin."

    Eli hän neuvoo välttämään liivatekapseleita niin paljon kuin mahdollista koska liivatteessa on paljon glutamaattia, joka on voimakas "excitotoxin". Kyseinen tekninen termi on vaikea kääntää suomeksi. "toxin" on yleensä "myrkky". "excito" juontanee verbistä "excite" - "ärsyttää", "stimuloida" tms. Ymmärrän että excitotoxiini on eräänasteinen myrkky joka ärsyttää tai stimuloi aivoja ja hermostoa negatiivisella tavalla. Blaylock on kirjoittanut excitotoxiineista kirjan "Excitotoxins: The taste that kills". Tunnettuja excitotoksiineja ovat esim. MSG (monosodium glutamate, suom. mononatrium glut.), aspartaami, hydrolysoitu proteiini, aspartic acid. Excitotoxins -kirjan takasivulla määritellään kys. sana seuraavasti:

    "a substance added to foods and beverages that literally stimulates neurons to death, causing brain damage of varying degrees."

    Ajattelen että jos mielii ottaa Omega 3 rasvahappoja kalaperäisistä lisistä niin kannattaa huolella valita hyvä ja turvallinen tuote. Mitä vähemmän synteettisiä vitamiineja sen parempi, ja mitä vähemmän ongelmallisia aineita, kuten liivate, sen parempi. Itse käytän tällä hetkellä Omega valmistetta joka on nestemäistä, luontaistuotekaupasta ostettua. Se on öljy-sekoitus eri Omega (O-3, O-6, O-9) happoja, siinä on kalaöljyä, jättihelokinsiemenöljyä, rapsiöljyä. En ole vielä huomannut sen käytöstä mitään negatiivista, olen käyttänyt kuukauden verran. Toinen pullo menossa, eikä kummassakaan huono (härskiintynyt) maku. Pikemmin olen huomaavinani että sen käytöstä on positiivista vaikutusta, esim. huulet eivät ole olleet yhtään kuivia, mitä ne yleensä tahtovat olla talvisin, ja muisti on parantunut huomattavasti. Näiden mainittujen öljyjen lisäksi siinä on "D3-vitamiini", 5mcg, E vitamiinia d-alfa-tokoferolin muodossa (15 KY), eli ei ainakaan DL muotoa. Sitten vielä ubikinonia (CoQ10) 10mg, ja luonnollista sitruuna-aromia. Hapettumisenestoaineina E322 ja 304. Tarkistin nämä ja toinen on lesitiini, toinen muistaakseni l-askorbiinihappo (synt.). Vaikka siinä onkin synteettistä C vitamiinia askorbiinihapon muodossa niin sen päivittäissaanti jää hyvin alhaiseksi. Sama koskee D3 vitamiinia, vaikka olisikin synteettistä, en tiedä onko. Mahdollisesti se on peräisin kalaöljystä.

    Miksi näet noin paljon vaivaa näiden tablettien takia? Tuossa ajassa olisit hakenut kauppahallista monta kiloa terveellistä Norjalaista merilohta, jossa on kaikki öljyt ja k-vitamiini takuulla oikeassa suhteessa juuri sinun elimistöllesi.


   • hmg kirjoitti:

    Hei. Joitakin viikkoja sitten näin juuri tuota Vitamar ADE kalaöljykapseli tuotetta eräässä marketissa. Sen verran tiedän, luettuani etiketistä, että sen E vitamiini oli DL (alfa-tokof.) muodossa, eli synteettistä. Ei hyvä. Sen A ja D vitamiineista en osaa sanoa. Enkä osaa sanoa itse öljystä onko härskiintynyttä vaiko OK. Ehkä joku muu tietäisi tämän suhteen sanoa. Sitten tiedän sanoa että kapseli taitaa sisältää liivatetta, ellen aivan erehdy. Liivatteesta sanoo tri. Russell L Blaylock kirjassaan Natural Strategies for Cancer Patients seuraavasti:

    "You should also avoid gelatin capsules as much as possible, since gelatin is very high in glutamate, a powerful excitotoxin."

    Eli hän neuvoo välttämään liivatekapseleita niin paljon kuin mahdollista koska liivatteessa on paljon glutamaattia, joka on voimakas "excitotoxin". Kyseinen tekninen termi on vaikea kääntää suomeksi. "toxin" on yleensä "myrkky". "excito" juontanee verbistä "excite" - "ärsyttää", "stimuloida" tms. Ymmärrän että excitotoxiini on eräänasteinen myrkky joka ärsyttää tai stimuloi aivoja ja hermostoa negatiivisella tavalla. Blaylock on kirjoittanut excitotoxiineista kirjan "Excitotoxins: The taste that kills". Tunnettuja excitotoksiineja ovat esim. MSG (monosodium glutamate, suom. mononatrium glut.), aspartaami, hydrolysoitu proteiini, aspartic acid. Excitotoxins -kirjan takasivulla määritellään kys. sana seuraavasti:

    "a substance added to foods and beverages that literally stimulates neurons to death, causing brain damage of varying degrees."

    Ajattelen että jos mielii ottaa Omega 3 rasvahappoja kalaperäisistä lisistä niin kannattaa huolella valita hyvä ja turvallinen tuote. Mitä vähemmän synteettisiä vitamiineja sen parempi, ja mitä vähemmän ongelmallisia aineita, kuten liivate, sen parempi. Itse käytän tällä hetkellä Omega valmistetta joka on nestemäistä, luontaistuotekaupasta ostettua. Se on öljy-sekoitus eri Omega (O-3, O-6, O-9) happoja, siinä on kalaöljyä, jättihelokinsiemenöljyä, rapsiöljyä. En ole vielä huomannut sen käytöstä mitään negatiivista, olen käyttänyt kuukauden verran. Toinen pullo menossa, eikä kummassakaan huono (härskiintynyt) maku. Pikemmin olen huomaavinani että sen käytöstä on positiivista vaikutusta, esim. huulet eivät ole olleet yhtään kuivia, mitä ne yleensä tahtovat olla talvisin, ja muisti on parantunut huomattavasti. Näiden mainittujen öljyjen lisäksi siinä on "D3-vitamiini", 5mcg, E vitamiinia d-alfa-tokoferolin muodossa (15 KY), eli ei ainakaan DL muotoa. Sitten vielä ubikinonia (CoQ10) 10mg, ja luonnollista sitruuna-aromia. Hapettumisenestoaineina E322 ja 304. Tarkistin nämä ja toinen on lesitiini, toinen muistaakseni l-askorbiinihappo (synt.). Vaikka siinä onkin synteettistä C vitamiinia askorbiinihapon muodossa niin sen päivittäissaanti jää hyvin alhaiseksi. Sama koskee D3 vitamiinia, vaikka olisikin synteettistä, en tiedä onko. Mahdollisesti se on peräisin kalaöljystä.

    No kylläpäs sinun elämäsi on käynyt vaikeaksi. On tehnyt sinut peräti hysteerikoksi.


   • hmg kirjoitti:

    Hei. Joitakin viikkoja sitten näin juuri tuota Vitamar ADE kalaöljykapseli tuotetta eräässä marketissa. Sen verran tiedän, luettuani etiketistä, että sen E vitamiini oli DL (alfa-tokof.) muodossa, eli synteettistä. Ei hyvä. Sen A ja D vitamiineista en osaa sanoa. Enkä osaa sanoa itse öljystä onko härskiintynyttä vaiko OK. Ehkä joku muu tietäisi tämän suhteen sanoa. Sitten tiedän sanoa että kapseli taitaa sisältää liivatetta, ellen aivan erehdy. Liivatteesta sanoo tri. Russell L Blaylock kirjassaan Natural Strategies for Cancer Patients seuraavasti:

    "You should also avoid gelatin capsules as much as possible, since gelatin is very high in glutamate, a powerful excitotoxin."

    Eli hän neuvoo välttämään liivatekapseleita niin paljon kuin mahdollista koska liivatteessa on paljon glutamaattia, joka on voimakas "excitotoxin". Kyseinen tekninen termi on vaikea kääntää suomeksi. "toxin" on yleensä "myrkky". "excito" juontanee verbistä "excite" - "ärsyttää", "stimuloida" tms. Ymmärrän että excitotoxiini on eräänasteinen myrkky joka ärsyttää tai stimuloi aivoja ja hermostoa negatiivisella tavalla. Blaylock on kirjoittanut excitotoxiineista kirjan "Excitotoxins: The taste that kills". Tunnettuja excitotoksiineja ovat esim. MSG (monosodium glutamate, suom. mononatrium glut.), aspartaami, hydrolysoitu proteiini, aspartic acid. Excitotoxins -kirjan takasivulla määritellään kys. sana seuraavasti:

    "a substance added to foods and beverages that literally stimulates neurons to death, causing brain damage of varying degrees."

    Ajattelen että jos mielii ottaa Omega 3 rasvahappoja kalaperäisistä lisistä niin kannattaa huolella valita hyvä ja turvallinen tuote. Mitä vähemmän synteettisiä vitamiineja sen parempi, ja mitä vähemmän ongelmallisia aineita, kuten liivate, sen parempi. Itse käytän tällä hetkellä Omega valmistetta joka on nestemäistä, luontaistuotekaupasta ostettua. Se on öljy-sekoitus eri Omega (O-3, O-6, O-9) happoja, siinä on kalaöljyä, jättihelokinsiemenöljyä, rapsiöljyä. En ole vielä huomannut sen käytöstä mitään negatiivista, olen käyttänyt kuukauden verran. Toinen pullo menossa, eikä kummassakaan huono (härskiintynyt) maku. Pikemmin olen huomaavinani että sen käytöstä on positiivista vaikutusta, esim. huulet eivät ole olleet yhtään kuivia, mitä ne yleensä tahtovat olla talvisin, ja muisti on parantunut huomattavasti. Näiden mainittujen öljyjen lisäksi siinä on "D3-vitamiini", 5mcg, E vitamiinia d-alfa-tokoferolin muodossa (15 KY), eli ei ainakaan DL muotoa. Sitten vielä ubikinonia (CoQ10) 10mg, ja luonnollista sitruuna-aromia. Hapettumisenestoaineina E322 ja 304. Tarkistin nämä ja toinen on lesitiini, toinen muistaakseni l-askorbiinihappo (synt.). Vaikka siinä onkin synteettistä C vitamiinia askorbiinihapon muodossa niin sen päivittäissaanti jää hyvin alhaiseksi. Sama koskee D3 vitamiinia, vaikka olisikin synteettistä, en tiedä onko. Mahdollisesti se on peräisin kalaöljystä.

    tuo synteettinen e-vitamiini (kalaöljyt, kalanmaksaöljyt) säilyvyyden takia.


   • hysteriaa kirjoitti:

    No kylläpäs sinun elämäsi on käynyt vaikeaksi. On tehnyt sinut peräti hysteerikoksi.

    ...ennen ihan just samaa. Mutta kun olin syönyt synteettistä B-vitamiinia ja iski atopia ja sydämentykytykset yms... niin en ajttele enää. Kyllä kannattaa varoa synteettisiä koska ne on lääkeaineita joiden teho on sen mukaista. Ylemmälle vastaan että s lohin on kallista ja orgaaninen vitamiini yms... maksaa vain muutaman euron ja sitä syö ainakin vuoden. Joillakin on syy syödä kuten itellänikin mutta mulla on lähinnä tuuri käynyt orgaanisuuden suhteen ja ainut myrkky on magnesiumnstearaatti jota ei liene voi välttää kunnialla valitsematta jotain paljon pahempaa. Jos vaihtoehtona on jyvätuote on se atoopikolle paljon pahempi ainakin aktiiviaikana. Joskus parantuminen vaatii uhrauksiakin ja jonkinsortin "lääke" ei silloin tee vältämättä pahinta vahinkoa mutta b-vitamiini on pelottava ase. Tänään leikkasi b-vitapilleristä 1/4 meni 10 minuuttia aikaa kun mietin nielenkö vaiko en, jäi nielemättä.


   • ravintotutkija kirjoitti:

    tuo synteettinen e-vitamiini (kalaöljyt, kalanmaksaöljyt) säilyvyyden takia.

    On mulla lisäämättömiä.


   • hysteriaa kirjoitti:

    No kylläpäs sinun elämäsi on käynyt vaikeaksi. On tehnyt sinut peräti hysteerikoksi.

    Ei se ole hysteriaa vaan totuus. Itselläkin on kokemusta noista asioista..On hyvä pitää huolta itsestään eikä sortua luontaistuotteiden viidakkoon saamaan lisää vaivoja


   • ,,,,,,4 kirjoitti:

    Miksi näet noin paljon vaivaa näiden tablettien takia? Tuossa ajassa olisit hakenut kauppahallista monta kiloa terveellistä Norjalaista merilohta, jossa on kaikki öljyt ja k-vitamiini takuulla oikeassa suhteessa juuri sinun elimistöllesi.

    norjalainen lohi on allaskalaa joita ruokitaan ihan nupuilla :D


   • ,,,,,,4 kirjoitti:

    Miksi näet noin paljon vaivaa näiden tablettien takia? Tuossa ajassa olisit hakenut kauppahallista monta kiloa terveellistä Norjalaista merilohta, jossa on kaikki öljyt ja k-vitamiini takuulla oikeassa suhteessa juuri sinun elimistöllesi.

    Joo, lääkkeillä ja hormooneilla syötetty norjalainen lohi on taatusti terveellistä.


   • Ainakin naapurin vanhukselle saivat myytyä Lidlin-kassillisen kalliita vitamiinilisiä kestotilauksena, kun antoivat muovisen kiinantimattisen roosakultaisen naistenkellon ”tilaajalahjaksi” kyseiselle miehelle. Ystäväni pitää kelloista, varsinkin ”ilmaisista” sellaisista, joten tilausansa laukesi ruokarahoja säästelemättä tietämättömyyttään.

    Lääkäri kielsi ko. mieheltä nuo valmisteet perussairauksien takia, mutta satojen eurojen tilausansa jatkui ”terveyden nimissä”. Tietysti, kuinka muutenkaan?

    Syy ei ole tietenkään proviisiomyyjien kertomien ”totuuksien”, vaan työnantajien. Milloin Suomen oikeusjärjestelmä olisi valmis yhteiskanteisiin ja millä ehdoin?

    T. Evankelista-Matti


  • Hei!
   Onko sulla kokemusta mivitotal plussasta? Onko sekin synteettistä "paskaa"? Tutulta luonnontuotekauppiaalta olen ostanut, joka sanoi että sitä voi antaa lapsellekin 1 tl/ pv.

   • Hei. Mielenkiintoista että kysyt Mivitotal Plussasta. Minulla on ollut aikomusta sanoa siitä jotain tässä ketjussa. Nyt tuli hyvä sauma. On kokemusta siitä. Tammikuun puolivälissä ostin litran pullon luontaistuotekaupasta. Käytin sitä muutama viikko, kunnes lopetin ja kaadoin kompostiin. Käytin korkeintaan yhden viidesosan pullosta. Niinä päivinä kun sitä otin otin useimmiten puolet suosituksesta. Joskus otin täydet määrät suosituksesta. Syyt miksi lopetin "kuurin" olivat mm. että rupesin kokemaan erilaisia pieniä vaivoja siellä täällä mitä minulla ei muuten ole, ja toinen syy oli puhtaasti objektiivinen, ts. sain tietoa että jotkut sen ainekset olivat joko synteettisiä tai muuten epäotollisia terveysnäkökulmasta. Tämä tieto on jälkeenpäin vahvistunut. Mainitsen tässä joitakin enemmän tai vähemmän ongelmallisia tai haitallisia aineita Mivitotal Plussassa.

    1. sen B1 vitamiini on tiamiini HCl, eli tiamiini hydrokloridi - synteettistä
    2. sen B2 on "riboflavin", josta alustavan postini linkit sanovat että on synteettistä kun lisissä esiintyy tällä nimellä
    3. sen C vit. on "askorbat", eli ei ainakaan luonnollista C kompleksia. Luultavasti laboratoriossa valmistettua askorbiinihappoa
    4. D vitamiini on D2 (ergokalciferol). Se voi olla synteettistä, tai sitten se on jostakin kasvista otettu talteen, eli luonnollista. Mutta kasvikunnan D-vit., ergokalciferol, on paljon tehottomampi kuin eläinkunnan luonnollinen D-vit.
    5. sen E vit. on "d-alfatocoferol". Yleensä tätä E:n muotoa ei sanota synteettiseksi, mutta jotkut ehkä sanovat. Mutta mahdollista on että tämä "d-alfatocoferol" ei kerro koko totuutta. Koska kyseessä on nestemäinen rasvaton juoma niin epäilen että tämä alfatokoferoli on joko d-alfatokoferoli asetaattia tai sukkinaattia, molemmat kuivia muotoja. Jos kyseessä on joku näistä niin silloin olisi lähteeni mukaan synteettistä. Ainakin on varma asia että "d-alfatokoferol" ei ole sama kuin E kompleksi, mikä on se muoto missä E esiintyy luonnollisesti luonnon raaka-aineissa.
    6. koliini on bitartraatin muodossa, eli synteettistä
    7. kalsium on huonosti imeytyvän karbonaatin muodossa
    8. magnesium on huonosti imeytyvän oksidin muodossa
    9. siinä on nk. "kolloidisia" mineraaleja yli 70 eri (joista yli 50 ei-välttämättömiä ihmiselle, ja näistä osa ovat raskasmetalleja), jotka ovat ongelmallisia tai jopa vahingollisia, ks. http://www.optimalhealthsystems.com/showeduc.asp?id=4
    10. Siinä on 5 E ainetta. Hapettumisenestoaineina E330 (sitruunahappo), E202 (kaliumsorbaatti), E211 (natriumbentsoaatti, joka on epäilyttävä aine). Emulgointiaineina E415 (ksantaanikumi), E422 (glyseroli)

    Tässä ruotsiksi tuotteen ainesosat http://www.funktionsmedicin.com/butiken/item_show.asp?code_no=3028

    Sitten on mielestäni syytä olettaa että myös jotkut muut B ryhmän vitamiineista ovat synteettisiä. Ainoa vitamiini joka taitaa varmasti olla luonnollinen on K-vit., koska Mivitotal Plus sisältää alfalfaa, joka on melko yleinen K vitamiinin lähde lisissä. Kaiken tämän valossa en voi muuta kuin päätellä että Mivitotal Plus on paljolti synteettinen mitä sen vitamiineihin tulee, ja osa sen mineraaleista ovat huonosti imeytyviä muotoja. En suosittelisi sitä kenellekään, en varsinkaan lapsille.


   • hmg kirjoitti:

    Hei. Mielenkiintoista että kysyt Mivitotal Plussasta. Minulla on ollut aikomusta sanoa siitä jotain tässä ketjussa. Nyt tuli hyvä sauma. On kokemusta siitä. Tammikuun puolivälissä ostin litran pullon luontaistuotekaupasta. Käytin sitä muutama viikko, kunnes lopetin ja kaadoin kompostiin. Käytin korkeintaan yhden viidesosan pullosta. Niinä päivinä kun sitä otin otin useimmiten puolet suosituksesta. Joskus otin täydet määrät suosituksesta. Syyt miksi lopetin "kuurin" olivat mm. että rupesin kokemaan erilaisia pieniä vaivoja siellä täällä mitä minulla ei muuten ole, ja toinen syy oli puhtaasti objektiivinen, ts. sain tietoa että jotkut sen ainekset olivat joko synteettisiä tai muuten epäotollisia terveysnäkökulmasta. Tämä tieto on jälkeenpäin vahvistunut. Mainitsen tässä joitakin enemmän tai vähemmän ongelmallisia tai haitallisia aineita Mivitotal Plussassa.

    1. sen B1 vitamiini on tiamiini HCl, eli tiamiini hydrokloridi - synteettistä
    2. sen B2 on "riboflavin", josta alustavan postini linkit sanovat että on synteettistä kun lisissä esiintyy tällä nimellä
    3. sen C vit. on "askorbat", eli ei ainakaan luonnollista C kompleksia. Luultavasti laboratoriossa valmistettua askorbiinihappoa
    4. D vitamiini on D2 (ergokalciferol). Se voi olla synteettistä, tai sitten se on jostakin kasvista otettu talteen, eli luonnollista. Mutta kasvikunnan D-vit., ergokalciferol, on paljon tehottomampi kuin eläinkunnan luonnollinen D-vit.
    5. sen E vit. on "d-alfatocoferol". Yleensä tätä E:n muotoa ei sanota synteettiseksi, mutta jotkut ehkä sanovat. Mutta mahdollista on että tämä "d-alfatocoferol" ei kerro koko totuutta. Koska kyseessä on nestemäinen rasvaton juoma niin epäilen että tämä alfatokoferoli on joko d-alfatokoferoli asetaattia tai sukkinaattia, molemmat kuivia muotoja. Jos kyseessä on joku näistä niin silloin olisi lähteeni mukaan synteettistä. Ainakin on varma asia että "d-alfatokoferol" ei ole sama kuin E kompleksi, mikä on se muoto missä E esiintyy luonnollisesti luonnon raaka-aineissa.
    6. koliini on bitartraatin muodossa, eli synteettistä
    7. kalsium on huonosti imeytyvän karbonaatin muodossa
    8. magnesium on huonosti imeytyvän oksidin muodossa
    9. siinä on nk. "kolloidisia" mineraaleja yli 70 eri (joista yli 50 ei-välttämättömiä ihmiselle, ja näistä osa ovat raskasmetalleja), jotka ovat ongelmallisia tai jopa vahingollisia, ks. http://www.optimalhealthsystems.com/showeduc.asp?id=4
    10. Siinä on 5 E ainetta. Hapettumisenestoaineina E330 (sitruunahappo), E202 (kaliumsorbaatti), E211 (natriumbentsoaatti, joka on epäilyttävä aine). Emulgointiaineina E415 (ksantaanikumi), E422 (glyseroli)

    Tässä ruotsiksi tuotteen ainesosat http://www.funktionsmedicin.com/butiken/item_show.asp?code_no=3028

    Sitten on mielestäni syytä olettaa että myös jotkut muut B ryhmän vitamiineista ovat synteettisiä. Ainoa vitamiini joka taitaa varmasti olla luonnollinen on K-vit., koska Mivitotal Plus sisältää alfalfaa, joka on melko yleinen K vitamiinin lähde lisissä. Kaiken tämän valossa en voi muuta kuin päätellä että Mivitotal Plus on paljolti synteettinen mitä sen vitamiineihin tulee, ja osa sen mineraaleista ovat huonosti imeytyviä muotoja. En suosittelisi sitä kenellekään, en varsinkaan lapsille.

    Kiitos tiedoista, todella mielenkiintoista. Onko sinulla kokemusta Xylisweet Acerola c- vitamiinin käytöstä? Tuoteselosteen mukaan se on aitoa vai mistä senkään tietää??


   • äippä kirjoitti:

    Kiitos tiedoista, todella mielenkiintoista. Onko sinulla kokemusta Xylisweet Acerola c- vitamiinin käytöstä? Tuoteselosteen mukaan se on aitoa vai mistä senkään tietää??

    Eipä kestä. Mitä Acerola c vitamiiniin tulee niin ellen aivan väärin muista niin kerran joskus yli 12 vuotta sitten ostin purkillisen Acerola c vitamiini tabletteja. Silloin en tiennyt enkä ymmärtänyt paljon mitään ravintolisistä. En nyt muista oliko niistä mitään hyötyä. Mutta joitakin päiviä sitten kun etsin tietoa näistä vitamiini lisistä niin tuli mm. vastaan sellaista että jotkut synteettisten vitamiinien valmistajat lisäävät synteettisen C vitamiinin kyytipojaksi hieman luonnollista Acerola kirsikan jauhetta, jotta voisivat laillisesti kutsua valmistetta luonnolliseksi C vitamiiniksi. Eli epäilen että tuon Xylisweet Acerolan kohdalla on kyseessä valmiste jossa valtaosa on synteettistä C:tä, ja pieni osa on luonnollista Acerola jauhetta. Sitten olen henk.kohtaisesti kriittinen tableteissa käytettyjen lisäaineiden suhteen.

    Jos kyseisen lisän etiketissä lukee sekä "askorbiinihappo" että "Acerola" jotain niin luultavasti tuo "askorbiinihappo" on juuri sitä synteettistä C:tä.

    Koska valtaosa C vitamiini lisävalmisteista ovat joko synteettisiä tai semi-synteettisiä suosittelisin että otettaisiin C vitamiini luonnon raaka-aineista, jolloin saa koko C kompleksia. Joitakin hyviä C kompleksin lähteitä ovat esim.

    - vihreät pepperonit, punaiset myös
    - Risenta ruusunmarjajauhe
    - kotimaiset marjat kuten mustaherukka, tyrni, lakka, vadelma, mansikka, punaherukka. Myös näistä valmistetut rouheet
    - kotimainen luomuhapankaali
    - sipuli, valkosipuli
    - vihreät yrtit, myös kuivatut
    - selleri, juuriselleri
    - vehnänorasjauhe, ohranorasjauhe
    - raaka pinaatti
    - sinimailasen idut
    - nokkonen
    - koivun lehdet, koivun mahla
    - sitruuna, lime

    Itse asiassa hyviä luonnollisia C kompleksin lähteitä on vaikka kuinka monta, ja jos hieman vaivaa näkee niin ei ole kovin vaikeaa päästä yli 100 mg päivässä, joka on jo aika hyvä määrä.

    Luonnollinen C ei aiheuta sivuvaikutuksia kuten synteettinen C voi tehdä. Synteettinen C voi esim. aiheuttaa munuaiskiviä kun menee yli 500 mg päivässä joidenkin lähteiden mukaan. Se voi myös aikaansaada sen että liikaa rautaa imeytyy elimistöön, jolloin tästä raudasta tulee nk. pro-oksidantti, eli se vaikuttaa vapaiden happiradikaalien lailla.


   • hmg kirjoitti:

    Eipä kestä. Mitä Acerola c vitamiiniin tulee niin ellen aivan väärin muista niin kerran joskus yli 12 vuotta sitten ostin purkillisen Acerola c vitamiini tabletteja. Silloin en tiennyt enkä ymmärtänyt paljon mitään ravintolisistä. En nyt muista oliko niistä mitään hyötyä. Mutta joitakin päiviä sitten kun etsin tietoa näistä vitamiini lisistä niin tuli mm. vastaan sellaista että jotkut synteettisten vitamiinien valmistajat lisäävät synteettisen C vitamiinin kyytipojaksi hieman luonnollista Acerola kirsikan jauhetta, jotta voisivat laillisesti kutsua valmistetta luonnolliseksi C vitamiiniksi. Eli epäilen että tuon Xylisweet Acerolan kohdalla on kyseessä valmiste jossa valtaosa on synteettistä C:tä, ja pieni osa on luonnollista Acerola jauhetta. Sitten olen henk.kohtaisesti kriittinen tableteissa käytettyjen lisäaineiden suhteen.

    Jos kyseisen lisän etiketissä lukee sekä "askorbiinihappo" että "Acerola" jotain niin luultavasti tuo "askorbiinihappo" on juuri sitä synteettistä C:tä.

    Koska valtaosa C vitamiini lisävalmisteista ovat joko synteettisiä tai semi-synteettisiä suosittelisin että otettaisiin C vitamiini luonnon raaka-aineista, jolloin saa koko C kompleksia. Joitakin hyviä C kompleksin lähteitä ovat esim.

    - vihreät pepperonit, punaiset myös
    - Risenta ruusunmarjajauhe
    - kotimaiset marjat kuten mustaherukka, tyrni, lakka, vadelma, mansikka, punaherukka. Myös näistä valmistetut rouheet
    - kotimainen luomuhapankaali
    - sipuli, valkosipuli
    - vihreät yrtit, myös kuivatut
    - selleri, juuriselleri
    - vehnänorasjauhe, ohranorasjauhe
    - raaka pinaatti
    - sinimailasen idut
    - nokkonen
    - koivun lehdet, koivun mahla
    - sitruuna, lime

    Itse asiassa hyviä luonnollisia C kompleksin lähteitä on vaikka kuinka monta, ja jos hieman vaivaa näkee niin ei ole kovin vaikeaa päästä yli 100 mg päivässä, joka on jo aika hyvä määrä.

    Luonnollinen C ei aiheuta sivuvaikutuksia kuten synteettinen C voi tehdä. Synteettinen C voi esim. aiheuttaa munuaiskiviä kun menee yli 500 mg päivässä joidenkin lähteiden mukaan. Se voi myös aikaansaada sen että liikaa rautaa imeytyy elimistöön, jolloin tästä raudasta tulee nk. pro-oksidantti, eli se vaikuttaa vapaiden happiradikaalien lailla.

    Suomesssa valmistetut acerola valmisteet ei sisällä ascorbiinihappoa.
    Ja monet käyttävät 1000-2000 mg/ vrk vuosikausia ilman haittavaikutuksia.
    Antioksidantteja ei kannata sunmma mutikassa popsia.
    Vitamiinivalmisteissa vitamiinit toimivat synergisesti tehostaen toinen toisensa vaikutusta.
    E-ja C-vitamiinit tehostavat toistensa vaikutusta.
    Vehnäalkioöljy on hyvä luonnollinen lähde joka sisältää kaikki neljä tokoferolia ja neljä tokotrienolia ja hyviä rasvahppoja.
    Mikäli haluaa elimistöön antioksidantti vaikutuksen on käytettävä voimakkaampia valmisteita D-alfatokoferoli on luonnollinen-
    Dl -on synteettinen.


   • Tuputtavat tuollaista! Onko kokemuksia?


   • lukee, kun tarvitsee kysyä toisilta kaikki. Maailmassa ei ole ikinä ollut näin paljon tietoa käsittämättömän helposti saatavilla, mutta sen vammaisemmiksi ihmiset näemmä tulevat sen tiedon hakemisen suhteen.


   • hmg kirjoitti:

    Hei. Mielenkiintoista että kysyt Mivitotal Plussasta. Minulla on ollut aikomusta sanoa siitä jotain tässä ketjussa. Nyt tuli hyvä sauma. On kokemusta siitä. Tammikuun puolivälissä ostin litran pullon luontaistuotekaupasta. Käytin sitä muutama viikko, kunnes lopetin ja kaadoin kompostiin. Käytin korkeintaan yhden viidesosan pullosta. Niinä päivinä kun sitä otin otin useimmiten puolet suosituksesta. Joskus otin täydet määrät suosituksesta. Syyt miksi lopetin "kuurin" olivat mm. että rupesin kokemaan erilaisia pieniä vaivoja siellä täällä mitä minulla ei muuten ole, ja toinen syy oli puhtaasti objektiivinen, ts. sain tietoa että jotkut sen ainekset olivat joko synteettisiä tai muuten epäotollisia terveysnäkökulmasta. Tämä tieto on jälkeenpäin vahvistunut. Mainitsen tässä joitakin enemmän tai vähemmän ongelmallisia tai haitallisia aineita Mivitotal Plussassa.

    1. sen B1 vitamiini on tiamiini HCl, eli tiamiini hydrokloridi - synteettistä
    2. sen B2 on "riboflavin", josta alustavan postini linkit sanovat että on synteettistä kun lisissä esiintyy tällä nimellä
    3. sen C vit. on "askorbat", eli ei ainakaan luonnollista C kompleksia. Luultavasti laboratoriossa valmistettua askorbiinihappoa
    4. D vitamiini on D2 (ergokalciferol). Se voi olla synteettistä, tai sitten se on jostakin kasvista otettu talteen, eli luonnollista. Mutta kasvikunnan D-vit., ergokalciferol, on paljon tehottomampi kuin eläinkunnan luonnollinen D-vit.
    5. sen E vit. on "d-alfatocoferol". Yleensä tätä E:n muotoa ei sanota synteettiseksi, mutta jotkut ehkä sanovat. Mutta mahdollista on että tämä "d-alfatocoferol" ei kerro koko totuutta. Koska kyseessä on nestemäinen rasvaton juoma niin epäilen että tämä alfatokoferoli on joko d-alfatokoferoli asetaattia tai sukkinaattia, molemmat kuivia muotoja. Jos kyseessä on joku näistä niin silloin olisi lähteeni mukaan synteettistä. Ainakin on varma asia että "d-alfatokoferol" ei ole sama kuin E kompleksi, mikä on se muoto missä E esiintyy luonnollisesti luonnon raaka-aineissa.
    6. koliini on bitartraatin muodossa, eli synteettistä
    7. kalsium on huonosti imeytyvän karbonaatin muodossa
    8. magnesium on huonosti imeytyvän oksidin muodossa
    9. siinä on nk. "kolloidisia" mineraaleja yli 70 eri (joista yli 50 ei-välttämättömiä ihmiselle, ja näistä osa ovat raskasmetalleja), jotka ovat ongelmallisia tai jopa vahingollisia, ks. http://www.optimalhealthsystems.com/showeduc.asp?id=4
    10. Siinä on 5 E ainetta. Hapettumisenestoaineina E330 (sitruunahappo), E202 (kaliumsorbaatti), E211 (natriumbentsoaatti, joka on epäilyttävä aine). Emulgointiaineina E415 (ksantaanikumi), E422 (glyseroli)

    Tässä ruotsiksi tuotteen ainesosat http://www.funktionsmedicin.com/butiken/item_show.asp?code_no=3028

    Sitten on mielestäni syytä olettaa että myös jotkut muut B ryhmän vitamiineista ovat synteettisiä. Ainoa vitamiini joka taitaa varmasti olla luonnollinen on K-vit., koska Mivitotal Plus sisältää alfalfaa, joka on melko yleinen K vitamiinin lähde lisissä. Kaiken tämän valossa en voi muuta kuin päätellä että Mivitotal Plus on paljolti synteettinen mitä sen vitamiineihin tulee, ja osa sen mineraaleista ovat huonosti imeytyviä muotoja. En suosittelisi sitä kenellekään, en varsinkaan lapsille.

    ..atti Piätydyhän sinä tavallisessa porkkanassa kun et näytä vitamiineista ja niiden merkinnäistä ymmärtävä hölökäsenpöläystäkään. Ihan nauruksi pisti kun luin tuon sinun tekstin.. no kiitos siitä!


   • hmg kirjoitti:

    Hei. Mielenkiintoista että kysyt Mivitotal Plussasta. Minulla on ollut aikomusta sanoa siitä jotain tässä ketjussa. Nyt tuli hyvä sauma. On kokemusta siitä. Tammikuun puolivälissä ostin litran pullon luontaistuotekaupasta. Käytin sitä muutama viikko, kunnes lopetin ja kaadoin kompostiin. Käytin korkeintaan yhden viidesosan pullosta. Niinä päivinä kun sitä otin otin useimmiten puolet suosituksesta. Joskus otin täydet määrät suosituksesta. Syyt miksi lopetin "kuurin" olivat mm. että rupesin kokemaan erilaisia pieniä vaivoja siellä täällä mitä minulla ei muuten ole, ja toinen syy oli puhtaasti objektiivinen, ts. sain tietoa että jotkut sen ainekset olivat joko synteettisiä tai muuten epäotollisia terveysnäkökulmasta. Tämä tieto on jälkeenpäin vahvistunut. Mainitsen tässä joitakin enemmän tai vähemmän ongelmallisia tai haitallisia aineita Mivitotal Plussassa.

    1. sen B1 vitamiini on tiamiini HCl, eli tiamiini hydrokloridi - synteettistä
    2. sen B2 on "riboflavin", josta alustavan postini linkit sanovat että on synteettistä kun lisissä esiintyy tällä nimellä
    3. sen C vit. on "askorbat", eli ei ainakaan luonnollista C kompleksia. Luultavasti laboratoriossa valmistettua askorbiinihappoa
    4. D vitamiini on D2 (ergokalciferol). Se voi olla synteettistä, tai sitten se on jostakin kasvista otettu talteen, eli luonnollista. Mutta kasvikunnan D-vit., ergokalciferol, on paljon tehottomampi kuin eläinkunnan luonnollinen D-vit.
    5. sen E vit. on "d-alfatocoferol". Yleensä tätä E:n muotoa ei sanota synteettiseksi, mutta jotkut ehkä sanovat. Mutta mahdollista on että tämä "d-alfatocoferol" ei kerro koko totuutta. Koska kyseessä on nestemäinen rasvaton juoma niin epäilen että tämä alfatokoferoli on joko d-alfatokoferoli asetaattia tai sukkinaattia, molemmat kuivia muotoja. Jos kyseessä on joku näistä niin silloin olisi lähteeni mukaan synteettistä. Ainakin on varma asia että "d-alfatokoferol" ei ole sama kuin E kompleksi, mikä on se muoto missä E esiintyy luonnollisesti luonnon raaka-aineissa.
    6. koliini on bitartraatin muodossa, eli synteettistä
    7. kalsium on huonosti imeytyvän karbonaatin muodossa
    8. magnesium on huonosti imeytyvän oksidin muodossa
    9. siinä on nk. "kolloidisia" mineraaleja yli 70 eri (joista yli 50 ei-välttämättömiä ihmiselle, ja näistä osa ovat raskasmetalleja), jotka ovat ongelmallisia tai jopa vahingollisia, ks. http://www.optimalhealthsystems.com/showeduc.asp?id=4
    10. Siinä on 5 E ainetta. Hapettumisenestoaineina E330 (sitruunahappo), E202 (kaliumsorbaatti), E211 (natriumbentsoaatti, joka on epäilyttävä aine). Emulgointiaineina E415 (ksantaanikumi), E422 (glyseroli)

    Tässä ruotsiksi tuotteen ainesosat http://www.funktionsmedicin.com/butiken/item_show.asp?code_no=3028

    Sitten on mielestäni syytä olettaa että myös jotkut muut B ryhmän vitamiineista ovat synteettisiä. Ainoa vitamiini joka taitaa varmasti olla luonnollinen on K-vit., koska Mivitotal Plus sisältää alfalfaa, joka on melko yleinen K vitamiinin lähde lisissä. Kaiken tämän valossa en voi muuta kuin päätellä että Mivitotal Plus on paljolti synteettinen mitä sen vitamiineihin tulee, ja osa sen mineraaleista ovat huonosti imeytyviä muotoja. En suosittelisi sitä kenellekään, en varsinkaan lapsille.

    neo planet game zylom.cmowww.easternbikes.c0om u.s.army u packgun game mod 3.2 grayhound.coomgame home.com www.yahoo.coomsld codeck pack v1.3 yahoo.c0omzylom. om zylom.coomtank game .swf google.pack50 pack 4.7gb dvd r spindle www.quill.copmwholesalecars.copm board game directions.comcrushcalculator.coom www.zylom.co.uk


   • hmg kirjoitti:

    Eipä kestä. Mitä Acerola c vitamiiniin tulee niin ellen aivan väärin muista niin kerran joskus yli 12 vuotta sitten ostin purkillisen Acerola c vitamiini tabletteja. Silloin en tiennyt enkä ymmärtänyt paljon mitään ravintolisistä. En nyt muista oliko niistä mitään hyötyä. Mutta joitakin päiviä sitten kun etsin tietoa näistä vitamiini lisistä niin tuli mm. vastaan sellaista että jotkut synteettisten vitamiinien valmistajat lisäävät synteettisen C vitamiinin kyytipojaksi hieman luonnollista Acerola kirsikan jauhetta, jotta voisivat laillisesti kutsua valmistetta luonnolliseksi C vitamiiniksi. Eli epäilen että tuon Xylisweet Acerolan kohdalla on kyseessä valmiste jossa valtaosa on synteettistä C:tä, ja pieni osa on luonnollista Acerola jauhetta. Sitten olen henk.kohtaisesti kriittinen tableteissa käytettyjen lisäaineiden suhteen.

    Jos kyseisen lisän etiketissä lukee sekä "askorbiinihappo" että "Acerola" jotain niin luultavasti tuo "askorbiinihappo" on juuri sitä synteettistä C:tä.

    Koska valtaosa C vitamiini lisävalmisteista ovat joko synteettisiä tai semi-synteettisiä suosittelisin että otettaisiin C vitamiini luonnon raaka-aineista, jolloin saa koko C kompleksia. Joitakin hyviä C kompleksin lähteitä ovat esim.

    - vihreät pepperonit, punaiset myös
    - Risenta ruusunmarjajauhe
    - kotimaiset marjat kuten mustaherukka, tyrni, lakka, vadelma, mansikka, punaherukka. Myös näistä valmistetut rouheet
    - kotimainen luomuhapankaali
    - sipuli, valkosipuli
    - vihreät yrtit, myös kuivatut
    - selleri, juuriselleri
    - vehnänorasjauhe, ohranorasjauhe
    - raaka pinaatti
    - sinimailasen idut
    - nokkonen
    - koivun lehdet, koivun mahla
    - sitruuna, lime

    Itse asiassa hyviä luonnollisia C kompleksin lähteitä on vaikka kuinka monta, ja jos hieman vaivaa näkee niin ei ole kovin vaikeaa päästä yli 100 mg päivässä, joka on jo aika hyvä määrä.

    Luonnollinen C ei aiheuta sivuvaikutuksia kuten synteettinen C voi tehdä. Synteettinen C voi esim. aiheuttaa munuaiskiviä kun menee yli 500 mg päivässä joidenkin lähteiden mukaan. Se voi myös aikaansaada sen että liikaa rautaa imeytyy elimistöön, jolloin tästä raudasta tulee nk. pro-oksidantti, eli se vaikuttaa vapaiden happiradikaalien lailla.

    Ne, jotka haluavat vitamiinit ja muut tarvittavat aineet suoraan ravinnosta, pitänevät seuraavasta sivustosta, josta löytyy tutkittua tietoa ruoka-aineista.
    http://www.fineli.fi/


   • hmg kirjoitti:

    Eipä kestä. Mitä Acerola c vitamiiniin tulee niin ellen aivan väärin muista niin kerran joskus yli 12 vuotta sitten ostin purkillisen Acerola c vitamiini tabletteja. Silloin en tiennyt enkä ymmärtänyt paljon mitään ravintolisistä. En nyt muista oliko niistä mitään hyötyä. Mutta joitakin päiviä sitten kun etsin tietoa näistä vitamiini lisistä niin tuli mm. vastaan sellaista että jotkut synteettisten vitamiinien valmistajat lisäävät synteettisen C vitamiinin kyytipojaksi hieman luonnollista Acerola kirsikan jauhetta, jotta voisivat laillisesti kutsua valmistetta luonnolliseksi C vitamiiniksi. Eli epäilen että tuon Xylisweet Acerolan kohdalla on kyseessä valmiste jossa valtaosa on synteettistä C:tä, ja pieni osa on luonnollista Acerola jauhetta. Sitten olen henk.kohtaisesti kriittinen tableteissa käytettyjen lisäaineiden suhteen.

    Jos kyseisen lisän etiketissä lukee sekä "askorbiinihappo" että "Acerola" jotain niin luultavasti tuo "askorbiinihappo" on juuri sitä synteettistä C:tä.

    Koska valtaosa C vitamiini lisävalmisteista ovat joko synteettisiä tai semi-synteettisiä suosittelisin että otettaisiin C vitamiini luonnon raaka-aineista, jolloin saa koko C kompleksia. Joitakin hyviä C kompleksin lähteitä ovat esim.

    - vihreät pepperonit, punaiset myös
    - Risenta ruusunmarjajauhe
    - kotimaiset marjat kuten mustaherukka, tyrni, lakka, vadelma, mansikka, punaherukka. Myös näistä valmistetut rouheet
    - kotimainen luomuhapankaali
    - sipuli, valkosipuli
    - vihreät yrtit, myös kuivatut
    - selleri, juuriselleri
    - vehnänorasjauhe, ohranorasjauhe
    - raaka pinaatti
    - sinimailasen idut
    - nokkonen
    - koivun lehdet, koivun mahla
    - sitruuna, lime

    Itse asiassa hyviä luonnollisia C kompleksin lähteitä on vaikka kuinka monta, ja jos hieman vaivaa näkee niin ei ole kovin vaikeaa päästä yli 100 mg päivässä, joka on jo aika hyvä määrä.

    Luonnollinen C ei aiheuta sivuvaikutuksia kuten synteettinen C voi tehdä. Synteettinen C voi esim. aiheuttaa munuaiskiviä kun menee yli 500 mg päivässä joidenkin lähteiden mukaan. Se voi myös aikaansaada sen että liikaa rautaa imeytyy elimistöön, jolloin tästä raudasta tulee nk. pro-oksidantti, eli se vaikuttaa vapaiden happiradikaalien lailla.

    Olen syönyt synteettistä c-vitamiinia 30 vuotta yli 500 mg/pv, ei ole munaiskiviä ja rauta on edelleen normaali.


  • Vihdoinkin jotain asiallista täällä "vitamiinihuumassa".

   Itse syön kunnon ruokaa ja olen sen kannalla täysin. Täysin eri asia on jos on kovasti allerginen eri ruoka-aineille, niin sitten täytyy ottaa selvää, mitä täytyy ottaa lisäksi ja mistä.

   Olen jo pitkään ihmetellyt kun kilo luomuporkkanoita maksaa n. 2€ ja yks pilleri maksaa muutaman kymmenen centtiä ja siitä saa vaikka mitä vitamiineja ja hivenaineita eli mistä vitamiinit ja hivenaineet on niin pirun halvalla siihen pilleriin saatu????

   Olen jo pitkää asiaa sen enempää tutkimatta epäillyt, että ihan humpuukia nuo pillerit taitavat olla tai ainakin jotain synteettistä kamaa, joidenka imeytyvyydestä ei kukaan tiedä, eikä haittavaikutuksistakaan.

   • hyvästä ja tyhjentävästä vastauksesta,täytyy miettiä mitä suuhusa laittaa.


   • kiitos. kirjoitti:

    hyvästä ja tyhjentävästä vastauksesta,täytyy miettiä mitä suuhusa laittaa.

    Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.


   • Et viitsisi älytä olla hiljaa kun et näistä asioista niin mitään tajua etkä ymmärrä.


  • Itse ajattelin ostaa mehulingon, ja alkaa tekemään vihannesmehuja. Punajuuri, kaali, tomaatti ja porkkanamehut ovat ainakin hyviä ja luonnollisia "vitamiinilisiä" normaaliruoan lisäksi. Ehkä myös lantuista ja nauriksista voisi tehdä mehua. Mutta kaikkein paras on kyllä tuo mainitsemasi vehnänorasmehu.

   • Nestemäisessä muodossa varmasti imeytyy hyvin. pitäis varmaan olla luomu viljeltyjä juureksia. Idätysjutut on varmaan kans niitä parhaita. Tulee vaan tehtyä niin satunnaisesti. kuitenkin pitäis päivittäin huolehtia ravintosuosituksen mukaista ruokavaliota.VALITETTAVASTI TARVITSISI NIITÄ RAVINTOLISIÄ.LUONNONMUKAISIA, HYVIN IMEYTYVÄSSÄ MUODOSSA.oLEN JOSKUS KUULLUT SELLAISISTA,Nyt harmittaa , kun en ole luultavasti hinnan vuoksi tarttunut tilaisuuteen


  • Jospa tutkisit asiaa kuitenkin vähän enemmän, kuin pari päivää.
   Päivitäpä aluksi vaikka kemian ja molekyylibiologian tietosi..

   • Tai jos vaikka sinä päivittäisit ja toisit ne julki, ettet ole niin nnnnnnnnn, jos jotain tiedät.


   • golffarimaila kirjoitti:

    Tai jos vaikka sinä päivittäisit ja toisit ne julki, ettet ole niin nnnnnnnnn, jos jotain tiedät.

    Olen syönyt satunnaisesti biotiinia ja multitabsia ja olen huomannut että seurauksena on ihottumaa kasvoissa ja kihelmöivää kutinaa etenkin kasvojen alueella.

    Eli nyt tajuan että ne lisäaineet ja synteettiset mömmöt, säilöntä ja täyteaineet telkevät sen.


  • Vitamiinit saa parhaassa muodossa ravinnosta,se on fakta.Ravinnossa vitamiinit ja kivennäsiaineet ovat sellaisina yhdisteinä että imeytyvyys on paras mahdollinen ja sen lisäksi tulee mukana paljon muutakin terveydelle hyödyllistä...eikä yliannostuksen vaaraa juurikaan ole.Toinen terveyteen vaikuttava asia on tietysti elintavat.
   Rikastettuja tai synteettisiä lisiä käytettäessä ollaankin sitten harmaalla alueella.JOissakin ravintolisissä on jopa sellaisia kivennäisyhdisteitä jotka estävät toinen toisensa imeytymisen esim Magnesium Kalsium pari...ja liika tietyn kivennäisaineen nauttimineen saattaa aikaansaada vakaviakin puutoksia jonkin muun kivennäsien osalta...venäläistä rulettia siis.

   No...proteiinivalmisteet ovat mielestäni ihan ok silloin jos ateriat ovat puutteellisia tai säännöllisiä sellaisia ei ole.C-vitamiinilisäkin flunssan torjuntaan ja ehkäisyyn voi olla paikallaan..kun ei vesiliukoisena aiheuta varaakaan..jos ei lasketa mahdollista virtsakivien muodostumista mukaan.

   B-vitamiinejä saa tarvittaessa riskittömästi oluthiivasta.,,omega 3:sia rypsiöljystä ja tietty kalaöljykin on ihan hyvä ravintolisä.

   Kun asioita pohtii ja ottaa niistä selvää niin elintavatkin usein muuttuu niin että ravinto ja liikunta ja muutenkin terveet elämäntavat on ratkaisu moneen pulmaan ja silloin voi luopua epätoivoisesta uskosta "taikapillereihin" joilla voi laihtua "naps" vaan ja jatkaa elämää samaan malliin kuin ennenkin...tai voi vetää tupakkaa kun hankkii "taikapillereitä" jotka kumoaa tupakan aiheuttamat haittavaikutukset...ja voi samalla jatkaa myös sohvalla löhöämistä ja tervehtyä ja laihtua samalla :)

   Siis:Liiku,ulkoile,syö vihanneksia,hedelmiä,kalaa ja kaikkea monipuolisesti..nauti alkoholia kohtuullisesti ja lopeta tupakointi niin silloin OIKEASTI tulet terveemmäksi ja energisemmäksi.

   • markkinoilla on jotain täysin luonnonmukaisia, maailmanlaajuisesti tutkittuja ravintolisäjauheita,vesiliukoisia. Imeytyminen on tosi nopeaa, voi tuntea vaikutukset nopeasti, koska ne imeytyvät heti solutasolle.( siis kehossa olevaan veteen, jota on paljon.) Eivät rasita maksaakaan, kun sidosaineet puuttuu. Keho käyttää sen minkä sillä hetkellä pystyy.Nimeä en muista, vaikutti tosi mielenkiintoisilta. Kaikenlaista on tullut kokeiltua, kun tuo ruokapuoli tuppaa jäämään alle nykyisten ravintosuositusten,valitettavasti,vaikka ei tarvitse huolehtia kuin itsestä. saatika jos olis muitakin ruokittavana. Oletko kuullut ko. tuotteista? Luontaistuotekaupasta niitä ei saa,eikä apteekista.


   • kriittinen tutkailija kirjoitti:

    markkinoilla on jotain täysin luonnonmukaisia, maailmanlaajuisesti tutkittuja ravintolisäjauheita,vesiliukoisia. Imeytyminen on tosi nopeaa, voi tuntea vaikutukset nopeasti, koska ne imeytyvät heti solutasolle.( siis kehossa olevaan veteen, jota on paljon.) Eivät rasita maksaakaan, kun sidosaineet puuttuu. Keho käyttää sen minkä sillä hetkellä pystyy.Nimeä en muista, vaikutti tosi mielenkiintoisilta. Kaikenlaista on tullut kokeiltua, kun tuo ruokapuoli tuppaa jäämään alle nykyisten ravintosuositusten,valitettavasti,vaikka ei tarvitse huolehtia kuin itsestä. saatika jos olis muitakin ruokittavana. Oletko kuullut ko. tuotteista? Luontaistuotekaupasta niitä ei saa,eikä apteekista.

    kuullutkaan moisista valmisteista.Maksan rasittuminen johtuu minun ymmärrykseni mukaan liiasta rasvaliukoisten vitamiinien määrästä esim A-vitamiinin ja sitä voi saada liikaa jo pelkästään ravinnostakin.Muitakin riskejä on riippuen käyttäjän ominaisuuksista,sairauksista,mahdollisesta lääkityksestä jne.
    Esim verenohennuslääkkeitä käyttävälle on todella iso riski syödä vaikka kalaöljykapseleita.Yhteenvetona kaikesta edellä mainitusta tulin siis johtopäätökseen että vitamiinien sijaan olisikin huomattavasti paljon parempi ratkaisu kiinnittää huomiota omiin elintapoihinsa kuten liikkumiseen,ravintoon,mahdolliseen tupakointiin,alkoholinkäyttöön jne.Eli kun perusta on vankalla pohjalla niin pillereitä ei juurikaan tarvitse ja rahaa jää vaikka harrastuksiin.


  • ongelma on siinä että ne ovat lääkkeitä, mutta silti niitä käytetään kuten lisäravinteita. Antioksidanttiklinikat saavat erinomaisia hoitotuloksia vaikeastikin sairaille ihmisille synteettisillä vitamiineilla.

   Ensin potilaalta mitataan verestä kymmenien erilaisten ravintotekijöiden pitoisuudet sekä selvitetään mahdolliset sairaudet ja vaivat. Sitten kokenut antioksidanttilääkäri laatii laaja-alaisen lisäravinneohjelman juuri kyseisen potilaan tarpeisiin. Lääkärit myös tietävät laadukkaimmat valmisteet. Tällaisesta hoidosta moni on saanut suurta hyötyä.

   Ongelmallista on se että lisäravinteita tuntematon ihminen alkaa syömään mitä sattuu vitamiilisää, tietämättä edes onko kyseistä vitamiinia hänen elimistössään liikaa vai liian vähän. Tai miten se vaikuttaa muiden ravintotekijöiden tasapainoon.

   • Ovat aineita joita elimistö tarvitsee toimiakseen optimaalisesti.
    Vitamiinit eivät ole lääkkeitä.
    Vitamiineja voidaan käyttää eri tasoilla
    RDA= virallinen saanti suositus
    Terapeuttinen taso
    Lääkinnällinen taso
    Tavallinen ihminen voi käyttää itsehoitona monivitamiinivalmisteita aivan turvallisesti.
    Terapeuttisen tason ja lääkinnällisen tason määrät kannattaa jättää alaan perehtyneen lääkärin tai terapeutin arvioitaviksi joka perustuu yleensä mittauksiin verestä tai hiuksista jonka perusteella voidaan saada aikaan elimistöön optimaalinen taso.Varsinkin monet kroonikko sairaat ovat saaneet apua tavallista korkeimmista vitamiini,kivennäis,hiven ja rasvahapoista.


  • hyvin asiaan,siksipä rohkenen kysyä mielipidettäsi Saksassa valmistettaviin FitLinen ravintolisiin?

   • Fitline tuotteet myydään verkostomarkkinoinnin kautta ja se nostaa tuotteiden hintaa.
    Tuotteet ovat muuten varmaan hyviä mutta jos käytät ravintolisiä saat ne halvemmalla ostamalla ne suoraan kaupasta.Ja suomesta saa nykyää melkein kaikkilta valmistajilta lisäravinteita.
    Solgar on hyvä merkki ja taatusti tutkittu:
    http://www.solgar.com/Products.aspx
    http://www.kolumbus.fi/naturopatia/Solgar/Pages/yleis.html
    Solgarin tuotteita myy ainakin Wellmax.
    Valintasi teet tietysti itse ja eihän tuo Solgar ole ainoa.


   • Tokos kirjoitti:

    Fitline tuotteet myydään verkostomarkkinoinnin kautta ja se nostaa tuotteiden hintaa.
    Tuotteet ovat muuten varmaan hyviä mutta jos käytät ravintolisiä saat ne halvemmalla ostamalla ne suoraan kaupasta.Ja suomesta saa nykyää melkein kaikkilta valmistajilta lisäravinteita.
    Solgar on hyvä merkki ja taatusti tutkittu:
    http://www.solgar.com/Products.aspx
    http://www.kolumbus.fi/naturopatia/Solgar/Pages/yleis.html
    Solgarin tuotteita myy ainakin Wellmax.
    Valintasi teet tietysti itse ja eihän tuo Solgar ole ainoa.

    Ovatko tuotteet synteettisesti valmistettuja vai oikeaa luonnon tuotetta? Itseäni ko.aineet kiinnostavat, koska ne ovat jauheita, jotka sekoitetaan veteen. Ja näin imeytyminen on tehokkaampaa kuin tablettien.
    Verkostomarkkinointi ei minua itseäni haitta kun vain tuote on hyvä ja toimiva.
    Toivottavasti vastaat viestiini. Kiitos jo etukäteen.


   • FitLinestä kirjoitti:

    Ovatko tuotteet synteettisesti valmistettuja vai oikeaa luonnon tuotetta? Itseäni ko.aineet kiinnostavat, koska ne ovat jauheita, jotka sekoitetaan veteen. Ja näin imeytyminen on tehokkaampaa kuin tablettien.
    Verkostomarkkinointi ei minua itseäni haitta kun vain tuote on hyvä ja toimiva.
    Toivottavasti vastaat viestiini. Kiitos jo etukäteen.

