Vellit ja kiinteät keskosilla

Poika 3kk

Moro,

meidän esikoinen on nyt 3kk. Syntyi tammikuussa rv 34. Toissapäiväisessä 3kk kontrollissa lääkäri väläytteli, että pitäisi aloittaa jo kiinteiden syöminen.

Koska te olette aloittaneet keskosilla kiinteet?

Poika tuntuu kyllä olevan nälkäisempi kuin ennen. Pumppaan kaiken maidon, mitä tulee, n. 70-80% koko maitomäärästä, loput annan korviketta.

Jokohan pitäisi siirtyä velleihin?? Vinkkejä?

6

1685

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • keskosen äiti

   Meillä poika aloitti kiinteiden harjoittelun, kun korjattua ikää oli kolme viikkoa. Lihasoseita alettiin antamaan korjatun iän mukaisesti jo kuuden viikon vanhana. Meillä noudatetaan kaikkia ruokailuun liittyviä asioita kalenteri-iän mukaan.

  • aloitettiin

   kiinteän ruoan syönti saamiemme ohjeiden mukaisesti 3kk:n iässä. Kaksostyttömme syntyivät myös vkolla 34. Soseilla aloiteltiin, vellejä he eivät koskaan oppineet syömään, ei ollut vissiin mieluista tavaraa. Tytöt olivat kanssa tosi nälkäisiä, mutta johan alkoivat viihtyä paljon paremmin kun alkoivat saamaan myös kiinteätä ruokaa...=).

  • xyxyxyx

   lapsi syntyi rv. 27. Kotiin pääsi n. 3vko. ennen laskettua aikaa. Ravintoterapeutin ohjeiden mukaan kiinteää ruokaa aloin antaa n. 3 kk syntymästä.

   • näin 36+1 pojilla

    kiinteän aloitin 3 kk. Isompi syntymäpainoltaan 2700 g syö edelleen huonommin kiinteitä kuin pikkuveli 1960 g. Vellejä taas pieni syö huonommin. Nyt 7 kk nokkamukista paremmin. Välillä hampaiden tulo taas hidasti kiinteiden syöntiä. Itse viiden lapsen äitinä sanoisin, ettei yhtä selväöä ohjetta edes kaksosten ja keskosten kohdalla ole. Makuasiat ja sietokyky vaihtelee. Varovaista kokeilua suosittelen.

    Kaunista kevättä !!!


  • Dipar

   Kyllä meillä aloitettiin pojalla (rv 32 2) hyvin nopeasti kiinteät ja ripeässä tahdissa siirryttiin jo lihoihin ym. saimme sairaalasta ihan sellaisen kirjasen jossa oli tarkasti mitä ja milloin aloitetaan.

  • Nimetön

   syntyi vk.28 6 ja aloitettiin vellit ja kiinteät noin 3kk iässä kun ei korvikkeet riittänyt ja poika jäi selvästi nälkäiseksi... kyllä sen sitten itse huomaan kun lapsi ei ole kylläinen... hyvää kevättä...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   205
   3415
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   30
   3067
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   120
   1673
  4. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   1537
  5. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   346
   1407
  6. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   87
   1270
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   57
   1263
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   1121
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   89
   1095
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   964
  Aihe