Kokemuksia Budapestin matkalta

_jaska_

Vihdoinkin sain aikaiseksi kirjoittaa tänne jotain matkastamme. Sain itse täältä paljon tietoa ja toivottavasti joku saa jotain tästä irti.

Olin matkalla tyttöystäväni kanssa, mutta kumpikaan meistä ei aikaisemmin ollut ollut omatoimimatkalla. Finnairin lennot oli varattu Finnairin nettisivujen (149€ per perse) kautta tiistaille 27.3 ja paluumatka lauantaille 31.3. eBookersiltä löytyi Hotelli City Inn (238€ 4 yötä), mutta jouduin varaamaan sen Supersaverin kautta, jotta pystyin maksamaan sen verkkopankin kautta. Eli yhteensä 268€x2.

Lento lähti vasta 17.00, joten ehdimme lähtöpäivänä junalla Tikkurilan asemalle täältä kaukaa pohjoisesta. Bussi Helsinki-Vantaalle maksoi 2.40€ ja kesti parikymmentä minuuttii. Finnairin e-lippu toimi kyllä moitteettomasti! Lento myöhästyi 15-30 minuuttia Pariisin lennon myöhästyttyä, mutta silti olimme ajallaan Budapestissa... Otimme Airport minibussin meno-paluumatkan (tais olla 3400Ft) heti lentokentän aulasta, et voi olla huomaamatta tiskiä. Hyvä kun kerkesin laittaa lompakon taskuun, niin kuljettaja jo huusi hotelliamme :D Pompppuisen kyydin jälkeen saavuimme hotelliimme City Inniin, josta tarkemmin kerrottuna muutama otsikko alaspäin. Illalla ei sitten ehtinytkään muuta kuin käydä pienellä kävelyllä.

Ensimmäisenä aamuna kävelimme suoraan 300 metriä lähimmälle metroasemalle ja ostimme kolmen päivän turistikortin (3100Ft) julkisiin kulkuvälineisiin. Hetken keskustassa pyöriskelyn jälkeen menimme Tonavan rantaan ihailemaan Pikku Prinsessa -patsasta ja siitä ketjusiltaa pitkin Linnanvuorelle. Ketjusillan Budan puolelta nousee "köysirata" Linnanvuorelle, joka maksoi 700Ft ja säästi huomattavasti voimia. Linnanvuorella ihailimme maisemia, rakennuksia ja tietenkin Matiaksen kirkkoa (aika pieni pääsymaksu) ja kalastajanlinnaketta. Linnanvuorelta tulimme alas Elisabetinsiltaa kohti, jossa vastaan tuli Semmelweissin lääketieteen museo. Pääsymaksua siellä ei ollut, ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Illemmalla kävimme vielä syömässä ravintola roccossa Vaci utcalla, vaikka olikin aika kallis paikka. Pizza, pasta-annos ja kaksi juomaa tais olla jotain 4000Ft tipin kanssa, mutta olimme liian poikki etsiäksemme halvemman paikan :D Raitiovaunu numero kaksi, joka kulkee pitkin Tonavan rantaa oli kyllä kätevä. Näki hyvin maisemia sekä mm. parkamenttitalolle kokoonuvat mielenosottajat ;)

Toisena päivänä shoppailimme pääasiassa Vaci utcalla ja Mammoth 1&2:ssa. Vaci utcalla oli oletettavasti aika kallista, vaikkakin sain ostettua farkut vajaalla 15€ C&A:sta. Liikkeestä poisutessamme kylläkin hälyttimet pärähtivät soimaan, myyjä oli unohtanut yhden hälyttimen paikalle :D Vacilta löytyi mm. viisi (vai kuusi) kerroksinen Zara tyttökaverini iloksi... Mammothista tosiaan löytyi oikeastaan kaikkea. Hintataso oli kyllä sielläkin yllättävän korkea, vain muutama "halpa" kauppa. Löysimme yhden halvan kenkäkaupan, josta ostin ylioppilasjuhlakengät 32 eurolla. Kaupunkikierroksen jälkeen kävimme syömässä Raday utcalla hyvät hampurilaisateriat (ei kuitenkaan Burger king tms. :D) tippeineen 3500Ft. Illalla kävelimme kauniin ja rauhallisen Margitinsaaren läpi puoleen väliin ja lopun matkasta linja-autolla taas parlamenttitalolle takaisin.

Viimeisenä kokonaisena päivänä otimme pääkohteekseemme eläintarhan, joka maksoi opiskelijoilta 1100Ft (tyttökaverini näytti lukiolaisten liiton opiskelijakorttia ja minä VR:n vastaavaa :D). Ehdottomasti käymisen arvoinen!! Paljon eläimiä, jotka eivät päässeet "piiloon". Suurimmassa osissa aitauksissa oli sekä ulko- että sisäosa, jolloin eläimen näki lähes varmuudella. Ehkä vaikuttavinta oli gorillan istuminen niiden sisäaitauksen lasin vieressä hieman tyytymättömänä yleisöön... Kävimme syömässä jälleen Raday utcalla ja tarkastamassa West Endin TODELLA ison ostoskeskuksen. Siellä saisi kulutettua koko päivän.

Lauantaina lento lähti jo 11.40, joten pyysimme hotellimme respaa varaamaan airport minibussin yhdeksäksi hotellille, mikä riitti tosi hyvin.

Paljon kerkesimme nähdä, mutta paljon jäi näkemättä. Esimerkiksi kylpylässä ei ehditty käydä, mutta todennäköisesti ensi kerralla sitten. Sen verran ihastuimme kaupunkiin!

Kysy vielä, kun en kuitenkaan kaikkea muistanut mainita...

5

1927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Budapestiin lähtijät

      Kiitos mukavasta tarinasta. Tuosta oli hyötyä meillekin, kun ollaan lähdössä elokuun lopussa ekaa kertaa Budapestiin. Tuosta Airport minibussin systeemistä ois kiva tietää vielä lisää. Elikkä viekö se lentokentältä suoraan hotellille? Matkaa maksettaessa kerrotaan ilmeisesti hotellin nimi,vai? Kiitti jos viitsit vastailla.

      • _jaska_

        Eli se bussi vie ihan hotellin ovelle asti. Sanoin varaustiskillä hotellin nimen, ja virkailija katsoi koneelta sen osoitteen ja otti rahat. Ei siis ole pelkoa, että minibussi menisi väärään osoitteeseen.. Ja paluumatkalla kun bussi tulee hakemaan kuski vain haluaa nähdä lipun. Tosiaan, paluumatka pitää varata viimeistään 24h ennen lähtöä, ja varmasti hotellin henkilökunta tekee sen, ettei tule väärinkäsityksiä.


      • Budapestiin lähtijät
        _jaska_ kirjoitti:

        Eli se bussi vie ihan hotellin ovelle asti. Sanoin varaustiskillä hotellin nimen, ja virkailija katsoi koneelta sen osoitteen ja otti rahat. Ei siis ole pelkoa, että minibussi menisi väärään osoitteeseen.. Ja paluumatkalla kun bussi tulee hakemaan kuski vain haluaa nähdä lipun. Tosiaan, paluumatka pitää varata viimeistään 24h ennen lähtöä, ja varmasti hotellin henkilökunta tekee sen, ettei tule väärinkäsityksiä.

        vastauksesta! Tuo oli hyvä tietää tulevaa matkaa ajatellen.


    • stimbla

      oliko hinta tosiaan molemmilta yht.3400ft meno-paluu eli ei siis per henkilö? Itse otimme pihalta taxin (zone) ja maksoimme 4100ft hotellille ja takaisin lentokentälle olisi päässyt 3000ft mutta kun aikaa oli runsaasti niin päätimme käyttää julkisia.

      • _jaska_

        Tuo hinta on per henkilö. Jos olisimme tieneet, että se on noin halpa, olisimme varmaan itsekkin menneet taksilla...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2574
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      319
      2355
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      93
      2124
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1694
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1420
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1397
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe