papukaija ja matkustelu

Manqo

onko mahdollista omistaa papukaija ja matkustaa noin pari kertaa vuodessa? riittääkö papukaijalle hoitaja matkan ajaksi? voiko papukaijan antaa hoitoon esimerkiksi eläinkauppaan?

2

625

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Tokihan se on mahdollista, ei se pappari tuon suhteen oleellisesti poikkea muista elikoista, kunhan jotenkin huolehtii että eläin saa matkan aikana tarvitsemansa perushoidon. Viikon-parin aikana lintu ei vielä kärsi tai kuole vaikkei ravinto olisi ihan nin monipuolista kuin normaalisti tai ei pääse lentelemään niin paljoa kuin tavallisesti.

      Päivän-parin reissuille itse olen jättänyt linnut ihan yksikseenkin, häkkiin voi laittaa tarjolle reilusti vettä ja kuivamuonaa (pelletit riittävät lomaruoaksi ihan yksinäänkin). Tällöin tietysti häkin pitää olla riittävän kokoinen että lintu vähän siellä mahtuu touhuamaankin ja linnulla pitää olla lintuseuraa. Kesyä ja yksinään pidettyä papukaijaa ei kyllä juuri vuorokautta pidemmäksi aikaa ole hyvä yksin jättää.

      Pidemmillä reissuilla on sitten useita vaihtoehtoja joista voi valita linnulle/ hoitajalle / saatavuuden mukaan sopivimman.
      a) Ottaa lintu mukaan (Esim mökkilomalla tai sukuloimassa tämä on ihan varteenotettava vaihtoehto tietysti linnun luonteen ja mahdollisen isäntäperheen hyväksynnän mukaan)
      b) Pyytää jotain tuttua käymään kerran päivässä -parin päivän välein tekemässä perushuollon ja taidon /halukkuuden mukaan ehkä vähän lennättämässä ja seurustelemassakin
      c)Viedä lintu tutulle hoitoon, jos on kovin pitkä reissu tai kaveri hankalan matkan takana voi tämä olla järkevää.
      d) Viedä lintu hoitoon eläinkauppaan. Osa ottaa hoitolaisia, osa ei ja tietämys linnuista voi vaihdella suuresti eli kannattaa kysellä etukäteen. Parhaissakin paikoissa on kuitenkin tarjolla yleensä vain perushoito ja seurusteluun ja lennätykseen on harvoin kunnolla mahdollisuutta.

      Lintuyhdistysten ilmoituspalstoilla on myös mahdollista kysellä hoitajaa loman ajaksi jos ei itse tunne sopivaa uhria. Hoitovaihtoehtoja miettiessä kannattaa myös ottaa aina vähän linnun luonne huomioon, joku matkustaa ja tutstuu uusiin ihmisiin mielellään, tai ainakin sietää moisen, joku toinen voi stressaantua ja silputa höyhenensä jouduttuaan yhtäkkiä uppo-outoon paikkaan... Arka ja vieraisiin varautuneesti suhtautuva lintu usein mieluiten pysyy tutusssa kodissa ja häkissä niin että vain hoitajan naama vaihtuu hetkeksi.

    • Anonyymi

      Itse haluaisin hoitaa jonkun toisen lintua, vaikka tämän kotona. Olisin valmis tutustumaan lintuun rauhassa yhdessä omistajan kanssa, hyvissä ajoin ennen hoidon tarvetta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe