Klapikoneita?

Minkälaisia kokemuksia teillä on pienistä (edullisista) klapikoneista? Tarve ei olisi mökin sauna- ja takkapuiden tekemistä suurempi. Kirveen kanssa huitominen kun on alkanut hirvittää oksaisten pihalta kaadettujen pöllien kanssa ja vähän tuo laiskuuskin vaivaa.
Ilmianna
Jaa

7 Vastaustamuutamaa kokeillut, isoja, ja pieniä, ja yllättävän paljon niissä on poveria, jopa vanhat, kirveenkanssa luovutetut, menee kyllä halki.
Suosittelen, ei siihen muuta voi sanoa.
Ilmianna
Jaa
Harkitse pientä traktoria ja siihen klapikonetta, saattaisi saada koko paketin parillatuhannella eurolla ja traktorilla olisi varmasti muutakin käyttöä mökillä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eipä parilla tuhannella eurolla vielä kummoista traktoria saa,eikä varsinkaan jos klapikone vielä mukaan tulisi.jos vähäisiä määriä klapia tekee niin vallan pienemmällä koneella pärjää,itse lopetin koko klapien teon ja paikallisen maaisännältä saan ostettua edullisesti valmiit klapit mökin pihaan tuotuna.Voipi senkin ajan vaikka kalassa käydä,kun klapien kanssa ei tarvi peuhata.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Katsoppa huviksesi olisko tuollaisesta laitteesta käyttöösi.
http://koti.mbnet.fi/tefke/jukka/halko/
Viime kesänä lainasin kaverin ajatusta omaan käyttööni ja rakentelin mökille vastaavan laitteen. Eihän tuo kovin nopea ole, mutta kyllä sillä on kiva veistellä oksaisestakin pöllistä sopivia klapeja. Harrastusmielessä laite ainakin on hauska kun ei tarvitse repiä kirvestä irti pöllistä, vaan antaa vain lekalla lisää vauhtia, eikä tarvii pelätä että kirves lipeäisi polveen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ensinnäkin kiitos kaikille vastanneille. Tosiaankaan ei varmaan ole taloudellisesti kovin kannattavaa sijoittaa euroja halkomalaitteisiin ja pitääpä kaivaa paikallisen maajussinkin puhelinnumero saataville. Mielestäni mökillä rentoutuu kuitenkin parhaiten, kun pääsee tekemään ns. oikeaa työtä, PC:n naputtelun vastapainoksi.

Joken linkkivinkki on kyllä mielenkiintoinen. Tuommoisen laitteenhan voisi vaikka rakennella mökilläkin ja jos se kerta toimii niin pääsisin eroon niistä kirveen vaaroista. Nurkista varmaan löytyy romurautaa sen verran että tuollaisen laitteen rakentelisi harrastusmielessä melkein nollabudjetilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä on käytössä sellainen rautakaupasta ostettu halkaisukone Bell Turbo7. Ei ole vielä sellaista pölkkyä vastaan tullut jota se ei pilkkoisi (ollut käytössä pari vuotta). Hintaa sillä oli 500 tai 600 euroa eli aika paljon laitteelle jos sitä säilytetään mökillä ja vain mökkipuita varten....
Viikonloppuna tuli halpahallin mainoslehti kotiin jossa oli myynnissä vastaavan laisia laitteita hintahaarukassa 299 - 349 euroa. Eli huomattavasti edukkaampia kuin omani. Työntövoimassa on pientä eroa, minulla 7 tonnia, halpahallin koneissa 5 tonnia. Sitä miten paljon tuolla asialla on käytännössä vaikutusta en osaa arvioda. Taatusti voitaa kirveen ja on turvallinen myös sellaiselle joka ei kirvestä edes hallitse. Mainittakoon vielä, että laite ei ole mikään nopea verrattuna esim. traktorikäyttöisiin pilkkomalaitteisiin. Ei muuta kuin liikkeisiin kyselemään puunhalkaisukoneita. Hintavertailu kannattaa!
Ilmianna
Jaa
kertomasi perusteella arvioisin, että sinulla kuluu vuodessa vajaat 5 kuutiota polttopuuta. Ainakin meillä päin polttopuut maksaa n. 40 €/m3. Eli jos aiot sijoittaa vaikkapa 400 € halkojaan saisit sillä rahalla ainakin 2 vuoden puut kotiin toimitettuna.

Jos haluat tehdä omasta puusta, niin käypä lähimmässä maatalossa, sillä yleensä lähes joka torpasta löytyy tehokas klapikone. Kysy millä hinnalla tulee pilkkeitä tekemään kanssasi. Näillä tehokkailla koneilla syntyy sopivasta tavarasta tunnissa sinun vuotuinen halkotarve. Traktorityön hinta lienee 25-30€ /tunti. Jos tällä tavalla satsaat vaikkapa sen saman 400 € saattaa syntyä helposti reippaat 50 mottia tavaraa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Klapikoneita?

Minkälaisia kokemuksia teillä on pienistä (edullisista) klapikoneista? Tarve ei olisi mökin sauna- ja takkapuiden tekemistä suurempi. Kirveen kanssa huitominen kun on alkanut hirvittää oksaisten pihalta kaadettujen pöllien kanssa ja vähän tuo laiskuuskin vaivaa.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta