big sur

Essi

olen kuullut,että Big Sur alue Californiassa olisi näkemisen arvoista? Kannattaako San Fransiscosta lähteä ajamaan sinne, onko maisemat sen arvoiset? Tietääkö kukaan 17 mile roadista?

3

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaa mennä

      Jos Friscosta päin lähdetään, niin ensin tullaan Montereyhin. 17 mile road on siellä. Se kiertelee golf-kenttien laitamia, mutta myös meren rantoja. Big Sur on sitten maantiematkaa siitä etelään.
      Tietysti jos haluaa nähdä mahdollisimman kauniit maisemat, missä vuoristo rajautuu mereen, niin ei tarvitse noin kauas lähteä. Riittää, että ajaa Kilpisjärveltä Tromssaan.

    • suikker

      san franciscosta ajaa alle kahdessa big surille ja vastassa on huikeat näkymät. näkymät on ykköstien eli rantatien varressa, jossa tyynimeri puhaltelee viileästi. 17 mile road taisi olla joku pätkä siitä?? mutta suunta kuitenkin oikea. siellä ajelee pieniä teitä pitkin paljon vuokra-autoilijoita avoautoilla. tien varressa on paljon kuvauspaikkoja, jotka eivät huomaamatta.
      suosittelen varaamaan koko päivän ja ajamaan rantatietä pitkin los angelesiin. me ajettiin pari vuotta sitten tämä reitti. lähdettiin vasta kahdentoista jälkeen san franciscosta ja meille jäi liian vähän aikaa ihastella maisemia. tie on aika hidas ajaa mutkaisuuden takia. kartalla näytti paljon suoremmalta ja nopeammalta...
      jos palaat vielä san franciscoon, niin kannattaa kääntyä takaisin hearst castlen jälkeen ja ajaa high wayta takaisin (tie numero 5?). hearst castlekin siis näkemisen arvoinen. hearst castlesta on yli 300 kilsaa sekä losiin että san franciscoon, kumpaan sitten päädytkään. kokonaisuudessaan maisemareitti oli ehkä 200 kilometriä noin 800 kilsan matkasta san franciscosta los angelesiin. loppu osa tästä matkasta meni noin 130 km/h vauhdilla moottoritiellä.
      suosittelen big suria maisemien takia!

    • arvoinen tie

      Asuin 60 mailia Los Angelesista etelaan (Dana Point)joitakin vuosia sitten. Lomalle lahdimme pohjoiseen ajaen koko matkan tieta numero 1. Matka San Franciscoon kesti yli kaksi viikkoa eika tahtonut riittaa kun nakemista riitti, vaikka LAn lapi ajoimmekin niin nopeasti kuin voimme. Eika tama ollut ensi kertaa talla valilla - olinhan asunut alueella jo lahes kymmenen vuotta.

      Nakemisen arvoista:
      Santa Barbara, Pismo Beach, Morro Bay, varsinkin jos on kunnon laineet sen ison kiven luona. Morro Baysta on lyhyehko matka Hearst Castleeen (San Simeon) jossa helposti vierahtaa useitakin tunteja. Sen jalkeen Ventana/Big Sur, melkein pystysuora kallio satoja metreja suoraan ylos meresta ja tie kiertelee sen puolivalissa kymmenien mailien verran. Big Surin jalkeen on aika pysahtya Carmel-by-the Sea'ssa, hieno paikka, paljon taidekauppoja ja hyvia ravintoloita. Carmelista voikin sitten kayda kuuluisalla 17 Mile Drivella joka kiertelee Montereyn niemea ja tunnettua Pebble Beach golfkenttaa - sisaanpaasy on klubirakennuksen tienoilla. Carmelin etelapuolella on komea Point Lobos puisto. Toinen paiva kuluukin sitten Montereynssa jonka akvaario kuuluu ehdottomasti nahtaviin paikkoihin, ja jos olette Steinbeck faneja niin hanen kirjoistaan tunnettuihin paikkoihin. Viimeisena paivana sitten San Franciscoon rantaa pitkin ja jos aallot on isot niin kannattaa pysahtya Half Moon Bayssa Maverick alueella katsomaa surffaajia joitten paata ei palele isoissakaan aalloissa.

      Jos aikaa riittaa niin sitten edellen pohjoiseen San Franciscosta rantatieta Bodega Bayhin jossa filmattiin Hitchkockin Linnut. Hieman siita pohjoiseen on Fort Russ joka on siita erikoinen historiallisesti, etta siina oli aikoinaan Espanjan ja Venajan valinen raja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      132
      2091
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      375
      1558
    3. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1166
    4. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      108
      972
    5. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      126
      969
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      92
      933
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      918
    8. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      848
    9. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      808
    10. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      20
      804
    Aihe