Aihe

Hahmojen ääriviivat

tyko

Tehtävänä olisi tehdä vanhasta luokkakuvasta valkotaustainen kuva, jossa olisi vain karkeasti ihmisten ääriviivat ja niiden sisällä numerot, joilla ks. ihmisiin tekstissä viitataan. Numeroinnin toki osaan, mutta se ääriviivojen teko tökkii. Joskus jossain taidekirjoissa on käytetty sitä tekniikkaa, kun kerrotaan yksityiskohdista jotain. Saisikohan täältä apua? Kiitos :))

3

824

  Vastaukset

  • Tuohon ei taida mitään yksiselitteistä järkevintä tapaa olla. Luulen, että paras tapa olisi piirtää mahdollisesti piirtopöydällä kuvan päälle yksinkertaiset ääriviivat ja sen jälkeen poistaa alkuperäinen kuva.

   Muitakin tapoja photoshopissa kyllä on, mutta niillä päästään vähän erilaiseen lopputulokseen.

   Esinnäkin find edges -filtteri (Filter -> Stylize -> Find edges). Filtteri tekee sen minkä lupaa, etsii ääriviivat. Kuva kannattaa muuttaa harmaasävykuvaksi, joko ennen filtteriä tai sen jälkeen. Sillä ei ole merkitystä. Sen jälkeen vaikka levels-säätimillä muutella kuvaa niin, että jäljelle jäävät ainoastaan vahvimmat viivat.

   Toinen vaihtoehto on käyttää glowing edges -filtteriä. Muuten samanlainen kuin edellinen, mutta voit vähän hallita viivojen muodostumista ja lopuksi kuvan värit on muutettava käänteisiksi (Image -> Adjustments -> Invert).

  • Minä toimisin näin:

   Jos käytössä on grafiikkaohjelma, joka käyttää tasoja (kerroksia/layers tms.) aukaisisin uuden tason ja piirtäisin viivatyökalulla ääriviivat. Sitten poistaisin alkuperäisen skannatun kuvan.

   Tai sitten: sijoittaisin kuultopaperin valoukuvan päälle, piirtäisin ääriviivat tussilla, ja skannaisin kuultopaperin. Voila!

   • Tein sitten niin, että otin uuden layerin ja piirsin päälle, siitä tuli ehdottomasti paras versio. Kokeilin noita kaikkia ohjeita. Kiitos teille avusta!!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   33
   3122