onko kellään siniotsa.amatsonia?

tytti

siniotsa-amatsonia haaveilen. olen haaveillut jo monta vuotta. Olen 20v ja olen ottanut paaaaljon selkoa lajista. olen harkinnut asiaa jokaiselta kantilta, enkä keksi mitään pätevää syytä miksi en sellaista ostaisi. hintahan on kova, mutta on sitä tullut suuria summia tyhmemminkin käytettyä. mutta nyt haenkin lähinnä tuttavaa/ystävää, jolla olisi lintu, joka voisi kertoa minulle linnusta asioita joita ei kirjoista löydä, ja jonka luona ehkä voisin joskus käydä tutustumassa lajiin kasvotusten.
ja ystäviä ei ole koskaan liikaa
ps. oon mää oulusta
(enkä pelekää polliisia) :)

5

2879

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen lintu eka

      Siniotsa ei todellakaan sovi aloittelijalle. Mikäli haluat välttämättä nyt juuri AMATSONIN, kannattaa valita jokin muu laji. Hot3:sen lajit ovat
      - Siniotsa-amatsoni
      - Keltaniska-amatsoni
      - Keltahuppuamatsoni

      Hottarit eivät todellakaan sovi ensimmäiseksi linnuksi KOVAN murrosiän (useita vuosia!) takia. Silloin amatsoni voi olla kirjaimellisesti _ hullu _.

      Kannattaa myös ajatella lähitulevaisuuttasi. Jos lapsia haluat vuoden parin päästä, siirrä amatsonin ostoa ainakin 10 vuodella tai vaihda lajia. Työaikasi täytyy olla tarpeeksi lyhyet (max. 6-8h), muuten amatsonista kasvaa kauhukakara.


      Ehdotan, että harkitset vaikka punaotsaa, kultaposkea tai keltaotsaa. Vaikka keltaotsakin on aika lähellä keltaniskaa ja -huppua.
      Suoraan sanottuna oli kysymyksessä mikä tahansa suurempi papukaija, se on kuin ihmislapsi.
      ---
      Käy tutustumassa näihin sivuihin, ja kannattaa rekisteröityä Foorumeille. Veikkaan, että sieltäkin saat hyviä ehdotuksia lajivalinnasta, tai ehkä jotain tutustumista lajiin tms.

      SUOMEN PAPUKAIJAYHDISTYS http://www.papukaijayhdistys.fi
      LEMMIKKILINNUT KAIJULI http://www.papukaijat.net

      • tytti

        minulla on kymmenen vuoden kokemus undulaateista, joista vanhin on nyt sen 10 vanha. Tiedän että se ei sovi aloittelijalle ja onkin hyvä että siitä jaksetaan aina muistuttaa. olen lukenut jo monta monituista kertaa nuo lähettämäsi, ja olen lukenut paljon muutaki. outokummussa olen käynyt tapaamassa kasvattajaa, porissut hänen kanssaan linnuista monta monituista tuntia. Tämä ei todellakaan ole sellainen päähänpinttymä "tahdon-puhuvan-papukaijan- minun-on-pakko-saada-sellainen" eikä hetken päähänpistos. Vaan olen oikeasti kiinnostunut lajista, ja jonkin tähden siniotsa kiehtoo kovasti.


    • ttietäjä

      olet vissiin käynyt timon luona!elä siihen miehen ainakaan luota,osta joltakin fiksumalta kasvattajalta sehänmyy vaikka äitinä jos tarpeeksi maksetaan ja puhuu täyttää sontaa linnuista!usko ja luota minuun

    • susa
      • ...

        Mitään pahaa ei ole haaveilla, mutta itse aina mietin miksi ihmiset kapsahtavat näihin yleisimpiin lajeihin..pappareita sentään löytyy yli 300 eri lajia, luulisi valinnanvaraa olevan;)

        Se, miksi hot3 amoista niin varoitellaan, ei ole mitään turhaa..varsinkin kun yleensä halutaan täysin kesy pallutettava lintu. Ison papparin hoito ja koulutus(vaikka itse mieluummin puhuisin opettamisesta) on jo sellaisenaan vaativa homma..jos siihen vielä lisätään tuo hot3 niin..no moni ei sitä välttämättä jaksa.

        Murrosikä on pahimmillaan sitä, että lintu on ympäri vuoden "pesimiskaudella", jolloin se kuumenee erittäin herkästi pienimmästäkin asiasta ja nokkaa tulee jos ei muista joka tilanteessa ennakoida(=lukea lintua oikein). Koiraat ovat yleensä pahempia kuin naaraat. Iän myötä toki vähän rauhoittuu, mutta pesimiskausi on joka tapauksessa linnun elämän loppuun asti vähintään 4 kk vuodesta.

        Jokainen meistä on vain ihminen ja vaikka kuinka vakuuttelisi, että jaksaisi aina ennakoida ja lintua hoidella, niin usein käy toisin. Elämässä tulee eri tilanteita jolloin ei voi olla valppaana ja lintu ei välttämättä saa sitä huomiota mihin on tottunut. Tällaisissa tilanteissa on monesti liian raskas pala monelle koittaa pitää herkästi kuumenevaa älykästä tipua. Ei ole kovin kivaa tällainen lintu tulee niskaan vauhdilla, jopa useita kertoja.

        Tämän sanon omalla kokemuksella useasta hot3, kavereiden ja oman linnun perusteella. Kannattaa tosissaan harkita mihin päänsä työntää..ja mitä oikeasti jaksaa. Meillä pahimpana aikana lintu ei voi olla vapaana kuin silloin kun olen yksinäni kotona. Helpompi olisi siis ottaa joku rauhallisempi laji..amatsonejakin on todella monta lajia..

        Ja mitä tulee kasvattajiin, niin toki monesti heiltä apua saa ja monet heistä sanovat siniotsan sopivan täysin lemmikiksi..mutta kuinkas monella heistä olette nähneet sisällä kotona asuvan täysin kesyn linnun? On täysin eri asia pitää lintuja eri tiloissa isoissa häkeissä kun kotona ihmisten arjessa mukana vuodesta toiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1395
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      152
      1111
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      947
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      793
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      291
      730
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      723
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe