MEDITAATIOTEKNIIKAT

Luettelo

Meditaation eri tekniikoista ei ole oikein missään kootusti tietoa saatavilla, yhdessä paikassa ja ryhmitellysti. Eri tekniikoista on kyllä hyvinkin spesifiä ja analyyttistä tietoa mutta aina erikseen ja yksinään. Olisi mukava saada yhteen paikkaan (eli tänne) meditaatiotekniikat luetteloituna siten, että niiden mekaniikkaa ja muuta tekniikkaan kuuluvaa on pohdiskeltu. Mikä mielestäsi missäkin meditaatiotekniikassa on oleellista? Mikä rooli on ohjauksella? Subjektiiviset mielipiteet siitä mikä tekniikka on hyvä ja mikä huono on toissijaista mutta omakohtaiset kokemukset ovat toki tervetulleita viestiketjuun.

3

1786

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pohdiskelija

   Osho: Meditaatio - ainoa tie vapauteen

   - Seksi- ja rakkausmeditaatiot
   - Zen-meditaatiot
   - Valo-, pimeys- ja äänimeditaatiot
   - Kuolemameditaatiot
   - Dynaaminen meditaatio
   ym.

   Oshon kirja sisältää kattavimman löytämäni kokoelman erilaisia meditaatiomenetelmiä. Eri meditaatioita on Oshon mukaan (ainakin) 112 kpl, joista kirjassa esitellään osa. Kirja on käytännön opas.

   On vaikea arvostella objektiivisesti kutakin tekniikkaa, koska läheskään kaikki tekniikat eivät sovi kaikille. Kun itse kokeilee niin huomaa sopiiko joku tekniikka itselle vai ei. Mm. subjektiiviset persoonalliset mieltymykset määräävät mikä tekniikka soveltuu itselle.

  • Yksinmeditointia

   En tiedä kuuluuko tämä tähän viestiketjuun, mutta: Osaako joku kertoa MIKSI tuo ohjauksen merkitys korostuu täälläkin keskusteluissa joka paikassa. Heti tulee sellainen tunne että ohjattavana tulee ohjatuksi kohti jotain tavoitteita, jotka eivät sitten olekaan sitä mitä itse hakee. Ja kuka määrittelee sen kuka osaa ohjata mitäkin tavoitetta kohti ja juuri oikein? Tietääkö täälläkään kukaan ohjaajansa lopullisia tavoitteita ohjattavaksi heittäytyessään? Itseä kiinnostaisikin kuulla onko olemassa yksinmeditointimetodeita joita ihmiset voisivat suositella?

   • Nääs nääs.

    Itse en ole paria hassua joukkotapahtumaa lukuunottamatta ikinä meditoinut muuten kuin yksin. Teen sen siten että yksinkertaisesti jätän ajattelematta verbaalisia ajatuksia. Jos tulee jotain kuvia päähän, niistä en piittaa.

    Sanattomaan tilaan voi päästä esim. lillumalla kylpyammeessa kehonlämpöisessä vedessä täydellisessä pimeydessä tai kynttilänliekkiä tuijottaen. Yksi käyttämäni tekniikka on myös sellainen että ajattelen kaikenlaista roskaa, siis about:

    herkh ehkrejhrea aggeitjgpgja ejhfskerye hsjerhi

    ...jolloin aivot kuormittuvat niin täysin että lopulta mieli vaikenee. Tai sitten voi kuvitella että ympäristöstä tulevat ikäänkuin oman pään sisältä (kolinat, linnunlaulu, liikenne yms.) ja sekin voi väsyttää ajatukset pois päästä.

    Loppujen lopuksi mielestäni meditatiivinen tila ei ole mitään muuta kuin sitä että jokapäiväinen jäkättävä mieli vaikenee. Ei siihen mitään ohjaajia tarvitse sen kummemmin.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   310
   9452
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   5021
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   196
   3920
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   89
   1953
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1820
  6. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   126
   1695
  7. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   98
   1625
  8. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   128
   1268
  9. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   54
   1240
  10. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   8
   1150
  Aihe