    Osa vitamineista on synteettisiä ,osa ei.
    Itse en koe sitä kylläkään haittana mikäli esim.E-vitamiini on muotoa D-alfatokofroli,eikä DL-muotoa.
    Mikäli haet täysin luonnolisia vitamiineja valmisteena on sellaisia mm-Strath-uute ja acerola,vehnäalkioöljy,oluthiiva jne.
    Se että valmiste on nestemäinen ei takaa juurikaan parempaa imeytymistä -ainoastaan helpompaa joillekin käyttää.Jotkut yritykset käyttävät valmisteissaan valmiiksi aninohappoon sidottuja mineraaleja jotka imeytyvät huomattavasti paremmin kuin vaikka glukonaatti tai oxidi-muodossa olevat.
    Jos haluat hyvän ja hinta-laatusuhteeltaan nestemäisen tuotteet suosittelisin Mivitotal plussaa.


   • Tokos kirjoitti:

    Osa vitamineista on synteettisiä ,osa ei.
    Itse en koe sitä kylläkään haittana mikäli esim.E-vitamiini on muotoa D-alfatokofroli,eikä DL-muotoa.
    Mikäli haet täysin luonnolisia vitamiineja valmisteena on sellaisia mm-Strath-uute ja acerola,vehnäalkioöljy,oluthiiva jne.
    Se että valmiste on nestemäinen ei takaa juurikaan parempaa imeytymistä -ainoastaan helpompaa joillekin käyttää.Jotkut yritykset käyttävät valmisteissaan valmiiksi aninohappoon sidottuja mineraaleja jotka imeytyvät huomattavasti paremmin kuin vaikka glukonaatti tai oxidi-muodossa olevat.
    Jos haluat hyvän ja hinta-laatusuhteeltaan nestemäisen tuotteet suosittelisin Mivitotal plussaa.

    Tämä koskee myös jauheita.
    Se missä muodossa vitamiinit ja mineraalit ovat on ratkaisevinta imetymisen kannalta.
    Muodolla tarkoitan vaikka aminohappokeloitua vrt.glukonaatti tai oxidi.
    Sitraatti,pikolinaatti, muotoiset mineraalit ovat myös hyviä imeytymään.


   • sinun mielipidettäsi FitLinen ravintolisiin?
    Oletko tutustunut ko.tuotteisiin?
    Synteettisiä vai luonnon antimia?
    Kiitos tiedoasta!


   • kysyisin kirjoitti:

    sinun mielipidettäsi FitLinen ravintolisiin?
    Oletko tutustunut ko.tuotteisiin?
    Synteettisiä vai luonnon antimia?
    Kiitos tiedoasta!

    Hei. FitLinen ravintolisät ovat aivan tuntemattomia minulle. Onko FitLinellä mitään kotisivua tms. ? Mutta vaikken tiedä niistä mitään niin sanon näin, että jos niiden etiketissä sanotaan että sisältää esim. tiamiinimonohydraattia tai muita synteettisiä B ryhmän vitamiinejä niin silloin ei ole kyse luonnollisesta tuotteesta. Tuote voi silloin korkeintaan olla "semi-luonnollinen" tai "semi-synteettinen". Jos katsoit niitä linkkejä joita alustavassa viestissäni annoin niin niistä paljolti selviää minkä nimisiä lisien synteettiset vitamiinit ovat etikettien selostuksissa. Vaikka noiden linkkien tiedot pätevät pääasiallisesti USA:n lisiin niin kuitenkin se tieto voidaan soveltaa muissa maissa valmistettuihin lisiin.


   • hmg kirjoitti:

    Hei. FitLinen ravintolisät ovat aivan tuntemattomia minulle. Onko FitLinellä mitään kotisivua tms. ? Mutta vaikken tiedä niistä mitään niin sanon näin, että jos niiden etiketissä sanotaan että sisältää esim. tiamiinimonohydraattia tai muita synteettisiä B ryhmän vitamiinejä niin silloin ei ole kyse luonnollisesta tuotteesta. Tuote voi silloin korkeintaan olla "semi-luonnollinen" tai "semi-synteettinen". Jos katsoit niitä linkkejä joita alustavassa viestissäni annoin niin niistä paljolti selviää minkä nimisiä lisien synteettiset vitamiinit ovat etikettien selostuksissa. Vaikka noiden linkkien tiedot pätevät pääasiallisesti USA:n lisiin niin kuitenkin se tieto voidaan soveltaa muissa maissa valmistettuihin lisiin.

    Tässä Basic PLUS:
    "Antaa elimistölle 32 eri kasviperäistä entsyymiä ja 9 eri Mikro-kuituainetta
    • elvyttää suoliston bakteerikantoja ja parantaa samalla siihen liittyen ruoansulatusta
    • vahvistaa immuunijärjestelmää (kehon torjuntamekanismeja)
    • optimoi ravinto- ja vitaaliaineiden saannin
    • suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä
    • matalaglykeeminen vastaten uusinta tieteellistä tietämystä
    Patentti nro. EP 1 348 343"

    Tuotteisiin kannattaa perehtyä tuote-esittely-tilaisuuksissa (ilman ostopakkoa tai edes siinätilaisuudessa mahdollisuutta ostaa). Tämä tieto ei lisää tuskaa...
    kysy, jos kiinnostaa: htin@suomi24.fi


   • Näissä tuotteissa on kokonaiskonsepti. Ja ovat vesiliukoisina nautittavia. Muita vastaavia ei markkinoilla ole. Suomessa 10v. Valmistetaan vaativimpien standardien alaisena lääketehtaassa.
    htin@suomi24.fi


   • FitLinestä kirjoitti:

    Ovatko tuotteet synteettisesti valmistettuja vai oikeaa luonnon tuotetta? Itseäni ko.aineet kiinnostavat, koska ne ovat jauheita, jotka sekoitetaan veteen. Ja näin imeytyminen on tehokkaampaa kuin tablettien.
    Verkostomarkkinointi ei minua itseäni haitta kun vain tuote on hyvä ja toimiva.
    Toivottavasti vastaat viestiini. Kiitos jo etukäteen.

    Imeytymistekniikka on sellaista, mitä muilla valmistajilla ei ole. Tätä ei kirjallisesti voi paljoa paremmin vakuuttaa, koska tuotteet on patentoitu, ja siten liikesalaisuuden piirissä.
    Käytössä yli 30 maassa, Saksassa jo 15v. ja Suomessa 10v.
    http://5163310.well24.com


   • pellosta purkkiin kirjoitti:

    Imeytymistekniikka on sellaista, mitä muilla valmistajilla ei ole. Tätä ei kirjallisesti voi paljoa paremmin vakuuttaa, koska tuotteet on patentoitu, ja siten liikesalaisuuden piirissä.
    Käytössä yli 30 maassa, Saksassa jo 15v. ja Suomessa 10v.
    http://5163310.well24.com

    Millä perusteella väität, että Fitline tuotteet ovat PUHTAITA? Mitä sillä tarkoitetaan?
    Olin eilen esittelytilaisuudessa ja maistelin monia tuotteita ja luin tarkkaan valmistusaineluettelot, koska keinotekoinen maku herätti epäilykseni. En voinut juoda niitä loppuun. Ja ei se mikään ihme ollut, maistan herkästi aspartaamin ym. makeutusaineet, ja sitähän niissä oli!! keinotekoisia aineita, vaikka esittelijä mainosti niitä luomuna! Minulla on ennenkin tullut aspartaamista ja asesulfaami k:sta pahoinvointia ja oksennusta ja niin tuli nytkin. Esittelijän puhe oli harhaanjohtavaa ja minusta tuollainen on törkeää markkinointia, aivan väärin perustein. Ja esittelijät väittivät, että näitä voi antaa turvallisesti lapsillekin. Ihmettelivät vain, miksi ne on kielletty suomessa, koska ne kielletään lapsilta Suomessa. He vain naureskelivat kiellolle ja pitivät sitä ennakkoluuloisuutena.
    Minusta moinen toiminta on törkeää! Kyllä markkinoinnnin pitäisi olla rehellistä eikä perustua valheisiin.


  • miten asia on Herbalife-tuotteiden kohdalla?
   Niidenhän sanotaan olevan "soluravintoa".

   • Herbalife tuotteiden vaikutus perustuu ymmärtääkseni vitamiinien ja yrttien(herba)yhteivaikutukseen.
    Vitamiinit on pääaosin muistaakseni synteettisiä ja pakettiin kuuluu myös erikseen yrttejä sekä proteiinivalmiste.
    Hinta -laatu -suhde on mielestäni huono.
    Vastaavat tuotteet saa ostettua paljon halvemmalla vaikka luontaistuote- urheiluravinnne liikkeistä.
    Verkostomarkkinointi tuotteet ovat yleensä aina ylihinnoiteltuja ja yli mainostettuja.
    Kaikki vitamiinit ja rasvahapot ovat "soluravintoa" jos näin ajatellaan.Samoin monipuolinen ruoka.


   • Tokos kirjoitti:

    Herbalife tuotteiden vaikutus perustuu ymmärtääkseni vitamiinien ja yrttien(herba)yhteivaikutukseen.
    Vitamiinit on pääaosin muistaakseni synteettisiä ja pakettiin kuuluu myös erikseen yrttejä sekä proteiinivalmiste.
    Hinta -laatu -suhde on mielestäni huono.
    Vastaavat tuotteet saa ostettua paljon halvemmalla vaikka luontaistuote- urheiluravinnne liikkeistä.
    Verkostomarkkinointi tuotteet ovat yleensä aina ylihinnoiteltuja ja yli mainostettuja.
    Kaikki vitamiinit ja rasvahapot ovat "soluravintoa" jos näin ajatellaan.Samoin monipuolinen ruoka.

    "Vitamiinit on pääaosin muistaakseni synteettisiä " Muistit nyt väärin eli kyllä ovat 90% luonnonmukaisia. Minulla on 30-vuoden kokemus erilaisista lisäravinteiden käytöstä, lähes kaikkia (Suomessa) markkinoilla olevia olen kokeillut, ja omat kokemukseni puoltavat Herbalifea, joista on nyt kertynyt jo 6-vuoden päivittäinen käyttökokemus. Jos joku haluaa tarkemmin tutkia taustojani, niin sitä löytyy osoitteessa www.elinvoimakeidas.net ja sieltä kohta urheiluravitsemus.


  • Tulee tässä:
   Arvostetussa JAMA (The Journal of the American Medical Association) lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa, että synteettiset vitamiinit lisäävät kuolleisuutta. Tutkijat analysoivat 68 eri vitamiinitutkimusta, joissa oli yhteensä 232 606 osallistujaa. Kaikki osallistujat olivat aikuisia, jotka nauttivat synteettistä eli keinotekoista beetakaroteenia, A-, C- ja E-vitamiinia sekä seleeniä. Valmisteet nautittiin joko yksittäisaineina tai yhdistelmävalmisteina. Tutkimuksen tulos oli, että synteettinen beetakaroteeni, A- ja E-vitamiini voivat lisätä kuolleisuutta, mutta C-vitamiinin ja seleenin vaikutusta kuolleisuuteen täytyy tutkia lisää.
   Tämä tutkimus on taas hyvä esimerkki siitä, kuinka haitallisia synteettisesti valmistetut vitamiinit ovat. Vitamiini koostuu monista eri osatekijöistä ja ainoastaan luonto osaa niitä valmistaa. Luonnon vitamiinit suojaavat mm. syövältä, kun taas synteettiset vitamiinit voivat aiheuttaa syöpää. Hyvänä esimerkkinä tästä on SETTI-tutkimus, jossa tupakoitsijoiden syöpä lisääntyi, kun heille annettiin beetakaroteenia ja E-vitamiinia synteettisenä valmisteena. Luonnollisten vitamiinien hyvistä vaikutuksista on julkaistu paljon tutkimuksia, mutta edelleen lääketeollisuuden rahoittamat tutkimukset tehdään synteettisillä vitamiineilla ja tulokset ovat aina negatiivisia. Eivätkö tutkijat jo vihdoinkin ala ymmärtämään, että vain luonnonvitamiineilla on terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

   Kannattaakin olla nyt tarkkana kun puhutaan D- vitamiinin hyvistä terveysvaikutuksista, sillä ne perustuvat jälleen luonnon D- vitamiinia saaneiden ihmisten terveyteen. Lääketeollisuus tarjoaa jo vahvoja synteettisiä D- vitamiinivalmisteita ja elintarviketeollisuus kyllästää maitotalous-tuotteitaan keinotekoisella D- vitamiinilla, kun se on ensin poistanut siitä rasvan mukana luonnollisen D- vitamiinin. Onko tässä jotakin järkeä??? Kalanmaksaöljytkin on pilattu, esimerkiksi Möller ja Lysi lisäävät omiin kalanmaksa- ja kalaöljyihinsä vaihtelevia määriä keinotekoisia A- ja D- vitamiineja, joten nekään eivät ole enää luonnonmukaisia. Lähes kaikki monivitamiinivalmisteet ovat myös täysin synteettisiä. Onneksi AITOA kalanmaksaöljyä ja muita luonnonvitamiinejakin on tarjolla, muista kysyä niitä.

   Tutkimus: http://jama.ama-assn.org/cgi/content/abstract/297/8/842

   • Kiitos tästä hyvästä tietoiskusta. Kysyisin hieman. Minä olen lukenut että meijeriteollisuus lisää synteettistä D2 vitamiinia maitoon. Onko sinulla tietoa onko se juuri D2:a, vaiko D3:a ? Entä onko sinulla tietoa että kun joissakin tabletti lisissä on "D3 vitamiini" tai "kolekalciferol", niin mitä D vitamiinia tämä oikein on? Ei kaiketi luonnollista? Jos ei luonnollista niin mistä se on valmistettu/syntetisoitu ?
    Kun sanot että aitoa kalanmaksaöljyä on saatavissa, niin voisitko mainita jotain merkkiä, tai kertoa mistä sellaisia tunnistaa jottei menisi pieleen. Entä mistä niitä löytää? Marketeista? Vaiko luontaistuotekaupoista? Kiitos.


   • hmg kirjoitti:

    Kiitos tästä hyvästä tietoiskusta. Kysyisin hieman. Minä olen lukenut että meijeriteollisuus lisää synteettistä D2 vitamiinia maitoon. Onko sinulla tietoa onko se juuri D2:a, vaiko D3:a ? Entä onko sinulla tietoa että kun joissakin tabletti lisissä on "D3 vitamiini" tai "kolekalciferol", niin mitä D vitamiinia tämä oikein on? Ei kaiketi luonnollista? Jos ei luonnollista niin mistä se on valmistettu/syntetisoitu ?
    Kun sanot että aitoa kalanmaksaöljyä on saatavissa, niin voisitko mainita jotain merkkiä, tai kertoa mistä sellaisia tunnistaa jottei menisi pieleen. Entä mistä niitä löytää? Marketeista? Vaiko luontaistuotekaupoista? Kiitos.

    Olisin kiinnostunut kuulemaan, minkä valmistajan tuotteita itse käytät ja olet laadukkaaksi todennut. Jos et halua mainostaa, voitko vastata sähköpostiini krisem2@suomi24.fi


   • Mikäli tarkoitus on käyttää lääkinnällisen tason määriä on vitamiineja käytetty hyvin menestyksekkästi -synteettisinäkin.
    Setti-tutkimus oli floppi jonka on jokainen asiaan perehtynyt jo aikoja sitten tunnustanut.
    Suomessakin antioksidantti klinikan lääkärit ja terapeutit määrävät sekä luonnolisia että synteettisiä vitamiineja.
    Totta on että mikäli on mahdollista niin vitamiinit kannattaa saada mahdollisimman luonnonmukaisesti.
    Nykyään suomestakin saa ostaa vitamiineja melkein kaikilta maailman valmistajilta.
    Monet tuntemani lääkärit ja terapeutit suosittelevat Solgarin tuotteita.Kalanmksaöljyn sijaan kyllä suosittelisin ennen kalaöljyä joka on muuten puhtaampaa koska siitä on poistettu mm.elohoeaa ja muita myrkkyjä joita on tavattu vielä kalanmaksaöljyssä.
    Itse olen ollut yhteyksissä suomalaisten valmistajien provisorien kanssa ja heiltä kyllä saa tietoa jos sitä haluaa.
    Aina voi jos haluaa selvittää tuotevalmistajan taustat ja mitä standardeja on käytössä mm.GMP-standardi takaa sen että tuote on valmistettu lääketehdas ominaisuuksissa.


   • Tokos kirjoitti:

    Mikäli tarkoitus on käyttää lääkinnällisen tason määriä on vitamiineja käytetty hyvin menestyksekkästi -synteettisinäkin.
    Setti-tutkimus oli floppi jonka on jokainen asiaan perehtynyt jo aikoja sitten tunnustanut.
    Suomessakin antioksidantti klinikan lääkärit ja terapeutit määrävät sekä luonnolisia että synteettisiä vitamiineja.
    Totta on että mikäli on mahdollista niin vitamiinit kannattaa saada mahdollisimman luonnonmukaisesti.
    Nykyään suomestakin saa ostaa vitamiineja melkein kaikilta maailman valmistajilta.
    Monet tuntemani lääkärit ja terapeutit suosittelevat Solgarin tuotteita.Kalanmksaöljyn sijaan kyllä suosittelisin ennen kalaöljyä joka on muuten puhtaampaa koska siitä on poistettu mm.elohoeaa ja muita myrkkyjä joita on tavattu vielä kalanmaksaöljyssä.
    Itse olen ollut yhteyksissä suomalaisten valmistajien provisorien kanssa ja heiltä kyllä saa tietoa jos sitä haluaa.
    Aina voi jos haluaa selvittää tuotevalmistajan taustat ja mitä standardeja on käytössä mm.GMP-standardi takaa sen että tuote on valmistettu lääketehdas ominaisuuksissa.

    Suomesta saa laadukasta kalaöljyä - valmistettu GMP-standardien mukaan - nestemäisenä kun ostaa ei tule liivatetta.
    Kiitokset tiedustelustanne koskien Vitamar ADE -kalaöljyvalmistettamme.
    Valmisteen koostumusta ei ole muutettu mitenkään tuotteen
    markkinoillaoloaikana.

    Farmaseuttisen tason kalaöljy on hieman hankala käsite. Nimityksen on tuonut
    käyttöön tietojeni mukaan Barry Sears kirjassaan Omega Zone. Kriteereiksi
    tässä kirjassa farmaseuttiselle laadulle ilmoitetaan seuraavat parametrit

    1) Pitkäketjuisia omega-3 -rasvahappoja yli 60 % kaikista rasvahapoista
    2) AA/EPA -suhde yli 25:1 (tarkoittanee 25 EPA x 1 AA, koska EPAa tulisi
    olla enemmän)
    3) PCB:tä alle 10 ppb grammassa öljyä

    Kirjan mukaan liikkeestä ostamansa kalaöljyn voi testata laittamalla sen
    jääkaappin viideksi tunniksi (muutama teelusikallinen lasissa). Öljyn tulee
    pysyä tämä aika juoksevana. Olen testannut näin mm. meidän Vitamar
    ADE -kalaöljyn ja sen perusteella voimme sanoa, että öljyä on farmaseuttista
    laatua.

    Näistä muista kriteereistä sitten. Kalaöljy ei ole enää kalaöljyä vaan
    kalaöljytiivistettä, jos se täyttää kohdan 1 vaatimuksen. Vitamar
    ADE -öljyssä näitä rasvahappoja on n. 26 % kokonaismäärästä. Konsentrointi
    on toki mahdollista mutta kalaöljytoimittajat ovat hyvin tarkkoja siitä,
    että konsentroitu öljy ei ole luonnollista kalaöljyä vaan tiivistettä.
    AA/EPA suhteeksi saadaan tässä tuotteessa 16,6 - 25,5 erästä riippuen.
    PCB -pitoisuuksien vertailu on ongelmallista, koska sillä voidaan tarkoittaa
    montaa eri asiaa. Mitattaessa peruskongeneerit (Suomen Tullilaboratorion
    tekemä analyysi kalaöljyllemme) saadaan pitoisuudeksi 5 ppb. Jos tähän
    testiin lisätään myös IUPAC:n suosittama kongeneeri tuloksen tulee olla alle
    90 ppb Euroopassa käytössä olevan epävirallisen kalaöljymonografian mukaan.
    Dioksiinille taas WHO suosittaa rajaksi 2 TEQ/g ja kalaöljytoimittajamme on
    asettanut omaksi rajakseen 1,5 TEQ/g.


   • Tällaisiin meta-analyyseihin kannattaa suhtautua varauksella . Tämäkin mainitsemasi 68:n tutkimuksen meta-analyysi on maailmalla tuomittu. Siihenhän kerättiin tutkimuksia , jossa jo sairaille ihmisille oli syötetty kymmenkertaisia , monisatakertaisia annoksia vitamiineja suhteessa normaaliin päiväannokseen .

    Tässä samassa ketjussa on aikaisemmin ollut juttua tästä . Tuossa linkki .

    http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000404&posting=22000000024144824

    Tässä linkki Aamulehden juttuun , jossa kirjoitetaan tästä . Kannattaa lukea sen alla oleva kommentti .

    http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/15269.shtml


   • hmg kirjoitti:

    Kiitos tästä hyvästä tietoiskusta. Kysyisin hieman. Minä olen lukenut että meijeriteollisuus lisää synteettistä D2 vitamiinia maitoon. Onko sinulla tietoa onko se juuri D2:a, vaiko D3:a ? Entä onko sinulla tietoa että kun joissakin tabletti lisissä on "D3 vitamiini" tai "kolekalciferol", niin mitä D vitamiinia tämä oikein on? Ei kaiketi luonnollista? Jos ei luonnollista niin mistä se on valmistettu/syntetisoitu ?
    Kun sanot että aitoa kalanmaksaöljyä on saatavissa, niin voisitko mainita jotain merkkiä, tai kertoa mistä sellaisia tunnistaa jottei menisi pieleen. Entä mistä niitä löytää? Marketeista? Vaiko luontaistuotekaupoista? Kiitos.

    kirjoittaja, mutta sen tiedän varmasti että maitoon ja moniin margariineihin lisätään synteettistä D3:a. Alkuperää en tiedä.

    Solgarin vitamiineissa oli ennen lampaan villasta tehtyä D3:a. Nykyisin se on vaihtunut D2:ksi.

    Muistaakseni Life extension:in D3-vitamiini on juuri tuota kolekalsiferolia. Se on synteettistä. Alkuperää en tiedä. Mielestäni kuitenkin myös luonnollinen D3 olisi nimeltään sama, joten pelkän nimen perusteella ei voi tietää onko valmiste luonnollinen tai mikä on alkuperä.


   • suhtautua kirjoitti:

    Tällaisiin meta-analyyseihin kannattaa suhtautua varauksella . Tämäkin mainitsemasi 68:n tutkimuksen meta-analyysi on maailmalla tuomittu. Siihenhän kerättiin tutkimuksia , jossa jo sairaille ihmisille oli syötetty kymmenkertaisia , monisatakertaisia annoksia vitamiineja suhteessa normaaliin päiväannokseen .

    Tässä samassa ketjussa on aikaisemmin ollut juttua tästä . Tuossa linkki .

    http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000404&posting=22000000024144824

    Tässä linkki Aamulehden juttuun , jossa kirjoitetaan tästä . Kannattaa lukea sen alla oleva kommentti .

    http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/15269.shtml

    Nutriwayn vitamiini valmisteista olen kuullut että ne olisi hyviä, biologisesti valmistettuja. Onko sinulla hmg tietoa näistä, tai jos joku tietää kertokaa kannattaako niitä syödä ja maksaa itsensä kipeäksi??


   • sara kirjoitti:

    Nutriwayn vitamiini valmisteista olen kuullut että ne olisi hyviä, biologisesti valmistettuja. Onko sinulla hmg tietoa näistä, tai jos joku tietää kertokaa kannattaako niitä syödä ja maksaa itsensä kipeäksi??

    Hei. Minulla ei ole tietoa näistä. Taisi olla eka kerta kun kuulin tuon nimen. Joku muu ehkä osaa sanoa miten on näiden kohdalla. Mutta ehkä jotain selviäisi jos löytyisi Nutriwayn nettisivu, jos sellaista on olemassa. Hyvä on että haluat selvyyttää valmisteiden laadukkuudesta.


   • hmg kirjoitti:

    Hei. Minulla ei ole tietoa näistä. Taisi olla eka kerta kun kuulin tuon nimen. Joku muu ehkä osaa sanoa miten on näiden kohdalla. Mutta ehkä jotain selviäisi jos löytyisi Nutriwayn nettisivu, jos sellaista on olemassa. Hyvä on että haluat selvyyttää valmisteiden laadukkuudesta.

    Nutriway/nutrilite on maailman myydyin vitamiini valmiste. Jos löydän jotain, kirjoitan ja kerron lisää..


   • sara kirjoitti:

    Nutriway/nutrilite on maailman myydyin vitamiini valmiste. Jos löydän jotain, kirjoitan ja kerron lisää..

    Nutriwayn Daily monivitamiini- ja ravintolisä, kirjoitan suoraan purkin kyljestä mitä se sisältää, eli ainesosat:
    dikalsiumfosfaatti,
    trikalsiumfosfaatti,
    mangnesiumoksidi,
    stabilointiaineet (mikrokiteinen selluloosa, natriumkarboksimetyyliselluloosa, hydroksirpopyylimetyyliselluloosa),
    l-askorbiinihappo,
    mangaaniglugonaatti,
    rautafumaraatti,
    sakkaroosi,
    maissitärkkelys,
    nikotiiniamidi,
    sinimailastiiviste,
    paakkuuntumisenestoaineet (rasvahappojen mangnesiumsuolat, piioksidi),
    kupariglugonaatti,
    kalagelatiini,
    sinkkioksidi,
    d-alfatokoferylihapon sukkinaatti (soijasta),
    kalsium-d-pantotenaatti,
    beetakaroteeni,
    hiiva,
    pyridoksiinihydrokloridi,
    rakkoleväjauhe,
    acerola-kirsikkatiiviste,
    maltodekstriini,
    pinaattijauhe,
    riboflaviini,
    tiamiinimononitraatti,
    kosteudensäilyttäjä (glyseroli),
    porkkanajauhe,
    alkuainerauta,
    persiljatiiviste,
    biotiini,
    foolihappo,
    kaliumjodidi,
    pintakäsittelyaine (karnaubavaha),
    vesikrassitiiviste,
    syanokobalamiini.

    Pitoisuus keskimäärin
    E-vitamiini 60% suositellusta vuorokausiannoksesta
    B1 71%
    B2 75%
    niasiini 83%
    pantoteenihappo 100%
    B6 100%
    foolihappo 75%
    B12 100%
    biotiini 100%
    C-vit 100%
    kalsium 25%
    mangnesium 37%
    rauta 53%
    kupari (1,4mg)
    jodi 50%
    sinkki 47%
    mangaani(4mg)
    fosfori 17%
    beetakaroteeni (4,8mg)

    Jos näistä sinä hmg tai joku saatte jotain selvää, kertokaa ihmeessä onko nämä hyviä vai huonoja vitamiineja. Itse olen niitä syönyt ja kalliita on ja nyt kun ne loppui ostin bioteekin vahva vita-voimaa. Siitä tuli karmea mahakipu! Siksi aloin etsiä netistä tietoa mitä sitä itsensä sisälle oikein laittaa.. Nyt tuntuu siltä että taidan pärjätä ilman valmisteita..


   • sara kirjoitti:

    Nutriwayn Daily monivitamiini- ja ravintolisä, kirjoitan suoraan purkin kyljestä mitä se sisältää, eli ainesosat:
    dikalsiumfosfaatti,
    trikalsiumfosfaatti,
    mangnesiumoksidi,
    stabilointiaineet (mikrokiteinen selluloosa, natriumkarboksimetyyliselluloosa, hydroksirpopyylimetyyliselluloosa),
    l-askorbiinihappo,
    mangaaniglugonaatti,
    rautafumaraatti,
    sakkaroosi,
    maissitärkkelys,
    nikotiiniamidi,
    sinimailastiiviste,
    paakkuuntumisenestoaineet (rasvahappojen mangnesiumsuolat, piioksidi),
    kupariglugonaatti,
    kalagelatiini,
    sinkkioksidi,
    d-alfatokoferylihapon sukkinaatti (soijasta),
    kalsium-d-pantotenaatti,
    beetakaroteeni,
    hiiva,
    pyridoksiinihydrokloridi,
    rakkoleväjauhe,
    acerola-kirsikkatiiviste,
    maltodekstriini,
    pinaattijauhe,
    riboflaviini,
    tiamiinimononitraatti,
    kosteudensäilyttäjä (glyseroli),
    porkkanajauhe,
    alkuainerauta,
    persiljatiiviste,
    biotiini,
    foolihappo,
    kaliumjodidi,
    pintakäsittelyaine (karnaubavaha),
    vesikrassitiiviste,
    syanokobalamiini.

    Pitoisuus keskimäärin
    E-vitamiini 60% suositellusta vuorokausiannoksesta
    B1 71%
    B2 75%
    niasiini 83%
    pantoteenihappo 100%
    B6 100%
    foolihappo 75%
    B12 100%
    biotiini 100%
    C-vit 100%
    kalsium 25%
    mangnesium 37%
    rauta 53%
    kupari (1,4mg)
    jodi 50%
    sinkki 47%
    mangaani(4mg)
    fosfori 17%
    beetakaroteeni (4,8mg)

    Jos näistä sinä hmg tai joku saatte jotain selvää, kertokaa ihmeessä onko nämä hyviä vai huonoja vitamiineja. Itse olen niitä syönyt ja kalliita on ja nyt kun ne loppui ostin bioteekin vahva vita-voimaa. Siitä tuli karmea mahakipu! Siksi aloin etsiä netistä tietoa mitä sitä itsensä sisälle oikein laittaa.. Nyt tuntuu siltä että taidan pärjätä ilman valmisteita..

    Hei Sara. Kiitos tästä tietopaketista. Tästä saa jo paljon selville kyseistä valmisteesta. Käyn aineet läpi ja kommentoin minkä kykenen.

    dikalsiumfosfaatti - muistaakseni joku tai jotkut lähteet netissä moitti tätä huonoksi Ca yhdisteeksi
    trikalsiumfosfaatti - samat sanat tästä

    mangnesiumoksidi - tämä on yleinen Mg:n muoto lisissä. Sitä sanotaan huonosti imeytyväksi. Mutta se voi olla tehokas jos haluaa puhdistaa suolta

    stabilointiaineet (mikrokiteinen selluloosa, natriumkarboksimetyyliselluloosa, hydroksirpopyylimetyyliselluloosa) - näistä stabilointiaineista en suoralta kädeltä osaa sanoa, mutta epäilyttäviä ovat ainakin minusta. Mitään ravitsemuksellista hyötyä niistä ei missään nimessä ole

    l-askorbiinihappo - ei-luonnollista C:tä. Tod.näköisesti maissitärkkelyksestä syntetisoitua puhdasta askorbiinihappoa. Luonnollinen C, eli C kompleksi, sisältää ainakin seuraavat tekijät: vitamiini P (rutiini), bioflavonoidit, nk. "K factor", nk. "J factor", tyrosinase (orgaaninen kupari), ascorbigen, askorbiinihappo

    mangaaniglugonaatti - käsittääkseni ei ainakaan paras Mn:n muoto mitä imeytyvyyteen tulee. Paras mitä lisissä käytetään taitaa olla Albion Laboratories:n kelatoitu Mn.

    rautafumaraatti - ei ainakaan paras Fe: muoto mitä imeytyvyyteen.

    sakkaroosi - (raffinoitu) sokeri, mm. syöpää aiheuttavaa

    maissitärkkelys - raffinoitua tärkkelystä, ei hyvä

    nikotiiniamidi - B3 vitamiini, tod.näköisesti synteettistä jos ei mainita erikseen mitään ruokaa (kuten "hiiva") lähteeksi

    sinimailastiiviste - sinimailanen on ehkä eniten käytetty K vitamiinin lähde lisissä. Joten valmiste sisältänee luonnollista K:ta

    paakkuuntumisenestoaineet (rasvahappojen mangnesiumsuolat, piioksidi) - rasvahappojen magnesiumsuolat on, ellen erehdy, sama kuin magnesiumstearaatti. Se on aine josta sanotaan että voi jopa 90prosenttisesti estää ravintoaineiden imeytymistä suolistossa. Sitä käytetään tableteissa ja kapseleissa voiteluaineena, jotta tabletointikoneisto kulkisi maksimaalisella teholla (näin tri. Ron Schmid). Piioksidista en nyt osaa kommentoida.

    kupariglugonaatti - ei paras Cu:n muoto mitä imeytyvyyteen

    kalagelatiini - kala-peräistä liivatetta. Russell L Blaylock, neurokirurgi, varoittaa liivatteesta kirjassaan Natural Strategies for Cancer Patients että se voi olla ongelmallinen aine, koska sisältää glutamaattia, joka on nk. excitotoxin (lyhyesti sanottuna aine tai "myrkky" joka ärsyttää tai stimuloi aivojen hermoja kuoliaaksi)

    sinkkioksidi - ei Zn:n paras muoto mitä imeytyvyyteen

    d-alfatokoferylihapon sukkinaatti (soijasta) - sukkinaatista (nk. "kuiva E") monet lähteet sanovat että se on synteettistä

    kalsium-d-pantotenaatti - synteettistä B5:ä

    beetakaroteeni - mahd. synteettistä ellei mitään ruokaa mainita sen lähteeksi

    hiiva - taitaa olla jotain ravintohiivaa, joka on hyvä luonnollinen lähde joillekin B ryhmän vitamiineille

    pyridoksiinihydrokloridi - synteettistä B6:a

    rakkoleväjauhe - en osaa sanoa mitään tästä

    acerola-kirsikkatiiviste - parhaimmillaan sisältää hitusen luonnollista C kompleksia

    maltodekstriini - taitaa olla joku lisäaine, muuta en nyt osaa sanoa

    pinaattijauhe - kuulostaa luonnolliselta tavaralta. Mahd. jonkun B vitamiinin lähde

    riboflaviini - eli B2 vitamiini. Tod.näköisesti synteettistä ellei mitään ruokaa mainita sen lähteeksi

    tiamiinimononitraatti - tunnetuimpia B1 vitamiinin synteettisiä muotoja

    kosteudensäilyttäjä (glyseroli) - aika tavallinen lisäaine josta en sen enempää tiedä

    porkkanajauhe - luonnollista. Mahd. käytetty karoteenin lähteenä

    alkuainerauta - ??

    persiljatiiviste - luonnollista. Tod.näköisesti jonkun B vitamiinin lähde

    biotiini - mahd. synteettistä jos ei mitään ruokaa mainita lähteeksi

    foolihappo - kuuluu B ryhmän vitamiineihin. Vaikea sanoa onko luonnollista vaiko synt.

    kaliumjodidi - eräs lisissä käytetty Jodi yhdiste josta en osaa mitään sanoa. Luonnollinen Jodin lähde jota aika usein käytetään on kelp

    pintakäsittelyaine (karnaubavaha) - en osaa kommentoida

    vesikrassitiiviste - luonnollista. Tod.näköisesti jonkun B vitamiinin lähde

    syanokobalamiini - eli B12. Jotkut lähteet sanovat että syano- muoto kobalamiinista on synteettistä

    Joten, minä en voi muuta sanoa kuin että kyseessä on epäterveellinen ravintolisä valmiste. En suosittelisi tätä kenellekään. Pärjäät hyvin ilman tuollaisia huonoja valmisteita. Pereydy, jos et vielä ole, hieman terveelliseen ravitsemukseen ja opi mitkä luonnolliset ruoat/raaka-aineet antavat parhaiten ne ravintoaineet (mukaanlukien vitamiinit) mitä kehosi tarvitsee. Jos osaat englantia ja on kiinnostusta niin tässä pari hyvää artikkelia joita tänään löysin joissa erotellaan synteettiset vitamiinit luonnollisista, selitellään mm. synteettisten sivuvaikutuksia , jne.

    http://tuberose.com/Vitamins.html
    http://www.inflamex.com/Pages/VitaminSuplements.html

    Kun näitä luin en voinut muuta kuin soimata itseäni kuinka typerä olen ollut kun tässä muutaman kuukauden ajan olen käyttänyt tuollaisia huonoja ja haitallisia ravintolisävalmisteita. Voi kun olisin aikaisemmin löytänyt näitä tietoja. No, nyt tiedän paremmin ja aion parhaani mukaan välttää synteettisiä vitamiineja.

    terv.
    HMG


   • hmg kirjoitti:

    Hei Sara. Kiitos tästä tietopaketista. Tästä saa jo paljon selville kyseistä valmisteesta. Käyn aineet läpi ja kommentoin minkä kykenen.

    dikalsiumfosfaatti - muistaakseni joku tai jotkut lähteet netissä moitti tätä huonoksi Ca yhdisteeksi
    trikalsiumfosfaatti - samat sanat tästä

    mangnesiumoksidi - tämä on yleinen Mg:n muoto lisissä. Sitä sanotaan huonosti imeytyväksi. Mutta se voi olla tehokas jos haluaa puhdistaa suolta

    stabilointiaineet (mikrokiteinen selluloosa, natriumkarboksimetyyliselluloosa, hydroksirpopyylimetyyliselluloosa) - näistä stabilointiaineista en suoralta kädeltä osaa sanoa, mutta epäilyttäviä ovat ainakin minusta. Mitään ravitsemuksellista hyötyä niistä ei missään nimessä ole

    l-askorbiinihappo - ei-luonnollista C:tä. Tod.näköisesti maissitärkkelyksestä syntetisoitua puhdasta askorbiinihappoa. Luonnollinen C, eli C kompleksi, sisältää ainakin seuraavat tekijät: vitamiini P (rutiini), bioflavonoidit, nk. "K factor", nk. "J factor", tyrosinase (orgaaninen kupari), ascorbigen, askorbiinihappo

    mangaaniglugonaatti - käsittääkseni ei ainakaan paras Mn:n muoto mitä imeytyvyyteen tulee. Paras mitä lisissä käytetään taitaa olla Albion Laboratories:n kelatoitu Mn.

    rautafumaraatti - ei ainakaan paras Fe: muoto mitä imeytyvyyteen.

    sakkaroosi - (raffinoitu) sokeri, mm. syöpää aiheuttavaa

    maissitärkkelys - raffinoitua tärkkelystä, ei hyvä

    nikotiiniamidi - B3 vitamiini, tod.näköisesti synteettistä jos ei mainita erikseen mitään ruokaa (kuten "hiiva") lähteeksi

    sinimailastiiviste - sinimailanen on ehkä eniten käytetty K vitamiinin lähde lisissä. Joten valmiste sisältänee luonnollista K:ta

    paakkuuntumisenestoaineet (rasvahappojen mangnesiumsuolat, piioksidi) - rasvahappojen magnesiumsuolat on, ellen erehdy, sama kuin magnesiumstearaatti. Se on aine josta sanotaan että voi jopa 90prosenttisesti estää ravintoaineiden imeytymistä suolistossa. Sitä käytetään tableteissa ja kapseleissa voiteluaineena, jotta tabletointikoneisto kulkisi maksimaalisella teholla (näin tri. Ron Schmid). Piioksidista en nyt osaa kommentoida.

    kupariglugonaatti - ei paras Cu:n muoto mitä imeytyvyyteen

    kalagelatiini - kala-peräistä liivatetta. Russell L Blaylock, neurokirurgi, varoittaa liivatteesta kirjassaan Natural Strategies for Cancer Patients että se voi olla ongelmallinen aine, koska sisältää glutamaattia, joka on nk. excitotoxin (lyhyesti sanottuna aine tai "myrkky" joka ärsyttää tai stimuloi aivojen hermoja kuoliaaksi)

    sinkkioksidi - ei Zn:n paras muoto mitä imeytyvyyteen

    d-alfatokoferylihapon sukkinaatti (soijasta) - sukkinaatista (nk. "kuiva E") monet lähteet sanovat että se on synteettistä

    kalsium-d-pantotenaatti - synteettistä B5:ä

    beetakaroteeni - mahd. synteettistä ellei mitään ruokaa mainita sen lähteeksi

    hiiva - taitaa olla jotain ravintohiivaa, joka on hyvä luonnollinen lähde joillekin B ryhmän vitamiineille

    pyridoksiinihydrokloridi - synteettistä B6:a

    rakkoleväjauhe - en osaa sanoa mitään tästä

    acerola-kirsikkatiiviste - parhaimmillaan sisältää hitusen luonnollista C kompleksia

    maltodekstriini - taitaa olla joku lisäaine, muuta en nyt osaa sanoa

    pinaattijauhe - kuulostaa luonnolliselta tavaralta. Mahd. jonkun B vitamiinin lähde

    riboflaviini - eli B2 vitamiini. Tod.näköisesti synteettistä ellei mitään ruokaa mainita sen lähteeksi

    tiamiinimononitraatti - tunnetuimpia B1 vitamiinin synteettisiä muotoja

    kosteudensäilyttäjä (glyseroli) - aika tavallinen lisäaine josta en sen enempää tiedä

    porkkanajauhe - luonnollista. Mahd. käytetty karoteenin lähteenä

    alkuainerauta - ??

    persiljatiiviste - luonnollista. Tod.näköisesti jonkun B vitamiinin lähde

    biotiini - mahd. synteettistä jos ei mitään ruokaa mainita lähteeksi

    foolihappo - kuuluu B ryhmän vitamiineihin. Vaikea sanoa onko luonnollista vaiko synt.

    kaliumjodidi - eräs lisissä käytetty Jodi yhdiste josta en osaa mitään sanoa. Luonnollinen Jodin lähde jota aika usein käytetään on kelp

    pintakäsittelyaine (karnaubavaha) - en osaa kommentoida

    vesikrassitiiviste - luonnollista. Tod.näköisesti jonkun B vitamiinin lähde

    syanokobalamiini - eli B12. Jotkut lähteet sanovat että syano- muoto kobalamiinista on synteettistä

    Joten, minä en voi muuta sanoa kuin että kyseessä on epäterveellinen ravintolisä valmiste. En suosittelisi tätä kenellekään. Pärjäät hyvin ilman tuollaisia huonoja valmisteita. Pereydy, jos et vielä ole, hieman terveelliseen ravitsemukseen ja opi mitkä luonnolliset ruoat/raaka-aineet antavat parhaiten ne ravintoaineet (mukaanlukien vitamiinit) mitä kehosi tarvitsee. Jos osaat englantia ja on kiinnostusta niin tässä pari hyvää artikkelia joita tänään löysin joissa erotellaan synteettiset vitamiinit luonnollisista, selitellään mm. synteettisten sivuvaikutuksia , jne.

    http://tuberose.com/Vitamins.html
    http://www.inflamex.com/Pages/VitaminSuplements.html

    Kun näitä luin en voinut muuta kuin soimata itseäni kuinka typerä olen ollut kun tässä muutaman kuukauden ajan olen käyttänyt tuollaisia huonoja ja haitallisia ravintolisävalmisteita. Voi kun olisin aikaisemmin löytänyt näitä tietoja. No, nyt tiedän paremmin ja aion parhaani mukaan välttää synteettisiä vitamiineja.

    terv.
    HMG

    Suuri kiitos. Lapsille olen syöttänyt apteekin multivitaa ja sanasolia. Outoja maha kipuja oli 5vuotialla. Nyt taitaa nekin selvitä..
    Miksi ihmeessä näitä valmisteita tehdään ja me tietämättömät niitä syödään ja lapsille syötetään?? En ymmärrä... syödään siis tästä lähtien terveellisesti ja saadaan kaikki mitä tarvitaan, niin ruoasta!


   • sara kirjoitti:

    Suuri kiitos. Lapsille olen syöttänyt apteekin multivitaa ja sanasolia. Outoja maha kipuja oli 5vuotialla. Nyt taitaa nekin selvitä..
    Miksi ihmeessä näitä valmisteita tehdään ja me tietämättömät niitä syödään ja lapsille syötetään?? En ymmärrä... syödään siis tästä lähtien terveellisesti ja saadaan kaikki mitä tarvitaan, niin ruoasta!

    Luonnolliset vitamiinit saat vaikkapa Strath-valmisteesta ,joka ei sisällä mitään lisäaineita.
    Samoin acerola kirsikka puristeet(suomessa valmistetut) ei sisällä synteettisiä aines- osia.
    http://www.reformi-keskus.com/page.aspx?sectionID=2192&documentID=1623


   • sara kirjoitti:

    Suuri kiitos. Lapsille olen syöttänyt apteekin multivitaa ja sanasolia. Outoja maha kipuja oli 5vuotialla. Nyt taitaa nekin selvitä..
    Miksi ihmeessä näitä valmisteita tehdään ja me tietämättömät niitä syödään ja lapsille syötetään?? En ymmärrä... syödään siis tästä lähtien terveellisesti ja saadaan kaikki mitä tarvitaan, niin ruoasta!

    Mikähän kalaöljy tai kalanmaksaöljy olisi täysin luonnollista elikkä ei olisi lisätty mitään lisäaineta,


   • basso kirjoitti:

    Mikähän kalaöljy tai kalanmaksaöljy olisi täysin luonnollista elikkä ei olisi lisätty mitään lisäaineta,

    aivan sama itse ole käyttänyt vitamiineja 40 vuotta ja hyvin on mennyt enemmän tai vähemmän synteetisiä ja joka päivä


   • hmg kirjoitti:

    Hei Sara. Kiitos tästä tietopaketista. Tästä saa jo paljon selville kyseistä valmisteesta. Käyn aineet läpi ja kommentoin minkä kykenen.

    dikalsiumfosfaatti - muistaakseni joku tai jotkut lähteet netissä moitti tätä huonoksi Ca yhdisteeksi
    trikalsiumfosfaatti - samat sanat tästä

    mangnesiumoksidi - tämä on yleinen Mg:n muoto lisissä. Sitä sanotaan huonosti imeytyväksi. Mutta se voi olla tehokas jos haluaa puhdistaa suolta

    stabilointiaineet (mikrokiteinen selluloosa, natriumkarboksimetyyliselluloosa, hydroksirpopyylimetyyliselluloosa) - näistä stabilointiaineista en suoralta kädeltä osaa sanoa, mutta epäilyttäviä ovat ainakin minusta. Mitään ravitsemuksellista hyötyä niistä ei missään nimessä ole

    l-askorbiinihappo - ei-luonnollista C:tä. Tod.näköisesti maissitärkkelyksestä syntetisoitua puhdasta askorbiinihappoa. Luonnollinen C, eli C kompleksi, sisältää ainakin seuraavat tekijät: vitamiini P (rutiini), bioflavonoidit, nk. "K factor", nk. "J factor", tyrosinase (orgaaninen kupari), ascorbigen, askorbiinihappo

    mangaaniglugonaatti - käsittääkseni ei ainakaan paras Mn:n muoto mitä imeytyvyyteen tulee. Paras mitä lisissä käytetään taitaa olla Albion Laboratories:n kelatoitu Mn.

    rautafumaraatti - ei ainakaan paras Fe: muoto mitä imeytyvyyteen.

    sakkaroosi - (raffinoitu) sokeri, mm. syöpää aiheuttavaa

    maissitärkkelys - raffinoitua tärkkelystä, ei hyvä

    nikotiiniamidi - B3 vitamiini, tod.näköisesti synteettistä jos ei mainita erikseen mitään ruokaa (kuten "hiiva") lähteeksi

    sinimailastiiviste - sinimailanen on ehkä eniten käytetty K vitamiinin lähde lisissä. Joten valmiste sisältänee luonnollista K:ta

    paakkuuntumisenestoaineet (rasvahappojen mangnesiumsuolat, piioksidi) - rasvahappojen magnesiumsuolat on, ellen erehdy, sama kuin magnesiumstearaatti. Se on aine josta sanotaan että voi jopa 90prosenttisesti estää ravintoaineiden imeytymistä suolistossa. Sitä käytetään tableteissa ja kapseleissa voiteluaineena, jotta tabletointikoneisto kulkisi maksimaalisella teholla (näin tri. Ron Schmid). Piioksidista en nyt osaa kommentoida.

    kupariglugonaatti - ei paras Cu:n muoto mitä imeytyvyyteen

    kalagelatiini - kala-peräistä liivatetta. Russell L Blaylock, neurokirurgi, varoittaa liivatteesta kirjassaan Natural Strategies for Cancer Patients että se voi olla ongelmallinen aine, koska sisältää glutamaattia, joka on nk. excitotoxin (lyhyesti sanottuna aine tai "myrkky" joka ärsyttää tai stimuloi aivojen hermoja kuoliaaksi)

    sinkkioksidi - ei Zn:n paras muoto mitä imeytyvyyteen

    d-alfatokoferylihapon sukkinaatti (soijasta) - sukkinaatista (nk. "kuiva E") monet lähteet sanovat että se on synteettistä

    kalsium-d-pantotenaatti - synteettistä B5:ä

    beetakaroteeni - mahd. synteettistä ellei mitään ruokaa mainita sen lähteeksi

    hiiva - taitaa olla jotain ravintohiivaa, joka on hyvä luonnollinen lähde joillekin B ryhmän vitamiineille

    pyridoksiinihydrokloridi - synteettistä B6:a

    rakkoleväjauhe - en osaa sanoa mitään tästä

    acerola-kirsikkatiiviste - parhaimmillaan sisältää hitusen luonnollista C kompleksia

    maltodekstriini - taitaa olla joku lisäaine, muuta en nyt osaa sanoa

    pinaattijauhe - kuulostaa luonnolliselta tavaralta. Mahd. jonkun B vitamiinin lähde

    riboflaviini - eli B2 vitamiini. Tod.näköisesti synteettistä ellei mitään ruokaa mainita sen lähteeksi

    tiamiinimononitraatti - tunnetuimpia B1 vitamiinin synteettisiä muotoja

    kosteudensäilyttäjä (glyseroli) - aika tavallinen lisäaine josta en sen enempää tiedä

    porkkanajauhe - luonnollista. Mahd. käytetty karoteenin lähteenä

    alkuainerauta - ??

    persiljatiiviste - luonnollista. Tod.näköisesti jonkun B vitamiinin lähde

    biotiini - mahd. synteettistä jos ei mitään ruokaa mainita lähteeksi

    foolihappo - kuuluu B ryhmän vitamiineihin. Vaikea sanoa onko luonnollista vaiko synt.

    kaliumjodidi - eräs lisissä käytetty Jodi yhdiste josta en osaa mitään sanoa. Luonnollinen Jodin lähde jota aika usein käytetään on kelp

    pintakäsittelyaine (karnaubavaha) - en osaa kommentoida

    vesikrassitiiviste - luonnollista. Tod.näköisesti jonkun B vitamiinin lähde

    syanokobalamiini - eli B12. Jotkut lähteet sanovat että syano- muoto kobalamiinista on synteettistä

    Joten, minä en voi muuta sanoa kuin että kyseessä on epäterveellinen ravintolisä valmiste. En suosittelisi tätä kenellekään. Pärjäät hyvin ilman tuollaisia huonoja valmisteita. Pereydy, jos et vielä ole, hieman terveelliseen ravitsemukseen ja opi mitkä luonnolliset ruoat/raaka-aineet antavat parhaiten ne ravintoaineet (mukaanlukien vitamiinit) mitä kehosi tarvitsee. Jos osaat englantia ja on kiinnostusta niin tässä pari hyvää artikkelia joita tänään löysin joissa erotellaan synteettiset vitamiinit luonnollisista, selitellään mm. synteettisten sivuvaikutuksia , jne.

    http://tuberose.com/Vitamins.html
    http://www.inflamex.com/Pages/VitaminSuplements.html

    Kun näitä luin en voinut muuta kuin soimata itseäni kuinka typerä olen ollut kun tässä muutaman kuukauden ajan olen käyttänyt tuollaisia huonoja ja haitallisia ravintolisävalmisteita. Voi kun olisin aikaisemmin löytänyt näitä tietoja. No, nyt tiedän paremmin ja aion parhaani mukaan välttää synteettisiä vitamiineja.

    terv.
    HMG

    HEI HMG

    Osa tekstistäsi ehkä ihan ok, mutta osa täyttä puppua. en tiedä mistä olet tietosi hankkinut, mutta suosittelisin, että jos olet kiinnostunut aiheesta, niin meneppä lukemaan ravitsemustieteitä. Siellä näitä asioita tulee vastaan ja saat oikeaa tietoa.


   • täältä totuutta ei luuloa.:

    http://www.ts.fi/teemat/terveys/58974.html

    Lähi-idässä ja eteläisessä Aasiassa saanti on niukinta
    D-vitamiini on halpa tapa
    huolehtia terveydestä
    Turun Sanomat 6.7 2009 02:29:01

    D-vitamiini on yksi ihmisen tarvitsemista rasvaliukoisista vitamiineista. Useat D-vitamiinin terveysvaikutuksista kertovat tutkimustulokset ovat johtamassa siihen, että vitamiinin kansainvälisiä saantisuosituksia todennäköisesti nostetaan jo lähitulevaisuudessa. Siitä, miten suurta lisäannostusta tulevaisuudessa suositellaan, ei vallitse tiedeyhteisössäkään yksimielisyyttä.
    Ennen maailmassa runsas ulkona olo takasi suurelle osalle väestöstä riittävän D-vitamiinin saannin. Nykyiset elämäntapamme, ravintotottumuksemme ja työympäristömme näyttävät kuitenkin johtaneen siihen, että valtaosa väestöstä ei saa riittävästi D-vitamiinia. D-vitamiinin vajaus on kansanvälisten ja kansallisten tutkimusten mukaan lisääntynyt kaikkialla maapallolla.

    JA JATKUU LINKISSÄ..................................


   • myös lähteistäsi kirjoitti:

    HEI HMG

    Osa tekstistäsi ehkä ihan ok, mutta osa täyttä puppua. en tiedä mistä olet tietosi hankkinut, mutta suosittelisin, että jos olet kiinnostunut aiheesta, niin meneppä lukemaan ravitsemustieteitä. Siellä näitä asioita tulee vastaan ja saat oikeaa tietoa.

    kyllä osa on ok, se että luonnollista pitä suosia, mutta suurin osa ihan puppua. Miten HMG voit ihmisille jakaa tietoa vain muutaman lukemasi nettisivun perusteella... erittäin törkeää. Luonnollinen ravinto on kaiken a ja o, mutta tietosi ovat osin ihan häränpyllyä.Lukijat tällä palstalla älkää siis ottako oppia noista teksteisä vaan kääntykää ja varmistakaa asiat ammattilaiselta tai luotettavammalta taholta.
    ei ihmiseltä jolla ei ole mitään pohjaa asiaan vaan kopioi tekstejä jenkkien vitamiinisivuilta..


  • ...tuli asiaa vitamiineistä/lisistä niiden oikeilla nimillä,ite oon näitä tutkinu kans jo pitemmän aikaa,ei oo vastaan tullu puhdasta,kyllä ihan pelkkä maalaisjärkikin pitäis sanoa,ettei niin pieneen mahdu puhdasta niin paljon.

  • Bio-orgaaniset vitamiinit ovat 3-4 kertaa paremmin imeytyviä ja luontaisen kaltaisia, kuin söisi puuttuvaa ruokaa. Erikois ruokavaliolla olijoille, yksi puolisesti syövillä ja ruuansulatus ongelmista kärsivillä on yleensä vitamiinien yms. aineiden puutoksia. Nyky ruoka on niin käsiteltyä ja vitamiini köyhää, että olisi parempi syödä luomua. Siinä vain muutama ryhmä mainitakseni. Itse Käytän Natura Media Oy:n Bio-orgaanisia vitamiineja ja aminohappoja. Eri firma kun postimyyntiä harjoittava Natura Med. Joka on kait Norjalainen

   • pitääpä googlettaa nuo omat jauhepurkit, että ovat varmasti luonnonmukaisia. Niin minulle on ainakin sanottu, etteivät ole synteettisiä. Ne ovat vesiliukoisia jauheita ja erittäin toimivia ainakin minulle.


   • vitamiinin käyttäjä kirjoitti:

    pitääpä googlettaa nuo omat jauhepurkit, että ovat varmasti luonnonmukaisia. Niin minulle on ainakin sanottu, etteivät ole synteettisiä. Ne ovat vesiliukoisia jauheita ja erittäin toimivia ainakin minulle.

    ovatko synteettisiä??Panenko rahaa turhuuteen sillä aika kalliita ovat.Tietääkö kukaan??


  • Mitkä ravintolisät ovat sitten luonnollisia ja hyviä? Tässä on nyt vaan pommitettu bumerangina yksittäisiä HMG:lle kyselynä, mutta voisko joku listata mitkä ovat sitten terveellisiä? Joita saa joko luontaistuoteliikkeestä, ettei tarvi lähteä nettitilaamaan.

   Itse siis kaipaisin ravintolisää, joka sisältää suurimman osan kaikista vitamiineista/hivenaineista, ettei tarvi ostella kymmeniä purkkeja pyörimään talouteen.


   • Fitline? kirjoitti:

    http://veteraaniurheilija.blogspot.com/2006/02/fitline-shitline.html

    Fitline jogurtti sisältää maitohappobakteereja, jotka parantavat suolistoa. Mutta jos suolisto on huonossa kunnossa, on aloitettava hyvin pienillä annoksilla (ruokalusikallinen). Ja tottakai ilmavaivat ovat mahdollisia, kun kuona lähtee suolessa liikkeelle. Vanhojen ihmisten suoliston on löystynyt.

    Veteraaniurheilijan reaktiot ovat "järjettömiä" niin kauan kun hän ei ota selvää asioista.

    Valmisruoat eivät ole suomalaista perusruokaa, kaikki Exxx tuoteselosteissa merkityt lisäaineet ovat elimistölle vieraita. Syömme lähes joka valmisruoassa valkoista vehnäjauohoa, turhaan.

    Kokonaiskonsepti Fitlinessä on uutta teknologiaa, jota muut lääketehtaat ja lisäravinteiden vamistajat yrittävät saada syntymään.


   • konsepti kirjoitti:

    Fitline jogurtti sisältää maitohappobakteereja, jotka parantavat suolistoa. Mutta jos suolisto on huonossa kunnossa, on aloitettava hyvin pienillä annoksilla (ruokalusikallinen). Ja tottakai ilmavaivat ovat mahdollisia, kun kuona lähtee suolessa liikkeelle. Vanhojen ihmisten suoliston on löystynyt.

    Veteraaniurheilijan reaktiot ovat "järjettömiä" niin kauan kun hän ei ota selvää asioista.

    Valmisruoat eivät ole suomalaista perusruokaa, kaikki Exxx tuoteselosteissa merkityt lisäaineet ovat elimistölle vieraita. Syömme lähes joka valmisruoassa valkoista vehnäjauohoa, turhaan.

    Kokonaiskonsepti Fitlinessä on uutta teknologiaa, jota muut lääketehtaat ja lisäravinteiden vamistajat yrittävät saada syntymään.

    ja kokonaiskonsepti sanojen myyvyyteen? :)


  • Aloin etsimään tietoa netistä kirjoitustesi perusteella ja aion lopettaa synteettisten vitamiinien käytön ja siirtyä luonnollisiin.

   Mites mineraalit, hivenaineet yms? Eli itse käytän vitamiinien lisäksi magnesiumia, kalsiumia(en juo maitoa) ja kalaöljyä. Ovatko nämä turvallisia tuotteita vai pitääkö niidenkin olla luonnollisia?

   • Mitä mineraaleihin ja hivenaineisiin tulee niin ruoan mineraalit ja hivenet aina imeytyvät paremmin kuin lisien mineraalit/hivenet. Kuitenkin, jos käyttää mineraali tai hivenaine lisiä niin kannattaa käyttää niitä mitkä imeytyvät parhaiten. Mitä magnesiumiin tulee niin olen ymmärtänyt että tuo lisissä usein esiintyvä Mg-oksidi on huonosti imeytyvä muoto. Toisinaan Mg-sitraatista sanotaan että se imeytyy jokseenkin hyvin. Esimerkkinä Diasporal Magnesium annospussi. Tämä on niitä harvoja Mg lisiä joihin luotan mitä imeytyvyyteen tulee. Sanottakoon että siinä on mukana lisättyä sokeria, ja B2 vitamiinia jonkin verran. Itsekukin täytyy punnita miten suhtautua näihin kahteen lisäaineeseen. Kalsiumi lisää en ole koskaan käyttänyt, en vaikken maitoa juokaan, enkä jugurttia enkä juustoa syö. Ainut maitotuote käytössäni on meijerivoi, ja siinä ei ole paljoakaan kalsiumia. Ja mitä luin hiljattain Ca lisistä niin sain sen käsityksen että niiden kalsiumin imeytyvyys on paljolti huono. Eli Ca kannattaa ehdottomasti ottaa ruoasta, koska se lisien Ca mikä ei imeydy solutasolle asti voi olla ongelmallista kehossa, voi kerääntyä sinne tänne, esim. kiviksi, tai niveliin tms. Tavallinen Ca muoto lisissä on karbonaatti, eli Ca-karbonaatti. Se on huono imeytyvyydeltään. Jon Barron sanoi kalsiumista että sitä harvoin saadaan liian vähän, pikemminkin liian paljon, varsinkin jos käyttää maitotuotteita. Ca on ylimainostettu mineraali Mg:n kustannuksella. Näin Barron. Eli magnesiumin riittävään saantiin kannattaa ennemmin panostaa. Mg:n saantisuositus on joidenkin asiantuntijoiden mielestä aivan liian alhainen.

    Kalaöljy voi olla turvallinen tuote kunhan ei ole härskiintynyttä. Ja mielestäni sen ei tulisi sisältää dl muodon E vitamiinia. Eikä lisättyä A vitamiinia. Enkä suosittele liivatekapseleita, koska liivate sisältää ainetta joka voi olla ongelmallinen aivojen neuroneille. "täydellistä" kalaöljyvalmistetta voi olla vaikea löytää. Itse olen käyttänyt kaksi valmistetta joihin minulla on luottamus, sikäli että ne auttoivat minua ainakin. Toinen on Memoil Q10, toinen Lipolar Balans. Molemmat nestemäisiä. Kumpikaan ei ole puhdas kalaöljy siinä mielessä että niissä on sekä kalaöljyä että kylmäpuristettua kasviöljyä. Plus mm. D3 vitamiinia.

    Jos minun pitäisi suositella niin sanoisin näin että niin pitkälle kuin mahdollista ota magnesiumisi ruoasta. Jos se jostain syystä ei näytä kattavan Mg tarpeesi niin ota avuksi esim. Mg sitraatti, esim. edeltä mainittu Diasporal annospussi, jos sen sisältämä sokeri ja B2 ei ole sinulle liian suuri ongelma. Siitä voit tietää onko vajausta magnesiumista jos Mg puutos oireita ilmenee, esim. suonenvetoja, rytmihäiriöitä, vaikeutta saada unta tms. uniongelmaa, lihasjäykkyyttä. Googleta Mg vajeen oireita niin opit enemmän. Kalsiumin suhteen suosittelen ehdottomasti että otat sen ruoasta. Piste. En nyt tässä vaiheessa osaa suositella mitään Ca lisää mihinkä olisi luottamusta. Eikä tarvi käyttää maitotuotteita saadakseen tarpeeksi kalsiumia. Syöt jokseenkin monipuolisesti ja ravitsevaa ruokaa niin saat varmasti tarpeeksi.

    Kalaöljyä voi käyttää harkinnan mukaan, mutta silloin tulisi valita hyväksi todettu valmiste. Rasvaista kalaa on tottakai hyvä syödä, varmaan parempi sitä syödä kuin kalaöljyvalmisteita, mutta tulisi varmistaa että syödyn kalan EPA ja DHA eivät ole pilaantuneita/härksiintyneitä. Jos itse valmistaa tuoretta kalaa niin on syytä katsoa ettei liian korkeaa lämpötilaa käytä, ettei rasva hapetu. Rasvaisesta säilykekalasta, esim. sardiini, makrilli, en menisi takuuseen.


  • Hei hmg, erittäin hyvä tuo info vitamiineista! Säästi paljon aikaa ja rahaa.

   Osaatko kertoa vielä proteiinista jne L-glutamiinista, kreatiinista tai yleensä proteiinista että onko noikin perus shaissea? Tekisi mieli alkaa käyttää jotain lisäravinnetta ton uheilun takia vaikka en tarvetta näe mutta jos nuo jotkin auttavat ni hyvähän se olisi.

  • että vitamiinit ovat syntettisissä muodoissa. Ja ne ovat olleet AINA. Jotkut kun luulevat, että niitä on alettu nyt vasta muodostamaan synteettisinä.

   Sopii itse kokeilla orgaanista valmistusta.

   Mitä tulee "täysin hyödyttömiin lisäaineisiin", niin oletko niin pöljä ettet tajua, että nbe ovat välttämättömiä sidos, säilöntä ym vastaavia aineita.

   Kaikki eivät varmastikaan ole tarpeellisia ja tai niistä voi löytyä parempia versioita, mutta kuka niitä tekee? Ei se täällä palstalla ihmettely auta.

   Perustakaa joku lafka. Luulenpa syyn olevan se, että luonnollisten vitamiinien erottaminen kasveista on erittäin vaikea ja superkallis prosessi, jonka takia kukaan ei uskalla ottaa vastuuta koska tuotteet olisivat kymmenkertaisia hinnoiltaan.

   • Kärsin imeytymishäiriöstä, jota aiheuttaa eräs krooninen sairaus. Suoliston ja mahan limakalvot ovat tulehduskudoksen saastuttamia, eivätkä pysty toimimaan normaalisti, imeyttämään ravintoa joten sinne pitää ympätä suuria annoksia, että jotain edes ehtii imeytyäkkin tulehtuneen limakalvojen ja vaurioituneiden limakalvosolujen läpi.

    Synteettisiä vitamiineja käytän niiltä osin, kuin on lääkärltä resepti, sillä silloin saan ne myös kokonaan korvattuina.
    Mihin ei ole reseptiä, niitä käytän sitten ruoka-aineista erotettuna, ja ne todella ovat paljon kalliimpia, kuin nuo tusinavitamiinit.
    Maitohappobakteerit eivät ole korvattavia, vaikka reseptikin on. Johtunee ilmeisesti tuotteen luokittelusta.


   • pakko syödä kirjoitti:

    Kärsin imeytymishäiriöstä, jota aiheuttaa eräs krooninen sairaus. Suoliston ja mahan limakalvot ovat tulehduskudoksen saastuttamia, eivätkä pysty toimimaan normaalisti, imeyttämään ravintoa joten sinne pitää ympätä suuria annoksia, että jotain edes ehtii imeytyäkkin tulehtuneen limakalvojen ja vaurioituneiden limakalvosolujen läpi.

    Synteettisiä vitamiineja käytän niiltä osin, kuin on lääkärltä resepti, sillä silloin saan ne myös kokonaan korvattuina.
    Mihin ei ole reseptiä, niitä käytän sitten ruoka-aineista erotettuna, ja ne todella ovat paljon kalliimpia, kuin nuo tusinavitamiinit.
    Maitohappobakteerit eivät ole korvattavia, vaikka reseptikin on. Johtunee ilmeisesti tuotteen luokittelusta.

    Myrkytät noilla synteettisillä kemikaalileilla itseäsi.

    Niissä ei ole oikeita ravintoaineita.

    Miksi et ota asioista selvää ?????

    Ei lääkärit tiedä ravitsemuksesta yhtään mitään.

    Ovat ainoastaan lääketehtaiden lobbareita.


   • luomua olla pitää kirjoitti:

    Myrkytät noilla synteettisillä kemikaalileilla itseäsi.

    Niissä ei ole oikeita ravintoaineita.

    Miksi et ota asioista selvää ?????

    Ei lääkärit tiedä ravitsemuksesta yhtään mitään.

    Ovat ainoastaan lääketehtaiden lobbareita.

    Voi voi reppanaa, sinäkö muka luulet tietäväsi. Oleppa hyvä, ja kerro sairaudesta, joka aiheuttaa imeytymishäiriön, miten estät vaikeat puutostiloista johtuvat sairauden oireet kun et "uskaltaisi ottaa täydentäviä ravintohoitoja"?

    Missäköhän ajassa tuo uhkailemasi myrkytys tapahtuu, ja millaiset ovat oireet?

    Taidat olla aika heppoisilla vesillä? Takaan ja alleviivaan, että myrkytysoireistakaan et mitään tiedä.


   • voi voi reppanaa kirjoitti:

    Voi voi reppanaa, sinäkö muka luulet tietäväsi. Oleppa hyvä, ja kerro sairaudesta, joka aiheuttaa imeytymishäiriön, miten estät vaikeat puutostiloista johtuvat sairauden oireet kun et "uskaltaisi ottaa täydentäviä ravintohoitoja"?

    Missäköhän ajassa tuo uhkailemasi myrkytys tapahtuu, ja millaiset ovat oireet?

    Taidat olla aika heppoisilla vesillä? Takaan ja alleviivaan, että myrkytysoireistakaan et mitään tiedä.

    Synteettiset vitamiinivalmisteet eivät korjaa ravinteiden puutostiloja.

    Luonnonmukaisia kannattaa käyttää eli ruoasta eristettyjä ravinteita.


   • opiskele ravitsemusta kirjoitti:

    Synteettiset vitamiinivalmisteet eivät korjaa ravinteiden puutostiloja.

    Luonnonmukaisia kannattaa käyttää eli ruoasta eristettyjä ravinteita.

    Voi pyhä yksinkertaisuus siniua fanaatikkoa. Ehkäpä elämä joskus sinunkin silmät avaa. Olet joko kovin nuori fanaattisuudessasi, tai perusteellisen pölkkypää.


   • fanaatiikoa kirjoitti:

    Voi pyhä yksinkertaisuus siniua fanaatikkoa. Ehkäpä elämä joskus sinunkin silmät avaa. Olet joko kovin nuori fanaattisuudessasi, tai perusteellisen pölkkypää.

    Hyvät argumentit sinulla.

    Jatka samaan malliin.

    Olet todella uskottava tietojesi kanssa.


   • pakko syödä kirjoitti:

    Kärsin imeytymishäiriöstä, jota aiheuttaa eräs krooninen sairaus. Suoliston ja mahan limakalvot ovat tulehduskudoksen saastuttamia, eivätkä pysty toimimaan normaalisti, imeyttämään ravintoa joten sinne pitää ympätä suuria annoksia, että jotain edes ehtii imeytyäkkin tulehtuneen limakalvojen ja vaurioituneiden limakalvosolujen läpi.

    Synteettisiä vitamiineja käytän niiltä osin, kuin on lääkärltä resepti, sillä silloin saan ne myös kokonaan korvattuina.
    Mihin ei ole reseptiä, niitä käytän sitten ruoka-aineista erotettuna, ja ne todella ovat paljon kalliimpia, kuin nuo tusinavitamiinit.
    Maitohappobakteerit eivät ole korvattavia, vaikka reseptikin on. Johtunee ilmeisesti tuotteen luokittelusta.

    Kokeile Aloe Vera-mehua. On olemassa muutama hyvä merkki.. itse olen käyttänyt 4-vuotta Forever living Productsin Aloe mehua ja teidän, että se on ensi luokkaista. En lopeta sen juomista koskaan. Googlettamalla löydät jälleenmyyjiä.


   • JayDaMan kirjoitti:

    Kokeile Aloe Vera-mehua. On olemassa muutama hyvä merkki.. itse olen käyttänyt 4-vuotta Forever living Productsin Aloe mehua ja teidän, että se on ensi luokkaista. En lopeta sen juomista koskaan. Googlettamalla löydät jälleenmyyjiä.

    http://www.foreverliving.se/fi/koti


   • luomua olla pitää kirjoitti:

    Myrkytät noilla synteettisillä kemikaalileilla itseäsi.

    Niissä ei ole oikeita ravintoaineita.

    Miksi et ota asioista selvää ?????

    Ei lääkärit tiedä ravitsemuksesta yhtään mitään.

    Ovat ainoastaan lääketehtaiden lobbareita.

    Etkä tosiaan tunnu tietävän imeytymishäiriöstä yhtikäs mitään.


   • JayDaMan kirjoitti:

    Kokeile Aloe Vera-mehua. On olemassa muutama hyvä merkki.. itse olen käyttänyt 4-vuotta Forever living Productsin Aloe mehua ja teidän, että se on ensi luokkaista. En lopeta sen juomista koskaan. Googlettamalla löydät jälleenmyyjiä.

    Kyllä aloe verajuoma on ollut käytössä jo 8 vuotta.


   • opiskele ravitsemusta kirjoitti:

    Synteettiset vitamiinivalmisteet eivät korjaa ravinteiden puutostiloja.

    Luonnonmukaisia kannattaa käyttää eli ruoasta eristettyjä ravinteita.

    Lue alkuperäinen viesti uudelleen, eikö aukea?


   • luomua olla pitää kirjoitti:

    Myrkytät noilla synteettisillä kemikaalileilla itseäsi.

    Niissä ei ole oikeita ravintoaineita.

    Miksi et ota asioista selvää ?????

    Ei lääkärit tiedä ravitsemuksesta yhtään mitään.

    Ovat ainoastaan lääketehtaiden lobbareita.

    Kylläpäs sinulla kiristää ja kovasti. Tarkista ihmeessä tuo oma tilanteesi, olet aika lailla fanatismin pauloissa.


   • opiskele ravitsemusta kirjoitti:

    Synteettiset vitamiinivalmisteet eivät korjaa ravinteiden puutostiloja.

    Luonnonmukaisia kannattaa käyttää eli ruoasta eristettyjä ravinteita.

    Mihin perustat tuon väitteesi? Kuulopuheisiin aivan selvästi.
    Minulla sentään on mitattu nuo vaikutukset, joten tiedän tasan tarkkaan, imeytyykö vai ei.


  • Haluaisin kuulla mielipiteesi hmg Vitaelabin Omegapro:sta. Kannattaisiko ko.tuotetta hankkia?

   • Suomalaisilla EI ole puutetta kalsiumista, vaan D-vitamiinista. Kalsium ei imeydy, jos ei ole riittävästi D-vitamiinia elimistössä.

    Kalsium pilleristä ei imeydy.

    Magnesium ei imeydy kunnolla.

    E-vitamiini on synteettistä.

    Kaikki Omegat ovat kassilohen ylikalastetun rehuöljyn tuotoksia, joita myydään halvalla ihmisille.

    Syö kalaa ja D-vitamiinia.

    Magnesiumia saa sitraattina, jos on tarvetta 10€/3kk satsi.


  • Mahtavaa, että kirjoitat tästä asiasta! Lueskelen juuri "mahtavien" valmistajien vitamiinien luetteloa. He mainostavat tuotteitaan täysin luomuksi tyyliin: "Meillä on Amerikassa laajat pellot, jolla viljelemme kaikki vitamiineissamme käytettävät ainesosat!". Järkyttävää löytää luettelosta heti ilman mitään kommerverkkejä synteettisiä vitamiineja. Usko ropsahtaa. Tosin. Tuotteet eivät olekkaan saaneet luomu-sertifikaattia, joten tässä lienee syy. Silti mainostaminen luomuksi käy heiltä helposti.
   Kyse on Nutrilite/Nutriway tuotteista.
   Eniten tässä ärsyttää sen kuinka meitä huiputetaan! Mielestäni et siis ole tekemässä kärpäsestä härkästä, vaan aidosti oikealla asialla. Väärin on väärin ja oikein on oikein ja suurten yrityksien ei pitäisi jatkaa meidän viilaamistamme linssiin.

   Siis kiitoksia, kiitoksia aloittamastasi viesteilystä.

  • Tämä on yksi johtavia vitamiinivalmisteiden markkinoijia amerikassa. Haluaisin, että joku kommentoisi vitamiinien synteettisyyttä ja lisäaineista kuuluneita negatiivisia kohtia.

   Tämä on siis vain yksi vitamiini heidän vitamiinivalmisteistaan ja on nimeltään Shaklee Vitalizer™. Tämä on suoraan etiketistä kopsattua ja englanniksi, koska kyseistä valmistetta ei ole saatavilla Suomessa. Yritys markkinoi itseään hyvin hyvin puhtaana ja vihreänä.

   Vitamin A (50% as beta carotene from Blakeslea trispora and 50% as vitamin A asetate)

   Vitamin C (as calcium ascorbate and ascorbic acid)

   Vitamin D3 (as cholecalciferol)

   Vitamin E (as d-alpha-tocopherol concentrate, d-alpha-tocopheryl acid succinate, mixed tocopherols, and mixed tocotrienols)

   Vitamin K (as phytonadione)

   Vitamin B1 (as thiamine mononitrate)

   Vitamin B2 (as riboflavin)

   Niacin (as niacinamide)

   Vitamin B6 (as pyrodoxine hydrochloride)

   Folate (as folic acid)

   Vitamin B12 (as cyanocobalamin)

   Biotin (as d-biotin)

   Pantothenic Acid (as d-calcium pantothenate)

   Calcium (as dicalcium phosphate, calcium ascorbate and calcium carbonate)

   Phosphorus (as dicalcium phosphate)

   Iodine (as potassium iodide and sea kelp)

   Magnesium (as magnesium oxide)

   Zing (as zing gluconate)

   Selenium (as trace mineral protein hydrolysate)

   Copper (as copper gluconate)

   Manganese (as manganese gluconate)

   Choromium (as trace mineral protein hydrolysate)

   Molybdenum (as trace mineral protein hydrolysate)

   Sodium

   Total Omega-3 fatty acids (from ultrapure marine lipid concentrate)
   Our full spectrum includes:
   EPA (eicosapentaenoic acid)
   DHA (docosahexaenoic acid)
   And five other naturally found fatty acids including:
   docosapentaenoic, stearidonic, eicosatetraenoic, heneicosapentaenoic and alpha-linolenic acids.

   Bifidobacterium longum (probiotic)

   Lactobacillus acidophilus (probiotic)

   Lycopene (from tomato extract)

   Lutein (as lutein ester from marigold flower extract)

   Zeaxanthin (as zeaxanthin ester from marigold flower extract)

   Gamma-tocopherol

   Beta- and Delta-tocopherol

   Bioflavonoid complex (as citrus, lemon, orange, and grapefruit bioflavonoids and hesperidin complex)

   Quercetin

   Nickel (as trace mineral protein hydrolysate)

   Tin (as trace mineral protein hydrolysate)

   Vanadium (as trace mineral protein hydrolysate)

   Boron (as trace mineral protein hydrolysate)

   Silicon (as silicon dioxide)

   Other ingredients: (tablets) microcrystalline cellulose, hydroxypropyl methylcellulose, croscarmellose sodium, spirulina, hydroxylated soy lecithin, rose hips powder, inositol, choline bitartrate, alfalfa powder, rice bran powder, acerola extract, pectin and carnauba wax.
   (cabsules) gelatin, glycerin, palm oil, annatto color, medium chain triglycerides, corn oil, ethyl cellulose, sodium alginate, soybean oil, rice bran oil, soy lecithin, yellow beeswax, oleic acid, pectin and natural flavor.

   Kuinkakohan paljon tuohon tuli kirjoitusvirheitä.
   Oikean lista ja tuote löytyy linkistä: http://www.shaklee.com/products.php?sku=20263

   Kirjoittaessani listaa tänne minulle tuli tunne, että mikään näistä ainesta ei ollut luonnollista...Huh. Löydän varmasti osan aineista tuolta aiemmista kirjoituksista ja vastauksista, mutta osaa saattaa olla vaikea löytää.
   Yritän ahkeroida itse listaa läpi, mutta apu on lämpimästi tervetullutta ;D

   Mielenkiintoiseksi Shakleen tuotteet tekee se, että omien sivujensa mukaan ne ovat myydyin vitamiinivalmiste USA:ssa. Eli tätä ne monimiljoonainen kansa vetää kitusiinsa joka päivä.


   • näyttää olevan.
    Osa synteettistä ,osa ei.
    Vitamiinit ja mineraalit toimii synergisesti eli toisiaan tukien elimistössä.
    Tälläisiä tuotteita lisää myyntiin suomeenkin- ei mitään multi-tabseja .


   • tokoferoli kirjoitti:

    näyttää olevan.
    Osa synteettistä ,osa ei.
    Vitamiinit ja mineraalit toimii synergisesti eli toisiaan tukien elimistössä.
    Tälläisiä tuotteita lisää myyntiin suomeenkin- ei mitään multi-tabseja .

    Hei, ja kiitoksia muuten sekä aloittaneelle että muillekin hyvästä ketjusta. Itse tiedustelisin myös itse käyttämieni lisien turvallisuudesta, eritoten siitä viimeisestä. Kyllähän tuota ketjua lukea pystyn, mutta kysytään nyt kumminkin viisaammilta. Eli, tätänykyä ravintolisät käyttämäni ovat, ihan napsimisjärjestyksessä:

    Zinc Citrate, 30mg, Solgar

    D-active vahva D3-vitamiini, 10 mikrog, MaxMedica

    Bio-Kalkki D3 K, 500mg kalsiumia, 5 mikrog D3, K 35mikrog, Pharma Nord

    Bio-Folin, 300 mikrog, Pharma Nord

    CardiOmega, kalaöljyä 1000mg, josta E-EPA 590mg ja E-DHA 260mg,
    D 7.5 mikrog, Tri Tolonen

    C 500 Duo, C 500mg, biloflavonoideja 18mg, Donsbach

    E Vitamin, E 400mg, Donsbach

    Ja viime viikosta lähtien, vähän alle viikon on aamuyönä ja joskus muulloinkin sydän tienoilta (tienoilta siksi, että siinähän on rintalihas ja keuhkotkin samalla kohtaa) tuntunut jonkinasteista kipua, vihlaissut. Ja juuri siksi olen ajatellut vähentää ainakin E-vitamiinin käyttöä puoleenkin, jos vain mahdollista. E:tä käyttänyt lähes puolisen vuotta, aluksi ihon alta hieman poltti ja lähes aina alkoi hieman kuumottamaan ja väsyttämään, mutta vasta nyt on siis aiemmin mainittua kipua alkanut esiintyä. Minulla tosin alkavat opinnot tuossa pikapuoliin eli en sitten tiedä jännitänkö niitä, aiemmin kovasti jännittäessä ei tosin ole vastaavalla tavalla niinsanotusti sydämestä ottanut.

    Niin ja olen 168-senttinen ja noin 73.5-kiloinen miespuolinen henkilö, mikä tietysti vieläkin ymmärrettävää, että etenkin näin snadissa mittaluokassa liika on ehdottomasti liikaa ;)

    Ja kiitoksia mahdollisista vastauksistanne :)


   • Hyvä ketju muuten kirjoitti:

    Hei, ja kiitoksia muuten sekä aloittaneelle että muillekin hyvästä ketjusta. Itse tiedustelisin myös itse käyttämieni lisien turvallisuudesta, eritoten siitä viimeisestä. Kyllähän tuota ketjua lukea pystyn, mutta kysytään nyt kumminkin viisaammilta. Eli, tätänykyä ravintolisät käyttämäni ovat, ihan napsimisjärjestyksessä:

    Zinc Citrate, 30mg, Solgar

    D-active vahva D3-vitamiini, 10 mikrog, MaxMedica

    Bio-Kalkki D3 K, 500mg kalsiumia, 5 mikrog D3, K 35mikrog, Pharma Nord

    Bio-Folin, 300 mikrog, Pharma Nord

    CardiOmega, kalaöljyä 1000mg, josta E-EPA 590mg ja E-DHA 260mg,
    D 7.5 mikrog, Tri Tolonen

    C 500 Duo, C 500mg, biloflavonoideja 18mg, Donsbach

    E Vitamin, E 400mg, Donsbach

    Ja viime viikosta lähtien, vähän alle viikon on aamuyönä ja joskus muulloinkin sydän tienoilta (tienoilta siksi, että siinähän on rintalihas ja keuhkotkin samalla kohtaa) tuntunut jonkinasteista kipua, vihlaissut. Ja juuri siksi olen ajatellut vähentää ainakin E-vitamiinin käyttöä puoleenkin, jos vain mahdollista. E:tä käyttänyt lähes puolisen vuotta, aluksi ihon alta hieman poltti ja lähes aina alkoi hieman kuumottamaan ja väsyttämään, mutta vasta nyt on siis aiemmin mainittua kipua alkanut esiintyä. Minulla tosin alkavat opinnot tuossa pikapuoliin eli en sitten tiedä jännitänkö niitä, aiemmin kovasti jännittäessä ei tosin ole vastaavalla tavalla niinsanotusti sydämestä ottanut.

    Niin ja olen 168-senttinen ja noin 73.5-kiloinen miespuolinen henkilö, mikä tietysti vieläkin ymmärrettävää, että etenkin näin snadissa mittaluokassa liika on ehdottomasti liikaa ;)

    Ja kiitoksia mahdollisista vastauksistanne :)

    En tosin tiedä ruokatottumuksiasi, mutta katselin tuolla ruokaohjelmalla, että näin kesäiseen aikaan C-vitamiini tuntuu ainakin itselläni olevan aivan turhaa syödä, koska kesäsistä kasviksista ja marjoista sitä tulee todella ruhtinaalliset määrät.


   • tarpeeton. kirjoitti:

    En tosin tiedä ruokatottumuksiasi, mutta katselin tuolla ruokaohjelmalla, että näin kesäiseen aikaan C-vitamiini tuntuu ainakin itselläni olevan aivan turhaa syödä, koska kesäsistä kasviksista ja marjoista sitä tulee todella ruhtinaalliset määrät.

    Todella vaikea uskoa etteivät synteettisetkin vitamiinit toimisi. Lääkäreiden määräämät lääkkeetkin (usein) toimivat, ja ovat synteettisesti valmistettuja.

    Vai jätättekö jatkossa kaikki lääkärikäynnitkin väliin, ettekä osta mitään lääkkeitä apteekeista? En täysin käsitä miksi synteettiset vitamiinit eivät toimisi, kun kerran synteettiset lääkkeetkin toimivat. Kalliit synteettiset reseptilääkkeet muuttuvatkin mannaksi, vain koska ne ovat kalliita reseptilääkkeitä? Kyseessä kuitenkin hyvin pitkälle sama asia eli synteettinen. Toki kannattaa katsoa ja vertailla tarkkaan, mitä pistää suuhunsa.

    Jos jokin syntetisoidaan tarpeeksi lähelle alkuperäistä, niin missä ongelma? Eikä kannata ostaa mitään sellaista, jonka ei TUTKITUSTI tiedetä toimivan. Jos jonkin synteettisen on havaittu auttavan, niin miksi turhaan itkeä "luonnollisen" perään? Eivät ne luonnolliset menetä arvokkuuttaan vaikka synteettisetkin toimisivat. Tutkimus kehittyy eikä tässä (toivottavasti) kukaan keskiajalla halua elää. Kysehän on vain siitä MIKÄ TOIMII. Jos jokin synteettinen toimii, niin hyvä ja jos jokin luonnollinen toimii, niin hyvä. Syaniidikin on luonnollista, enkä sitä silti vetäisi naamaan sen enempää kuin luonnollista koiran paskaakaan. Käyttäkää sitä lääkettä/vitamiinia/ruokaa joka tutkitusti toimii älkääkä liikaa uskoko kenenkään yksittäisen henkilön mielipiteeseen (allekirjoittanut mukaan lukien).


   • Hyvä ketju muuten kirjoitti:

    Hei, ja kiitoksia muuten sekä aloittaneelle että muillekin hyvästä ketjusta. Itse tiedustelisin myös itse käyttämieni lisien turvallisuudesta, eritoten siitä viimeisestä. Kyllähän tuota ketjua lukea pystyn, mutta kysytään nyt kumminkin viisaammilta. Eli, tätänykyä ravintolisät käyttämäni ovat, ihan napsimisjärjestyksessä:

    Zinc Citrate, 30mg, Solgar

    D-active vahva D3-vitamiini, 10 mikrog, MaxMedica

    Bio-Kalkki D3 K, 500mg kalsiumia, 5 mikrog D3, K 35mikrog, Pharma Nord

    Bio-Folin, 300 mikrog, Pharma Nord

    CardiOmega, kalaöljyä 1000mg, josta E-EPA 590mg ja E-DHA 260mg,
    D 7.5 mikrog, Tri Tolonen

    C 500 Duo, C 500mg, biloflavonoideja 18mg, Donsbach

    E Vitamin, E 400mg, Donsbach

    Ja viime viikosta lähtien, vähän alle viikon on aamuyönä ja joskus muulloinkin sydän tienoilta (tienoilta siksi, että siinähän on rintalihas ja keuhkotkin samalla kohtaa) tuntunut jonkinasteista kipua, vihlaissut. Ja juuri siksi olen ajatellut vähentää ainakin E-vitamiinin käyttöä puoleenkin, jos vain mahdollista. E:tä käyttänyt lähes puolisen vuotta, aluksi ihon alta hieman poltti ja lähes aina alkoi hieman kuumottamaan ja väsyttämään, mutta vasta nyt on siis aiemmin mainittua kipua alkanut esiintyä. Minulla tosin alkavat opinnot tuossa pikapuoliin eli en sitten tiedä jännitänkö niitä, aiemmin kovasti jännittäessä ei tosin ole vastaavalla tavalla niinsanotusti sydämestä ottanut.

    Niin ja olen 168-senttinen ja noin 73.5-kiloinen miespuolinen henkilö, mikä tietysti vieläkin ymmärrettävää, että etenkin näin snadissa mittaluokassa liika on ehdottomasti liikaa ;)

    Ja kiitoksia mahdollisista vastauksistanne :)

    Mikään yksittäinen vitamiini ei toimi elmimistössä...Ne vaan "syö" toisia vitamiineja ja sekoittavat solun aineenvaihdunnan.


   • hyvä tietää kirjoitti:

    Mikään yksittäinen vitamiini ei toimi elmimistössä...Ne vaan "syö" toisia vitamiineja ja sekoittavat solun aineenvaihdunnan.

    synteettiset vitaminit imeytyy ja niillä on pelastettu tuhansia ihmishenkiä .
    mm.beriberi. tauti Sairautta hoidetaan tiamiinihydrokloridilla B1 vitamiinia on annettu , joko pillereinä tai ruiskeena. Parantuminen voi olla hyvinkin nopeaa märkään beriberiin sairastuneelle: jopa tunti lääkkeen antamisen jälkeen.
    Alhaisen seleenitason ja Keshan-taudin (sydänlihaksen rappeumatautia) on hoidettu seleenillä mm.natriumselaatilla joka on synteettinen .

    Eli puheet synteettisten vitamiinien imeytymisestä on täyttä puppua.

    Yksittäiset vitamiinit toimii ,samoin kuin kivennäis-ja hivenaineetkin.

    Nämä tuhansien ihmisten parantumiset ovat hyvä esimerkki siitä .


   • tokos kirjoitti:

    synteettiset vitaminit imeytyy ja niillä on pelastettu tuhansia ihmishenkiä .
    mm.beriberi. tauti Sairautta hoidetaan tiamiinihydrokloridilla B1 vitamiinia on annettu , joko pillereinä tai ruiskeena. Parantuminen voi olla hyvinkin nopeaa märkään beriberiin sairastuneelle: jopa tunti lääkkeen antamisen jälkeen.
    Alhaisen seleenitason ja Keshan-taudin (sydänlihaksen rappeumatautia) on hoidettu seleenillä mm.natriumselaatilla joka on synteettinen .

    Eli puheet synteettisten vitamiinien imeytymisestä on täyttä puppua.

    Yksittäiset vitamiinit toimii ,samoin kuin kivennäis-ja hivenaineetkin.

    Nämä tuhansien ihmisten parantumiset ovat hyvä esimerkki siitä .

    Epäilempä. Olen syönyt D-vitamiinia, mutta niitä luvattuja parantumisia vaan ei näy eikä kuulu. Meneekö ne parantumiset väärään osoitteeseen?


  • Hyvä kun joku vaivautui kirjottamaan edellämainitusta asiasta.
   Ihan hirveeltä tuntuu kun ihmiset ostaa luontaistuotekaupasta lisiä ja luulee että ne on luonnollisia. Suurinosa ei sitä ole....
   BTW:Tiesitkö että synteettinen E-vitamiini muodostaa vapaita radikaaleja elimistössä.
   Jos joku on kiinnostunut aiheesta niin olen mielelläni yhteydessä.
   jellona-67@hotmail.com

  • up

  • Pieni skeptisyyden peikko iskee aina kun joku mainitsee taikasanat "The Real Truth About X" tai vastaavaa. Onhan näitä oikeita totuuksia esitetty niin ufoista, 9/11 tapahtumista tai jopa suomalaisten julkkisten lemmentapahtumista, joihin on helppo uskoa jos vain haluaa.
   Jännä juttu internetissä ja sensaatiokirjallisuudessa on, että jos jonkinlaista tietoa haluaa löytää ja on siihen valmis uskomaan, niin aina löytyy jokin sivusto jolta tätä tietoa saa. Eli mikäli haluaa uskoa lisäravinteiden uhkakuviin, on se toki mahdollistakin. Mutta muille ihmisille järki käteen ja oma ajattelu on sallittua ja jopa suotavaa, kaikkia seinille maalattuja piruja ei tarvitse nähdä eikä kaikkia uhkakuvia väkisin uskoa. Vähiten siksi, että joku kertoo sen olevan "oikeaa totuutta".

  • Esimerkiksi synteettinen aminohappo Arginiini kiertyy eri suuntaan kuin luonnollinen Arginiini, eli kun toinen kiertyy vastapäivään toinen kiertyy myötäpäivään. Synteettinen merkitään dl- arginiini ja luontainen l- arginiini. Vaikka maallikolle arginiini on arginiini, niin todellisuudessa kyse on kahdesta eri asiasta, vaikka tietämättömät olisivat antaneet saman nimen kahdelle eri asialle.

   Samalla tavoin synteettinen vitamiini on eri asia kun luontainen, vaikka tietämättömät ovat antaneet kahdelle eri asialle saman nimen.

  • Hei vaan Kaikille viestiketjuun osallistuneille; myönnän, etten jaksanut lukea aivan kaikkia viestejä. Minulla ei ole alan koulutusta ja tietoa tarpeeksi tulkitsemaan kaikkia vastauksia. Joten - kertoisiko Joku mikä / tai minkä merkkistä Omega tuotetta passaisi käyttää, jossa ei olisi "karsinogeenisiä tms terveydelle epäilyksenoloisia synteettisiä lisäaineita"? Olen ns kasvissyöjä (ei lihaa, kalaa eikä mereneläviä - muut käy); unohdamme siis lohet ym kalatiskille.
   Mikä valmiste, mieluiten tabletti tms muodossa, antaisi tarvitsemani päivittäiset (?) omegat ilman viesteissä mainittuja synteettisiä "pahoja aineita"?
   Päivittäin syön kalkkia 20mg D-vit. ja joka toinen päivä 1 tbl Betolvex B-vitamiini. Viikossa 3 krt kylmäpuristettua suomal rypsiöljyä ja 3 krt oliiviöljyä salaatissa. 1 pv viikossa on kasvispizzapäivä, herkuttelupäivä. En syö makeisia ja kahvia 1-2 kuppia viikossa. Pystyisikö joku neuvomaan, olisin kiitollinen. Mukavaa syksyn 2012 jatkoa!

  • En nyt viitsi lähteä oikomaan kaikkia asiavirheitä, joita sait mahdutettua juttuusi. Yhden kuitenkin: C-vitamiinia ei valmisteta "maissitärkkelyksestä" vaan glukoosista ja sorbitolista bakteerifermentaatiolla. Glukoosin lähteenä voi tietenkin olla mikä tahansa tärkkelys. Lopputuote on täsmälleen sitä samaa askorbiinihappoa kuin mutustelemassasi appelsiinissa ja mustaherukassa. Tällä en halua ottaa mitään pois luonnollisilta flavonoideilta, toki ne ovat suositeltavia. Ero vain ei kulje "synteettisen" ja "luonnollisen" C-vitamiinin välillä, lopputuote ratkaisee. Mistä solut ylipäänsä voisivat tietää mistä vitamiinimolekyyli on peräisin? Sama pätee kaikkiin muihinkin luettelemiisi vitamiineihin. Miksi niitä muuten pitäisi alkaa popsia purkista, etkö tiedä miten valmistaa terveellistä ruokaa? Pientä lähdekritiikkiä myös kiitos!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   581
   9039
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   62
   1083