Kaduttaa

*Tuleva kaaso*

Kaduttaa että lupauduin hyvän ystäväni kaasoksi. Aluksi kun hän pyysi, olin vaan niin iloinen hänen puolestaan ja lupauduin kaasoksi sitä enempää aatellen, en silloin vielä ollut varma haluanko itse mennä samana kesänä/syksynä naimisiin. Ystäväni pyysi myös toisen kaason, joka on minun ja morsiammen yhteinen ystävä.

Häät on tulossa kesällä ja morsian on antanut kunnon listan mitä pitää tehdä. Alustavasti odotti meidän auttavan kutsujen teossa, mutta koska minä asun ulkomailla ja toinen kaaso asuu Lapissa (ei niin lähellä morsianta) niin hän päätti tehdä kutsunsa itse. Ja olen juuri tekemässä omia kutujani, joten en olisi välttämättä halunnut tehdä jonkun muunkin kutsut.

En ole ollut ennen kaasona mutta oletin tietenkin että minun tulee auttaa morsianta jne. Mutta enemmänkin itse halusin ehkä nauttia yhden parhaimman ystäväni häistä, mutta saa nahdä. Luin näiltä sivuilta jutun naisesta, joka oli kaaso ja morsian ei kiittänyt ollenkaan kaason tekemästä suuresta työmäärästä. Pelkään toisen kaason kanssa että jotain tän tapaista tapahtuisi meille. Uskon että morsian kiittää meitä ja on iloinen avustamme koska olemme kuitenki olleet ystäviä lapsuudesta asti. Mutta pelkään, että tämä tulee jotenkin väliimme, koska morsian odottaa meiltä niin paljon ja emme pysty lupaamaan että pystysimme kaikkeen.

Ok, siis hommista joita minun ja toisen kaason tulisi tehdä:
- polttarit
- hääauton koristelu
- hääpaikan koristelu
- kävellä kirkon käytävää morsiammen ja sulhasen kanssa (ja pitää kukkia ja asettaa mekko hyvin)
- puheet juhlapaikassa
- ohjelmien tai leikkijen vetäjänä olo (vaikka on seremonia mestareita 2)
- ja meinasin unohtaa.. morsian haluaa meidän suunnittelevan kaikki ohjelmat ja leikit heidän häihinsä...
- tehtäviä oli vielä joitakin mutta en muista nyt niitä

Kun hän ilmoitti nämä kaikki yhdellä henkäisyllä, hän ei sanonut voisitko tehdä tms. Se ei vaikuttanut pyynnöltä, johon voisi kieltäytyä. Se oli lista, jota meidän tulisi noudattaa. Kun hän kertoi hommista, olin lähellä sanoa että "halautko että me mennään naimisiinkin teidän puolesta?" Mutta sanoinkin vaan että teen minkä pysty, koska kuitenkin on itsellä samat hommia edessä omien häiden takia.

Itse en ota kaasoja ollenkaan, koska haluan kaikkien (etenkin parhaiden ystävieni) nauttivan olostaan ilman työn tekoa ja velvotteita. Ja jos olisin ottanut niin jos olisin päättänyt minkälaiset heidän mekkonsa olisi, olisin automaaattisesti maksanut ne, mutta näin ei ole hyvän ystäväni kanssa. Hän päättää millaiset asut meillä on ja olettaa meidän itse ostavan ne. Minusta se ei ole oikein.

Mitä mieltä te olette tästä?

9

2622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että et halua

      tai voi toimia kaasona, että annetut tehtävälistat on vaikeita hoitaa ulkomailta käsin ja omatkin juhlat ovat edessä. Minullekaan ei tulee yhtään kaasoa juuri tuosta samasta syystä kuin itselläsi.

    • ....

      Mutta muistetaan että kaikki morsiammet eivät ole tuollaisia itsekkäitä!!

      Ja asiaan. Ehdottaisin että puhuisit morsiammen kanssa siitä mitä mieltä olet ja kerrot että et noin paljon tahdo tehdä kaikkea. En kyllä edes käsitä miksi morsian niin paljon sinua/teitä käskyttää.

      Itse valitsin mekkoni äidin kanssa ja kaikki koristeet ja muut ollaan päätetty miehen kanssa. Toinen kaasoni ei tee häiden eteen mitään (sinänsä hieman harmittaa se) ja toinen ihan itse ehdotti että tekee autoon sen kyltin ja juhlapaikalle jonkin jutun..

      Mutta puhu asiasta, se helpottaa. Ja jos et saa asioita morsiammen kanssa selvitettyä niin peru sinun kaason hommasi.

    • kaasokulttuuri unholaan

      Minkähän takia tämä kaasoperinne on kaivettu naftaliinista taas muotiin? Vaiko ehkä juuri siksi, että se on muotia?

      Näitä juttuja kun lukee, niin vallalla on kahta näkökantaa: morsiamet ovat hirveitä kiittämättömiä riistäjiä, jotka vaativat kaasoiltaan yli-inhimillisiä ponnistuksia (tällöin kirjoittajana kaasot). Ja toisaalta kaasot ovat avuttomia huonostipukeutuvia miehennielijä-lorvailijoita, jotka pilasivat morsiamen häät (kirjoittajana morsiamet). Lähes poikkeuksetta kaaso ja morsian kuvaavat, että toinen osapuoli on hänen paras kaverinsa - todennäköisesti ei kuitenkaan enää häähumun jälkeen.

      Pitäisikö luopua koko kaasohössötyksestä, niin säilyisi ystävyydet tai antaa järjestelyhomma ammattilaisille, kuten jenkkilässä on tapana tehdä.

      Tulevalle kaasolle, tuossa taisi valitettavasti jo tulla kerrottua näkemykseni tulevaisuudestanne. Jos teet, mitä morsio vaatii, sinä katkeroidut. Jos yrität kohtuullistaa, hän katkeroituu.

      • anni

        Muistetaan nyt kuitenkin, ettei kukaan kaaso tule tänne kirjoittamaan "oli ihanaa olla kaaso ja kaikki meni hyvin". Eikä yksikään morsian tule tänne kirjoittamaan "mulla oli ihana kaaso".

        Nämä on pääasiallisesti valituspalstoja, joten täällä kirjoitellaan lähinnä valitusjuttuja ;)


    • morsian...

      Itse olen tuleva morsian. Mun mielestä tervettä maalaisjärkeä saa kaikki juhlan valmisteluihin osallistuvat käyttää, jopa morsian. Oma kaasoni sanoi että kerro vaan mitä haluaisit mun tekevän. Vielä ei juhlia olla paljoa suunniteltu kun aikaakin on. Minä en ainakaan halua kuormittaa omaa kaasoani pitkällä listalla ja annankin tehtäviä ihan miten hän itse niitä haluaa ottaa. Usein kaason tehtäviinhän kuulukin nuo mitä olit kirjoittanutkin, mutta sekin riippuu miten kaason oma aika ja kiinnostus riittää. Muutkin voivat valmisteluja ym. tehdä. Kaaso myös voi ikäänkuin toimia "työnjohtajana" ja jakaa töitä muillekkin ja kerätä oman työporukan. Mun mielestä kaasolta itseltään kuuluu hyväntavan mukaisesti kysyä mitä hän on valmis tekemään ja riittäkö esim. aika. Molempien kaason sekä morsiamen pitäisi myös pystyä puhumaan rehellisesti toisilleen. Kaason lähintehtävähän on olla morsiamen tuki lähinnä hääpäivänä. Myös usein bestman ja kaaso vastaa ohjelmasta hääpäivänä, mutta tämänkin osuuden voi hoitaa joku toinen. Myös koristelut ja järjestelyt hoitavat kaaso ja bestman useinmiten. Missään laissa ei kuitenkaan lue että homma automaattisesti kuuluu niille. Eiköhän kaikki selviä puhumalla ja maalaisjärjellä. Fiksu morsian myös muistaa kaasoa, ja mitä enempi kaaso on häiden eteen töitä tehnyt, sen suuremman "palkan" hän siitä ansaitsee.

      • morsian...

        Unohtui tuosta kaason asusta. Pääsääntönähän on kaason asun suhteen vain että se sopii juhlaan, on asiallinen tilaisuuteen ja kaaso ei saa pukea itseään morsianta juhlavammin. Jos morsian päättää puvun kaason puolesta, myös morsiamen kuuluisi kaason puku maksaa. Toki morsian voi esittää pieniä toiveita kaason asun suhteen, mutta jos morsian ei ole valmis maksamaan pukua tai edes osaa siitä, niin kaason ei silloin myöskään tarvitse sellaista pukua ostaa. Hyvä morsian ajattelee kaasoa ja myös hänen budjettiaan. En varmasti itsekkään tykkäisi maksaa kaason asusta (jos olisin kaaso) maltaita yhdenpäivän takia. Kyllä morsiankin saa käyttää aivojaan ja ajatella asioita muidenkin kannalta.


    • mielipide tällainen

      Minusta kaason pääasiallisiin hommiin kuuluu olla morsiamen tukena hääpäivänä. Pitää huolta että hame on hyvin, tukka ei hapsota ja muutenkin pitää hiukan silmällä morsiamen yleiskuvaa. On mukavaa jos morsian pyytää kaasoa mukaansa esim. valitsemaa somisteita tai hametta peräti tai muuta koristeluun liittyvää, mutta minusta juhlapaikan koristeet ja koristelu sekä kutsujen teko ei ole kaason hommaa, enempikin orjatyövoimaa...Myös perinteisesti käsittääkseni bestman huolehtii ohjelmasta ja on pääpuhuja. Kaaso toki voi sanan lausua jos on puhenaisia, mutta mielestäni siihen ei voi velvoittaa. Polttarit ovat ystävien (huom. monikko) järjestämä iloinen ilta. Kaaso voi toki olla homman alullepanija mutta liian usein koko homma kaatuu kaason niskaan. Kirkossa kaason esilläolo on minusta kiva homma. Joko olla valmiina paikallaan kirkon etuosassa tai sitten kävellä kirkon käytävää pitkin.

    • ????

      Miten ihmeessä hääohjelman ja leikkien suunnittelu pitäisi olla kaason tehtävä? Eihän ne kaason häät ole. En minä ainakaan lähtisi toisen bileitä suunnittelemaan. Kyllä moinen kuuluu mielestäni morsiusparille itselleen. Ainakaan ei pitäisi mitään valitusoikeutta olla, jollei itse vaivaudu edes omia häitään järjestämään...

    • Yksi morsian

      Mun kaaso ei halua olla esiintyä ja mun mielestä se on ihan ok. En edes odottanut sitä ja ymmärrän hyvin. Koska itsekin olen vähän ujon sorttinen. Ja bestman "suupalttina" kyllä hoitaa juontohommat. Itse en ole pitänyt mitään itsestäänselvyytenä, että kaason on tehtävä jotain. Kysyn kyllä aina, että käykö sulle... Ja polttarit hän varmaan järjestää yhdessä niihin tulevieni ystävien kanssa. Niin kuin kaikissa polttareissa joissa olen ollut on ollut tapana tehdä. Me olemme jakaneet kaikille jonkun homman polttareihin liittyen. Ja ideoineet yhdessä.

      Luulisi, että hääpari haluaa olla mukana ohjelman suunnittelussa? Suunnitteletko ne tosiaan kokonaan itse? Ajattelin, että kaaso ja bestman keksii jonkun (yhden) ohjelmanumeron. Emme kyllä halua edes, että häissä on paljon ohjelmaa. Ja pitäähän vieraiden saada välillä vain seurustella keskenään. Kuinka paljon he ajattelivat ohjelmaa ja leikkejä...?

      Ja jättääkö morsian kokonaan teidän huoleksi koristelun? Kai hän sentään on mukana suunnittelemassa sitä? Ja ainahn voitte koristella ihan yksinkertaisesti.

      Mielestäni hääparin pitäisi maksaa asu tai ainakin osa siitä, jos se pitää olla tietynlainen.

      Kannattaa ottaa nämä asiat puheeksi ja sanoa, että aikasi ei millään riitä kaikkeen. Jos kyse on fiksusta ihmisestä, niin kyllä hänen pitäisi ymmärtää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4266
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1704
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1497
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1458
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1184
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1116
    10. 22
      1076
    Aihe