Lasten kanssa?

miten onnistuu

Kellään kokemuksia Playa el aguasta lasten kanssa? Suunnitteilla loma 5 ja 8 vuotiaitten kanssa, mitenköhän onnistuisi? Entä kantsiiko ollenkaan lähteä pelkästään 1 viikoksi? Meneekö se pelkästään aikaeroon sopeutumiseen vai oisko siinä mitään mieltä?

13

2186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...matkalla?

      Itse olin Margaritalla 2 viikkoa ja sekin tuntui lyhyeltä eli minun mielestä viikoksi ei kannata niin kauaksi lähteä. Alku päivät lomasta menee tottuessa eri aikaan ja eri kulttuuriin. Lapsia ei minun mukanani ollut, mutta paljon siellä tuntui lapsiperheitä olevan. Hotellimme oli Portofino, joka tuntui olevan oikein lapsiystävällinen, kaikenlaista aktiviteettiä myös perheenpienimmille löytyi...kuin myös vanhemmillekin. Suosittelen siis lämpimästi! Lentohan voi tietysti tuntua lapsista pitkältä, kun tympi se aikuistakin, mutta jos sen jaksaa, niin ei pitäisi olla mitään hätää!

    • \o/

      ...lisäksi nuo lennot ei oo lapsille mitään herkkua, muutenkaan kys. kohde ei liioin lapsiystävällinen.

    • lomailija

      Olimme kolmen nuoren kanssa Laguna marissa 2-viikkoa ja ainakin se hotelli sopii lapsille erittäin hyvin.Alue on iso ja turvallinen. Uima-altaita on 9 eli lastenalue erikseen ja liukumäkiallas ym.Ohjelmaa on vaikka kuinka paljon.Lyhyt matka taksilla Porlamariin.Ruoka oli tosi maukasta ja söimme aivan kaikkea salaateista lähtien mitä vain teki mieli.
      Kaksi viikkoa kului liian nopeasti, eikä kukaan meistä olisi halunnut lähteä vielä pois.En suosittele noin pitkää lentoa ja aikaeroa vain viikon takia lapsille.

    • Mamma Mia

      Hei!
      Likaiset kaukokohteet eivät ole vastuullisten vanhempien valintoja. Olin Isla Margaritalla vuoden alussa ja siellä hygieniataso on todella alhainen. Lähes kaikkia vaivasi erilaiset vatsavaivat. Lentoaika on pitkä aikuisellekin, varsinkin kun Finnmatkat tekee välilaskun Kööpenhaminaan tai Tukholmaan, jossa seistaan kentällä toista tuntia (koneesta ei pääse ulos).
      Viikko on aivan liian lyhyt aika kaukomatkalle, vähintään kaksi, mieluummin kolme viikkoa kannattaa varata (etenkin kun yksi viikko on varattava sairastamiseen).
      Valitkaa mieluummin jokin kiva ja siisti Kanarian kohde - ja voitte turvallisesti nauttia koko perhe yhdessäolosta ja lomailusta. Tai jättäkää lapset turvallisesti mummolaan ja menkää kahdestaan.
      Rentouttavaa lomaa!

      • 1 nimetön

        Venezuelan ulkopuolella on Aruba joka ennen kuului Antillien saariryhmään.Tulin sieltä juuri 10 päivän matkalta tyttäreni kans.Lento oli pitkä kylläkin (12,5 h)sen lisäksi odotus Amsterdamissa.Vaan ei ollut pettymys meille.Aruba on paratiisi maan päällä.Turvallinen,siisti,ihastuttavan pieni saari.Vesi hanasta on juomakelpoista,amerikkalaisia turisteja kylläkin enimmäkseen(vaan ei haitannut minua ollenkaan).Vois jopa sanoa että muuttui kästys heistä ainaskin minulla.Oltiin sellaisessa "all inclusive" hotellissa kuin Divi,sillä sisarhotelli pienen matkan päässä jonka palvelut kans kuuluu asiakkaille.Ihanat ohjelmat iltaisin sekä aikuisen että lasten makuun,rannat valkoista hiekkaa.Ruokapaikkoja useampi molemmissa hotelleissa,aivan ihania ruokia jokaisen makuun.Rantapyyhkeet ja kelluntapatjat sai hotellista.Huoneet kauniisti sisustettu.En voi muuta kun kehua kaikkea.Tultiin muutama päivä sitten kotiin ja nyt jo katellaan uutta matkaa sinne.Tjareborgilla on matkoja sinne.Tietty tällaiset matkat maksaa mutta ei yhtään haittaa kun tällaiseen paikkaan pääsi.Kysyä saa jos jotain kysyttävää on.


    • baligirl

      Itse palasin Margaritalta vähän aika sitten kahden viikon lomalta 7-v poikani kanssa ja voin kyllä suositella lämpimästi lapsiperheille. Majoituimme Laguna Mar hotellissa ja viihdyimme mainiosti. Kiersimme taksilla ympäri saarta - Juan Griegossa oli kiva rauhallinen ranta hotellin oman rannan lisäksi. Playa el Aguaan en suosittele voimakkaan merenkäynnin vuoksi.

      Käytiin myös Delta/Canaiman kahden päivän reissu ja kaikki meni erittäin hyvin. Tykättiin ihan hirmuisesti. Lennot ovat raskaat niin lapsille kuin aikuisillekin, mutta ainakin meillä meni hyvin.

      Meille paikka ei ollut mikään kauhistuttava, paljon huonommissakin oloissa on tullut reissattua, mutta ymmärrän kyllä, että jos ei ole muuta kuin Kreikan saaret ja Kanarian nähnyt niin kulttuurishokki voi iskeä. Mielestäni kohde oli erittäin rauhallinen ja lapsiystävällinen. Mahataudeiltakin vältyttiin, liekö ahkeran käsidesin käytön ansiota.

      Suosittelen siis, mutta en viikoksi matkan rasittavuuden takia. Kaksi tai kolme viikkoa.

    • ollut

      Olimme tammikuussa viikon Laguna Mar hotellissa. Kyllä se viikko suht lyhyt aika on noin kauas, mutta toisaalta jos ei ole enempää lomaa ehtii siinäkin hyvin käymään. Me ei koettu (kaksi aikuista) mitenkään rasittavana aikaeroa vaikka oltiin vain viikko. Nopeasti päästiin paikalliseen rytmiin ja ehdittiin viikossa nauttia erilaisista saaren tarjoamista mahdollisuuksista. Pari ranta päivää pidettiin ja käytiin kahtena päivänä retkellä ja sit loput osa päivistä rannalla ja osa kaupungilla.
      Laguna Maria voi kyllä suositella todella lapsille ja myös aikuisille jos tykkää uida ja olla omassa rauhassa. Tosi lyhyt matka myös kaupungille taksilla jos sitä haluaa. Kävelymatkan päässä ei tosin ole muita kuin hotellin palvelut. Hotellialue sinänsä on niin suuri että sieltä löytyy kaikkea ja voi vaikka lenkkeillä. Pikkubussi tosin kuljetta jos ei halua kävellä joten ei sekään ole este.
      Mahataudit eivät myöskään meitä vaivanneet koko aikana millään tavalla. Ei syöty kypsentämättömiä vihanneksia ja majoneesia. Käytettiin käsidesiä... Tuuristakin nuissa maissa kiinni saako tautia vai ei...

      • memenossa

        että lapsiperheet jotka ovat käyneet Isla de Margaritalla yleensä suosittelevat ko. kohdetta. Muut kävijät suosittelevat jotain kanariansaaria. Kiva kuulla että lapsiperheet ovat olleet tyytyväisiä reissuunsa. Omaa lomaa odotellessa olis mukava kuulla lisää kommentteja. T:kaukolomalle lapsen kans


      • mimma-mamma
        memenossa kirjoitti:

        että lapsiperheet jotka ovat käyneet Isla de Margaritalla yleensä suosittelevat ko. kohdetta. Muut kävijät suosittelevat jotain kanariansaaria. Kiva kuulla että lapsiperheet ovat olleet tyytyväisiä reissuunsa. Omaa lomaa odotellessa olis mukava kuulla lisää kommentteja. T:kaukolomalle lapsen kans

        Olimme vuosi sitten Thaimaassa koko perhe ja matka sujui pientä nuorimmaisen flunssaa lukuun ottamatta hyvin. Suosittelen ainakin omat kokemukset on aina tähän asti olleet hyviä... Esim nuorimmainen (silloin vajaa 6v.) nukkui 12 tunnin lennot mennen tullen. Aikuiselle tuo lento etenkin kotiin päin voi olla rasittavaa... (oma kokemus)
        kahden viikon kuluttua lennämme 16 tuntia Venezuelaan...


    • lomailija

      Jos on mahdollista lähteä tuon ikäisten lasten kanssa Venezuelaan, niin ehdottamasti parempi kohde talvella kuin Kanariansaaret.Lapset nauttivat lämmösta ja siitä että voi pulikoida lämpimissä altaissa (mieluiten T-paita päällä,ettei pala)ja ilma on niin lämmin/kuuma ettei viluta vaikka olisi altaassa koko päivän.Rannalla hiekkalinnojen tekokin on nautintoa, kun ei ole kylmä,vaikka tuulisikin.Ainakin Laguna mar hotellissa oli paljon lapsia ja kun alue on laaja ja lapsille on oma iso allas/leikkipaikka-alue,niin silti oleilu tuntui rauhaisalta.

    • Matkailija Sede

      Ei kannata viikoksi lähteä. Suhteessa kallis matka ja aikaero rasittaa mennen tullen. Jos haluaa vähänkin rentoutua väh. 2 viikkoa perillä on sopiva aika.

    • 6-vuotiaan äiti

      Heipat

      Suosittelen lämpimästi isla de margaritaa lapsen kanssa matkaamiseen! Paikka oli upea, hotelli hieno (hesperia playa el aqua), hotellin allasalueet mukavia (pystyi valitsemaan rauhallisemman altaan kuin mitä pääallasalue oli jos halusi -> pääaltaalla oli aina jotain toimintaa). Hotellin ruoka oli hyvää ja lapsille oli aina syötävää (jopa meidän nirso 6-vuotias löysi aina jotain kivaa syötävää). Rannalla (playa el aqua) ei ollut meidän aikaan huhtikuun alussa isoja aaltoja, joten lapsi pystyi touhuamaan rannalla ihan hyvin. Yksin emme häntä kyllä uimaan päästäneet, mutta emme päästäisi vaikka olisimme Kanarialla. Tosin uima-allas vei meidän perheessä voiton. Mahataudin (todella lievän) sai meidän perheestä ainoastaan iskä. Sekin iski vasta paluumatkalla lentokoneessa. Eli vaikka lapsemme sorkki ulkona sitä sun tätä ja sormet menivät suuhun ym. niin hänellä ei ollut mitään mahavaivoja. Käsidesi oli mukana mutta emme käyttäneet sitä lainkaan. Paikka oli mielestäni turvallinen (hotellualueella vartijat porteilla) ja yksin uskalsin kylällä liikkua. Öisin emme lapsen takia hotellialueen ulkopuolelle menneet (lapsi siis nukkumassa aikaisin, ei muun syyn takia). Lentomatkat meni hyvin lapsen kanssa. PSP ja elokuvat viihdyttivät hyvin. Samoin "pakollinen" nukkuminen (noin neljä tuntia per matka) kuluttivat aikaa. Niin ja viikon matkalla mekin olimme. Toki ensimmäisenä päivänä väsytti, mutta parin tunnin päiväunet (joka päivä) auttoivat asiaa.

      Suosittelen kohdetta kaikille. Egyptin ja Tunisian käyneenä voin sanoa, että tämä oli paras paikka lapsen kanssa matkailuun.

      Ja vielä niille jotka tuomitsevat lasten kanssa matkaavia: eiköhän jokainen vanhempi tiedä mikä on parasta heidän omalle lapselleen! Turha se on muiden arvostella toisia perheitä kun ette tiedä mitään lapsesta, perheestä, perheen tottumuksista ja tavoista, kasvatusperiaatteista ym.

      • 1 nimetön

        Olen matkustellut lasteni kanssa siitä asti kun olivat vauvoja.Juuri näin lapsi oppii ottamaan huomioon muitakin täällä maan päällä ja arvostamaan eri kulttuureita.Toista se on niillä jotka täällä Suomessa ei edes voi ottaa lastaan ruokakauppaan mukaan saamatta hermoromahduksia.Matkailu opettaa paljon.Tähän vois vielä sanoa että yli 20 reissua on nuorin (15v)tehnyt minun kanssa eikä kertaakaan kukaan meistä ole sairastanut mitään tauteja.Vastustuskyky kasvaa kun uskaltaa ottaa lapsensa maailmalle mukaan.Rohkeutta kaikille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      82
      1976
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      249
      1974
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      96
      1656
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      112
      1481
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1161
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1130
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      978
    8. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      962
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      105
      944
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      896
    Aihe