Hankala neitokakadu (naaras)

kyselijä...

Elikkä meillä on kotona noin kaksi vuotias naaras neitokakadu, joka on kotoisin saksasta ja sitten tuotu eläinliikkeeseen jossa se asui vuoden kunnes tuli meille.
Sitä ei ole koskaan kosketeltu tai käsitelty muutakuin kaapattu haaviin osto hetkellä.

Ongelma numero yksi, on se että lintu huutaa päivisin klo 14-17 aikaan todella paljon eikä se hiljene laisinkaan (ainoastaan jos menet seisomaan sen viereen). Voisiko kyseessä olla että lintu huutaa kevätauringon takia jota se tuskin koskaan on nähnyt vai kaipaako se vain niin kovasti huomiota. (LUE: minä en omista lintua vaan vanhemmat) Lintu siis asustelee yksin.

Vai voisiko kyseessä olla kenties pelkkä huuto vaihe, eli murrosikä sillä luin että murrosiässä kakadut huutavat ja purevat paljon (esim kaltereita, puuta jne). Ja lintu tekee sitä myös paljon.

Ongelma numero kaksi on se että lintu pelkää kättä aivan tajuttomasti. Jos pidetään käsiä selän takana lintu päästää todella lähelle ihan melkein naamaan kiinni mutta kun se näkee käden se muuttuu pelokkaaksi. Pelkääkö se kättä ikuisesti jonkin trauman takia kenties? Lintu on kuitenkin reilusti yli luovutusiän jolloin tietääkseni kesyttämisen ja tottutamisen pitäisi alkaa eikö?

Voiko olla niin että lintu ei kesyynny enää lainkaan?

Huuto ongelmaan kuitenkin tarvitaan ratkaisua koska se raastaa kaikkien hermoja.

4

1032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvää hoitoa!

      Lintu kaipaa seuraa. Hölmökin sen näkee. Neitokakadu on PARVILINTU, ja naaraathan yleensä huutaa/laulaa vähemmän kuin koiraat, joten kyse on seurasta.

      Virikkeitä (tuoreita oksia, näkkileipää, uusia leluja) on annettava viikottain.

      Linnun ON PÄÄSTÄVÄ PÄIVITTÄIN lentämään vapaana vähintään 2 tuntia vapaana. Liian vähäinen liikuntakin saa neitokakadun huutamaan.

      Lintu voi kesyyntyä, mutta se on hyvin epätodennäköistä. Käsiin sitä voi totuttaa hirssillä, lintujen lempiherkulla.

      Ei pahalla, mutta sain viestistä sellaisen kuvan, että vanhempasi eivät tiedä linnun hoidosta melkein mitään. Suosittelen että he OSTAVAT LAJITOVERIN tai luopuvat linnusta kokonaan, mikäli he eivät ala seurustelemaan linnun kanssa ahkerasti.

      • Undulatus

        Kannattaisin minäkin kaverin ostoa, yleensä se huuto siitä tasoittuu kaverin myötä, ei lisäänny.


    • TyrNimaNteli

      eivät huuda muuta kuin viheltävät ilosta...ovat vapaana aviaariossa,niitä on kaksi sekä muita lintuja,undulaatteja lisäksi.Käsittääkseni ko.neitokakadu huutaa elämänsä tylsyyttä.Kuka haluaisi päivät pitkät olla kaltereiden takana.Pyydä vanhempiasi ostamaan sille kaveri tai myymään linnun jollekin,jolla on aikaa tai kavereita sille.Tuntuu,että hankaluus ei ole linnussa..vaan se on oire sen elämän yksinäisyydestä.Neitokakadu,niinkuin mikä tahansa eläin,kaipaa huomioita,siitä saattaa tulla sylilintu jos sitä on lähellä pidetty.

    • huutaa

      taitaa vastaus tulla vähän myöhässä mutta kokeillaan josko tavoittelee kyselijän:o)) Eli alkuun: olet tänne kirjoitellut keväällä eli yksi todennäköisin syy huutoon on kevät ja aurinko. Jos neitsikka pitää nokan kiinni pilvisellä säällä/ei kuulu luonnonlintujen tsirpitystä niin kyseessä on varmaankin kevät ja pesimisvietti. Jos aurinko/luonnon lintujen tsirpitykset eivät vaikuta huuto efektukseen niin tuolloin taitaa olla kutsuhuuto kaverin perään. Eli lajitoveria/entisiä kavereita kaipaa hullun lailla.
      Kesyyntyminen on täysin mahdollista ja vieläpä todennäköistä mutta tämä vaatii useamman tunnin kärsivällistä totuttelua molemmilta eli kuulostaa siltä että lintu on yksin nurkassa ja ihmiset katsovat tv:tä. Näin lintu ei kyllä ikinä kesyynny. Itse puhelin ja juttelin omalle ensimmäiselle neitsikalle työpäivän jälkeen koko päivän eli sanotaan nyt 16-17:00 - nukkumaan menoon asti. Jos en jutellut neitsikan häkki oli vieressä josta aina väliin pystyin komenttia heittämään. Pikkuhiljaa käsiin hamppua tai muuta neitsikan herkkua ja kappas sinulla onkin kesy lemmikkilintu.
      Nyt neitsikka huutaa lähinnä minun perään jos poistun huoneesta jne. Ja ei pelkää yhtään päinvastoin heti kun häkin oven aukaisee niin neitsikka lentää pyrähtää olkapäälle, pään päälle tai kädelle. Siinä sitten istuskelee, sukii hiuksiani tai kerjää rapsutuksia.

      Eli linnun kesyttämiseen vaaditaan KÄRSIVÄLLISYYTTÄ. Jos linnulle ei liikene aikaa niin tuolloin ainut oikea vaihtoehto on kaveri, tuolloin voivat telmiä kahdestaan kun ihmisisännistä ei seuraa löydy. Jos kaveria ette aio/halua hankkia niin neuvoisin etsimään neitsikalle kodin jossa sille on tarpeeksi aikaa / seuraa. Linnuille täytyy löytyä aikaa siinä missä muillekkin eläimille mutta varsinkin neitsikka, joka on parvilintu vaatii seuraa. Itse hankin neitsikalle seuralaisen vaikka aikaa sille riittikin useaksi tunniksi päivässä, mutta silti säälitti raukka jättää aina ypö-yksin kotiin kun lähti töihin. Vaikka onhan se kiva nähdä kuinka toisella on ollut ikävä, mutta kaveri tuo seuraa ja nyt se perään huutaminenkin on vähentynyt. Toki välillä molemmat saattavat ikään kuin kiusallaan huutaa että hei minne menet kun kuulevat että eteisessä hamuan takkia mutta mieluumminhan sitä kaikki näkee lemmikkinsä iloisena ja reippaana kuin surullisena ja masentuneena. Eli joko neitsikalle lisää seuraa, kaveri häkkiin tai uusi koti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7566
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4362
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2145
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2069
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      37
      1708
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1706
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe