Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tyhmät ihmiset

23-vuotias mies

Olen yrittänyt ajatella, ettei tyhmiä ihmisiä varsinaisesti ole olemassa. Idiotismia olen pyrkinyt selittämään tietämättömyydeksi, kasvatustaustasta ja sosiaalisesta kasvuympäristöstä johtuvaksi psyykkisten taitojen kehittymättömyydeksi. Mutta näitä Suomi24:n keskustelupalstoja lukiessani olen lopultakin kääntänyt kelkkani: Tyhmiä ihmisiä on, vaikka kuinka paljon! Uskaltaisin jopa heittäytyä niin rohkeaksi, että väittäisin suurimman osan ihmisistä - ainakin suomalaisista - olevan ihan HELVETIN tyhmiä. Siis todellisia ääliöyden huipentumia, kunnon kumisaappaita. Monesti tyhmyyden selittää myös ylimielisyydeksi - muita vähättelemällä ja ymmärtämättä voi ajautua ajattelmaan olevansa muita parempi ja älykkäämpi. Se on myös tyhmyyttä. Hetki sitten koin yhden elämäni masentavimmista elämyksistä, kun tajusin, että suurin osa ihmisistä on yksinkertaisesti paljon tyhmempiä kuin minä.

Tyhmät ihmiset: minä en siedä teitä. Te viette yhteiskuntamme perikatoon. Äänestäkää Tony Halmetta, antakaa palaa.

Älykkäät ihmiset: minä rakastan teitä. Te teette tässä typerässä maailmassa näiden typerien ihmisten kanssa elämisestä siedettävää.

Lopuksi typerien ihmisten suosikkiharrastus, gallup: Oletko mielstäsi tyhmä vai älykäs, ja pieni perustelu kiitos?

Hauskaa kevättä muille paitsi tyhmille.

32

2760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuori ja viisas

      Pistäppä viestisi talteen ja lue se uudestaan noin 10 vuoden päästä niin voit itse tehdä todella hyvän analyysin omasta typeryydestäsi.
      Olin minäkin nuori, älykäs ja kaunis mutta enää olen enää kuin ja.
      Kyllä Siperia opettaa tykkäämään myös tyhmistä ihmisistä.

    • aatamin eeva

      myönsit sentään olevasi sinäkin tyhmä...mutta sinun onneksi sinulla on vielä vuosia aikaa viisastua...toivottavasti..sillä niitä sinä tulet tarvitsemaan...kasvaaksesi

    • ???

      Erilaisuus ei ole tyhmyyttä. Olisiko tyhmyyttä, sinun kyvyttömyytesi ymmärtää...ja vaikkapa sivuuttaa;)

      (katsoi ikääsi ja totesi, että ajatusmaailmasi tulee muuttumaan hyvin paljon seuraavan 10 vuoden aikana)

    • Idiootti

      *viittaa*

      Minä ainakin taidan olla varsinainen toope, kun haaskasin maksullista yhteysaikaani moisen valitusvirren lukemiseen.
      Oli vielä mukamas ihan pakko vastatakin, niin tyhmäksi itseni tunnen.

      Älykkäät valittaa, meillä idiooteilla onneksi aika kuluu mukavemmissa merkeissä ;)

      Mahottoman lepposaa kevättä
      T: Hassu toope mieheksi

      • Idiotlover

        Ihanaa, kun on olemassa huumorintajuisia ihmisiä, jotka eivät ota nokkiinsa "älyköiden" moitteita. Lisää idiootteja chattipalstoille. Älyköt ovat ikäviä, tosikkoja, suvaitsemattomia. Tylsää seuraa.


      • Idiotlover

        Ihanaa, kun on olemassa huumorintajuisia ihmisiä, jotka eivät ota nokkiinsa "älyköiden" moitteita. Lisää idiootteja chattipalstoille. Älyköt ovat ikäviä, tosikkoja, suvaitsemattomia. Tylsää seuraa.


    • mä1

      kumpaa yrität sanoa, oletko tyhmä vai et? Mutta kirjotuksestasihan sen huomaa. "muita vähättelemällä ja ymmärtämättä voi ajautua ajattelemaan olevansa muita parempi ja älykkäämpi. Se on myös tyhmyyttä." Itsehän koko ajan vähättelet ja haukut ja et ymmärrä. Ja tyhmähän noita galluppeja tekee... kuten sinä itsekin. Ja taidat olla sellainen tyhmä pyrkyri, joka haluaa "parempien ihmisten" joukkoon. Ja tyhmäthän ei osaa ajatella muita kuin itseään, kuten varmasti sinäkin. aurinkoista kevättä sinulle tyhmä!!!

    • tyhmäkö?

      Et viestissäsi kertonut, miten tämä mainitsemasi
      tyhmyys tuli ilmi sättäillessäsi.
      Itse käyn silloin tällöin sättäilemässä, mutta se
      ei mielestäni tee minusta tyhmää. (Toinen asia
      taas on se, että joskus aamuyön tunteina jutut
      ovat väsymyksestä johtuen vähän levottomia)
      Tony Halmeen äänestäjistä olen kyllä samaa mieltä

      • omena

        Mikä tekee Tony Halmeen äänestäjistä tyhmiä? Perusteltu vastaus kiitos.


    • omena

      "Tyhmät ihmiset: minä en siedä teitä. Te viette yhteiskuntamme perikatoon. Äänestäkää Tony Halmetta, antakaa palaa."

      Miksi Tony Halmeen äänestäminen tekisi ihmisestä tyhmän, kertoisitko perustellun vastauksen?

      Noin fiksuna, kerrotko ketä fiksut äänestää? Noin fiksuna, kerrotko miten yhteiskuntamme ei "valuisi viemäriin"? Kerrotko?

      Vastaathan kunnon perusteluilla, sen ei pitäisi tuottaa sinulle vaikeuksia, olethan niinsanottu fiksu.

      Tiedätkö mikä tekee minut surulliseksi? Se että sinunkaltaisia "ajatuksen tonavia" liikkuu vapaana tässä maailmassamme.

      Tiedätkö mikä tekee minut iloiseksi? Se että tiedän sinunkaltaisia "fiksuja ja filmaattisia" olevan häviävän pieni vähemmistö maailmassamme.

      Mutta hei, ei se mitään. Yhdyn muihin kirjoitukseesi vastanneisiin: säilö tekstisi varmaan paikkaan, katsele maailmaa kymmenen vuotta, koita kasvaa sinä aikana. Vilkaise sitten uudestaan tekstiäsi. Jos et vielä silloinkaan näe viestisi naurettavuutta, en voi kuin pahoitella.

      Ps. Jos viestisi oli vain trolli, pahoittelen edelleen, melkoisen kehno trolli, vieläpä noinkin fiksulta mieheltä...

    • maamo

      Ei se tyttö ollut tämän pallon ainoa.Kyllä äiti ymmärtää,että olet surullinen.Mutta älä enää kirjoita tänne,se kun hermostuttaa vanhempia ihmisiä..kirjoita vaikka tuonne "nuorten sydän surut"-palstalle.

    • hiukan vanhempi nainen

      Vastaukseni esittämääsi kysymykseen on, olen ihminen.
      Perusteluja ei varmaankaan noin älykäs nuori mies tarvitse.

    • Katso peiliin

      kirjoittamalla tuon viestisi ilmaisit itse olevasi se kaikkein typerin. M.O.T.

    • Akateeminen

      tekee tällaisen provokatiivisen avauksen.

      Sinä ylpeä varo ettet kompastu.

      • toinen akateeminen

        Samaa mieltä.... Alkuperäisen viestin kirjoittaja ei kuulu varsinaisiin intelligentteihin. >;)


      • Jep
        toinen akateeminen kirjoitti:

        Samaa mieltä.... Alkuperäisen viestin kirjoittaja ei kuulu varsinaisiin intelligentteihin. >;)

        Jep.


    • Phileas Fogg

      Mun mielestä maailma olisi tylsä paikka ilman hölmöilyjä ja tyhmiä juttuja sekä tyhmiä ihmisiä.

      Miettikääpä sitä...

