Lisaa taas "kehuja" Australiasta

Nina2007

Joo, juttuahan olisi riittanyt viela lisaa tasta "Paratiisista" mutta en viittinyt jarkyttaa enempaa niita jotka ovat jo lennot tanne hommanneet.Myos ihmettelin kuinka vahan taalla palstalla esim.on todellisia mielipiteita vai onko porukka tosiaan sita mielta et taalla on hienoa olla...(en tieda ehka vain huomaan kuinka paljon pidan Euroopasta ja tosiaan historiasta siella jne.ja ihmisista!!)
Ihme ettei kukaan ole halunnut puolustaa maata viela..

Kylla taalla siis olla voi, niin kuin missa tahansa jos vain jotenkin pystyy "asennoitumaan oikein" ja on hyvaa seuraa (esim.kumppani tai kaveri, kenen kaa sitten kilpaa voi valittaa).Mutta sen tiedan et takasin en tule ja multa saa aina rehellisen mielipiteen aivan varmasti..

Mun palkka talla hetkella kaupassa missa olen toissa on noin 9 dollari tunti, eli noin nelja euroa..Ja veronpalautuksista on koko ajan ollut hirvea puhe, osa vaittaa et niita ei saa takaisn ja osa etta saa ja verotoimistosta sanotaan etta working holiday ihmisten on rikos hakea niita edes mutta et valtion katsoo lapi sormien(paitsi siina tapauksessa kun se osuu omalle kohdalle et tarkastetaan asia)..etta kukapa sitten loppujen lopuksi tietaa sen totuuden>no aion hakea ne pirun verot takaisin, ja jos haluaa tasta mainita niin tiedetaan sekin etta 6000 dollariin asti saa ansaita niin et verot pitaisi tulla takasin.

Naista ihmisista: Elavat ihan takapajulassa, luulevat todellakin olevansa jotenkin etuoikeutettuja kun "kaikki" matkustavat heidan ihmeelliseen maanosaansa..ja sitten ovat keksineet et hei noita tyhmia matkalaisiahan voisi kayttaa samalla hyvakseen kun taalla kerta ovat..(pannaan kunnon veroprosentti paalle ja kohdellaan miten sattuu, nehan ovat vain backpackers..vihaan tuota sanaa muuten).Siis kylla se on hyva kun heille tulee tyovoimaa,mutta oikeasti omasta kokemuksesta ja monen muun suusta kohtelu on valila aika outoa ja no palkasta en aio puhua mitaan enempaa.(kuulemma fruit pickingissaa parempi, itse jaksoin tehda sita helvettia yhden paivan paahtavassa auringossa ja sitten vaihdoin pakkaustyohon missa pomot kavi napayttamassa sormille jos ei tehnyt tarpeeksi nopeaa heidan mielestaan ja sitten viela kysysivat nimen ja sai sen mukavalle miinuslistalle- voi pienta lasta kun on olut tuhma tyyliin..!!!!(silloin tiesin milta orjista mahtaa tuntua ja teki oikeasti mieli ottaa maissi ja heittaa silla niita "supervisoreita" paahan)...

Australialainen kamppis todisti osuvasti kuinka alykkaita nama maailman kansalaiset ovat, kysyi etta "Missa Kanada on?"......silloin ajattelin et pitais miehen vahan vahemman vetaa tuota kaljaa ja sarkylaakkeita krapulaan niin voisi ne pienet aivosolut edes vahan toimia joku aamu..
Ja juuri luin taas lehdesta kun siina oli iso juttu kuinka huonoja Australialaiset on tavuttamaan sanoja, esimerkkina oli kuika tavutetaan sana weird,ja EI KUKAAN osannut kirjoittaa sita oikein (ikaluokka oli 15-45 vuotiaat)ja valittivat et opettajat on niin huonoja... ,kuulemma Shakespearia opeteaan jo ennen kuin osaa oman nimensa paperille laittaa(sama ongelma on myos britannian kansalaisilla muuten.Kokemuksesta tiedan kun parikymppisen olin toissa lentoyhtiolla Lontoossa ja tyokaverit aina kaantyi puoleeni kun piti kirjoittaa esim.sana butterfly paperille..)ja mina olen sentaan suomalainen!

Niin ja jos halutte siis tulla tanne Australiaan niin tama Queensland-osavaltio on nimetty kahdella eri nimella : Skincancer state tai Depression state, eli tervertuloa tanne iloiseen maahan!Aurinkoa ainakin riittaa..ai niin unohdin varmaan mainita etta vesi taalla on melkein lopussa ja kohta saannostellaan niin et suihkussa ei saa enaa kayda kun haluaa, onnex on se paluulippu taalta:)
.....

79

8981

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ausseihin vuodeksi matkaava

      Kai sinä jotain hyvääkin löydät Australiassa asumisesta? :D

      • ...Australiassa...

        on työnantajan kannalta erinomainen työlainsäädäntö, sen kun saisi Suomeen.

        Mutta tämä ei ehkä ole oikea paikka työmarkkinapolitiikasta puhumiseen... :-)))


      • Nina2007
        ...Australiassa... kirjoitti:

        on työnantajan kannalta erinomainen työlainsäädäntö, sen kun saisi Suomeen.

        Mutta tämä ei ehkä ole oikea paikka työmarkkinapolitiikasta puhumiseen... :-)))

        Tamahan on paras mahdollien paikka tyolainsaadaanosta puhumiseen .nimittain suurin osa porukasta lahtee juuri working holiday:hin, vahan realaistisia tietoja nin ei aitten tule niin kova Suomi ikava..:)


      • Nina2007

        Hyvaa on elaimisto joka on monipuolien ja tietty erikoinen kun muualla ei suurinta osaa elaimista ole..
        :)


    • Heko-heko

      Laitappa se lippalakki päähäs kun siellä auringossa juoksentelet. Auringonpistoksesta johtuen aivosi ovat pahasti pehmenneet.

    • Anna toisten kokea itse.

      Eihän sua kukaan siellä pakota asumaan ja elämään, osta lentolippu ja muuta muualle, jos ei miellytä.

      Ei se maanosa sitä haukkumalla parane. Anna jokaisen päättää itse, mitä haluaa tehdä ja missä asua. Sittenpähän oppii virheistä.

      Minä asun Saksassa, enkä kyllä jaksa lytätä tai liikakehua tätä maata kenellekään. Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä ja mielikuvansa.

      • Nina2007

        Etko jaksa siis kertoa omaa mielipidettasi Saksasta?Enta jos jku haluaa muuttaa sinne ja haluaa rehellisen meilipiteen mita SINA ajattelet siella olevista ympyroita oikeasti?


    • kuulostaa

      pahasti sellaisen ihmisen kirjoitukselta, joka ei ole sisäistänyt, etteivät asiat toimi muualla samalla tavoin kuin täällä Suomessa. Reppureissailemaan ei edes kannata lähteä liian tiukkapipoisella asenteella. Ja mitä noihin palkkoihin tulee, tuskinpa kukaan edes odottaa suuria summia tienaavansa. Eiköhän tarkoituksena ole nimenomaan kerätä uusia kokemuksia ja jos siitä vielä jotain taskunpohjalle kertyy niin hyvä vain.

      • Nina2007

        Ei kukaan pakota taalla olemaan mutta haluan vain kertoa joitain asioita mitka taalla tulee paallimmaisena mieleen.
        Suomessa en ole asunut 10 vuoteen!Ja tahan ikaan mennessa olen matkustellut jokaisessa maanosassa, eli enpa tieda miten voit vaittaa etta oletan asoiden toimivan niin kuin Suomessa....(mielestani monet asiat eivat siella edes toimi sorry vaan).

        Ja jotain positiivista taalta: Thai ruoka on hyvaa ja taalla paljon niiden ravintoloita, ja kavin juuri ostamassa matkan Thaimaaseen lomalle..pitaakin muistaa kayttaa lippista siella niin ei aivot pehmene enempaa ja ei tarvitse kritisoida enaa talla palstalla(huom ei valittaa vaan sanoa mita ajattalee..eika hissutella ja nieleskella vaan oikeasti nayttaa tunteensa, olen jo unohtanut et Suomessahan se ei ole sallittua..paitsi humalassa):)


    • ttt68

      me ollaan täällä vaan turisteina oltu jo kuukausi kierretty perthistä brisbaneen eli länsirannikko meillä ei ole ollut mitään muuta moittimista ku et rahaa palaa ja paljon ainakin meille ihmiset on ollu
      erittäin ystävällisiä toi työhomma voi ollakin toinen juttu 9aud on kylläkin 5.4e pienihän sekin on

    • lääkitystä

      jos olet oikeasti sitä mieltä että kun sinä et viihdy, sen on oltava kaikille huono paikka. Vai ovatko ne tuhannet ja taas tuhanneet siellä viihtyneet ihmiset väärässä kun ovat eri mieltä kanssasi? Jos lähtee ulkomaille vain valittamaan niin varmasti valitettavaa löytyy!
      Itse en ole missään tavannut yhtä ystävällisiä ihmisiä kuin Australiassa, kaikki ovat aina auttavaisia. Mutta niinhän se metsä vastaa kuin sinne huudetaan... en lainkaan ihmettele jos sulle on oltu tylyjä. Anna muiden viihtyä, mitä se sulle tekee että muut siellä viihtyvät!

      • Nina2007

        Missaan tapauksessa en ole ollut tyly.Iahn mielenkiinnolla seurannut asoita/ihmisia..

        Kaikenlaisia tyyppeja tllut vastaan, kaikista mukavimpia ovat Libanonilaiset muslimi pomoni..Australialaisista pomoista olenkin sitten montaa mielta. Mika sinua oikeuttaa
        sanomaan etten saa sanoa mita ajattelen?
        Kuten huomaat edeltavista kirjoituksista niin enpa ole ainoa joka noin ajattelee.

        Tottakai annan muiden viihtya, mutta jokaisella on oikeus mielipiteeseen, oli se sitten negatiivinen tai positiivinen.Jos sun on positiivinen niin sanotaan et mun on vain erilainen....


    • kotikaupungissani

      reppuilemassa, ja panettelet The Most Livable City in Australia. Mites nyt noin kävi?

      Ehkä olet jo hiukan yli-ikäinen reppulomiin. Sellainen elämäntyyli ei sopisi minullekaan. Hanki ikäisellesi sopivaa työtä, etsi paikallista seuraa. Kanssareissaajat eivät anna sinulle oikeaa kuvaa australialaisesta meiningistä.

      Kuivaahan täällä on, mutta senkin asian ennustetaan korjautuvan ihan lähiaikoina. Brisbanessa oli viimeksi 1996 pikkuinen tulva. Olisikohan taas tulossa? Se on aika hassua, että täällä on ollut kiivasta kampanjaa veden kierrätystä vastaan. Pitäisi muka jatkaa vessojen huuhtelua juomavedellä, kuten ennenkin. Suomessa, tuhansien järvien maassa, on juotu entistä jätevettä jo pitkään. Sinäkin olet hyvinkin saattanut keittää kahvit veteen, jonka minä taannoin laskin vessanpytystä alas.

      Ja aika moni paikallinen ajattelee Australia-keskeisesti. Kuten suomalaiset tahollaan. Kun halutaan osoittaa ottavansa maailman muut kansat huomioon, mainitaan Britannia, USA, Kanada, ja jopa Saksa ja Ranska. Muut maat eivät juuri kiinnosta. Mutta muita maita Australia kiinnostaa. Tämä on monille unelmalomakohde. Minulle se unelma toteutui, ja nyt Brisbane on unelmieni asuinpaikka.

      • Nina2007

        Kuule, mista tiedat mita taalla teen ja mista tiedat minka ikainen olen?(mika on "ikaista" tyota working holiday viisumilla joka myonnetaan alle 30 vuotiaille).ja olen REILUSTI alle kolmekymppinen.Ja sita reppuelamaa en ole viettanyt paivaakaan tanne tulon jalkeen..

        Ja tottakai Euroopassa on vetta kierratetty jo pitkaan aikaan, hyva vain jos nama maailman tuhlaavimmat ihmiset tajauavat et jotainhan heidan on tehtava kun vesivarat heikkenee vain..en ole kuullut et tilanne paranisi,kuiva aika odottaa talla meiningilla, tai no johan se on.tarvitaan muuten vahintaan nelja maapalloa jos kaikki ihmiset elaisivat samaan ausssi tyyliin kuin nama pollot..

        Paikallista seuraa...hehe hehe,mielummin vietan aikaa kaikkien matkailijoiden kanssa keta taalla tavannut riittaa edes jotain alyllista juteltavaa, viimeksi tutustumani "paikallinen";han meni ja tosiaan poltti vuokraajansa hengilta et se siita ystavyydesta.ja hostalli elamaa en ole viettanyt taalla ollenkaan.Paikallisista voin sanoa etta Cairnisssa tuli ystavystyttya yli 50 miehen kanssa joka osoittautui hyvin mukavaksi ja alykkaaksi ja tarjosi myos toita omistamillaan asunnoilla.han olikin ollut muuallla mailmalla eika ainoastaan kotisaarellaan joten riitti juteltavaa.

        Brisbanessa kayn nopeaa kaantymassa kerran kuukaudessa,(varmaan arvaat etta asun Gold coastilla) rumin kaupunki mita olen elamassani nahnyt.Rotat valtaa asunnot ja torakat vilistaa ravintoloiden ruoissa, aika kaukana unelmasta..ja most livable, tietaakseni se oli most boring city in Australia(ainakin monen mielesta eika vahiten paikallisten ympari Aussilandiaa).

        Mutta hyva jos unelma taalla toteutuu, kyllahan nyt Suomen voittaa anyway..
        Onneksi itse ei tarvitse tanne enaa ikina toiste tulla...


      • ettet ole
        Nina2007 kirjoitti:

        Kuule, mista tiedat mita taalla teen ja mista tiedat minka ikainen olen?(mika on "ikaista" tyota working holiday viisumilla joka myonnetaan alle 30 vuotiaille).ja olen REILUSTI alle kolmekymppinen.Ja sita reppuelamaa en ole viettanyt paivaakaan tanne tulon jalkeen..

        Ja tottakai Euroopassa on vetta kierratetty jo pitkaan aikaan, hyva vain jos nama maailman tuhlaavimmat ihmiset tajauavat et jotainhan heidan on tehtava kun vesivarat heikkenee vain..en ole kuullut et tilanne paranisi,kuiva aika odottaa talla meiningilla, tai no johan se on.tarvitaan muuten vahintaan nelja maapalloa jos kaikki ihmiset elaisivat samaan ausssi tyyliin kuin nama pollot..

        Paikallista seuraa...hehe hehe,mielummin vietan aikaa kaikkien matkailijoiden kanssa keta taalla tavannut riittaa edes jotain alyllista juteltavaa, viimeksi tutustumani "paikallinen";han meni ja tosiaan poltti vuokraajansa hengilta et se siita ystavyydesta.ja hostalli elamaa en ole viettanyt taalla ollenkaan.Paikallisista voin sanoa etta Cairnisssa tuli ystavystyttya yli 50 miehen kanssa joka osoittautui hyvin mukavaksi ja alykkaaksi ja tarjosi myos toita omistamillaan asunnoilla.han olikin ollut muuallla mailmalla eika ainoastaan kotisaarellaan joten riitti juteltavaa.

        Brisbanessa kayn nopeaa kaantymassa kerran kuukaudessa,(varmaan arvaat etta asun Gold coastilla) rumin kaupunki mita olen elamassani nahnyt.Rotat valtaa asunnot ja torakat vilistaa ravintoloiden ruoissa, aika kaukana unelmasta..ja most livable, tietaakseni se oli most boring city in Australia(ainakin monen mielesta eika vahiten paikallisten ympari Aussilandiaa).

        Mutta hyva jos unelma taalla toteutuu, kyllahan nyt Suomen voittaa anyway..
        Onneksi itse ei tarvitse tanne enaa ikina toiste tulla...

        palaamassa tänne. Miksipä sitä turhaan kärsimään:)

        Sanoit olevasi 26-vuotias. Sanoit poimineesi hedelmiä ja siivonneesi vessoja.

        Työpaikkoja ei luoda reppulaisten iloksi ja huvitukseksi. Työntekijöitä palkataan vain, jos on pakko, ja jos he eivät osoittaudu palkkansa arvoiseksi, heidät potkitaan pois. Aloitapa oma yritys, niin katsontakantasi saattaa hiukan muuttua.


      • From WA

        Sen verran korjaan, etta Suomessa kylla kierratetaan vetta, mutta sita likavetta ei johdeta vesijohtoihin, vaan lasketaan takaisin luontoon. Mutta hyodyllista kierratysta joka tapauksessa, johon Suomella ei olisi edes ekologista velvoitetta.
        Australia on kylla taman vesiongelmansa kanssa ollut erittain lyhytnakoinen, ja kohtahan taitaa olla tilanne se, etta taalla saa olla kiitollinen, jos paasee juomaan edes sita likavetta... Nooh, toivoittavasti tuo meni mustan huumorin ennustukseksi.
        P;S: Kylla sanoisin, etta Perth ja WA menee sinun Brissysi ohi. Queensland nyt on mita on...


      • Perthissä,
        From WA kirjoitti:

        Sen verran korjaan, etta Suomessa kylla kierratetaan vetta, mutta sita likavetta ei johdeta vesijohtoihin, vaan lasketaan takaisin luontoon. Mutta hyodyllista kierratysta joka tapauksessa, johon Suomella ei olisi edes ekologista velvoitetta.
        Australia on kylla taman vesiongelmansa kanssa ollut erittain lyhytnakoinen, ja kohtahan taitaa olla tilanne se, etta taalla saa olla kiitollinen, jos paasee juomaan edes sita likavetta... Nooh, toivoittavasti tuo meni mustan huumorin ennustukseksi.
        P;S: Kylla sanoisin, etta Perth ja WA menee sinun Brissysi ohi. Queensland nyt on mita on...

        joten en osaa verrata Brisbaneen. Brisbane tuntui aluksi hiukan tylsältä, mutta siihen rakastuu pikkuhiljaa. Se on se rento asenne ja auringonpaiste, ja se, ettei tarvitse omistaa takkia eikä lämmitintä, jotka tekevät täällä olosta niin leppoisaa. Ja nopeasti kasvavana kaupunkina täällä on hyvä olla yrittäjänäkin. Kiinteistöt ovat liian kalliita. Australiassa on niin loputtomiin tilaa, ja kuitenkin kaupungeissa maa maksaa tuhottomasti. Se on yksi harvoja asioita, jotka haluaisin muuttaa, jos voisin.


      • Nina2007
        ettet ole kirjoitti:

        palaamassa tänne. Miksipä sitä turhaan kärsimään:)

        Sanoit olevasi 26-vuotias. Sanoit poimineesi hedelmiä ja siivonneesi vessoja.

        Työpaikkoja ei luoda reppulaisten iloksi ja huvitukseksi. Työntekijöitä palkataan vain, jos on pakko, ja jos he eivät osoittaudu palkkansa arvoiseksi, heidät potkitaan pois. Aloitapa oma yritys, niin katsontakantasi saattaa hiukan muuttua.

        Ajattelin tarkentaa etta en ole kertonut ihan taydellista totuutta iastani koska haluan sailyttaa henkilollisyyteni salaisena.Se on totta etta mm.noita toita tehnyt(tosin hedelmanpoimintaa yhden paivan) mutta taman hetkinen ihan oikea tyo on kaupan myyjana.

        Ja kunhan Europpaan takaisin niin haaveena todellakin oman yrityksen pyorittamien..ei kai sita kukaan jaksa kusipaa pomoja tassa maailmassa..Olenko vaittanyt et tyot luotu reppulaisten huvitukseksi.. kylla taalla on ihan tyovoimapula, mutta koska nama asukit ovat melko rasisteja eivatko tosiaan luota edes oman maansa kansalaisiin tippaakaan niin on soppa valmis.Ja todellakin potkut saa todella helposti ja varsnkin kun kulman takana on jo toinen naiivi matkalainen, on helppoa kierrattaa naita reppulaisia, eiahn ne kuitenkaan psysy paikallaan viikkoa kauempaa.Nythan on paljon puhetta siita kuinka huutava pula taalla on "skilled workers"..
        Luulen etta monessa yrityksessa ne luotettavimmat tyontekijat ovat naita matkaajia, se on tullut todistettua tuossa tyossani monen monta kertaa, ausseilla on aina joku selitys miksi ovat poissa ja eivat todellakaan pida lupauksiaan.Monet tyonantjat suosivat ulkomaalaisia ja nykyisessa tyossani kaikki oavt muualat.Minulle ehdotettiin 5 vuoden sponsorshippia ja supervisor position(voi kuinka hienoa)mut kun varmaan tiedossa taman maan asenteeni niin sanoin kylla hyvin nopeaa etta Eurooppaan paluu odottaa kohdallani..


      • From WA
        Perthissä, kirjoitti:

        joten en osaa verrata Brisbaneen. Brisbane tuntui aluksi hiukan tylsältä, mutta siihen rakastuu pikkuhiljaa. Se on se rento asenne ja auringonpaiste, ja se, ettei tarvitse omistaa takkia eikä lämmitintä, jotka tekevät täällä olosta niin leppoisaa. Ja nopeasti kasvavana kaupunkina täällä on hyvä olla yrittäjänäkin. Kiinteistöt ovat liian kalliita. Australiassa on niin loputtomiin tilaa, ja kuitenkin kaupungeissa maa maksaa tuhottomasti. Se on yksi harvoja asioita, jotka haluaisin muuttaa, jos voisin.

        Ole kylla koskaan kaynyt Brisbanessa, etta Touche!
        Mutta todistajalausuntojen perusteella Perthissa ja Brisbanessa on paljon samaa. Eihan taallakaan juuri paljoa tapahdu, mutta paikka on kylla loistava asustella. Uskon kylla Brisbanen olevan sita samaa.


      • Brisbanessa
        From WA kirjoitti:

        Ole kylla koskaan kaynyt Brisbanessa, etta Touche!
        Mutta todistajalausuntojen perusteella Perthissa ja Brisbanessa on paljon samaa. Eihan taallakaan juuri paljoa tapahdu, mutta paikka on kylla loistava asustella. Uskon kylla Brisbanen olevan sita samaa.

        kyllä sataa tihuutti tänä aamuna. Jotta aina sitä jotain täälläkin tapahtuu, kun jaksaa odottaa:)


      • oot valittaja
        Nina2007 kirjoitti:

        Kuule, mista tiedat mita taalla teen ja mista tiedat minka ikainen olen?(mika on "ikaista" tyota working holiday viisumilla joka myonnetaan alle 30 vuotiaille).ja olen REILUSTI alle kolmekymppinen.Ja sita reppuelamaa en ole viettanyt paivaakaan tanne tulon jalkeen..

        Ja tottakai Euroopassa on vetta kierratetty jo pitkaan aikaan, hyva vain jos nama maailman tuhlaavimmat ihmiset tajauavat et jotainhan heidan on tehtava kun vesivarat heikkenee vain..en ole kuullut et tilanne paranisi,kuiva aika odottaa talla meiningilla, tai no johan se on.tarvitaan muuten vahintaan nelja maapalloa jos kaikki ihmiset elaisivat samaan ausssi tyyliin kuin nama pollot..

        Paikallista seuraa...hehe hehe,mielummin vietan aikaa kaikkien matkailijoiden kanssa keta taalla tavannut riittaa edes jotain alyllista juteltavaa, viimeksi tutustumani "paikallinen";han meni ja tosiaan poltti vuokraajansa hengilta et se siita ystavyydesta.ja hostalli elamaa en ole viettanyt taalla ollenkaan.Paikallisista voin sanoa etta Cairnisssa tuli ystavystyttya yli 50 miehen kanssa joka osoittautui hyvin mukavaksi ja alykkaaksi ja tarjosi myos toita omistamillaan asunnoilla.han olikin ollut muuallla mailmalla eika ainoastaan kotisaarellaan joten riitti juteltavaa.

        Brisbanessa kayn nopeaa kaantymassa kerran kuukaudessa,(varmaan arvaat etta asun Gold coastilla) rumin kaupunki mita olen elamassani nahnyt.Rotat valtaa asunnot ja torakat vilistaa ravintoloiden ruoissa, aika kaukana unelmasta..ja most livable, tietaakseni se oli most boring city in Australia(ainakin monen mielesta eika vahiten paikallisten ympari Aussilandiaa).

        Mutta hyva jos unelma taalla toteutuu, kyllahan nyt Suomen voittaa anyway..
        Onneksi itse ei tarvitse tanne enaa ikina toiste tulla...

        Kyllä jos Gold coast on rumin kaupunki jonka oot nähnyt, niin et todellakaan oo paljoa nähnyt. Turistirysähän se kyllä on, mutta ihan hyvin sielläkin viihtyy. Tosin persaukisena ei varmaan viihdy missään ja aina saa valittaa.


      • Nina2007
        oot valittaja kirjoitti:

        Kyllä jos Gold coast on rumin kaupunki jonka oot nähnyt, niin et todellakaan oo paljoa nähnyt. Turistirysähän se kyllä on, mutta ihan hyvin sielläkin viihtyy. Tosin persaukisena ei varmaan viihdy missään ja aina saa valittaa.

        Et taida sinakaan paljoa nahnyt.Tietaakseni Goald Coast ei ole kaupunki.
        kannattaisiko sinun ottaa kartta kauniiseen kateen tai menna takaisin kouluun!!!
        Aina riittaa tuollaisia tyhmia ,hohhoijaa..


      • Nina2007
        oot valittaja kirjoitti:

        Kyllä jos Gold coast on rumin kaupunki jonka oot nähnyt, niin et todellakaan oo paljoa nähnyt. Turistirysähän se kyllä on, mutta ihan hyvin sielläkin viihtyy. Tosin persaukisena ei varmaan viihdy missään ja aina saa valittaa.

        Niin ja opettele myos lukemaan koulussa uudestaan, kirjoitin Brisbanesta ja mainitsin etta olen Gold Coastilla, eiko se jo kerro etta kyse alueesta ei kaupungista.Suositelen maantiedon kertaamista,lukemista tai no ole rohkea, kay koko koulu uudestaan


      • Kimmo...
        Nina2007 kirjoitti:

        Et taida sinakaan paljoa nahnyt.Tietaakseni Goald Coast ei ole kaupunki.
        kannattaisiko sinun ottaa kartta kauniiseen kateen tai menna takaisin kouluun!!!
        Aina riittaa tuollaisia tyhmia ,hohhoijaa..

        Tarkistapas itse asia. Gold Coast on kaupunki ja samalla paikallinen hallintoalue. Perustettu 1959. Asukkaita n. 550 000. Esim. Surfers Paradise on vain osa Gold Coastia...

        Tässä vielä linkki kaupungin sivulle http://www.goldcoastcity.com.au


      • Myös yrittäjä
        ettet ole kirjoitti:

        palaamassa tänne. Miksipä sitä turhaan kärsimään:)

        Sanoit olevasi 26-vuotias. Sanoit poimineesi hedelmiä ja siivonneesi vessoja.

        Työpaikkoja ei luoda reppulaisten iloksi ja huvitukseksi. Työntekijöitä palkataan vain, jos on pakko, ja jos he eivät osoittaudu palkkansa arvoiseksi, heidät potkitaan pois. Aloitapa oma yritys, niin katsontakantasi saattaa hiukan muuttua.

        Olen samaa mieltä. Jokaisen pitäisi olla ainakin jonkin aikaa yrittäjänä, niin tajuaisi yhden jos toisenkin jutun... Työntekijäthän haluavat mahdollisimman paljon rahaa vähällä vaivalla, tai vielä mieluummin tekemättä mitään. Jos työntekijät ei tuota, niin ei ole kohta yritystäkään. En itsekään halua palkata sellaisia kavereita töihin, joiden naamasta paistaa jo valmiiksi, että heitä vituttaa työnteko. Antaa heidän tehdä sitä mikä heitä kiinnostaa.


      • Veera007
        Nina2007 kirjoitti:

        Niin ja opettele myos lukemaan koulussa uudestaan, kirjoitin Brisbanesta ja mainitsin etta olen Gold Coastilla, eiko se jo kerro etta kyse alueesta ei kaupungista.Suositelen maantiedon kertaamista,lukemista tai no ole rohkea, kay koko koulu uudestaan

        Justhan sa sanoit etta Gold coast ei oo kaupunki, kannattaisko nyt menna itteensa ja miettia kuka taalla on tyhma ja kuka ei! Ja totta on myos sekin etta jopa fiksulle (koulunsa kayneelle) ihmiselle tapahtuu human erroreita..Ehka sun kannattais itse menna ittees tai johki elamantapa kurssille!


      • MIR2
        Nina2007 kirjoitti:

        Niin ja opettele myos lukemaan koulussa uudestaan, kirjoitin Brisbanesta ja mainitsin etta olen Gold Coastilla, eiko se jo kerro etta kyse alueesta ei kaupungista.Suositelen maantiedon kertaamista,lukemista tai no ole rohkea, kay koko koulu uudestaan

        Gold Coast sattuu olemaan Australian 6. suurin kaupunki, asukkaita suunnilleen saman verran kuin Helsingissä. Tietenkin voidaan argumentoida, onko Helsinki todellakin kaupunki vai ihan vain kylä... ;-)

        http://www.goldcoast.qld.gov.au/t_standard2.aspx?pid=255


    • linjoilla

      Kokemukseni Ausseista ovat monessa suhteessa pitkälti samoja kuin Niinalla, mutta yksi hyvä puoli työelämästä tulee mieleen: Ausseissa oli älyttömän helppo löytää töitä Suomeen verrattuna. Suomessahan melkein mihin tahansa hanttihommaan vaaditaan kunnon hakemus, haastattelu, työkokemusta, koulutusta jne., eikä töihin siltikään välttämättä pääse. Itse olin aussivuoteni aikana töissä 3 ravintolassa keittiöapulaisena, 1 pelivälittäjällä call center operaattorina, 2 hotellissa kerroshoitajana, 1 pakkaamossa pakkaajana ja 2 orchardilla hedelmien harventajana. Mistään näistä töistä mulla ei ollut aiempaa kokemusta eikä koulutusta, kaikki työt sain, kun kävelin paikkaan kysymään. Kaikki järjestin siis itsenäisesti.

      Sen sijaan paljon ikävääkin maassa kyllä on:

      - punaniskasovinismi ja villin lännen meininki, joka ilmenee kaikkien isompien kaupunkien ulkopuolella

      - rasismi (tästä eivät tietenkään kärsi söpöt blondit skandinaavit) - pääuutiskanavan vuonna 2005 tekemän kyselyn mukaan lähes 70%:lla Ausseista on rasistisia mielipiteitä. Kohdistuu erit. aboriginaaleja ja aasialaisia kohtaan.

      - varaukseton jenkkilän ihailu - "kyllä me tehdään hyvää työtä Irakissa ja Afganistanissa"

      - yleinen turvattomuus ja erit. naisiin kohdistuvan perverssin rikollisuuden valtava määrä - joka paikassa kauhisteltiin, kun reissasin yksin Ausseissa. Esim. kerran odottelin pimeän jälkeen bussia Sheppartonin bussiasemalla - hiljainen pikkukaupunki kyseessä. Tunnin sisällä kolme ihmistä kävi varoittelemassa, että en kai ole yksinäni siellä pimeässä... (vaikka valaistuskin oli). Tuntui, että jatkuvasti tapahtui rikoksia, joissa esim. raiskaaja tunkeutui naisen asuntoon tai kävi kimppuun hedelmätarhasta jne. jne.

      - Pullamössöelämäntapa ja hampurilaiskulttuuri. Aussit ovat jenkkien jälkeen maailman 2. lihavin kansa. Itse en esim. voinut ymmärtää, että rasvaa ja lihaa tirisevä päivän pääateria syötiin usein noin kl 21. Hedelmät ym. terveellinen ruoka oli käsittämättömän kallista siihen nähden, että suuri osa siitä peräisin omasta maasta. Sen sijaan kaikkea epäterveellistä mössöä sai halvalla. Aussit ovat innokkaita penkkiurheilijoita, mutta pikkupaikkakunnilla kukaan ei tuntunut ymmärtävän sitä, että kuljin pyörällä töihin ja kauppaan. Autoriippuvaista porukkaa...

      • vielä..

        Lisäys vielä tuohon äskeiseen.

        - Petollinen pepsodenttihymy. Aussilaan tullessa tuntui aluksi ihanalta, kun kaikki hymyilivät leveästi ja tervehtivät, mutta kun kulttuuriin pääsi sisään, niin huomasi, että se on vain kulissia ja kaunista pintaa. Hymyillään leveästi, koska se kuuluu tapoihin, mutta se ei todellakaan ole välttämättä merkki aidosta hyväntahtoisuudesta. Esim. pikku kylissä ja työpaikoilla oli aussien kesken ihan samat skismat ja kyräilymeininki kuin Suomessa... Suomessa ihmiset usein näyttävät jöröiltä, mutta eivät aina välttämättä ole niin pahoja kuin miltä näyttävtä. Ausseissa päin vastoin...


      • punaniskaa,

        jotka olen täällä tavannut, olivat kaksi suomalaista tuttavaani, jotka tulivat lomalle Brissyyn ja majailivat luonani. Paikalliset ystäväni pyörittelivät silmiään näille kaljaa kittaaville tylsimyksille. Joitakin ihmisiä matkailu ei avarra, reissaisivatpa he miten paljon tahansa.


      • sotilaitaan

        Amerikan armeija on aivan erillinen juttu. Syyskuun 11. päivänä 2001 oikeistolaispääministerimme, 'Lying Rodent' Howard oli vierailulla Bushin luona, ja lupasi henkilökohtaisesti sotilaallista tukea USA:lle. Noilla kahdella pikku miehellä on valta kihonnut päähän aika pahasti. Australiassa järjestettiin mielipidekyselyjä, ja suuri enemmistö ei halunnut hyökätä Irakiin. Mutta meitä ei kuunneltu! Pikku pääministeri kun oli antanut sanansa.

        Mutta sitten, kun aussisotilaat oli lähetetty, kansa seisoo heidän takanaan. Sotilaat, historia, itsenäisyys ja isänmaa ovat kiinteästi toisissaan yhteydessä. Anzac-päivä on yksi suurimpia vuotuisia juhlapäiviämme - muistamme silloin kaatuneita sotilaita, paraikaa taistelevia, ja heidän perheitään.

        Niin, aussit ovat läskejä. Siksi täällä on mukava asua hoikkana. Erottuu edukseen siinä, jos ei missään muussa.


      • Nina2007

        Jaa, no nyt en viitsi "valittaa"..lupaan;)

        Kuulin eilen etta Bundaberg-nimisessa pienessa hedelmanpoiminta kylassa (muuten aika jarkky paikka jos voitte valttaa,ei kannata kayda, ei edes hedelmanpoiminta hommissa)niin siella puukotettu erasta matkailijaa.Syyn voikin arvata, paikalliset "iloiset'aussithan eivat oikein pida sita etta nama matkailijat vievat heidan tyonsa pelloilta nenan alta ja no paalle kayminen kannissa on sitten hyva keino purkaa pahaa mielta..

        Joo, siis se on ihan ok juttu etta toita saa helpommin kuin Suomessa (varsinkin naita mihin ei koulutusta valttamata vaadita )mutta se on melkein sama homma muuallaki maailmassa(tietty kunhan maan kielen hallitsee).Suomi on vain niin pieni maa etta ei riita niita toita ja kilpailu kovaa.Tyonhan aina oppii, riippuu tyon laadusta tartteeko koulutusta.

        Tuosta koulutuksesta (ja Bundabergista)tuli vaan mieleen etta sairaalaan taalla ei kannata valttamatta paatya, lehdessa taas juttua kuinka Bundabergin sairaalassa kouluttamattomia tai epailyttavilla papereilla toihin paasseita tohtoreita toissa (0k esim. intialaisia ja ukranialaisia)ja niden tohtoreiden hoitovirheen vuoksi 17 kuollut lyhyella ajalla..

        no niin lupasin olla valittamatta..


      • Nina2007
        sotilaitaan kirjoitti:

        Amerikan armeija on aivan erillinen juttu. Syyskuun 11. päivänä 2001 oikeistolaispääministerimme, 'Lying Rodent' Howard oli vierailulla Bushin luona, ja lupasi henkilökohtaisesti sotilaallista tukea USA:lle. Noilla kahdella pikku miehellä on valta kihonnut päähän aika pahasti. Australiassa järjestettiin mielipidekyselyjä, ja suuri enemmistö ei halunnut hyökätä Irakiin. Mutta meitä ei kuunneltu! Pikku pääministeri kun oli antanut sanansa.

        Mutta sitten, kun aussisotilaat oli lähetetty, kansa seisoo heidän takanaan. Sotilaat, historia, itsenäisyys ja isänmaa ovat kiinteästi toisissaan yhteydessä. Anzac-päivä on yksi suurimpia vuotuisia juhlapäiviämme - muistamme silloin kaatuneita sotilaita, paraikaa taistelevia, ja heidän perheitään.

        Niin, aussit ovat läskejä. Siksi täällä on mukava asua hoikkana. Erottuu edukseen siinä, jos ei missään muussa.

        Tuo juuri tekee tasta maanosata tyhman osallistumalla avokatisesti Usan (toisen maailman idioottisimman hirmuvallan) kuvioihin.Ei varmasti mene kauan ennen kuin taalla alkaa terrorismi iskut ja keta sitten syytetaan.

        Kannattaisi todellakin Australian pysya puolueettomana noissa sotkuissa ja kaikista parasta olisi etta Usa-vastaisuus saisi aanensa kuulumaan kunnolla monen valtion kohdalla.

        Isanmaallisuudella ei ole MITAAN tekemista Irakin kanssa, kenenkaan ei kuuluisi kannustaa niita jotka haluavat auttaa Australian vajoamista samoihin sotkujen siivoamisiin joihin menee aikaa yhta kauan kuin tama maapallo on viela asuttavassa kunnossa, mutta kun se kansan mielipide ei riita raha-asioissa.

        On hyva etta Ausraliallakin on jotain historiaa mita juhlia, olisi vain parempi kun se toisen maailmansodan muistelma ei ulottuisi viela tahan paivaan tulevilla onglemilla


      • laalaa70
        Nina2007 kirjoitti:

        Jaa, no nyt en viitsi "valittaa"..lupaan;)

        Kuulin eilen etta Bundaberg-nimisessa pienessa hedelmanpoiminta kylassa (muuten aika jarkky paikka jos voitte valttaa,ei kannata kayda, ei edes hedelmanpoiminta hommissa)niin siella puukotettu erasta matkailijaa.Syyn voikin arvata, paikalliset "iloiset'aussithan eivat oikein pida sita etta nama matkailijat vievat heidan tyonsa pelloilta nenan alta ja no paalle kayminen kannissa on sitten hyva keino purkaa pahaa mielta..

        Joo, siis se on ihan ok juttu etta toita saa helpommin kuin Suomessa (varsinkin naita mihin ei koulutusta valttamata vaadita )mutta se on melkein sama homma muuallaki maailmassa(tietty kunhan maan kielen hallitsee).Suomi on vain niin pieni maa etta ei riita niita toita ja kilpailu kovaa.Tyonhan aina oppii, riippuu tyon laadusta tartteeko koulutusta.

        Tuosta koulutuksesta (ja Bundabergista)tuli vaan mieleen etta sairaalaan taalla ei kannata valttamatta paatya, lehdessa taas juttua kuinka Bundabergin sairaalassa kouluttamattomia tai epailyttavilla papereilla toihin paasseita tohtoreita toissa (0k esim. intialaisia ja ukranialaisia)ja niden tohtoreiden hoitovirheen vuoksi 17 kuollut lyhyella ajalla..

        no niin lupasin olla valittamatta..

        300 000 australialaista suurin osa reppumatkaajista käyttää kannabistuotteita joka päivä. Sekin saattaa pehmentää aivot


      • rautaisesta langasta
        Nina2007 kirjoitti:

        Tuo juuri tekee tasta maanosata tyhman osallistumalla avokatisesti Usan (toisen maailman idioottisimman hirmuvallan) kuvioihin.Ei varmasti mene kauan ennen kuin taalla alkaa terrorismi iskut ja keta sitten syytetaan.

        Kannattaisi todellakin Australian pysya puolueettomana noissa sotkuissa ja kaikista parasta olisi etta Usa-vastaisuus saisi aanensa kuulumaan kunnolla monen valtion kohdalla.

        Isanmaallisuudella ei ole MITAAN tekemista Irakin kanssa, kenenkaan ei kuuluisi kannustaa niita jotka haluavat auttaa Australian vajoamista samoihin sotkujen siivoamisiin joihin menee aikaa yhta kauan kuin tama maapallo on viela asuttavassa kunnossa, mutta kun se kansan mielipide ei riita raha-asioissa.

        On hyva etta Ausraliallakin on jotain historiaa mita juhlia, olisi vain parempi kun se toisen maailmansodan muistelma ei ulottuisi viela tahan paivaan tulevilla onglemilla

        Poliitikko päätti lähettää aussisotilaat - kansalaisten mieltä kuulematta. Kansa oli ylivoimaisesti sotaan osallistumista vastaan.

        Sotilaat ovat armeijan palkkalistoilla - kun heidät määrätään sotaan, heidän on mentävä, tai he joutuvat sotaoikeuteen.

        Kansa kannustaa poikiaan, ei poliitikkojen päätöstä lähettää pojat (ja tytöt) sotaan.


      • Kyllästyttää....
        Nina2007 kirjoitti:

        Tuo juuri tekee tasta maanosata tyhman osallistumalla avokatisesti Usan (toisen maailman idioottisimman hirmuvallan) kuvioihin.Ei varmasti mene kauan ennen kuin taalla alkaa terrorismi iskut ja keta sitten syytetaan.

        Kannattaisi todellakin Australian pysya puolueettomana noissa sotkuissa ja kaikista parasta olisi etta Usa-vastaisuus saisi aanensa kuulumaan kunnolla monen valtion kohdalla.

        Isanmaallisuudella ei ole MITAAN tekemista Irakin kanssa, kenenkaan ei kuuluisi kannustaa niita jotka haluavat auttaa Australian vajoamista samoihin sotkujen siivoamisiin joihin menee aikaa yhta kauan kuin tama maapallo on viela asuttavassa kunnossa, mutta kun se kansan mielipide ei riita raha-asioissa.

        On hyva etta Ausraliallakin on jotain historiaa mita juhlia, olisi vain parempi kun se toisen maailmansodan muistelma ei ulottuisi viela tahan paivaan tulevilla onglemilla

        Ja vielä jaksat vaan täällä vaikertaa Aussimaan kamaluutta. Sinuna olisin jo aika päivää sitten nostanut kytkintä ja painellut tieheni. Vai onko vanha sananlasku totta: "Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista"


      • laalaa70
        Nina2007 kirjoitti:

        Tuo juuri tekee tasta maanosata tyhman osallistumalla avokatisesti Usan (toisen maailman idioottisimman hirmuvallan) kuvioihin.Ei varmasti mene kauan ennen kuin taalla alkaa terrorismi iskut ja keta sitten syytetaan.

        Kannattaisi todellakin Australian pysya puolueettomana noissa sotkuissa ja kaikista parasta olisi etta Usa-vastaisuus saisi aanensa kuulumaan kunnolla monen valtion kohdalla.

        Isanmaallisuudella ei ole MITAAN tekemista Irakin kanssa, kenenkaan ei kuuluisi kannustaa niita jotka haluavat auttaa Australian vajoamista samoihin sotkujen siivoamisiin joihin menee aikaa yhta kauan kuin tama maapallo on viela asuttavassa kunnossa, mutta kun se kansan mielipide ei riita raha-asioissa.

        On hyva etta Ausraliallakin on jotain historiaa mita juhlia, olisi vain parempi kun se toisen maailmansodan muistelma ei ulottuisi viela tahan paivaan tulevilla onglemilla

        Australialaiset eivät muuten taistelleet omalla mantereellaan myöskään toisessa maailmansodassa. Kuinkas sitä voi sinun mielestäsi juhlia?


      • vain 46 vuotta kärsinyt
        Nina2007 kirjoitti:

        Jaa, no nyt en viitsi "valittaa"..lupaan;)

        Kuulin eilen etta Bundaberg-nimisessa pienessa hedelmanpoiminta kylassa (muuten aika jarkky paikka jos voitte valttaa,ei kannata kayda, ei edes hedelmanpoiminta hommissa)niin siella puukotettu erasta matkailijaa.Syyn voikin arvata, paikalliset "iloiset'aussithan eivat oikein pida sita etta nama matkailijat vievat heidan tyonsa pelloilta nenan alta ja no paalle kayminen kannissa on sitten hyva keino purkaa pahaa mielta..

        Joo, siis se on ihan ok juttu etta toita saa helpommin kuin Suomessa (varsinkin naita mihin ei koulutusta valttamata vaadita )mutta se on melkein sama homma muuallaki maailmassa(tietty kunhan maan kielen hallitsee).Suomi on vain niin pieni maa etta ei riita niita toita ja kilpailu kovaa.Tyonhan aina oppii, riippuu tyon laadusta tartteeko koulutusta.

        Tuosta koulutuksesta (ja Bundabergista)tuli vaan mieleen etta sairaalaan taalla ei kannata valttamatta paatya, lehdessa taas juttua kuinka Bundabergin sairaalassa kouluttamattomia tai epailyttavilla papereilla toihin paasseita tohtoreita toissa (0k esim. intialaisia ja ukranialaisia)ja niden tohtoreiden hoitovirheen vuoksi 17 kuollut lyhyella ajalla..

        no niin lupasin olla valittamatta..

        Oletko ottanut selvää onko suvussasi mielenvikaisuutta? Itse olen muuttanut maan mieleni mukaisesti, kuitenkin tulen taas kesäksi suomeen säkillinen Queenslandin aurinkoa tullessanim (Cathay) niinkuin ennenkin.Onhan minulla täällä aina 5 sänkyä vapaana ilmastointuna verrattuna Suomessa ollessa maata hetekassa jossakin porstuvan kulmassa.Metsä vastaa mitä metsään huutaa! (tai vaikertaa) Mukavia mimmejä ja sällejä nuo packpackersit ja aina tervetulleita krocodiilien joukkoon,eivät tunnu ruikuttavan vaikka olisi asiaakin.Pysy kotona!


      • Nina2007
        laalaa70 kirjoitti:

        Australialaiset eivät muuten taistelleet omalla mantereellaan myöskään toisessa maailmansodassa. Kuinkas sitä voi sinun mielestäsi juhlia?

        Eivatpa taistelleet vaan Turkissa (aussit ja Kiiwit),mutta kyllapa sita Anzaccia taalla juhlitaan..


      • Nina2007
        rautaisesta langasta kirjoitti:

        Poliitikko päätti lähettää aussisotilaat - kansalaisten mieltä kuulematta. Kansa oli ylivoimaisesti sotaan osallistumista vastaan.

        Sotilaat ovat armeijan palkkalistoilla - kun heidät määrätään sotaan, heidän on mentävä, tai he joutuvat sotaoikeuteen.

        Kansa kannustaa poikiaan, ei poliitikkojen päätöstä lähettää pojat (ja tytöt) sotaan.

        Mutta ajattelepa jos kansalla olisi se todelinen paatosvalta ja eivat lahtisi sotaan , who cares jostain sotaoikeudesta..
        eiko maailma olisi edes vahan parempi place?
        imagine if you can...laa laaaa laa


      • Nina2007
        Kyllästyttää.... kirjoitti:

        Ja vielä jaksat vaan täällä vaikertaa Aussimaan kamaluutta. Sinuna olisin jo aika päivää sitten nostanut kytkintä ja painellut tieheni. Vai onko vanha sananlasku totta: "Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista"

        meneeko hermot?

        en viitsi viela lahtea ja yksi syy on etta koska maksoin visumit ja lennot, ajatelin et kylla naa pari kuukautta viela kestaa loppuajan tasta vuoden viisumista..
        on aika tylsaa ja taalla kiva kuluttaa aikaa


      • Nina2007
        laalaa70 kirjoitti:

        300 000 australialaista suurin osa reppumatkaajista käyttää kannabistuotteita joka päivä. Sekin saattaa pehmentää aivot

        Kyllapa asia kiinnostanut kun sinulla noin tarkka luku tiedossa.
        Sen huomaa hyvin naista paikallisista etta aivot vahan paasseet pehmentymaan, mutta sita tavaraa taitaa olla taalla helposti saatavilla ja sehan taalla viehattaa monen montaa tallaajaa

        itse en juo tai polta mut voi olla et seura tehnnyt kaltaisekseen


      • Nina2007
        vain 46 vuotta kärsinyt kirjoitti:

        Oletko ottanut selvää onko suvussasi mielenvikaisuutta? Itse olen muuttanut maan mieleni mukaisesti, kuitenkin tulen taas kesäksi suomeen säkillinen Queenslandin aurinkoa tullessanim (Cathay) niinkuin ennenkin.Onhan minulla täällä aina 5 sänkyä vapaana ilmastointuna verrattuna Suomessa ollessa maata hetekassa jossakin porstuvan kulmassa.Metsä vastaa mitä metsään huutaa! (tai vaikertaa) Mukavia mimmejä ja sällejä nuo packpackersit ja aina tervetulleita krocodiilien joukkoon,eivät tunnu ruikuttavan vaikka olisi asiaakin.Pysy kotona!

        On ihan tiedossa etta suvussa mielenvikaisuutta, toivon etta itse saastyn masenukselta ja alkoholismilta..
        Voi olla etta jos tassa popilassa elaisin 46 vuotta ja sitten viela menisin toiseen tylsaan popilaan Suomeen niin alkaisi se sukuvika ottaa otteen ihan kunnolla..

        Ei sitten mitaan henkilokohtaista.Onko teidan suvussa muuten mitaan henkisia ongelmia ilmennyt?(huomaa; kohteliaasti teitittelen)

        niin ja monet "packpackkerit"ovat kylla valitaneet monesta asiasta ja ihan aaneen, mutta hyva puoli on etta arvostaa asioita ihan uudella tavalla taalta pois lahtiessa!:)


    • Kimmo....

      Tuollaisella asenteella ei kannata ehkä matkustella maailmalla. Tästä kun ei tule Suomea tekemälläkään. Suomesta minulla on huomattavasti enemmän huonoa sanottavaa, kuin kokemuksestani Australiassa. Ainoastaan olen kuullut negatiivista palautetta niiltä, jotka ovat juuri tulleet työeläämään, tai ovat lyhyissä pätkätöissä ja reissaavat edes takas pienipalkkaisissa töissä tai ovat saaneet pahan kulttuurishokin. Perusausseilla on huomattavasti parempi asenne työelämään kuin suomalaisilla tai englantilaisilla. Olen ollut näissä kaikissa maissa työelämässä. Ihmiset eivät valita täällä, niin kuin yleensä vähän kaikki Suomessa vaan ovat tyytyväisiä siihen mitä tekevät, olitpa sitten virkamies tai siivooja. Kun kielitaito on kohdillaan ja tekee työnsä oikealla asenteella, niin täältä saa paljon irti. Tottahan se on, että täälläkin voi olla huonoja kokemuksia kuten Suomessa. Koulutustaso on täällä ihan ok, esim. kaikki tuntemani ihmiset osaavat sijoittaa esimerkiksi Suomen maailmankartalle. Englannissa se ei ollut itsestään selvää vaikka maa on melkein vieressä.

      Täällä ihmisillä on hyvin mielenkiintoisia taustoja, jos vain ensin rohkaistuu tutustumaan heihin - kaikkihan Australiassa ovat tulleet jostain, tai heidän esi-isänsä. Ei kannata myöskään väittää, ettei Australialla ole historiaa, Aboriginaalien historia taitaa olla yksi maailman vanhimmista. Mainitsit tämän myös "depression state:ksi"... muistaakseni pohjoismaalaiset tekevät eniten niitä itsemurhia maailmassa, suomalaiset ovat oikein valioporukkaa. Oikealla asenteella vaan tänne, niin tästä paikasta saa ihan erilaisen kuvan, eikä täältä ole kiirekään pois. Kaikki tuntemani ihmiset ovat täällä tosi mukavia ja reiluja. Samaa en voi tosin valitettavasti sanoa Suomesta, missä vähän kaikki valittaa ja katsoo oikeudekseen vaatia asioita isolla äänellä. Ja muuten - kuka sitä suihkua tarvitsee täällä kun mereen pääsee uimaan aina halutessaan ;)

      • Nina2007

        Mielenkiinotisemaksi tama vain menee tama keskustelu,mut eikos se vain hyva.
        Sanon nyt tuhannennen kerran etta Suomeen en tata maata vertaa vaan yleisesti.kannattaisi sinun lukea aiemmat kirjoitukseni, siella en aio elamaani tuhlata,viimeiset 10 vuotta en ole asunut ja takaisin tuskin menen.En ole taysin suomalainen veriperinnolta muutenkaan..

        Kulttuurishokki ei ole iskenyt taalla,olen kokenut sen aiemmin ainosastaan Ranskasta muuttaessa pois.
        Se on totta etta taalla on maailman vanhin historia aboilla, ja he ovatkin niita mielenkiintoisimpia ihmisia,harmi vaan etta aussit kohtelevat heita niin huonosti ja viimeisimman mielipide keskustelun mukaan hyvin harva aussi haluaa abon naapurikseen.Monen monta kertaa olen soittanut poliisit apuun toista lahtiessa kun kannilaiset abot makaavat tiella ja ei yksikaan ystavallinen aussi anna apuaan heille!Eras auto melkein ajoi paalta ja kehtasi viela nauraa.pomoni mm.varoitti etta suurimmat ongelmien aiheuttajat ovat abot ja teki mieli sanoa etta heista ei tule mitaan huonoja viboja tosin kuin teista..

        Joo siis se on huonno homma se etta Suomessakin niin paljon mielenterveys ongelmia, siihen loytyisi apu jos saisi lapsille jo syntyessaan vahvemman itsetunnon,enemman kehuja ja rohkeuta sanoa aaneen mita ajattelee.Vahemman kateutta jos saisi myos, kuitenkin kaikilla se sama paamaara;mullan alle..

        ok, siis jos kayn meressa uimassa niin olisi kiva kylla pesta suola pois..
        have a great day!


      • From WA
        Nina2007 kirjoitti:

        Mielenkiinotisemaksi tama vain menee tama keskustelu,mut eikos se vain hyva.
        Sanon nyt tuhannennen kerran etta Suomeen en tata maata vertaa vaan yleisesti.kannattaisi sinun lukea aiemmat kirjoitukseni, siella en aio elamaani tuhlata,viimeiset 10 vuotta en ole asunut ja takaisin tuskin menen.En ole taysin suomalainen veriperinnolta muutenkaan..

        Kulttuurishokki ei ole iskenyt taalla,olen kokenut sen aiemmin ainosastaan Ranskasta muuttaessa pois.
        Se on totta etta taalla on maailman vanhin historia aboilla, ja he ovatkin niita mielenkiintoisimpia ihmisia,harmi vaan etta aussit kohtelevat heita niin huonosti ja viimeisimman mielipide keskustelun mukaan hyvin harva aussi haluaa abon naapurikseen.Monen monta kertaa olen soittanut poliisit apuun toista lahtiessa kun kannilaiset abot makaavat tiella ja ei yksikaan ystavallinen aussi anna apuaan heille!Eras auto melkein ajoi paalta ja kehtasi viela nauraa.pomoni mm.varoitti etta suurimmat ongelmien aiheuttajat ovat abot ja teki mieli sanoa etta heista ei tule mitaan huonoja viboja tosin kuin teista..

        Joo siis se on huonno homma se etta Suomessakin niin paljon mielenterveys ongelmia, siihen loytyisi apu jos saisi lapsille jo syntyessaan vahvemman itsetunnon,enemman kehuja ja rohkeuta sanoa aaneen mita ajattelee.Vahemman kateutta jos saisi myos, kuitenkin kaikilla se sama paamaara;mullan alle..

        ok, siis jos kayn meressa uimassa niin olisi kiva kylla pesta suola pois..
        have a great day!

        Suomalaisten heikko itsetunto johtuu pitkalti juuri kaltaisistasi ihmisista, seka edustamasti filosofiasta suomalaisuuteen. Et ilmeisesti innokkuutesi (vai sanoisinko provokatiivisuutesi) keskella huomaa, kuinka kierrat kehaa.
        Huono suomalainen itsetunto on suurelta osin sama, kuin rahmaallaan olo ulkomaailman suuntaan.
        Ja toisekseen, oltiin sitten missa maassa ikina, aina pystyy korostamaan niin huonoja kuin hyvia puolia. Ei liene tarpeen alleviivata mihin "korostusryhmaam" sina kuulut.
        Totta kai itsekin pystyn luettelemaan listan miinuksia, joita Australiassa olen huomannut, mutta totuus on, etta samat miinukset ovat loydettavissa melkeimpa mista tahansa. Vain painotus hieman vaihtelee. Esim.
        -"Australiassa on junttirasisteja". Olet aivan oikeassa, mutta olen itse vieraillut aika monessa maassa, ja junttirasistit ovat erittain yleinen etninen ryhma taman pallon kamaralla. Meni sitten mihin hyvansa.


      • Nina2007
        From WA kirjoitti:

        Suomalaisten heikko itsetunto johtuu pitkalti juuri kaltaisistasi ihmisista, seka edustamasti filosofiasta suomalaisuuteen. Et ilmeisesti innokkuutesi (vai sanoisinko provokatiivisuutesi) keskella huomaa, kuinka kierrat kehaa.
        Huono suomalainen itsetunto on suurelta osin sama, kuin rahmaallaan olo ulkomaailman suuntaan.
        Ja toisekseen, oltiin sitten missa maassa ikina, aina pystyy korostamaan niin huonoja kuin hyvia puolia. Ei liene tarpeen alleviivata mihin "korostusryhmaam" sina kuulut.
        Totta kai itsekin pystyn luettelemaan listan miinuksia, joita Australiassa olen huomannut, mutta totuus on, etta samat miinukset ovat loydettavissa melkeimpa mista tahansa. Vain painotus hieman vaihtelee. Esim.
        -"Australiassa on junttirasisteja". Olet aivan oikeassa, mutta olen itse vieraillut aika monessa maassa, ja junttirasistit ovat erittain yleinen etninen ryhma taman pallon kamaralla. Meni sitten mihin hyvansa.

        Se on vaan niin janna etta tata maata pitaa puolustaa sydamen pohjasta asti tai ottaa mielipiteet henkilokohtaisesti, ja parasta puolustaa niin etta jos joku sanoo mita oikeasti ajattelee niin joko se on mielenvikainen tai silla on mielenhairioita tai suvussa jotain ongelmia.
        Jos jossain osataan provokatiivisuutta niin ei tarvitse kuin katsoa Aussi mainoksia,ja sita piiloviestintaa kuinka "hieno" heidan yhteiskunta on jne.
        Tietysti miinukset ja plussat koko maailmassa mutta halusin painottaa etta ei tama kaikkien mielesta mikaan paratiisi ole vaika naille sita syotetaan jo syntymasta asti (Australia the best country in the world).
        siis mita tekemista minun itsetunnon kanssa on silla etta mielestani tama paikka ei ole mitenkaan mielenkiintoinen vain painvastoin tylsa,vanhanaikainen, paha ruokainen,liian kuuma aurinko,masentava,saasteet,pinnallinen,ummehtunut ja kallis laatuunsa nahden..jne.lista voisi jatkua loputtomiin....Voisitko luetella niita hyvia asoita etka hyokata(mitaan muuta keinoa keksimatta)henkilokohtaisesti minua vastaan?

        Ja tahan lopetan sitten keskuteluni,nimittain ylihuomenna lahden lomalle Tahimaaseen, voi olla etta sielta loytyy sitten kritisoitavaa...


      • Nina2007
        Nina2007 kirjoitti:

        Se on vaan niin janna etta tata maata pitaa puolustaa sydamen pohjasta asti tai ottaa mielipiteet henkilokohtaisesti, ja parasta puolustaa niin etta jos joku sanoo mita oikeasti ajattelee niin joko se on mielenvikainen tai silla on mielenhairioita tai suvussa jotain ongelmia.
        Jos jossain osataan provokatiivisuutta niin ei tarvitse kuin katsoa Aussi mainoksia,ja sita piiloviestintaa kuinka "hieno" heidan yhteiskunta on jne.
        Tietysti miinukset ja plussat koko maailmassa mutta halusin painottaa etta ei tama kaikkien mielesta mikaan paratiisi ole vaika naille sita syotetaan jo syntymasta asti (Australia the best country in the world).
        siis mita tekemista minun itsetunnon kanssa on silla etta mielestani tama paikka ei ole mitenkaan mielenkiintoinen vain painvastoin tylsa,vanhanaikainen, paha ruokainen,liian kuuma aurinko,masentava,saasteet,pinnallinen,ummehtunut ja kallis laatuunsa nahden..jne.lista voisi jatkua loputtomiin....Voisitko luetella niita hyvia asoita etka hyokata(mitaan muuta keinoa keksimatta)henkilokohtaisesti minua vastaan?

        Ja tahan lopetan sitten keskuteluni,nimittain ylihuomenna lahden lomalle Tahimaaseen, voi olla etta sielta loytyy sitten kritisoitavaa...

        siis sorry kirjoitusvirhe Thaimaa ei tahimaa,olen vain niin innostunut et tulee virheita


      • yks vaan
        Nina2007 kirjoitti:

        Se on vaan niin janna etta tata maata pitaa puolustaa sydamen pohjasta asti tai ottaa mielipiteet henkilokohtaisesti, ja parasta puolustaa niin etta jos joku sanoo mita oikeasti ajattelee niin joko se on mielenvikainen tai silla on mielenhairioita tai suvussa jotain ongelmia.
        Jos jossain osataan provokatiivisuutta niin ei tarvitse kuin katsoa Aussi mainoksia,ja sita piiloviestintaa kuinka "hieno" heidan yhteiskunta on jne.
        Tietysti miinukset ja plussat koko maailmassa mutta halusin painottaa etta ei tama kaikkien mielesta mikaan paratiisi ole vaika naille sita syotetaan jo syntymasta asti (Australia the best country in the world).
        siis mita tekemista minun itsetunnon kanssa on silla etta mielestani tama paikka ei ole mitenkaan mielenkiintoinen vain painvastoin tylsa,vanhanaikainen, paha ruokainen,liian kuuma aurinko,masentava,saasteet,pinnallinen,ummehtunut ja kallis laatuunsa nahden..jne.lista voisi jatkua loputtomiin....Voisitko luetella niita hyvia asoita etka hyokata(mitaan muuta keinoa keksimatta)henkilokohtaisesti minua vastaan?

        Ja tahan lopetan sitten keskuteluni,nimittain ylihuomenna lahden lomalle Tahimaaseen, voi olla etta sielta loytyy sitten kritisoitavaa...

        Kuinkas se olikaan..... "On lottovoitto syntyä Suomessa"


      • Weerama****
        Nina2007 kirjoitti:

        Se on vaan niin janna etta tata maata pitaa puolustaa sydamen pohjasta asti tai ottaa mielipiteet henkilokohtaisesti, ja parasta puolustaa niin etta jos joku sanoo mita oikeasti ajattelee niin joko se on mielenvikainen tai silla on mielenhairioita tai suvussa jotain ongelmia.
        Jos jossain osataan provokatiivisuutta niin ei tarvitse kuin katsoa Aussi mainoksia,ja sita piiloviestintaa kuinka "hieno" heidan yhteiskunta on jne.
        Tietysti miinukset ja plussat koko maailmassa mutta halusin painottaa etta ei tama kaikkien mielesta mikaan paratiisi ole vaika naille sita syotetaan jo syntymasta asti (Australia the best country in the world).
        siis mita tekemista minun itsetunnon kanssa on silla etta mielestani tama paikka ei ole mitenkaan mielenkiintoinen vain painvastoin tylsa,vanhanaikainen, paha ruokainen,liian kuuma aurinko,masentava,saasteet,pinnallinen,ummehtunut ja kallis laatuunsa nahden..jne.lista voisi jatkua loputtomiin....Voisitko luetella niita hyvia asoita etka hyokata(mitaan muuta keinoa keksimatta)henkilokohtaisesti minua vastaan?

        Ja tahan lopetan sitten keskuteluni,nimittain ylihuomenna lahden lomalle Tahimaaseen, voi olla etta sielta loytyy sitten kritisoitavaa...

        Nyt vihdoinkin pääset lähtemään täältä typerästä maasta sinne maailman kulttuurikehtoon, Thaimaan Pattayalle, josta varmaan löydät kaltaistasi tarpeeksi sivistynyttä seuraa. Laitappa viestiä kuinka ihanaa elämää vihdoin alat viettää, olemme jo etukäteen vihreitä kateudesta.
        Älä vaan myöhästy lentokoneesta.
        Goodbye.


      • Nina2007
        Weerama**** kirjoitti:

        Nyt vihdoinkin pääset lähtemään täältä typerästä maasta sinne maailman kulttuurikehtoon, Thaimaan Pattayalle, josta varmaan löydät kaltaistasi tarpeeksi sivistynyttä seuraa. Laitappa viestiä kuinka ihanaa elämää vihdoin alat viettää, olemme jo etukäteen vihreitä kateudesta.
        Älä vaan myöhästy lentokoneesta.
        Goodbye.

        menen vain lomalle, palaan parin viikon paasta taas kulttuurittomaan aussilandiaan parin kuukauden loppurutistukselle, ja menen tuskin lahellekaan rannikkoa Thaimaassa.Mutta saa olla kateellinen...!:):):)


      • <<<<
        yks vaan kirjoitti:

        Kuinkas se olikaan..... "On lottovoitto syntyä Suomessa"

        OLISI NASTAA REISSATA JOSKUS AUSTRAALIASSA < BRISBANE-CANBERRA-SYDNEY-
        ADELAIDE < JA SITTEN PIIPAHTAA ADELAIDESSA TAPAAMASSA TUTTUJA < RAUMALTA JA EURASTA JA KANGASALTA JA SITTEN TAMPEREELTA.LAHDESTA.MIKKELISTÄ.LAPPEENRANNASTA.KOTKASTA.TURUSTA.PORISTA.HARJAVALLASTA.SEINÄJOELTA JA KOLARISTA.KUOPIOSTA.MIKKELISTÄ.KAJAANISTA.PUOLANGALTA JA HÄMEENLINNASTA < JA LENTÄÄ REITTIÄ SYDNEY-BRISBANE-CANBERRA-SYDNEY-ADELAIDE-HELSINKI-VANTAA < JA MONI YLLÄTTYISI PALATESSANI SUOMEEN < KUN UKKO HYMYILISI KUIN JR..JA UKKO KÄVISI AUSTRAALIASSA TYTTÖYSTÄVÄNSÄ.AVOVAIMONSA.KIHLATTUNSA.MORSIONSA KANSSA...JA MONIEN EX-KOULUKAVEREIDEN.SUKULAISTEN.ÄITINSÄ.YMS YLLÄTYKSEKSI UKKO LENTÄISI AUSTRALIAAN < JA YLLÄÄN KHAKI-HOUSUT.VIHREÄ T-PAITA. JA HELSINKI-VANTAAN LENTOASEMAN PASSINTARKASTUKSESSA. T-PAITA. KHAKI HOUSUT JA AURINKOLASIT JA SITTEN LENTOASEMAN PASSINTARKASTUKSESSA < UKOLLA OLISI AURINKOLASIT. T-PAITA JA SITTEN KHAKI HOUSUT JA SITTEN VIELÄ KGB-MALLINEN NAHKATAKKI < PITKÄ SELLAINEN JA SITTEN MONIEN EX-KIRSIKKARYHMÄLÄISTEN ÄLLISTYKSEKSI < MIES HYMYILISI JA SITTEN VARSINKIN ERÄÄN KANSSA JA AVOVAIMONI KANSSA MEILLÄ OLISI IKKUNAPAIKAT..JA MUKANANI OLISI 700 100-800 EUROA 100-900 EUROA < JA SITTEN VIELÄ 500 DOLLARIA VARARAHANA..JA ITSE LOMAILISIN AUSTRAALIASSA 47 25-72 13-85 13-98 KERTAA JA SYDNEYSSÄ 112 KERTAA JA SITTEN SYDNEYSSÄ UKKO NAUTTISI OLOSTAAN...JA UKKO OLISI AUSTRALIASSA TALVEN < JA SITTEN HUHTIKUULLE < KUN PALAISI SUOMEEN


      • aussie-jack
        Nina2007 kirjoitti:

        Mielenkiinotisemaksi tama vain menee tama keskustelu,mut eikos se vain hyva.
        Sanon nyt tuhannennen kerran etta Suomeen en tata maata vertaa vaan yleisesti.kannattaisi sinun lukea aiemmat kirjoitukseni, siella en aio elamaani tuhlata,viimeiset 10 vuotta en ole asunut ja takaisin tuskin menen.En ole taysin suomalainen veriperinnolta muutenkaan..

        Kulttuurishokki ei ole iskenyt taalla,olen kokenut sen aiemmin ainosastaan Ranskasta muuttaessa pois.
        Se on totta etta taalla on maailman vanhin historia aboilla, ja he ovatkin niita mielenkiintoisimpia ihmisia,harmi vaan etta aussit kohtelevat heita niin huonosti ja viimeisimman mielipide keskustelun mukaan hyvin harva aussi haluaa abon naapurikseen.Monen monta kertaa olen soittanut poliisit apuun toista lahtiessa kun kannilaiset abot makaavat tiella ja ei yksikaan ystavallinen aussi anna apuaan heille!Eras auto melkein ajoi paalta ja kehtasi viela nauraa.pomoni mm.varoitti etta suurimmat ongelmien aiheuttajat ovat abot ja teki mieli sanoa etta heista ei tule mitaan huonoja viboja tosin kuin teista..

        Joo siis se on huonno homma se etta Suomessakin niin paljon mielenterveys ongelmia, siihen loytyisi apu jos saisi lapsille jo syntyessaan vahvemman itsetunnon,enemman kehuja ja rohkeuta sanoa aaneen mita ajattelee.Vahemman kateutta jos saisi myos, kuitenkin kaikilla se sama paamaara;mullan alle..

        ok, siis jos kayn meressa uimassa niin olisi kiva kylla pesta suola pois..
        have a great day!

        maailmassa on vain kahta lajia ihmisiä AUSTRALIALASIA JA NIITÄ JOTKA HALUAVAT OLLA AUSTRALIALAISIA


      • ne, jotka
        aussie-jack kirjoitti:

        maailmassa on vain kahta lajia ihmisiä AUSTRALIALASIA JA NIITÄ JOTKA HALUAVAT OLLA AUSTRALIALAISIA

        eivät vielä tiedä kuuluvansa tuohon jälkimmäiseen ryhmään, ja syy tähän on se, etteivät he vielä tiedä tarpeeksi Australiasta:)

        Australia, maailman paras maa. Kunpa puhuisivat suomea, niin olisi täydellinen paikka! Tulkaa muutkin suomalaiset tänne, tehdään tästä suomalainen, ennenkuin kiinalaiset ottavat ylivallan.


    • Sydneytar

      Mun palkka on 20 dollaria tunti, etta oletko vahan idiootti...

      Turvallista kotimatkaa.

      • Nina2007

        Terveisia upeasta Thaimaasta!
        En tieda olenko ididooti kun en halunnut asua masentavassa Sydneyssa kovin kauaa, ja joo kylla niita varmasti mita vain toita saa kun vain etsii jne.
        Hyva jos viihdyt tunkkaisissa toimistotiloissa,en tekisi sita edes 20 dollarin palkalla, ja mita silla valia silla minulla on muitakin tuloja kuin vain Aussi tulot..
        Ja todellakin asun kampassa missa pienehko uima-allas ja sali,mutta samanlaisia komplekseja ja itse asiasa paljon parempia loytyy mm.Espanjasta

        Kiitos kiitos kotimatkan toivotteluista


      • aivotar

        Keskimaarainen palkka on noin 14 dollaria tunti matkaajille(no nyt joku varmasti vaittaa jotain muuta), sehan on hyva jos olet paassyt oikein ansaitsemaan (aika alipalkattua toimistohommaa muuten).
        Itse sain 18 dollaria hedelman pakkaamisesta ja sai olla idiootti ihan luvalla..


      • skyxxx
        aivotar kirjoitti:

        Keskimaarainen palkka on noin 14 dollaria tunti matkaajille(no nyt joku varmasti vaittaa jotain muuta), sehan on hyva jos olet paassyt oikein ansaitsemaan (aika alipalkattua toimistohommaa muuten).
        Itse sain 18 dollaria hedelman pakkaamisesta ja sai olla idiootti ihan luvalla..

        hahaaa..kyllästyin lukemaan valittamista ja negatiivisia ajatuksia.. itse olen ollut ozissa 8 kuukautta, todella rakastan sitä! sydney maailman kauneimipia kaupunkeja! ja oma mielipitteni on että kaikki lähtee sinusta ITSESTÄ, -kuinka sosiaalinen olet sekä innokas hankkimaan uusia ystäviä ja hyvän työpaikan!!!! toivon hieman aurigonpaistetta risukasaankin! nauttikaa sydneystä ja australiasta!


      • Kyllä naurattaa
        Nina2007 kirjoitti:

        Terveisia upeasta Thaimaasta!
        En tieda olenko ididooti kun en halunnut asua masentavassa Sydneyssa kovin kauaa, ja joo kylla niita varmasti mita vain toita saa kun vain etsii jne.
        Hyva jos viihdyt tunkkaisissa toimistotiloissa,en tekisi sita edes 20 dollarin palkalla, ja mita silla valia silla minulla on muitakin tuloja kuin vain Aussi tulot..
        Ja todellakin asun kampassa missa pienehko uima-allas ja sali,mutta samanlaisia komplekseja ja itse asiasa paljon parempia loytyy mm.Espanjasta

        Kiitos kiitos kotimatkan toivotteluista

        Oot aika hyvä keksiin näitä bullshit-juttuja.
        Kerro lisää, hah hah haa.


      • todellakin
        skyxxx kirjoitti:

        hahaaa..kyllästyin lukemaan valittamista ja negatiivisia ajatuksia.. itse olen ollut ozissa 8 kuukautta, todella rakastan sitä! sydney maailman kauneimipia kaupunkeja! ja oma mielipitteni on että kaikki lähtee sinusta ITSESTÄ, -kuinka sosiaalinen olet sekä innokas hankkimaan uusia ystäviä ja hyvän työpaikan!!!! toivon hieman aurigonpaistetta risukasaankin! nauttikaa sydneystä ja australiasta!

        Eksyin tänne palstalle ja täytyy sanoa et aloittajan kommentit ovat kerrassaan hupaisaa luettavaa. On se sääli, että lomalla toisella puolella maailmaa ei ole muuta tekemistä kuin istua kirjoittelemassa nettipalstalle. Australia on hieno paikka jos sille antaa tilaisuuden ja komppaan edellistä, että kaikki on todella itsestä kiinni!


      • Aussilandia
        todellakin kirjoitti:

        Eksyin tänne palstalle ja täytyy sanoa et aloittajan kommentit ovat kerrassaan hupaisaa luettavaa. On se sääli, että lomalla toisella puolella maailmaa ei ole muuta tekemistä kuin istua kirjoittelemassa nettipalstalle. Australia on hieno paikka jos sille antaa tilaisuuden ja komppaan edellistä, että kaikki on todella itsestä kiinni!

        ja sellaiseksi jäi kun palattiin juuri viikolla sieltä jo 3. reissulta. Niin makaa kuin petaakin, sanotaan ja pitää paikkkansa. Ehkäpä tuo "onneton" vain projisoi toisiin oman tuskansa. Näin hänelle tapahtuu varmaan missä tahansa maassa tai yhteisössä , mutta vaikeahan se on saada toista ihmistä huomaamaan omaa tilaansa, kun on niin täynnä vain itseään.


      • Nina2007
        todellakin kirjoitti:

        Eksyin tänne palstalle ja täytyy sanoa et aloittajan kommentit ovat kerrassaan hupaisaa luettavaa. On se sääli, että lomalla toisella puolella maailmaa ei ole muuta tekemistä kuin istua kirjoittelemassa nettipalstalle. Australia on hieno paikka jos sille antaa tilaisuuden ja komppaan edellistä, että kaikki on todella itsestä kiinni!

        Se on hyva jos naurattaa, vahan piristysta..hah hah haa
        En todellakaan tulisi tanne lomalle, silta ei ole tuntunut koko aikana, nain mielenkiinnottomaan,rasittavaan paikkaan ei kiitos..
        Turhaa yritat saada paatani kaantymaan,todellakin kaikki itsesta kiinni ja johonkin asti jaksoin olla positiivinen mutta oli kylla pakko sanoa jotain tasta hyvinvointivaltiosta..jotain muuta kuin kaikki niin ihanaa lal lal laa


      • Nina2007
        Kyllä naurattaa kirjoitti:

        Oot aika hyvä keksiin näitä bullshit-juttuja.
        Kerro lisää, hah hah haa.

        Se on hyva kun joku keksii bullshittia..:):)


      • Mel 06-07
        Nina2007 kirjoitti:

        Se on hyva jos naurattaa, vahan piristysta..hah hah haa
        En todellakaan tulisi tanne lomalle, silta ei ole tuntunut koko aikana, nain mielenkiinnottomaan,rasittavaan paikkaan ei kiitos..
        Turhaa yritat saada paatani kaantymaan,todellakin kaikki itsesta kiinni ja johonkin asti jaksoin olla positiivinen mutta oli kylla pakko sanoa jotain tasta hyvinvointivaltiosta..jotain muuta kuin kaikki niin ihanaa lal lal laa

        Ei voi muuta todeta kuin, että mitä ihmeessä sä vielä siellä teet? Itse vietin Australiassa juuri 8 kuukautta ja vaikka monesta asiasta siellä voi ollakin montaa mieltä, oli se omintakeisuudessaan hieno paikka... ja tällä asenteella näitä asioita on ilo muistella myöhemminkin! :) Eiköhän sitä jokaisessa maassa/maanosassa ole paljon niin hyvää kuin huonoakin, mielestäni matkailun/ulkomailla asumisen anti on juuri siinä, että asioita näkee sen jälkeen taas aivan erilaisessa valossa, täällä koto-Suomessakin. :)


    • vähän tyhmäkin?

      Jos tieten tahtoen menet johonkin takapajuiseen maailman persläpeen, niin miksi omaa valintaasi täällä itket.

      • Nina2007

        Siina vastaus kaikkiin mukaviin vastauksiin.Ennen takapajulaan lahtoa yritin saada mahdollisimman paljon tietoja jo taalla kayneilta.Englantilaisilta ystavilta sai rehellisimman mielipiteen, suomalaiset eivat osaa sanoa oikein mitaan johtuen siita etta mika tahansa maa voittaa Suomen.
        Miksi en itkisi valintaani taalla?Ainakin se on herattanyt paljon juttua..ja mita valia silla oikeasti on jos sanoo mita haluaa?

        Ja todellakin asenne kysymys koko elama,mut on se hyva kun on niitakin jotka sanovat/valittavat/kritisoivat ihan mita haluavat, jotkut uskaltavat tehda niin.


      • tämä onnellinen
        Nina2007 kirjoitti:

        Siina vastaus kaikkiin mukaviin vastauksiin.Ennen takapajulaan lahtoa yritin saada mahdollisimman paljon tietoja jo taalla kayneilta.Englantilaisilta ystavilta sai rehellisimman mielipiteen, suomalaiset eivat osaa sanoa oikein mitaan johtuen siita etta mika tahansa maa voittaa Suomen.
        Miksi en itkisi valintaani taalla?Ainakin se on herattanyt paljon juttua..ja mita valia silla oikeasti on jos sanoo mita haluaa?

        Ja todellakin asenne kysymys koko elama,mut on se hyva kun on niitakin jotka sanovat/valittavat/kritisoivat ihan mita haluavat, jotkut uskaltavat tehda niin.

        kyse ei ole uskaltamisesta, en vain näe aihetta tuhlata aikaa valittamiseen ja kitisimiseen.. jää enemmän aikaa itse elämiseen ja nauttimiseen siitä;) hei,ja valittamisen sijaan suosittelisin sinun tekevän asialle jotain, jos todella olet niin onneton!:) toivottavasti löydät iloisia ajatuksia jatkossa!!!


    • Tule hyvä

      ihminen kotosuomeen poimimaan mustikoita, mansikoitamme, ettei Thaimaasta ja Valko-Venäjältä ym:lta tarvi järjestää 15000 hlöä poimimaan satoamme. Mitä ihmettä siellä nahkaasi poltat ja nuin kamalan kurjaakin siellä on, ei mitään tekemistä muuta kuin valittaa ja valittaa. Lämpimästi tervetuloa mustikkametsään, Kainuun soille lakkoja keräämään, ihania vadelmia poimimaan tänne SuloSuomeen!

      • Nina2007

        :):)ei voi kuin nauraa, kiitos pelastit paivani


      • Mrs Virtanen
        Nina2007 kirjoitti:

        :):)ei voi kuin nauraa, kiitos pelastit paivani

        takaisin jonnekin, minne vaan, taalta Australiasta. Uskomattoman lapsellisia kitinoita, varo vaan, et pysty asettumaan aloillesi missaan kun on tuollainen asenne. Toivottavasti loppuelamasi ei ole yksinaista vaeltamista maasta toiseen. Ystavia tuolla nalkuttamisella ei tehda.


      • Nina2007
        Mrs Virtanen kirjoitti:

        takaisin jonnekin, minne vaan, taalta Australiasta. Uskomattoman lapsellisia kitinoita, varo vaan, et pysty asettumaan aloillesi missaan kun on tuollainen asenne. Toivottavasti loppuelamasi ei ole yksinaista vaeltamista maasta toiseen. Ystavia tuolla nalkuttamisella ei tehda.

        menisin jos olisi tullut saastettya vahan rahaa,nyt vain yritan ajatella positiivisesti etta pian on lahto!Huh!!!
        Tiedan suunnilleen missapain Eurooppaa haluan asua, ja taman matkan jalkeen olen siita 100 % varma etta jotain hyvaa tassa helvetin matkassa sittenkin..Joskus mentava kauas etta nakee lahelle..
        Mutta eipahan sita tieda missa sita maailmassa asuu milloinkin tai vaeltaa jos noin haluat sanoa, ja todellakin kavereita tullut ihan tarpeeksi tallakin matkalla, onneksi heidan kanssa voi yhdessa sitten Euroopassa haukkua takapajulan meininkia ja olla onnellinen ettei enaa tarvitse olla taalla ..!!!!!!!!!!
        Todellakin ihan kidutusta odottaa vain lahtoa koko ajan...en varmaan ikina ole odottanut nain kovaa etta aika menisi nopeammin en edes silloin kun olen Suomessa kaymassa
        Vi ses ja nautihan typerasta maanosasta


      • hyvän esimerkin
        Nina2007 kirjoitti:

        menisin jos olisi tullut saastettya vahan rahaa,nyt vain yritan ajatella positiivisesti etta pian on lahto!Huh!!!
        Tiedan suunnilleen missapain Eurooppaa haluan asua, ja taman matkan jalkeen olen siita 100 % varma etta jotain hyvaa tassa helvetin matkassa sittenkin..Joskus mentava kauas etta nakee lahelle..
        Mutta eipahan sita tieda missa sita maailmassa asuu milloinkin tai vaeltaa jos noin haluat sanoa, ja todellakin kavereita tullut ihan tarpeeksi tallakin matkalla, onneksi heidan kanssa voi yhdessa sitten Euroopassa haukkua takapajulan meininkia ja olla onnellinen ettei enaa tarvitse olla taalla ..!!!!!!!!!!
        Todellakin ihan kidutusta odottaa vain lahtoa koko ajan...en varmaan ikina ole odottanut nain kovaa etta aika menisi nopeammin en edes silloin kun olen Suomessa kaymassa
        Vi ses ja nautihan typerasta maanosasta

        suomalaisista asenteista. Ehkä olisit onnistunut niitä hiukan tuulettaa, jos olisit raottanut ahdasta mieltäsi vapaille Australian tuulille. Piposi on liian tiukalla. Muistutit minua, miksi Suomesta oli aikoinaan niin hyvä lähteä.


      • Nina2020
        hyvän esimerkin kirjoitti:

        suomalaisista asenteista. Ehkä olisit onnistunut niitä hiukan tuulettaa, jos olisit raottanut ahdasta mieltäsi vapaille Australian tuulille. Piposi on liian tiukalla. Muistutit minua, miksi Suomesta oli aikoinaan niin hyvä lähteä.

        eiko mitaan uutta? arvasin kylla etta taalla asuvat saattavat vahan jarkyttya jos joku oikeasti sanoo mita niin moni muukin ajattelee,onneksi Euroopassa sananvapaus.Australian tuulet ei ole mitaan vapaita,tai kylla vapaita rikollisuudelle ja epaoikeudenmukaisuudelle ja luonnon tuhoamiselle, naiiveille Usan ihannoinnille..
        viela kerran:Suomesta en tanne tullut ja Suomeen en taalta mene.Mutta joka tapauksessa Suomikin parempi vaihtoehto kuin tama ja kyllapa taalta moni haluaa lahtea Eurooppaan, onneksi enaa vahan aikaa vankilatuomiota jaljella...:)


      • viihtynyt täällä 42v.
        Nina2020 kirjoitti:

        eiko mitaan uutta? arvasin kylla etta taalla asuvat saattavat vahan jarkyttya jos joku oikeasti sanoo mita niin moni muukin ajattelee,onneksi Euroopassa sananvapaus.Australian tuulet ei ole mitaan vapaita,tai kylla vapaita rikollisuudelle ja epaoikeudenmukaisuudelle ja luonnon tuhoamiselle, naiiveille Usan ihannoinnille..
        viela kerran:Suomesta en tanne tullut ja Suomeen en taalta mene.Mutta joka tapauksessa Suomikin parempi vaihtoehto kuin tama ja kyllapa taalta moni haluaa lahtea Eurooppaan, onneksi enaa vahan aikaa vankilatuomiota jaljella...:)

        Saadaan vihdoinkin hengittää raitista ilmaa, tunkiolle joutaa likasanko.


      • Nina2050
        viihtynyt täällä 42v. kirjoitti:

        Saadaan vihdoinkin hengittää raitista ilmaa, tunkiolle joutaa likasanko.

        eihan taalla kukaan ole pyytanyt kaymaan.On sinulla vaikea elama kun otat toisen mielipiteet noin vakavasti ,et ole kadottanut jotain rakasta suomalaista piirretta.Ihmettelen edellleen miten joku voi elamansa taalla viihtya,mut no jokainen erilainen.
        tunkiolla tavataan!


      • aussie-jack
        Nina2050 kirjoitti:

        eihan taalla kukaan ole pyytanyt kaymaan.On sinulla vaikea elama kun otat toisen mielipiteet noin vakavasti ,et ole kadottanut jotain rakasta suomalaista piirretta.Ihmettelen edellleen miten joku voi elamansa taalla viihtya,mut no jokainen erilainen.
        tunkiolla tavataan!

        kuvittelen tämän olion olevan mm. silmät, suu auki pyöreänä = möyrytatuninen lehmä (lesbo) Suosittelisin matkaa territoriin pickata pari buffalosarvia ja Suommeen saapuessa hakee hommia keinosiemennys alalla.Ei keinosiemennys asemalla koska muut härät ovat mustasukkaisia ja lykkäävät sahatun sarventynkänsä perseeseen pyytämättä.
        Tiedän etten pysty Sinua loukkaamaan, tule kuitenkin käymään, 14th and 15th päcker left this morning hakemaan uusia dissaponitmentteja.
        Kaikki muut tietävät kuka olen joten Sinunn viisaudella ei ole vaikeuklsia osoitteesta.
        Very sorry jos loukkasin Sinun persoonaasi.


      • vastata...
        aussie-jack kirjoitti:

        kuvittelen tämän olion olevan mm. silmät, suu auki pyöreänä = möyrytatuninen lehmä (lesbo) Suosittelisin matkaa territoriin pickata pari buffalosarvia ja Suommeen saapuessa hakee hommia keinosiemennys alalla.Ei keinosiemennys asemalla koska muut härät ovat mustasukkaisia ja lykkäävät sahatun sarventynkänsä perseeseen pyytämättä.
        Tiedän etten pysty Sinua loukkaamaan, tule kuitenkin käymään, 14th and 15th päcker left this morning hakemaan uusia dissaponitmentteja.
        Kaikki muut tietävät kuka olen joten Sinunn viisaudella ei ole vaikeuklsia osoitteesta.
        Very sorry jos loukkasin Sinun persoonaasi.

        Minä tuossa edellä myös huitelin aloittajaa, koska pidin häntä ymmärtämättönä ja itsekeskeisenä tyyppisuomalaisena. Asun Brisbanessa, eikä sen parempaa paikkaa olekaan. Teillä siellä ylempänä voi myös olla ihan hyvät olot, mutta minulle sopii iso kaupunki ihanin säin.

        En pysty ymmärtämään, miten joku voi kokea Australian noin negatiivisesti. Enkä sitä, miksi hän tuntee tarvetta kertoa siitä kaikille - omia rajoituksiaanhan hän siinä esittelee, ei haukkumansa maan.


      • po
        vastata... kirjoitti:

        Minä tuossa edellä myös huitelin aloittajaa, koska pidin häntä ymmärtämättönä ja itsekeskeisenä tyyppisuomalaisena. Asun Brisbanessa, eikä sen parempaa paikkaa olekaan. Teillä siellä ylempänä voi myös olla ihan hyvät olot, mutta minulle sopii iso kaupunki ihanin säin.

        En pysty ymmärtämään, miten joku voi kokea Australian noin negatiivisesti. Enkä sitä, miksi hän tuntee tarvetta kertoa siitä kaikille - omia rajoituksiaanhan hän siinä esittelee, ei haukkumansa maan.

        Itse olin australiassa reppureissaamassa 4kk, oli se ihan ok, mutta takaisin en menisi. Samaa vastausta olen saanut kuin Niina, että "miten sä et voi tykätä, se on niin ihana paikka!!!!" Mutta se on vaan mielipidekysymys. Musta se on ihan sama asia että ei kaikista ruuista voi tykätä, niinkuin ei kaikista paikoistakaan voi tykätä. Mutta mä pysyin siellä sen 4kk vaikka piti olla vuoden, koska kun nyt sinne asti oli menty ja liput maksettu niin ollaan nyt ees hetki. Parasta siellä oli uusien kavereiden saaminen.

        Kun olin ausseissa, itselle tuli parempi mieli kun sai purkaa omia ajatuksiaan jollekulle. Kun sai kertoa mitä mieltä on, sitten pystyy hyväksymään ne ajatukset ja elämään niiden kanssa. Siinä tulee vaan hulluks kun vatvoo asioita oman pään sisällä. Sen takia Niinakin varmasti tänne kirjoitteli.


      • Ninako minäkin?
        po kirjoitti:

        Itse olin australiassa reppureissaamassa 4kk, oli se ihan ok, mutta takaisin en menisi. Samaa vastausta olen saanut kuin Niina, että "miten sä et voi tykätä, se on niin ihana paikka!!!!" Mutta se on vaan mielipidekysymys. Musta se on ihan sama asia että ei kaikista ruuista voi tykätä, niinkuin ei kaikista paikoistakaan voi tykätä. Mutta mä pysyin siellä sen 4kk vaikka piti olla vuoden, koska kun nyt sinne asti oli menty ja liput maksettu niin ollaan nyt ees hetki. Parasta siellä oli uusien kavereiden saaminen.

        Kun olin ausseissa, itselle tuli parempi mieli kun sai purkaa omia ajatuksiaan jollekulle. Kun sai kertoa mitä mieltä on, sitten pystyy hyväksymään ne ajatukset ja elämään niiden kanssa. Siinä tulee vaan hulluks kun vatvoo asioita oman pään sisällä. Sen takia Niinakin varmasti tänne kirjoitteli.

        Mielipiteitä siis ON monenlaisia ja yksi tykkää ja toinen ei.

        Minä lukeudun siihen joukkoon, joka EI erityisemmin välitä Ossilasta. Rasistinen, punaniskojen kansoittama maa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1433
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1215
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      104
      1090
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      954
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      140
      934
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      164
      856
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      824
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      804
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      796
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe