Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kertokaapa

rudolfS

Miksi Steiner-koulu herättää niin paljon negatiivisia tunteita? Mikään muu koulu, esim erilaiset kielikoulut (saksa, ranska, venäjä) eivät saa vastaavia tunteenpurkauksia aikaan.

4

963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ärsyttää

      ainakin minua ja myös matalamieliset hyökkäykset sellaisia kohtaan, jotka ovat alkaneet omin nokkineen tutkia steinerkasvatuksen uskonnollisia sisältöjä.

      Hyökkäävä asennoituminen ns. tavisten liiallista aktiivisuutta kohtaan on niin kuin sisäänrakennettu antroposofiaan, sillä ilmiö on tunnettu kautta maailman.

      Tulee mieleen erään ev.lut. rovastin tuomio, että ihmisellä jolla ei ole seurakuntayhteyttä, ei ole mitään oikeutta arvostella kirkkoa.
      Toisin sanoen jos et käy kirkossa, sinulla ei ole puhevaltaa kirkon asioissa. Luulen, että tuo rovasti ei edusta yleistä ajattelutapaa.

      Sen sijaan antroposofien parissa ei suvaita tavallisten ihmisten parran pärinöitä, kun asia sivuaa antroposofiaa ja sen virikkeistä synnytettyjä erilaisia "luovia" innovaatioita. Sanan- ja puhevalta on vain ja yksinomaan antro-uskossa elävillä, ja heilläkin vain silloin, kun he toistavat Steinerin ja myöhempien antro-gurujen matroja.

      Niitä opiskellaankin ahkerasti ja alaistetaan ihmiset vähitellen tiukkaan ryhmäkuriin ja vaikenemisen kulttuuriin.

      Eikö tuossa ala olla jo kylliksi syytä? Jos tällä palstalla on vielä luettavissa antroposofien matalamieliset kommentit kriittisiin puheenvuoroihin, voi niitä lukiessaan miettiä itsekukin, miten se antroposofien hokema rakkaus ja vapaus ja suvaitsevaisuus käytännössä toteutuu.
      Kun asiatekstit kuitataan pelkällä v*ttuilulla ja henkilöön kohdistetuilla herjoilla, kiinnostus Steinerin teksteihin ja niistä kehiteltyjä nykyisiä antrokäytänteitä kohtaan kasvaa.

      Tämän takia ei ole ollenkaan ihme, että tälläkään keskustelupalstalla antroposofien asialliset vastaukset loistavat poissaolollaan. Näyttää se keskustelu olevan vaikeaa myös usalaisella palstalla, jonne sentään kirjoitetaan nimellä tai nimimerkillä eri puolilta maailmaa.

      http://lists.topica.com/lists/waldorf-critics/read

      Suosittelen kaikille. Joka päivä uutta ja ajankohtaista todellista tietoa ja kokemuksia steinerkasvatuksesta ja yleensäkin antroposofiasta. Jopa dokumentteihin perustuvia, kiintoisia paljastuksia antrogurujen yhteyksistä erilaisiin yhteiskunnallisiin ideologioihin.

      Ja sekös vasta onkin raivostuttavaa!!!

      Terv. yx vapari

      • kun maailma "käy pääll...

        Peiliin katsominen voi auttaa.

        Tosin keino lienee tarpeeton, jos on vapaa kaikesta hyökkäävyydestä, matalamielisyydestä ja herjaamisesta sekä täynnä rakkautta, vapautta ja suvaitsevuutta...

        Jooh, minäkin vaadin, että maailma olisi täydellinen nyt heti. Ja onpas ärsyttävää kun se ei olekaan, suorastaan matalamielistä.

        ItkuParquWinqu!


    • jokaisella yksilöllä henkin...

      Luulen, että perusasia on jotenkin tämä henkisyys. Kun eletään kuitenkin aika yksipuolista materialismin ja dualismin valtakautta, on monille vaikea hyväksyä mitään yliaistista tai henkistä toiminnan lähtökohdissa. Muut kouluthan eivät myöskään niin tietoisesti ja selkeästi rakennu ihmiskäsityksestä. Joillekin voi olla vaikeata hyväksyä steinerkouluja tämän hengenfilosofisen taustaluonteen takia, vaikka pedagogiikka käytännössä vaikuttaisikin toimivalta.

    • yksi niistä

      jos steiner-kouluilla opetus olisi laadukasta ja opettajat ammattitaitoisia ei näitä kauhutarinoita olisi. Ikävä kyllä perheemme pettyi pahasti steiner-kouluun, kaikki ne kuvitelmat oppilaslähtöisestä opetuksesta, pehmeistä arvoista...on pelkkää valetta. Toivoisin steiner-kouluilta totuuden mukaista mainostamista itsestään. Vanhemmille "myydään" jotain ihan muuta kuin mitä se sitten on:-/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe