Koiran kuolema

miten selvitä ?

Viikonloppuna tuli sitten järkyttävä viesti: 15-vuotias nartukoiramme nukkui pois. Vaikka tätä osasikin jo odottaa niin silti olo tuntuu nyt niin tyhjältä ja suru on todella syvä. Mielessä vaan pyörii kysymykset: olisiko jotain ollut sittenkin tehtävissä ? Miksi ei kohtua poistettu aikanaan ? Tiedän kyllä toisaalta että mikään ei olisi tuonut koiralle juuri lisäaikaa korkean iän vuoksi mutta silti konkreettinen luopuminen tuntuu niin väärältä niin raskaalta.

Sentään pientä lohtua tuo edes se, että tiedän koiramme eläneen onnellisen elämän rakastavien ihmisten ympäröimänä mutta silti perheenjäsenen poistuminen ei ole helppo juttu. Koko ajan vain pyrkii torjumaan mielestään kaikki kauniit muistot koska se saa vain kyyneleet valumaan silmistä.

Ehkä aika tekee tehtävänsä. En tiedä. Toivon todella sydämestäni voimia kaikille vastaavaan tilanteeseen joskus joutuville.

12

1556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niksu

      miltä tuntuu. Ei siinä juuri kuoleman jälkeen auta edes ne ihannat muistot. Surua pitää saada surra. Ajan kanssa kuitenkin helpottaa. Koirasi sai elää pitkän elämän. 15 v on kunnioitettava ikä. Koira sai myös elää hyvän elämän. Kohtu jäi poistattamatta. Tuskin koira olisi saanut kovin paljoa lisä aikaa, kun se oli jo noin vanha.
      Ehkäpä sua helpottaa se mikä mua on helpottanut eli olen hyväksynyt, ettei koirat elä niin kovin pitäkää aikaa ihmisen ikään verrattuna.

      • merkku5

        Salama tuli kuin kirkkaalta taivaalta,meidän pojan kuolema.poika on ollut jo vähän aikaa haudattuna.kävimme hänen elämänkumppanin kanssa haudalla.yhtä-äkkiä kesken haudalla olon alkoin naapuritilan hevoset hirnua täysillä.tuliko tämä hänen ystävänsä moikkaamaan tätä elävää kumppania?


      • HULLU.
        merkku5 kirjoitti:

        Salama tuli kuin kirkkaalta taivaalta,meidän pojan kuolema.poika on ollut jo vähän aikaa haudattuna.kävimme hänen elämänkumppanin kanssa haudalla.yhtä-äkkiä kesken haudalla olon alkoin naapuritilan hevoset hirnua täysillä.tuliko tämä hänen ystävänsä moikkaamaan tätä elävää kumppania?

        Tuli varmaan jos koira oli pyytänyt syntinsä anteeksi ja elänyt kuuliaisen ja moitteettoman elämän koirajumalaa palvellen ja sanaansa levittäen.
        Kyllä siinä tapauksessa koiran sielu tuli moikkaamaan teitä, niitä hevosia ja siellä metsässä kulkevia näkymättömiä menninkäisiä jotka hoitavat kukkaistutuksia hyvien koirien haudoilla.
        Hevosethan hirnuvat vain koiran sielun saapuessa paikalle.


    • Minätäshei

      Meiltäkin on kuollut koira vaikken pikemmin haluiaisi siitä keskustella. Olo tuntuu aluksi pitkälle mutta luultavasti jos jaksat ja kykenet otat uuden koiran vaikka se EI tule KOSKAAN korvaamaan mennyttä koiraa, se vain antaa ns "entisenilon" ja talossa on taas viipeltäjä :)
      Koirasi eli KUITENKIN 15vuotiaaksi mikä ei oo kovinkaan normaalia (luulaakseni) meille koira kuoli 12vuotiaana vaikka sekin on kyllä vanha mutta yleensä noi koirat kuolee sellanen 8-10v oon kuullut ja lukenut!! Mutta oikeesti paljon tsemppiä sulla ja koitahan piristyä, ajattele ettei koira kuitenkaan ollut kovin tuskainen ja sai aina hyvää ruokaaa ja hellyyttäsi.
      T. Suruja kuunteleva :>

    • mummoihminen

      Tiedän, miltä sinusta tuntu, jouduin viemään nukutettavaksi vain 7 vuotiaan mäyräkoirani koska sillä oli levinnyt syöpä - kohtusellainen.
      Mitään ei ollut tehtävissä.
      Eläinlääkäri sanoi, että vaikka yritetään leikata - ihoa ei riitä haavan ompelemiseen ja kun se oli levinnyt - en halunnut että koira kärsii - minä kärsin sitten itse sen seitsemät surut ja itkeä vollotin - kauan.
      Nyt on mäykkypentu taas talossa , ei se edellistä millään eikä koskaan korvaa mutta kun on tottunut koiriin..
      voimia sinulle, ajattele, miten hyvän elämän koirasi sai viettää kanssasi.
      Niin olen itseäni lohduttanut, kun tiedän, että koira sai elää hyvän elämän luonani.

    • koirahullu

      hei
      Otan osaa koirasi kuolemasta.Kannattaa surra koiraa niin kauvan kuin on tarpeen.Eikä kannattaa ottaa uutta koiraa vasta kun olet varma,että jaksat hoitaa sitä.Minulla on kuollut jo kolme koiraa, mutta olen aika hyvin päässyt siitä yli pitkän suremisen jälkeen.

      • haukkurakas

        Kyllä voi sitten ottaa koville ystävän ja perheenjäsenen menettäminen. Mietin, mitä olisin voinut vielä tehdä paremmin ja olisiko ollut jotakin tehtävissä vielä, vaikka käppänälläni ikää oli 13 vuotta... niin ihanaluonteinen ja mukava koira on nyt poissa ja jäljellä on tyhjyys ja syvä suru. Kolme päivää mennyt vasta ja vaikka aika parantaa haavat, niin nyt se tuntuu ikuisuudelta...


    • surettaa

      Otan vilpittömästi osaa koirasi kuolemasta. Mulla kuoli ihana koira reilut kolme vuotta sitten saavutettuaan 15 vuoden iän. Eilen sitten näin sattumalta samanrotuisen koiran ja suru tuli... mutta se on aivan normaalia ja asiaankuuluvaa. Koirani on edelleen suuri osa minun elämää ja yhä aidosti läsnä. Mua autto surussa Simo Repon kirjoittama kirjanen "Surussa on valo", suosittelen sitä luettavaksi sinullekin. Koirani antoi minulle niin paljon, ennen kaikkea kyvyn suhtautua arkailematta muihin hauveleihin ja kyvyn olla aito...

      Voimia sinulle! Ajan myötä surusi helpottaa ihan varmasti ja muista nauttia elämän pienistä asioista!

      • Teppe

        Oma koirani kuoli eilen viereeni sydänkohtaukseen. Olisi täyttänyt muutaman viikon kuluttua 16 v. joten pitkä taival tuli kuljettua yhdessä. Loppu oli luonnollinen ja nopea, mutta silti tämä tyhjyys ja suru tuntuu musertavalta. Hirveä ikävä


    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta puhutteleva. Voiko tätä tyhjyyttä koiran menettämisestä paikata mikään? Sydäntä särkee. kun niin ihana ja herttainen hyväntahtoinen ystävä on mennyt pois.

      • Anonyymi

        Voisko liittää siihen jonkun raamatunkohdan tai jakeen? Mä jouduin ampumaan koirani ja siunasin sen vakavalla ilmeellä "hosmoti pomiloi". Perin surullista.


    • Anonyymi

      Vanhan rakin pitäisi antaa kuolla luonnollisesti ja kunniallisesti ja viedä metsään susien syötäväksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8176
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe