Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Niin koanis oli ilima

zen-munkki mumon

NIIN KOANIS OLI ILIMA

eli

SAVOLAISIA KOANEITA



Kerran kun kun eräs Moisiosta karannut Moilanen kävellä tallusti Porrassalmenkatua, vastaan tuli piällysmies, joka pukkasi rootvallin reunaan niin että pipa lens. Noustessaan piällysmies tokaisi takkiaan pudistellen: "Meinasin kaatua, mutta onneksi ehdin heittäytyä". Tämän kuullessaan Moilanen valaistui.

Karvahatussa ryyppäämään ratkenneen Mumonin muminasta ei saatu sen selvempää.

*

Kun Mumon kertoi tarinaa ryyppykavereilleen, ensimmäinen kommentoi:

”Aivan loistava! Päästäksemme tilanteen herraksi on välttämätöntä heittäytyä toimintaan. Jos autosi alkaa luisua alamäkeen, viisainta on hypätä kyytiin ja ottaa auto taas hallintaan. Tai jos puuro alkaa kiehua yli, pitää nostaa se levyltä pois eikä vain taivastella vieressä.”

Toinen puolestaan kertoi, että hänelle tuli tarinasta mieleen, miten tahdoton, sattumanvarainen kaatuminen muutetaan tahdonalaiseksi, tiedostetuksi heittäytymiseksi. Siinä tulee siis hyvin esille miten ihminen haluaa selittää tapahtumat semmoisiksi että ne ovat järkeenkäypiä, tietoisia, oman tahdon alaisia.

Mumon tulistui moisesta epäkunnioituksesta mestariaan kohtaan niin, että pieksi ryyppykaverinsa tönkkösuolatulla muikulla.

*

Kalakukkoa torikahvilassa aamukrapulaansa mutustaessaan Mumon vielä veisteli: "Kun Moilanen sielussaan sanoi että kaikki savolaiset ovat valehtelijoita, hänen savolainen sielunsa hymyili samaa hymyä piällysmiehen kanssa. Ja jos kaikki savolaiset ovat valehtelijoita, niin ollaan sitten savolaisia, Mumon mukaan lukien".

*

Kun piällysmies Moilanen ryysti torikahvilassa aamukrapulaansa kahvia, zen-munkki Mumon kysyi tietä Valaistumiseen. Piällysmies Moilanen, höveli kun oli mielenlaadultaan, osoitti sormellaan ja kysyi:
-- Näetkö tuon tienviitan tuolla torinkulmalla?
-- No tokkiinsa.
-- Ei se ole siellä päinkään.

*

Ryyppykaverit parantelivat aamutuimaa oloaan torikahvilassa totuttuun tapaansa tönkkösuolattuja muikkuja munkkipossun kera mussuttaen. Mumon valitti savolaisten kieroilusta, kun ei saa suoraa vastausta mihinkään:
-- Perskutarallaa! Jos tie ei kuulu havaittavaan eikä ei-havaittavaan maailmaan, mutta samalla kuitenkin molempiin näistä, niin savolaisuudessa ei ole järjen häivää!
Johon Moilanen takoi tavalliseen tapaansa:
-- Voihan se olla niinniin, vaan saattaapi olla toisinniin.
Piällysmies jatkoi:
-- Savolainen kierous välttää kaikkia näitä suoruuksia: 1) onpas 2) eipäs oo 3) sekä että 4) no ei kummiskaan. Identiteetin lain ja Kolmannen poissuljetun valitukset savolaisen logiikan olemattomuudesta osoitettakoon aseman valitustiskille ”A=A, oliko Mikkeliin mänijöitä”. Nagar-juna män justiinsa.
Tällöin munkkipossu huomasi havaitsemattaan tulleensa syödyksi ja pimentyi.

0

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        69
        2237
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        101
        2073
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        78
        1678
      4. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        41
        1500
      5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1496
      6. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        10
        1387
      7. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        31
        1354
      8. 52
        1258
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        62
        1190
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        28
        1179
      Aihe