Edulliesti Ausseihin

Kohta mennään

Kilpailutettiin 6 matkanjärjestäjää ja kuinka ollakaan, niin paras oli vanha kunnon Suomi-Seura. Hyvä palvelu, kunnon hotellit, asialliset maksuehdot ja peruutusehdot. Niin ja lennot Finski- Qantas, kokonaisaika n. 23 h Hesasta Sydniin. Onko kiva kierrellä Euroopan kenttiä? Ahneimmat "yrittäjät" olivat jopa 30% kalliimpia. Tämä ei ole mainos vaan faktaa.

10

2614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyseinen

      matkatoimisto selvisi voittajana tarjouskilpailussa vuosi sitten.
      Marraskuussa sitten pääsimme toteamaan, miten kaikki asiat sujuivat täysin ongelmitta.

      Turvallista matkaa!

    • Australiassa vuonna 2005

      Me olimme Australiassa reitti Hki-Tokio-Brisbane,lennot kesti sen saman n.23h yhteen suuntaan.1600 e/kaksi suuntaa/per henkilö.
      Lähdimme Finskillä, Tokiossa vaihdettiin Japan Airlinesiin. Paluumatkalla lähdimme kohti kotia Quantasilla ensin Hong Kongiin koneen vaihto takaisin Finskiin ja sieltä Bangkokin kautta haettiin Aurinkomatkalaisia ja sitten Hki.
      Oli upeaa käydä samalla Japanissa, ehdimme nähdä vähän Tokiotakin (vaihtoaika oli 11h),jne.Ei tullut näinollen liikaa koluttua EUROOPAN kenttiä..heh heh. Makuasia oliko meidän matkan kallis, mutta meistä ei ollut.Ehkä siksi kun meidän ei tarvinnut maksaa elämisestä eikä asumisesta siellä mitään koska olimme sukuloimassa. Olihan muuten komein reissu mitä ollaan tehty! Hyvää matkaa teille AUSTRALIAAN!

      • hintoja

        Cathayllä HongKongin kauttaa n. 1100 eurolla.


      • ...
        hintoja kirjoitti:

        Cathayllä HongKongin kauttaa n. 1100 eurolla.

        yritin, mutta joulun aikaan ei onnistu, vaikka yrittäisi lähteä ennen 14-päivää, niin kyllä se sinne 1600 menee. Olenkohan jo kovasti myöhässä jos tuota ajankohtaa ajattelee?


      • kimbula
        ... kirjoitti:

        yritin, mutta joulun aikaan ei onnistu, vaikka yrittäisi lähteä ennen 14-päivää, niin kyllä se sinne 1600 menee. Olenkohan jo kovasti myöhässä jos tuota ajankohtaa ajattelee?

        me varattiin helmikuussa suomi seuran kautta matkat, jouluaattona lähtö. olivat silloin viimeisiä paikkoja sen hintaisille lennoille.(helsinki-pariisi-hong kong-sydney) hintaa tuli viisumin kanssa 1245€/naama. käytiin ennen sitä kysymyssä muista matkatoimistoista niin sanoivat että olemme jo melkeinpä myöhässä halpojen lentojen suhteen.


    • ttt68

      tää on hieno maa kuukausi kierretty eikä vieläkä nähty paljon mitään mut lentokilometrejä tuli liki 10000 tänne perthiin ei välttämättä kannata tulla hinnat korkeita nyt tulee syksy ilma viilenee en tiedä mihin teillä on lento brisbane on tällä hetkellä lämmin

    • aussityttö

      Kyllä on paljon hintaeroja eri matkatoimistojen välillä. Suomi-Seuran matkat ylivoimaisesti halvimpia. Prikulleen sama lento minkä varasin Suomi-Seuralta perheelleni (2 aik ja 2 lasta) olisi tullut Suomen matkatoimiston kautta maksamaan yli 700 euroa enemmän!

    • Tultiin jo takaisin kaikki 4

      Aloitin tän ketjun kehumalla Suomi-Seuran tarjousta. Kun nyt on jo jet-lagista palauduttu ja videot leikattu, niin paluu arkeen voi alkaa.Australia on kehittynyt paljon siitä kun viimeksi siellä käytiin, mutta...

      Kaikki, siis ihan kaikki pelasi hienosti. Jopa liput Nozomi- luotijunaan Tokiosta Kiotoon tulivat hotelliin niinkuin pitikin. Ainoastaan lennot, hotelli ja reissut Ayers Rockille otettiin suoraan netistä kun ne oli siellä liki puolta halvempia kuin Seura/Aussitoimisto- liput olisi olleet. Saatiin Qantaksen punaiset lennot, jotka oli tosi halvat. Ayers Rock on nyt valloitettu.

      Sydneyn jälkeen Tokio on melkoinen muurahaispesä. Kuviteltiin sen enemmänkin järkyttävän, mutta kun on tarkkana junien linjoissa ym. niin eihän siellä voi eksyä. Sun Cityn tornista katsottuna se on käsittämättömän laaja ja valtava kaupunki, vaikka ollaan sentään liki kaikki maailman suurkaupungit koluttu.

      Kioto vaikuttaa kylältä Tokion jälkeen, mutta kyllä sielläkin on kuhinaa tiettyinä aikoina ja Kiotossa löytyy paremmin japanilainen peruselämä kuin Tokiossa. Kyllä kannatti ottaa samaan reissuun mukaan myös Japani- viikko ja nimenomaan Tokio-Kioto- yhdistelmä.

      Niin hyvä yhtiö kun Finski onkin, niin kyllä Qantas päihittää sen useissa asioissa. Palvelun monipuolisuus, ilmaiset juomat ja ruokavalikoimat, matkustajakohtaiset monitorit kymmenine elokuvakanavineen ym. tekivät taas vaikutuksen. Ja olihan se kiva nukkua 4 penkin leveydeltä Sydneyn ja Tokion välillä. Kone kun sattui olemaan aika tyhjä.

      • aussityttö

        Missä päin Australiaa olitte ja kuinka kauan? Kiinnostavaa olisi kuulla kaikenlaisia kokemuksia...


      • Äsken palannut
        aussityttö kirjoitti:

        Missä päin Australiaa olitte ja kuinka kauan? Kiinnostavaa olisi kuulla kaikenlaisia kokemuksia...

        Kun tää oli jo kolmas kerta runsaan n. 15 v sisällä kun Australiassa käytiin, niin oltiin enempi tukena niille kahdelle ketä oli eka kertaa. Me oltiin vaan Sydneyssä ja käytiin siellä Ayersilla sekä tehtiin reissuja autolla ehkä n. 200 km etäisyydelle Sydneystä mm. viinitarhoilla ja Blue Mountinseilla .

        Suurin yhtäjaksoinen aika, yli 3 viikkoa, oltiin muutamia vuosia sitten 2 kuukauden maailmanympärimatkan yhteydessä. Silloin käytiin lentokoneella (edullinen Aussipassi, saa vain maan ulkopuolelta) melkein kaikki muut paikat kuin Perth, siis Alice Springs, Cairns,Hamilton Island, Gold Coast Brisbane, Canberra ja Sydneystä bussiretkellä Melbournessa ym... (Välillä käytiin Uudessa Seelannissa ja ajettiin vuokratulla matkailuautolla koko maan läpi ja palattiin takas Sydneiin ja jatkettiin Cookille ym)

        Kun lentää Oneworldillä (mm.Finski/Qantas), niin samalla hinnalla voi päästä suoraan "ylös" Cairnsiin, mikä on ihan trooppinen paikka. Sieltä voi sitten pudotella keskiosien kautta tai rannikkoa pitkin alaspäin vaikka Tasmaniaan asti. Annsetilla tai Qantaksella on erittäin halpoja "punaisia vuoroja" vähän kaikkien kohteiden välille, mutta ne pitää vaan varata ajoissa ja lippua ei lunasteta takaisin, mutta sen voi vaihtaa pienillä kuluilla toisille päiville tai kohteisiin.Sähköiset liput tulee S-postiin välittömästi ja paikkatilanteen näkee netissä. Luottokorttia veloitetaan.

        Saari ja rannikko- osastostolla hinnat on selvästi kalliimpia kuin jossain sisämaassa (paitsi Ulurulla,Ayers, missä meidän kevätkaudella hotellitkin toki on alennusmyynnissä). Koska AUS on niin iso maa, niin meininki on vähän erilainen joka puolella. Pääkaup. Canberra on tylsä ja Melbourne jotenkin muistuttaa Helsinkiä. Sydney on omassa luokassaan varsinainen helmi. Upein on "punainen keskusta".

        Australia on "helppo maa" eikä erityisen kalliskaan. Esim. taksilla ajo on niin halpaa, että 4 ihmisen ei kannata edes ajatella julkisia. Kallein kyyti Sydneyssä oli jotain 10 euron tasoa ja ajettiin varmaan liki 10 km. Pari km maksaa nelisen euroa (6-7 AUD). Ruokailu ja juomat on selvästi edullisempia kuin Suomessa, mutta kaikki ulkomailta tuotu, vaatteet ym. on vähintään meidän hinnoissa.

        Jos menee pitemmäksi aikaa, niin kannattaa liikkua myös junalla ja busseilla. Esim. Sydneystä Melbourneen tehdään 4-5 pv opastettuja bussiretkiä Canberran kautta ja matkalla näkee paljon luontoa ja pysähdellään mm. farmeilla, viinitarhoilla, museoissa ym. Netistä löytyy kun hakee. Maa on niin valtava, että kaikki pitemmät reissut lentokoneella.

        Yksi kokemus nyt oli maailman suurin 3D- elokuvateatteri IMax Sydneyn Darling Harbourissa. Harbour Bridgen sillalla käytiin kävelemässä ja tietysti Ayersin huipulle kiipeäminen oli jotain(vaikka abot ei siitä tykkääkään). Bondilla on "pakko" käydä, vaikka nyt kun syksy saapuu ( päivisin silti 24C) väkeä ei paljoa ollutkaan.

        Kun asuttiin ihan keskustassa, niin kiva oli seurata ihmisten täysin erilaista aamiais-lounas-pub ja illalliskäyttäytymistä. Siihen tottui heti. Läikkymätön latte- muki kädessä vaan baanalle jos oli kiire ja siellähän ne osaa tehdä hyvät kahvit ja tuhdit aamiaiset ja muutenkin hyvää ruokaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe