Yökastelusta eroon ?

Jokkeri

Moi,

Käytämme edelleen 4-vuotiaalla tytöllämme yöllä vaippaa, koska muutamana yönä viikossa häneltä tulee pissa.

Onko teillä kokemuksia, kuinka välttää em. kastelu öisin ?

1. lapsemme ei ole kastellut enää öisin täytettyään 2 v.

Olemme pyrkineet vähentämään juomista illalla ja muutaman kerran olemme herättäneet hänet yöllä pissalle, mutta kun sitä ei viitsisi tehdä joka yö...Päivisin ongelmaa ei ole ollut.

Kannattaako vain odottaa ja antaa ajan hoitaa asia ?

13

5914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kati

      Hei. Nyt viisi- vuotias tyttömme kasteli öisin aina tuonne 4,5 vuotiaaksi asti. Kokeilimme nuo teidänkin jo koklaamat keinot, ja sitten kävimme lastenlääkärillä, kun tyttökin kärsi jatkuvista yöheräämisistä ja nolostui kovasti muutaman epäonnistuneen kyläreissun jälkeen.
      Eli lääkärille mentäessä olimme pitäneet nk. kastekupäiväkirjaa, monestikko viikossa ja oliko pissatettu illalla/ yöllä jne. Varasimme ajan lastenlääkärille, kertoen heti ajanvarauksen yhteydessä yökastelusta.
      Lääkäri katsoi, että asiaan on syytä puuttua, ja antoi määräyksen käyttää kotona öisin nk. kasteluhälytintä, joka kiinnitettiin pikkareihin. Kun liriä tuli, hälytin piipitti ja lapsi veskiin tekemään loput.
      Hälytin hälyytteli meillä parina ekana viikkona parina yönä viikossa ja sitten typy oppi kuivaksi, hälytin nk. jää muistiin ja lapsi harjaantuu havahtumaan jo ennen, kuin vahinko ehtii tapahtua.
      Jos tämä ei olisi tepsinyt, olisi ollut mahdollista käyttää jotain lääkevalmistetta joko suihkeena tai tablettina, mutta se vaatii kontrollointia , jottei lapsi kuiva, koska se lääke vähentää virtsan määrää.
      Kannattaa varata aika lääkärille ja kokeilla hälytintä, se on pieni vaiva, ja lapselle suuri onni, kun oppii kuivaksi nopeasti ja turvallisesti. Tsemppiä, kyllä sitä jaksaa muutaman viikon, jos lapsesta on kyse!!!

      • Jokkeri

        Jep, kokeillaan, mistä kannattaa ostaa kasteluhälytin ?


      • Isä
        Jokkeri kirjoitti:

        Jep, kokeillaan, mistä kannattaa ostaa kasteluhälytin ?

        ostettu vaan sen sai lainata.

        Meillä tepsi hyvin ja lääke kyläreissuille kesäloman aikana. Sattui siihen aikaan että lähdimme lomailemaan ja se oli todella hyvä apu. Kastelu loppui siihen ja poika oli tyytyväisen onnellinen.


      • Kati
        Jokkeri kirjoitti:

        Jep, kokeillaan, mistä kannattaa ostaa kasteluhälytin ?

        Hei. Me saimme hälyttimen sieltä lastenlääkäriltä lainaksi ( lastenpoliklinikalta ), ei tarvinnu maksaa. Niitä on kuulemma joissain paikoissa lääkäreillä ( poleilla ), joissain neuvolan kautta saatavilla lainaksi. Kantsii kysyä neuvolasta. Toiseksi niitä saa ostaa ainaski Instrumentariumeista, joissa laajat valikoimat( isoimmat instrut), hinta vaan tahtoo olla huima. Kannattaa kokeilla eka hälytintä, koska vaarana lääkkeissä on se kuivuminen ja jatkuva kontrolointi.Tsemppiä.


      • piia

        meidän poika on nyt 4,5 ja pissaa sänkyyn :( maksaako se hälytin jotain?


    • maarit

      Esikoispojallani oli yökastelua lähes 8 vuotiaaksi asti. Kokeilimme hälyttimet ja Minirin-lääkitykset. Hälyttimestä ei ollut apua meille koska poika ei itse herännyt siihen, muu perhe kylläkin. Lääkityksen avulla kesäleirit ja yökyläilyt onnistuivat. Kastelu loppui yhtäkkiä itsestään. Hälytintä voi lainata neuvolasta, lakanat täytyy ostaa itse, ainakin meidän paikkakunnallamme. Tsemppiä (c:

      • mimmi

        moi!

        Meidän poika on nyt 7 vuotias ja kastelu on
        nyt pikkuhiljaa loppumassa. Meillä ei auttanut lääkitys vaan kasteluhälytin. Mekin jouduimme tilaamaan lakanat toiselta paikkakunnalta mutta nyt olemme tyytyväisiä kun hälytin on tuottanut tulosta. Poikamme oppi kolmessa viikossa kuivaksi. Tietenkin vieläkin sattuu silloin tällöin vahinkoja mutta hälyttimestä on ollut todellakin apua. Poikammekin on itse tosi iloinen asiasta eikä enää tarvitse hävetä joka aamu kuin jos olis tullut pissa.


    • Mies 19

      Minulla oli yökastelua 10 vuotiaaksi asti kunnes se loppui aivan itsestään. Minulla yökastelua tosin esiintyi aika harvoin ehkä kerran kahdessa viikossa enkä muista, että olisi osunut kertaakaan kohdalle ollessani kylässä. Juomista tosiaankin kannattaa yrittää vähentää illalla, mutta ei siinäkään kannata mennä liiallisuuksiin.

    • Kuivilla

      Meillä alettiin tytöllä hoitaa jokaöistä kastelua joskus 5-vuotiaana ensin tehtiin lääkärintarkastus, ettei ole mitään ja sitten lääkkeellä, joka ei tehonnut kovin hyvin sitten otettiin lopulta käyttöön pikkuhousuihin asennettava hälytin. Kokeiltiin sitä hetki, mutta laite oli aika herkkä, joten luovuttiin siitä. Lopulta kokeiltiin 6,5-vuotiaana 1 kk patjahälytintä ja lapsi oppi kuivaksi saman tien. Kokeilukuukauden aikana sattui 2 vahinkoa ja nyt 4 kk myöhemmin vahinkoja sattuu 1 x/kk tai harvemmin, mutta vaippaa ei ole vuoden alusta käytetty ollenkaan enää ja lapsi herää itse potalle (tai joskus jopa menee wc:hen asti yöllä). Käytämme nyt ainoastaan patjansuojusta vahingon varalta. Ehkä kannattaa vielä vähän odottaa.

    • Tiedosta kiitollinen

      Onko kellään tietoa, miten kasteluhälytinasiassa edetään Tuusulassa? Onko laite hankittava itse vai saako sen mahdollisesti lainata jostain? T: 7-vuotiaan yökastelijan äiti

    • piia

      haluaisin vinkkejä 4 vuotiaan pojan sänkyyn pissaamiseen olisko vinkkejä... pyykkiä kertyy joka yö pissaa sänkyyn????

      • vaippojen ostaja..

        Ei teillä oo vielä mikään kiire. Neuvolassakaan ei alle 5v kohdalla puututa koska 4v ei vielä lasketa yökastelijaksi vaan sellaiseksi joka ikänsä puolesta saattaa vielä olla olematta yökuiva. Mulla on 4v joka pissaa aina riippumatta juomisesta jne. Ei vain ole vielä kypsä. Emme jaksa heräillä jokayö märän sängyn vuoksi ja lapsi itse haluaa nukkua vaipan kanssa. Se kuivuus vaatii sitä hormonia jota ei välttis tänikäisillä vielä erity tarpeeksi.


    • kalaöljyä kehiin

      Meillä kaksi kastelijaa paranivat parissa kuukaudessa kun aloimme käyttää kalaöljyä. Kysehän on hermoston epäkypsyydestä, ja kalaöljy auttaa säätelemään niitä juttuja. EPA rasvahappo on se joka toimii, ei ne muut kalaöljyn rasvat. Suomesta saatavista lähinnä Mor EPA mini junior sisältää oikeassa suhteessa epaa. Tietty aikuiten kapselit myös kuten tolosen, mutta ne on vaikeita niellä.. Pureskeltavat lasten kalaöljyt käy myös mutta annos pitää sitten säätää niin isoksi että epaa tulee se viitisensataa mg päivässä.

      Toinen mitä olen kuullut kehuttavan juurikin kastelijan avuiksi on karnosiini. Sillä ajattelin täydentää mutta ei tarvinnut kun kastelu loppui 95 prosenttisesti kalaöljyn aloituksen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      130
      7661
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      72
      3673
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1313
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1077
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      997
    6. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      56
      995
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      823
    8. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      705
    9. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      36
      688
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      663
    Aihe