    • 23-vuotias mies

      Kaipaisin perusteluja sille, miksi julkilausumani asia tekee minusta tyhmän. Vastaajien suvaitsemattomuus sekä saamani vastaukset antavat vain pontta mielikuvalleni.

      Ehkäpä kaikkein pahimpia ovat keski-ikäiset, jotka ikäänsä vedoten asettavat itsensä nuorempiensa yläpuolelle. He kun ovat kypsiä ja luulevat (erheellisesti) tietävänsä jotain elämästä, jota muut eivät tiedä. "Kun pääset minun ikään, ymmärrät jo jotain maailmasta" tai käänteisesti "olet tyhmä koska olet nuori" on ylimielisyyttä - tai tyhmyyttä - pahimmillaan. Senkin uhalla että seuraava kommentti kuulostaa pateettiselta ja naiivilta muistutan teitä eräästä tosiseikasta: ihmisen ikä ei ratkaise hänen fiksuuttaan tai tyhmyyttään, vaan hänen elämänkokemuksensa.

      Kiitos kun todistitte minun olevan oikeassa.

      • Mies43

        ... tosiaankaan kerro ihmisen älykkyydestä mitään, mutta useimmiten tuo näkökulmaa ja viisautta mukanaan.

        Tunnistan Sinun kirjoituksestasi itseni 20 vuotta sitten enkä enää punastelematta voi sen ajan mielipiteitäni ja kommenttejani muistella. Tai oikeastaan en edes halua muistella niitä.

        Toivon Sinulle hyvää jatkoa elämässäsi! Muista kuitenkin, että elät epätäydellisessä maailmassa.


      • omena

        Mikä tekee Tony Halmetta äänestäneistä tyhmiä? Perusteltu vastaus kiitos.


      • Päärynä
        omena kirjoitti:

        Mikä tekee Tony Halmetta äänestäneistä tyhmiä? Perusteltu vastaus kiitos.

        Tony Halme ajaa vain ja ainoastaan omaa etuaan. Hänen elämäntehtävänsä on hänen oman elintasonsa & elämänlaatunsa nostaminen. Halme aloitti julkkisuransa " painitähtenä." Tuolloin hän rahasti amerikkalaisella show-painilla, jossa isot miehet pyllähtelevät kehässä ja esittävät yleisölle hurjaa tappelua. Suomessa Halme järjesti vastaavanlaisia tapahtumia. Hänen pyrkimyksensä oli päästä suomalaiseksi kestojulkuksi ja siten rahastamaan kaikilla mahdollisilla asiaan liittyvillä humpuukihommilla. Pyrkyrin pyrkimykset onnistuivat yli odotusten. Muun humpuukin ohessa hän tekaisi jopa humpuukilevyn. Kaiken muun humpuukin kanssa tarpeeksi sählättyään Halme päätti sitten alkaa politikoimaan. No mikäs siinä, eduskuntaan pääsee jos on tarpeeksi tunnettu, ja Halme oli. Kun hän vielä esiintyi suomalaisena perusmiehenä joka ei somaleita ja homoja hyysää, hän sai kaikkien tyytymättömien TYHMIEN ihmisten äänet. Nyt Halme on eduskunnassa, ja mitä sinä Omena luulet hänen siellä tekevän ? Minäpä kerron, mitä hän siellä tekee : samaa kuin aina ennenkin eli HELPPOA RAHAA. Ja mitä seuraavaksi ? Oma tv-ohjelma ? Mikä ettei. Sinä, hyvä " Omena," saat Tony Halmeelta VIIHDETTÄ tylsään arkeesi, et mitään muuta. Tony Halme on humpuukia, ja tyhmät ihmiset ovat langenneet humpuukiin vuodesta 0 lähtien.


      • omena
        Päärynä kirjoitti:

        Tony Halme ajaa vain ja ainoastaan omaa etuaan. Hänen elämäntehtävänsä on hänen oman elintasonsa & elämänlaatunsa nostaminen. Halme aloitti julkkisuransa " painitähtenä." Tuolloin hän rahasti amerikkalaisella show-painilla, jossa isot miehet pyllähtelevät kehässä ja esittävät yleisölle hurjaa tappelua. Suomessa Halme järjesti vastaavanlaisia tapahtumia. Hänen pyrkimyksensä oli päästä suomalaiseksi kestojulkuksi ja siten rahastamaan kaikilla mahdollisilla asiaan liittyvillä humpuukihommilla. Pyrkyrin pyrkimykset onnistuivat yli odotusten. Muun humpuukin ohessa hän tekaisi jopa humpuukilevyn. Kaiken muun humpuukin kanssa tarpeeksi sählättyään Halme päätti sitten alkaa politikoimaan. No mikäs siinä, eduskuntaan pääsee jos on tarpeeksi tunnettu, ja Halme oli. Kun hän vielä esiintyi suomalaisena perusmiehenä joka ei somaleita ja homoja hyysää, hän sai kaikkien tyytymättömien TYHMIEN ihmisten äänet. Nyt Halme on eduskunnassa, ja mitä sinä Omena luulet hänen siellä tekevän ? Minäpä kerron, mitä hän siellä tekee : samaa kuin aina ennenkin eli HELPPOA RAHAA. Ja mitä seuraavaksi ? Oma tv-ohjelma ? Mikä ettei. Sinä, hyvä " Omena," saat Tony Halmeelta VIIHDETTÄ tylsään arkeesi, et mitään muuta. Tony Halme on humpuukia, ja tyhmät ihmiset ovat langenneet humpuukiin vuodesta 0 lähtien.

        Paljon tekstiä tuossa oli, mutta eipä juuri kunnon perustelua miksi Tony Halmeen äänestäminen osottaisi ihmisen tyhmyyttä. Niin, armas päärynä, ennenkuin innostut taas liikaa, minä en äänestänyt Halmetta, väärästä vaalipiiristä.

        Minusta on vain mielenkiintoista kuulla jonkinlaisia perusteluja tuon tyhmäksi haukkumisen takaa.

        Mitä tulee vielä Halmeeseen, sinä tunnut tuntevan hänet varsin hyvin, kun tiedät mitä hän edustajakaudellaan tekee. Ties vaikka Tony ryhdistyisi todella ja yllättäisi, jopa sinunkaltaisen fiksun ihmisen.


    • Akateeminen

      Avauksesi osoittaa kypsymättömyyttä sekä typerää elämänasennetta muihin ihmisiin nähden.

      Vanha viisaus pätee: Joka itsensä ylentää, se alennetaan.

      Vaikea sanoa, missä määrin avausteksti on pelkkää provoa. Siltä se ainakin minusta tuntuu alusta loppuun saakka.
      Ei luulisi Suomi-nimisestä maailmankolkasta noin tyhmää tekstiä kirjoittavaa henkilöä löytyvän.

      "olevan ihan HELVETIN tyhmiä."

      Helvetillä oman typerän kommentin vahvistaminen kertoo pienestä älykkyysosamäärästä.

      "Tyhmät ihmiset: minä en siedä teitä. Te viette yhteiskuntamme perikatoon. Äänestäkää Tony Halmetta, antakaa palaa.

      Älykkäät ihmiset: minä rakastan teitä. Te teette tässä typerässä maailmassa näiden typerien ihmisten kanssa elämisestä siedettävää."

      Tämä tekstiparivaljakko kuvaa kirjoittajan lohdutonta typeryyttä, moukkamaisuutta sekä kykenemättömyyttä ymmärtää, mitä on syytä kirjoitella tällaisille julkisille palstoille.

      "Hauskaa kevättä muille paitsi tyhmille."

      Päätös noudattaa avauksen yleisasua.

      Joku voi olla tyhmä, mutta se ei ole läheskään niin pahaa kuin olla HÖLMÖ.

      Arvaa kumpi olet - vaiko molempaa?

      • Vaivoin peruskoulun käynyt

        Tosiasiaksi jää, että chat-ihmiset ovat tyhmiä. Voivatko nämä ihmiset sitten edustaa Suomen kansaa vai ainoastaan pientä erityisryhmää, on toinen asia. En tiedä mikseivät chat-harrastajat olisi kaikin puolin tavallisia suomalaisia ja siten läpileikkaus kansasta, mutta jos niin todella on, se on pelottavaa. Ja miten perustelen käsitykseni : " Chat " on kommunikaatioväline. Se on olemassa siksi, että ihmiset voisivat saada yhteyden toisiinsa. Mutta osaavatko Suomi24´n keskustelijat käyttää tätä välinettä hyväkseen ? Eivät osaa. Kyvyttömyys mielekkääseen kommunikointiin on silmiinpistävää. Mistä tämä johtuu ? Se voi johtua ainoastaan keskustelijoiden tyhmyydestä.


      • Vaivoin peruskoulun käynyt

        Tosiasiaksi jää, että chat-ihmiset ovat tyhmiä. Voivatko nämä ihmiset sitten edustaa Suomen kansaa vai ainoastaan pientä erityisryhmää, on toinen asia. En tiedä mikseivät chat-harrastajat olisi kaikin puolin tavallisia suomalaisia ja siten läpileikkaus kansasta, mutta jos niin todella on, se on pelottavaa. Ja miten perustelen käsitykseni : " Chat " on kommunikaatioväline. Se on olemassa siksi, että ihmiset voisivat saada yhteyden toisiinsa. Mutta osaavatko Suomi24´n keskustelijat käyttää tätä välinettä hyväkseen ? Eivät osaa. Kyvyttömyys mielekkääseen kommunikointiin on silmiinpistävää. Mistä tämä johtuu ? Se voi johtua ainoastaan keskustelijoiden tyhmyydestä.


      • omena
        Vaivoin peruskoulun käynyt kirjoitti:

        Tosiasiaksi jää, että chat-ihmiset ovat tyhmiä. Voivatko nämä ihmiset sitten edustaa Suomen kansaa vai ainoastaan pientä erityisryhmää, on toinen asia. En tiedä mikseivät chat-harrastajat olisi kaikin puolin tavallisia suomalaisia ja siten läpileikkaus kansasta, mutta jos niin todella on, se on pelottavaa. Ja miten perustelen käsitykseni : " Chat " on kommunikaatioväline. Se on olemassa siksi, että ihmiset voisivat saada yhteyden toisiinsa. Mutta osaavatko Suomi24´n keskustelijat käyttää tätä välinettä hyväkseen ? Eivät osaa. Kyvyttömyys mielekkääseen kommunikointiin on silmiinpistävää. Mistä tämä johtuu ? Se voi johtua ainoastaan keskustelijoiden tyhmyydestä.

        Viestisi on niin häkellyttävä etten oikein tiedä mitä siihen vastata, olenhan vain "chat-ihminen", ja siten tyhmä ;) Ilmiselvästi olet tehnyt todella syväluotaavaa ja analyyttistä tutkimusta aiheesta (joo, sanakirjasta katsoin hassuja sanoja, eihän minunkaltainen tyhmä palikka sivistyssanoja muuten osaa).

        Minua on oikeastaan aina hieman kiinnostanut joidenkin ihmisten suorastaan paniikinomainen tarve nostaa itsensä toisten yläpuolelle.

        Kyseisille henkilöille on kauhistus olla samanlainen kuin kaikki muut 6 miljardia ihmistä :)

        "Pitää olla jotenkin erilainen", pitää olla viisaampi, sivistyneempi, rikkaampi, kauniimpi jne.

        Tragediansa itse kullakin. En tiedä mitä kyseisen keskustelun aloittanut hlö oikein luulee saavuttavansa tekstillään. Ellei kyseessä pelkkä provo. Oli miten oli, naurettavaksi vain itsensä tekee :)


    • borneolainen apina

      ihmiset ovat tyhmiä!

    • borneolainen apina

      ihmiset ovat tyhmiä!

    • joinks

      Mä niin haluaisin tietää että mitä aloittaja ajattelee tekstistään tätä nykyään...

    • Harkinta.on.huomioimista

      Älkää nostelko näitä vanhoja. Voi olla noloa aloittajille nämä nostot.

    • reiskakengät

      Mitäs jos on nuin nolo alottajakin

    • Anonyymi

      Äsh 🚾

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe