Ketjujen rasvaus

Jarppi 36

Alan ammattilaiset, kertokaahan miten usein ketjut
tulee voidella ja onko vaha vai öljy parempaa?

11

5442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaha!

      Vaha! Ei ketjuölyä tarvi muuhun kun ketjujen puhdistukseen...

      • kerää

        kaiken paskan,eikä voitele
        .


    • sdkks

      en ole alan ammattilainen, mutta itse ole ainaki voidellut silloin kun näyttää että on rasvauksen tarpeessa tai n.400-500 km välein

      • miettien

        voisi kuvitella, että vaha kerää kaikkea pienestä hiekanjyväsestä pölyyn ja toimii sitten kuin hiomatahna. Ite käytän siihen tarkoitettua öljyä (spraypullosta) n. 500km välein ja jos oon joutunut ajamaan sateessa niin sitten useammin. Varmaan riippuu myös mitä ketjutyyppiä on pyörässä. Itellä o-rengas.


      • vahaa
        miettien kirjoitti:

        voisi kuvitella, että vaha kerää kaikkea pienestä hiekanjyväsestä pölyyn ja toimii sitten kuin hiomatahna. Ite käytän siihen tarkoitettua öljyä (spraypullosta) n. 500km välein ja jos oon joutunut ajamaan sateessa niin sitten useammin. Varmaan riippuu myös mitä ketjutyyppiä on pyörässä. Itellä o-rengas.

        ketjun voiteluun ja öljyä, tarkemmin aseöljyä, ketjun säännölliseen puhdistamiseen. Osin varmaan makuasioita ja omasta viitseliäisyydestäkin kiinni tuo ketjuhuolto. Jotkut tuntuvat jopa kyseenalaistavan sen tarpeen kokonaan.


      • gpz

        nyrkkisääntönä voi pitää että joka tankillisen jälkeen vois rasvata


    • uskon häneen

      Kysyin asiaa AMMATTILAISELTA,kovan luokan enduromieheltä niin Päijänteenkin kuin maailmaakin paljon kiertäneeltä. Hän oli ehdottomasti öljyn kannalla, voiteluväli riippuu täysin olosuhteista. Sunnuntaikuskille 500-800 km ja aina sateen jälkeen. Sanoi jos käytät vahaa ei siinä ole riittävästi voitelua, käytä siis myös öljyä. O tai X-rengas ketjut antaa lisää ikää huomattavasti.

      • on.

        mikä tai minkälainen on x-rengas ketju?


      • ...
        on. kirjoitti:

        mikä tai minkälainen on x-rengas ketju?

        x-rengas ketju on käsittääkseni uusnta uuta mitä markkinoilta löytyy. eli ketjuja on o-renkaalla. z-renkaalla ja x-renkaalla. sitä on tässä vähän vaikea selittää, mutta jokaisesa ketjussa on tehdasrasva tämän kyseisen renkaan sisällä oli se sitten o z tai x rengas. sen rasvan tarkoitus on voidella sitä ketjua liitoskohdista ja tämä rengas o z tai x on siinä liitoskohdassa tiivisteenä. ja sen rasvan on tarkoitus pysyä siellä tiivisteen sisäpuolella koko ketjun käyttöiän. löydät kyllä netistä kaavioita miten kyseiset tiivisterenkaat toimivat. muistat vaan, että kun puhdistat ketjuja niin vältät liuotusaineita jotka voivat vahingoitaa kumitiivisteitä. eli kyseiset renkaat ovat kumitiivisteitä jotka eivät kestä vahvoja liuoitusaineita. itse ketjujen puhdistukseen käytän ihan tavallista auton moottoroöljyä joka puhdistaa ketjut todella hyvin. kaikenlaisia tököttejä itse kokeilleena en voi suositella ketjuvahaa on meinaan pirullista ainetta joka kerää kaiken lian pölyn ja hiekan itseensä ja on erittäin vaikea poistaa ketjuista. itse suosittelisin ketjujen rasvaukseen öljyä, löytyy jokaisesta alan liikkeestä. rasvaat ketjut noin 500 kilometrin välein niin ketjut kestävät helposti sen 20000-25000 kilometriä jos kaikki muu on pyörässä kunnossa. muistathan vielä, että aina kun vaihdat ketjut uusiin niin myös vaihdat rattaat koska vanhat rattaat syövät uuden ketjun todella nopasti. toivottavasti tästä oli jotain apua.


    • Vaha alkoi tympiä

      Ostin viime kesäksi 11000 ajetun (katu)pyörän, jossa oli ketjut vielä ihan OK kunnossa. Ketjut oli O-renkaalliset. Aloin käyttämään heti kesän alusta vahapitoista paukkupulloöljyä. Vaha keräsi kaiken pölyn ym. moskan mukaansa ja lisäksi vielä roiskui ympäriinsä niin, että loppukesästä suunnilleen koko pyörän peräpää oli mustan likaisen mönjän peitossa. Mönjä oli vielä niin tiukassa, ettei sitä meinannut saada millään pois. Kesän lopussa oli 17000 mittarissa ja ketjut ja rattaat täysin loppu (ajelen enimmäkseen rauhallisesti norminopeuksia).

      Tänä keväänä käytin yhden iltapäivän siihen että kaavin ja liuotin pyörästä kaiken sen vaharyöjän pois. Vahaöljypurkilla heitin vesilintua. Vaihdatin uudet rattaat ja DIDin X-rengas- ketjut. DIDin paketin ohjeissa kehoitettiin käyttämään paksua 80W90 öljyä. Olenkin tehnyt seuraavasti: Ostin kyseisenlaista öljyä ja olen kaatanut sitä hieman vanhan sillipurkin pohjalle. Suunnilleen tankkausvälein (ja aina sadeajon jälkeen) nostan pyörän keskituelle, ykkönen päälle ja takapyörä pyörimään. Sitten kostutan vanhan hammasharjan öljyyn ja kostutan sillä ketjun kevyesti päältäpäin. Kun tämän tekee heti ajon jälkeen, pienikin öljymäärä leviää hyvin lämpimiin ketjuihin. Vähäinen ylimääräinen öljy roiskaa ajossa muutamiksi tipoiksi lähinnä vanteelle, mistä se on helppo pyyhkäistä pois. Ketjut on pysyneet rasvassa, ja sekä ketjut että pyörä ovat pysyneet siisteinä. Ainakaan nyt vielä kolmen tonnin ajon jälkeen ei ketjuissa/rattaissa ole ensimmäistäkään kulumisen merkkiä.

      • kokemusta on

        Karting myyjiltä löytyvät hyvät ketjunvoiteluaineet, sillä karting autoissa ketjunopeudet huomattavasti suuremmat kuin pyörissä, joten sitkoaineita riittävästi, jotta pysyy ja ovat öljypohjaisia tuotteita.
        Liiasta voitelusta ei ole haittaa, mutta liian vähästä on, menee ketjut ja rattaat..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      312
      3151
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1977
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      276
      1224
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe