koiran yöllinen herääminen

nami0007

Apua! Meillä on 6v bichon havanais narttu joka on herännyt yöllä oikeastaan koko ikänsä. Aiemmin saattoi tehdä tarpeensa esim. pesuhuoneeseen yöllä mutta vihdoin saimme opetettua käymään ulkona yöllä. Ongelmana on vain se että koira käy parikin kertaa yöllä ulkona ja oma yöuni kyllä häiriintyy. Onko mitään keinoa enää saada tämänikäinen koira luopumaan yöllisistä pissaherätyksistään?

9

14964

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • <3

      Meillä vähän samansuuntainen tilanne, joka yö tulee heräiltyä moneen otteeseen kun vähän alle 1vee mäyräkoiramme vaeltelee ympäriinsä ja kaivautuu sängyssä peiton alle. Sillä ei ole hätä tms, ei vaan malta nukkua :)
      Mutta häiritsevää tämä tosiaan on..

      • en tiedä

        mutta uroksella saattaa liittyä yliseksuaalisuuteen! Meidän 3,5 vuotias uroskoira herätti minut aina yöllä noin kello 3 ja tahtoi ulos. Koira vinkui niin kauan kunnes vein sen ulos. Koiralla oli pienempänä virtsatietulehduksia sekä virtsakiteitä. Kiikutin koiran lääkäriin, mutta mitään vikaa ei löytynyt, muuta kuin yliseksuaalisuus. Koiralle pistettiin hormoonipiikki ja kas kummaa, muutaman päivän kuluttua se ei enää tahtonutkaan yöllä ulos. Ei se ulkona ollessaan näyttänyt missään pissahädässä olleen, vaan syöksyi heti nuolemaan nurmikkoa pihalla. Kyseessä on kerrostalo.


    • entinen ongelma

      Ennen meillä oli sama ongelma. Sain homman loppumaan niin, että en huomioinut koiraa yöllä lainkaan vaan esitin nukkuvaa. Jos aamulla oli lätäkkö lattialla niin olin julma ja työnsin koiran kuonon kiinni siihen ja kielsin. Aloin käyttämään samaan aikaan koiraa ulkona myöhään illalla ja aikaisin aamulla, mutta en siinä välillä. Pikkuhiljaa pidensin tätä väliaikaa. Nykyisin koirani viettää yönsä rauhallisesti ja voi olla pissimättä 12 tuntia! Saan siis itse nukkua rauhassa kunnon unet!! En tiedä onko tämä ollut oikea tapa vai ei, mutta toiminut on! :)

      • koira

        kykenee olemaan pissaamatta koko yön ja tosiaan 12h aivan niin kuin edellinen kirjoitti. Tapa herättää/saada sinut hereille on vaan jäänyt päälle.
        Oletko kokeillut mitä tapahtuu jos et päästä koiraasi pissalle? Pissaako se lattialle?
        Miten koira reagoi jos et nouse?

        Kannattaa käyttää koira ulkona juuri ennen kuin itse menet nukkumaan ja heti herättyäsi. Etkä reagoi koiran yöllisiin herättelyihin.

        Meidän Bichon frisee (10kk) käy pissalla vikan kerran klo 20.30 ja menee yöunille. Joskus aamuyöstä saattaa tulla sängyn viereen herättämään, mutta sanon sille, että nyt nukkumaan ja koira puikahtaa sängyn alle nukkumaan.
        Aamupissalle herättää n.klo 6.30 aikaan ja silloin on noustava.

        Koira nukkuu makkarissamme ja pidämme huoneemme oven kiinni, ettei koira pääse vaeltelemaan tai pissaamaan yöllä muihin huoneisiin.

        En tiedä voiko vanhaa koiraa opettaa, mutta tässä muutama vinkki.


      • senkin...

        Ei saa työntää koiran nenää sen tekemään pissaan!! Varsinkaan aamulla kun itse teosta on mennyt jo ties kuinka kauan aikaa. Iltalenkki ja aamulenkki varmasti ovat auttaneet asiaa, mutta pissaan työntäminen on TODELLA väärä tapa!


      • *****

        Työnnäppä ensi kerralla, kun käyt vessassa naamasi sinne pönttöön ja mieti sitten mitä koirasi on joutunut kokemaan....

        Pienet koirat eivät pysty pidättämään niin kauan kuin isommat yleensä pystyvät, pienemmän rakkonsa
        takia. Joten on ihan älytöntä vaatia pieneltä koiralta esim. 12 tuntia pissaamatta oloa. Meillä on maksimi aika, jonka koirat ovat pääsemättä ulos 8-9 tuntia. Jos niillä on kovempi hätä, niin ne on opetettu kertomaan asiasta ja silloin ne viedään ulos aikasemmin ja vaikka sitten keskellä yötä. Joo no olihan meilläkin toinen koira pissaamatta yli vuorokauden uutena vuotena, vaikka yritettiin käyttää nopeasti ihan talon nurkalla. Mutta pelkää sen verran uutena vuotena, ettei mikään ole auttanut niin paljon, että ulkona kykenisi tekemään hätäänsä.

        Jos siihen herää, että koira käy ulkona itsekseen, kannattaisi ehkä miettiä omaa untansa ja siihen liittyviä asioita, miten saisi nukuttua sikeämmin.

        Jotkut koirat, kun eivät vain välttämättä kykene olemaan pissaamatta koko yötä. Ja minusta se on koiran rääkkäystä, että itse vetää sikeitä, kun koira odottaa jalat ristissä ulos pääsyä.

        Älä anna koiralle ruokaa enää 17-18 jälkeen ja iltapissa juuri ennen nukkumaan menoa ja aamulla heti herättyä. Ehkä auttavat ehkä eivät. Jos koira pääsee ulos päivälläkin, koska haluaa tai todella usein, ei se yölläkään pysty sen pidempään pidättämään mihin on tottunut. Silloin kannattaa alkaa pidentämään vähän kerrallaan ulos pääsyjen väliä, niin päivällä kuin yölläkin, mutta ei tietenkään liian pitkäksi.


      • Anonyymi

        Aika epäkohteliasta koiraa kohtaan. Minä en oman koiran naamaa mihinkään pissaan laita. Ilkeää, voisi sanoa jo eläinrääkkäykseksi!!


    • makkarissa

      Meidän 3 v terrieri haluaa yöllä ulos jos se pääsee makkarista ulko-oven taa, siellä niin kauan vinkuu ja haukkuu, että koko perhe herää. Nyt pidän makkarin oven kiinni niin eipä pääse vaeltelemaan ja nukkuu nyt alkuhankaluuden jälkeen koko yön, ihanaa. Alussa kun yritti päästä sieltä pois, niin käskin sen nukkumaan. Se on ollut näköjään vaan tapa eikä todellinen tarve. Kantsii katsoa, ettei syötä sitä myöhään illalla niin hyvin menee. Toiveena on vielä nukkua makkarin ovi auki :) hiljaa hyvä tulee...

    • nami0007

      Kiitos kaikille vastanneille hyvistä vinkeistä. Täytyypä kokeilla josko joku auttaisi ( en kuitenkaan voisi rangaista koiraa työntämällä kuonoa pissalätäkköön, ei lainkaan johdonmukaista, eihän koira enää aamulla ymmärrä mistä oikein ollaan vihaisia! )Uskon että meidän koiralla ko. käytös on vain tapa joka on jäänyt päälle,liian pitkäksi aikaa. Muuten koiramme on oikein ihana ja käyttäytyy hyvin, ainoa ongelma on tämä herättely. Omat lapsemme ovat jo isoja, mutta muistuu mieleen vauva-ajat jolloin myös vanhempien yöuni oli katkonaista...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. 91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe