Halkeilevat kantapäät

kipuakipua

Mikä avuksi kun kantapäät halkeilee? Siis jaloissa.

46

20403

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • iltainen

   pesu ja rasvaus. Kokeilepa vaikka Ceridal öljyä apteekista, auttoi minulla.

  • auttoi

   Kantapäät talella tuppaa halkeilemaan ja kasvaa jopa sarveismaista ihoa. Calmuril auttaa aika hyvin ja npeasti.

  • höyläten

   Ensiksi liotellaan lämpöisessä vedessä. Kaupan kemppariosastolta saa viiloja vai mitä raspeja lienee juuri ko. tarkoitukseen. Itse tosin rapsuttelen puukolla tai saksilla. Ja sitten jotain voidetta.

   • pykämä

   • aina_valmiina

  • jalat hoidettu

   Sain eka kerran kokea miltä tuntuu kun ammatti kosmetologi antoi mulle jalkahoitoa. Olen 56v mies
   ja jalat on aina tullut "hoidettua" kotikonstein.
   Olen kokemani jälkeen sitä mieltä että otan ammattihoitajalta muutaman hoitokerran vuodessa. On aivan ihmeellinen tunne kun kovettumat poistetaan höyläten ja poraten.Kynnet tietenkin leikataan ja kynnen aluset ja kynsivallit poistetaan. Kaikki kuitenkin aloitetaan jalkakylvyllä jossa jalat pehmitetään.Lopuksi rasvaus verenkiertoa edistävällä voiteella.On niin kevyt olo ja tunto palaa jalkapohjiin.Muuta negatiivistä en kokenut - on vaan aika hintavaa,ei varmaan kaikilla ole varaa moiseen ylellisyyteen,240e/kerta.

  • rasvaus

   Pehmitä jalkasi lämpöisessä vedessä ensin ja hio sitten pehmennyt kuollut nahka pois jalkaraspilla. Älä käytä mitään veitsiä tai muita teräaseita, eikä metalliraspiakaan.
   Sen jälkeen Helosan jalkavoide (riittoisa 100g tuubi n. 5 e, apteekista) ja sukat jalkaan.
   Rasvaa joka ilta ennen nukkumaanmenoa ja laita yöksi vielä sukat.
   Ota tavaksi!

  • Tosi on

   hamppuvoide, on paras. Kokeile sitä. Säännöllinen rasvaus helpottaa kummasti. Mä olen kuullut jostain ettei kovettumia kannattais alkaa ollenkaan raspaamaan, jos niin tekee ni niitä saa olla aina hiomassa. Rasvaa mieluummin.

  • tehoaa heti!

   Olen kärsinyt halkeilevista kantapäistä jo kauan. Talvisin vaiva on ollut todella paha, kun kantapää on kova ja rosoinen niin jopa pitkäkarvaisemmat matot ovat tarttuneet mukaan kävellessä! Ja joka kerta vaiva tulee yhtä yllättäen eikä kertakaikkiaan pysty edes kävelemään kunnolla kivun tähden.Joskus halkeamasta tihkuu jopa verta.Kosteusvoiteet ovat olleet turhia yms. käsivoiteet. Kunnes kerran plänttäsin ison kasan Klöver-vaseliinia (keltainen pyöreä peltipurkki,saa lähes joka kaupasta) halkeamaan , sideharson päälle ja kunnolla laastarilla kiinni ,niin olo oli taivaallinen kun kipu lakkasi lähes heti. Suosittelen kyseistä vaseliinia niin huulirasvaksi,nahan käsittelyyn esim. käsineet, kengät tai vaikka oven saranoihin...

  • kipuakipua

   Halkeilevat kantapäät olen itse saanut kuntoon sillä, että noin kaksi kertaa viikossa saunassa käydessäni raspaan kantapäät kevyesti kun ovat vähän pehmenneet. Sen jälkeen rasvaan jalat paksulla rasvalla (esim. dermosilin extra-rasva tai helosan rasvalla) ja sukat jalkaan yöksi.

  • Auttoi..

   Itse sain avun b-vitamiinista jota söin halkeileviin kantapäihini. Sitten aloin voidella jalkoja säännöllisen epäsäännöllisesti ja apu on tullut.

   Mutta ensiapuna siis b-vitamiini!

  • soikka1

   Ilmastointiteippi auttaa varmasti.tätä ei moni usko mutta kokeilkaapa

   • vittuuntunut1

    Joku hullu laittaa vaseliinia paksun kerroksen,mutta tosiaan kokeilkaa ihmeessä aivan tavallista ilmastointiteippiä,sellaista ohkaista ei mitään bilteman paskaa vaan esim.ADVANCE TAPES tai muu vastaava minkä liima pitää ja teippi muotuu hyvin.Tätä ei moni usko mutta kokeilkaa niin uskotte.ps jopa lääkäri tätä suositteli,aivan turha ostaa mitään kalliita voiteita,mutta siihen tää meidän yhteiskunta perustuu että myydään ihmisille mitä turhimpiakin tuotteita!


   • kanta-asutujamummeli
    vittuuntunut1 kirjoitti:

    Joku hullu laittaa vaseliinia paksun kerroksen,mutta tosiaan kokeilkaa ihmeessä aivan tavallista ilmastointiteippiä,sellaista ohkaista ei mitään bilteman paskaa vaan esim.ADVANCE TAPES tai muu vastaava minkä liima pitää ja teippi muotuu hyvin.Tätä ei moni usko mutta kokeilkaa niin uskotte.ps jopa lääkäri tätä suositteli,aivan turha ostaa mitään kalliita voiteita,mutta siihen tää meidän yhteiskunta perustuu että myydään ihmisille mitä turhimpiakin tuotteita!

    Kiitos vinkistä, täällä yksi mummeli touhuaa teipit kantapäissä... :)

    Hautominen saattaa muuten tosiaan auttaa, muistan kerran kun olin koko päivän ollut laskettelumonoissa, sen jälkeen sai melkein sormella pyyhkäisten kovettumat pois.


   • simo66

    uimahallissa kovettumat pehmenee hyvin,,,oiskohan joku merisuola vesi liotus hyvä pehmittäjä!


   • masamatkaaja
    kanta-asutujamummeli kirjoitti:

    Kiitos vinkistä, täällä yksi mummeli touhuaa teipit kantapäissä... :)

    Hautominen saattaa muuten tosiaan auttaa, muistan kerran kun olin koko päivän ollut laskettelumonoissa, sen jälkeen sai melkein sormella pyyhkäisten kovettumat pois.

    Olisiko kovettumien poiston jälkeen , etikkaa sivellyt koko jalkaterään joka desinfioisi jalkasientä hiukan! Tosin jos laitat sukan heti jalkaan etikka haisee sukissa.

    sukkien vaihto , vaihda puhtaat sukat kahdesti päivässä , kuivassa puhtaassa sukassa ei pöpöt heti jatka kasvamista!


  • sussu70

   Älä ala rapsuttaan, se ei tee hyvää. Liota jalkoja vedessä halutessasi ja ostat ison purkin tummeli-voidetta tai tuubin.. Illalla paksu kerros tummelia jalkoihin/jalkapohjiin ja sitten puuvillasukat siihen päälle. Tämä on minulle auttanut joka ainoa syksy kun tämä vaiva tuntuu ilmenevän. Halkeilevat kantikset on tosi kipeaät. Tämä neuvoni on edullinen ja toimiva, takaan sen.

  • 16+20

   Tehokkain keino on vähentää vedellä läträämistä, se auttaa myös kutiavaan ihoon.

   Mutta muutoin aina suihkun jälkeen paksu kerros rasvaista ihovoidetta kantapäihin ja sukat päälle suojaamaan. Jos tuntuu karheutta seuraavana päivänä, niin hoidon uusinta, ja samalla se on varma merkki siitä, että suihkutuskertoja pitäisi harventaa. Ceridalin ihoöljy on ihan toimiva tässä taistelussa.

  • kookoosta

   kookosöljy on melkoisen tehokas, mutta sottaavaa tavaraa.

  • Pihkagurun tytär

   Halkeilaevat kantapäät paranee pihkasalvalla. Levitä puhtaisiin kuiviin jalkoihin ennen nukkumaanmenoa pihkasalvaa ja laita puhtaat puuvillasukat päälle. Toista muutaman kerran viikon sisällä. Kantapäät ovat kohta pehmoiset kuin vauvan peppu. Huutonetissä myynnissä aitoa kansanperinteen mukaan valmistettua pihkasalvaa. Auttaa myös jalka-ja kynsisieneen .

   • 6-3

    Ja pakurisalva. Molemmat hyviä. Olen monenlaista voidetta käyttänyt, mutta nämä ovt parhaita. Nettikaupasta näyttää saavan, Minulla on kylläkin luottotoimittaja, jolta saan tarvittaessa.


  • tahnatassu

   Minulla on basibact-voidetta josta on päiväys mennyt umpeen. En pihinä ihmisenä tietenkään raatsinut heittää sitä pois vaan voitelin halkeilevat kantapäät. Auttoi heti ensimmäisellä hoitokerralla! Siinä on niin hyvä jämäkkä voidepohja että siksi varmaan auttaa, ja sukat päälle tietty ettei peti sotkeennu.

  • Sandaali varpaat

   Halkeileviin ja kuiviin kantapäihin auttaa Vademecum suuvesi, niin hullulta kuin se kuullostaakin. Kasta pumpulit tai vanulaput vademecum liuokseen ja laita kantapään kuiviin kohtiin ja sitten kiedo kelmuun jalka. Voit laittaa sukan vielä siihen niin ei kelmu purkaannu. Nuku yö niin voi kuumottaa mutta ihan ok. Aamulla huomaat eron. Myöhemmin auttaa sitten pelkkä vademecumilla sively. Tämän vinkin sain yhdeltä vanhalta rouvalta jo monia vuosia sitten :)

  • SabeDr

   Jalkapohjien halkeilu johtuu kahdesta asiasta: liian kovista kenkien pohjista ja ylipainosta. (jos siis kyse jalkapohjan takajalkaterästä).

   Kannattaa vaihtaa kenkiä ja pistää vaikka kahdet sukat päällekkäin.
   Jalat kuumaan veteen ja raspilla ohueksi jotta kipeät haavaumat pääsevät paranemaan.

   • masamatkaaja

    Kantapään halkeilu johtuu mokkasilsasta, ja pahenee ajan kanssa ja minulla myös kynnsisieni ollut jo yli 10 vuotta ja kävin terveyskeskus lääkäriltä hakemassa 3kk tabletti reseptilääkkeet ja nyt kantapää ei halkeile eikä kynsisieni vaivaa enää.
    Tosin hoidin jalkoja joka päivä yli vuoden ajan ja kynsisientä valkosipuli ja etikkaa sivelin 4 kertaa päivässä, sukkien vaihto kahdesti päivässä puhtaat sukat, vanhat kengät hävitettävä ja hiukan käytetyt desinfioitava .
    Ruokavalioon myös kiinnnitettävä huomiota , vähensin huomattavasti makeisten ja herkkujen ja pullan syöntiä myös.
    Näillä konsteilla on talttunnut mutta uusii kuulema helposti jos lipsuu hygieniasta ym laiminlyö säännnöllisen jalkojenn tarkkailun.
    Joten pitkäkestoinen ja malttia vaativa operaatio kyseessä.
    Itsellä on paljon sellaisia harrastuksia jossa altistuu jalat kosteudelle joka lisää riskiä saada kaikenlaisia jalkavaivoja.
    Nyt vain voin tarkkailla ja huoltaa jalkoja säännöllisesti toivoen ettei ala oireilemaan taaskin, tosin enää siitä ei ole haittaa niin paljon koska jo vuoden ajan kamppaillut vaivoja vastaan joten tulee tarkkailusta rutiini.


  • Sa ehfj

   NYT ON PAKKO HEHKUTTAA.
   Minulla on ollut todella pahasti halkeilevat jalkojen kantapäät. Kovia ja syviä haavoja myös ettei oikein ole pystynyt edes kävelemään. Olin testannut IHAN kaikkea, MUTTA NYT löytyi apu!!!

   Ostin Tarjoustalosta O'Keeffe's For Healthy Feet voidetta ja KAHDESSA PÄIVÄSSÄ parani kantapäät. Ihan uskomatonta ainetta.. Jo seuraavana päivänä pyyhin kädellä jalkapohjia niin rapisi vain kuollut iho pois.

   Satuin vielä ihan vahingossa törmäämään tuohon aineeseen, jos ei ole enää Tarjoustalossa niin kannattaa tilata vaikka ulkomailta.

  • bbb1

   Apteekista saa Bebanthen-rasvaa. Auttaa sekä kuivuuteen että rauhoittaa lohjenneita kohtia. Yöksi rasvaa ja sukat jalkaan, päiväksi voi laittaa ohuemmin (vaikka kuluu kyllä aika äkkiä pois)

  • voi kiitos

   jessari on parasta !!!! kokeilin kaikea mahdollista ja mahdotonta ... täältä luin tuon jesari vihjeen ja KIITOS se toimi !!!!!

  • sinkinpuute

   Syö Sinkki kuuri muutaman purkillinen ohjeen mukaan perä jälkeen.

  • Kuivat

   Nyt räjähtää uutispommi,omat jalkapohjat parempana kun sinkkiä oon syöny.

  • itselleauttoivat

   Ihan kuule Sinkki pillerit siis syötynä....

  • Delphi

   Älä ensinnäkään päästä alkojasi huonoon kuntoon.
   Joka-aamuinen pesu, vesipesukin voi riittää jos et nyt paskassa ole kävellyt, puhtaat sukat, kesällä ei sukkia eikä kenkiä mahdollisuuksien mukaan, jos kengät on oltava, niin oikean kokoiset ja malliset; ei purista eikä hierrä vaikka koko päivän olis jalassa.
   Jos joku ihonpaksunnos johonkin tulee, niin pieni viilaus vaikka kynsiviilalla ja päälle nahanhoitoainetta.

  • 18-5

   Pihkasalva, sitä saa Rovaniemeltä. Pakuso.fi

   • hömppäkansaa

    No just. Oikea ja ylivoimaisesti paras on Compeed voide, joka sopii myös diabeetikoille. Maksaa alle kympin ja saa lähes kaikista apteekeista. Apua muutamassa päivässä.


  • paljasjalkainenkainen

   Maalaismies tervasi äitini kantapäät.Paljain jaloin maalla käveli.

   • niksnaksruokasooda

    Konstit on monet.
    Vanha konsti on myös tämä, jota itse käytän:
    Pesuvatiin lämmintä tai haaleaa vettä , maun mukaan.
    Hurautan veteen suolaa ja ruokasoodaa ja liottelen kantapäitäni.
    Kovettumat pehmenee, ei tarvitse raspeilla hinkata.


  • Kuivaraajainen

   Kyllä hoituu kuivuudesta halkeilevat kädet, kyynärpäät ja jalat kaikki O'Keeffes käsivoiteella. Samaa voidetta oon kokeillu myös jalkoihin ja toimii! Todellakin eron huomaa jo kertapyyhkäisyn jälkeen (seuraavana päivänä) eikä jää tuntikausiksi iholle, ja pieni määrä riittää! Kerrankin tuote jota voi aidosti suositella! 👍

  • Sos

   Kunnon rasvaus ainakin muutaman kerran viikossa aina, ei odoteta halkeamia eikä lopeteta jalkojen hoitoa milloinkaan. Tarpeen mukaa joka/jokatoinen viikko kunnon jalkahoito: tarpeen mukaan liotus, tarpeen mukaan raspaus, kynsien ja kynsivallien hoito ja sitten lopuksi tärkein rasvaus.
   Jalkojen hoito on elinikäinen juttu.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   3995
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   184
   3596
  3. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   277
   2500
  4. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   58
   1664
  5. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1635
  6. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   72
   1620
  7. Loiri oli minusta vastenmielinen

   Loirin kaikkea tekemistä leimaa hänen Uuno Turhapuro filminsä. Uuno filmit ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä. Tuo poru
   Maailman menoa
   205
   1016
  8. Parisuhdeodotukset

   Ajattelin ohittaa tämän päiväisen palstahärdellin ja viedä keskustelua alueelle, joka kovasti mietityttää ja joka saa tuntemaan suurehkoa rakkauden va
   Sinkut
   139
   873
  9. Martina - Taistelija (WSOY) on menestyskirja

   Mukavaa luettavaa ja paljon kauniita kuvia Martinasta. Loppukesä menee tämän kirjan parissa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   817
  Aihe