Kuorma-autokuljettajaksi? :O

___Make85

Olisin kiinnostunut kuorma-autohommista. Olin intissä kuljetusjoukoissa ja haluisin lähteä ajamaan kuorma-autoa, mutta en kuitenkaan yhdistelmiä. Lähinnä silmään osui seuraavat asiat:

- Palkkaus n.10euroa/tunti. Miten tuolla voi elättää perhettä myöhemmin tulevaisuudessa? Ainoa mahdollisuus, jos tekee 12h päiviä. :( Toiveessa olisi, että tyttöystävän kanssa pieni asuntolaina otettaisiin. Lieneekö mahdottomuus?

- Ruokailu, yleensä kuormiskuskit käyvät bensiksellä syömässä hampurilaista tms jos on aikaa. Eikä ruokataukoa ilmeisesti ole joka päivä, riippuen kiireestä?Pitääkö paikkaansa?Vai onko mua vaan peloteltu. Miten onnistuu terveellinen ruokailu kyseisessä ammatissa?

- Pikkufirmoissa pelottaa miten nykyään maksavat pekkaset,lomat(lomarahat, lomaltapaluurahat). Olen saanut kavereiden puheista semmoisen kuvan, että kusettajia on paljon alalla. Ja kuinka varmaa on pienillä yrittäjillä ajot? Ei ole kiva jos hommat vaihtuvat koko ajan tai työpaikkaa joutuu vaihtelemaan usein.

- Ottaako isot kuljetusfirmat enää suoraan kuskeja vai meneekö kaikki pienyrittäjien kautta? Jos tämmösiä vielä on ja pk-seudulla, niin kuulisin mitä firmoja ne ovat.


Ihan perus jakeluhommiin haluaisin. Kertokaa/kehukaa/haukkukaa. Mitä alalle tulevan kannattaisi tietää? Tätä kirjoittaessa olen laittanut hakemuksia muutamaan paikkaan, soittoja odotellessa.

16

2266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juippari

      No ensinnäkin kun meinasit että onko ainoa vaihtoehto tienata että joutuu tekee 12 tunnin päiviä, niin tuohon sanoisin että hyvä jos löydät homman jossa vähemmillä päivätunneilla selviää, kyllä ne venyy yleensä 12 tuntia ja päällekin.

      ja sillä palkalla sitä täytyy pärjätä jos alalle lähtee, yhdistelmäkuskitkaan ei välttämättä enempää saa, vaikka homman vaikeusaste nousee verraten kuormuri hommiin huomattavasti, viikot joutuu olemaan kaupanpäälle reissussa. Kyllä ne lakisääteiset tauot jokaiselle kuuluu, vaikka kuin kiire oliskin, se on eri asia joutaako niitä alussa pitämään, mutta kun hommassa on kiinni, niin "pakkohan" ne on pitää.

      Alalla on niin monenlaisa yrittäjiä, että jos joku ei sinulle kokemansa kautta osaa jotakin yritystä suositella, niin vaihtoehtoina ei taida olla muuta kuin kokeilla hommaa irtisanomisajan puitteissa, tuossa ajassa ja lyhemmässäkin huomaa aika hyvin onko hyvä vai huono talo. Tuntipalkallahan ne ajot ei koskaan ole varmoja, voi tulla päiviä jolloin ei ole kuin vajaata päivää, mutta toisaalta pidemmät päivät korvaavat myös jotain.

      Jakeluhommat on ruumiillisesti monesti aika raskaita, illalla on kuitti, mutta niinhän ne kaikki muutkin hommat, näkeehän niissä maalimaa sekä tuntee jonkinlaista vapautta kumminkin.

      Kyllä noissa hommissa pärjää jos ei ole laiska luonne, täytyy olla ripeä, huoltoasemilla ei olemalla todellakaan kerkiä istuskella, joskus joutuu jättämään ne tauotkin väliin, näissä hommissa on joustettava, oltava reipas asenne vaikka ottaisi kuinka päähän, jos olet huonolla tuulella asiakkaalle, pahimmillaan yksi puhelinsoitto työnantajallesi katkaisee työsuhteesi, koskaan et voi tarkalleen tietää milloin päiväsi päättyy, tai, riippuu ihan hommasta ja talosta, ota kaikki oppi kiitollisuudella vastaan minkä saat, kysele, aika kivasti hommiin pääsee yleensä sisälle varsinkin jos joku viitsii nähdä hieman vaivaa eteesi muutamia viikkoja antaen sinulle eväät siihen hommaan, ei kun tsemppiä, suosittelen, vaikka alalla ei kaikki olekkaan kohdallaan, mutta missäpä olisi, kesälomien tuurauksilla pääsee monesti taloon sekä hommaan jollakin lailla kiinni, jatkoakin ajatellen, ne ovat myös vallan sopivia pätkiä katsella hommaa sillä silmällä, että tätäkö tämä olikin, tai tämähän on just mun hommaa.

    • asuntolainalla?

      Hyödyn saa sitten vasta kun on 30-40 vuotta maksanut asuntolainaa, mitä järkee kun vain yksi elämä? Vuokra on yleensä vähemmän kuin kuukausierän lyhennys jos meinaa edes yrittää maksaa lainaa järkevässä ajassa.

    • hafd

      Kyllä tässä maailmassa täytyy valita ammatti, jossa on hyvä etenemismahdollisuudet. Et sinä montaa vuotta jaksa rattia pyöritellä päivästä toiseen. Eli AMK-tutkintoa kalastamaan ja vapaalla voit pyörittää rattia. Älä kuitenkaan liikaa, muuten et saa opintotukea.

    • Rivendell

      sulle kuin yksi neuvo: etsi jotain muita hommia.

    • välttämäti

      jakohommat kiinnostaa ni omat kokemukseni firmasta nimeltä Tehojakelu ovat positiivisia. tosin vuosien takaa. liksa oli kohdallaan ja työnsä tekevä heppu varmasti otetaan vastaan. ellei heti ni sitkeys palkitaan. soitat ja jätät numeros. siitä se "ura" urkenee. kokemuksesta ko työstä voin kertoa että jakokuskin hommat ovat rankkoja jopa pitkän linjan rahtarin mielestä. ekat pari viikkoa paikat mustelmilla. sit alkaa sujumaan. lykkyä pyttyyn anyway.

      • tuhojakelusta

        Tuhojakelullahan itse työt tekevät alihankkijat, joiden leivissä voi tienata ihan hyvinkin urakkapalkkauksen avulla. Tuhojakelun omat kuskit taitavat ajella vaan silmänlumeeksi joitain ylimääräisiä keikkoja joita alihankkijat ei ehdi ajaa. Firmassa paljon viron poikia.


    • T.K.R.K.M-Trans..

      Nuppiajossa ei ole mitään tekemistä auton kuljettamisen kanssa. Jos haluat vain reuhua lastin kanssa ja olla aina hermot kireällä niin tervemenoa alalle! Itse ajoin nuppeja vain pakollisen 3kk ja sitten tempasin lopputilin. Nyt ei tarvii enää siitä saatanan lastista enää välittää. istun vetelemässä savuja kun trukkikuskit purkaa. Nyt saa pitää persettä penkissä sen 4,5tuntia kunnes tulee lakisääteinen kaffepaussi! Kuomraautohommat on hanurista, kuka niihin lähtee!?

      • Uteliasko?

        Missä hommissa on noin lepiä?? Pitääkö ajaa se yhdistelmäkortti E, että pääsee ajamaan puoliperävaunuja? Joissaki kuulemma joutuu itse purkailee kaikesta huolimatta? Kyllä sulla maha kasvaa kun makoilet penkillä ja keuhkot poksahtaa viiskymppisenä herra tervakeuhko. Mutta kukapa ei kuljetusalalla kessuttelis. =)

        Miten nää eroa? Mollissa hakevat noilla nimikkeillä.

        Yhdistelmänkuljettaja
        Puoliperävaununkuljettaja
        Täysperävaununkuljettaja


      • Rivendell
        Uteliasko? kirjoitti:

        Missä hommissa on noin lepiä?? Pitääkö ajaa se yhdistelmäkortti E, että pääsee ajamaan puoliperävaunuja? Joissaki kuulemma joutuu itse purkailee kaikesta huolimatta? Kyllä sulla maha kasvaa kun makoilet penkillä ja keuhkot poksahtaa viiskymppisenä herra tervakeuhko. Mutta kukapa ei kuljetusalalla kessuttelis. =)

        Miten nää eroa? Mollissa hakevat noilla nimikkeillä.

        Yhdistelmänkuljettaja
        Puoliperävaununkuljettaja
        Täysperävaununkuljettaja

        Kontti/transitohommissa ei itse tarvi lastata eikä purkaa, useimmiten et edes nää mitä siellä kyydissä milloinkin on, rahtikirjasta vaan katellaan että jaahas, tätä tänään.

        Ja E pitää tosiaan olla että puolikasta pääsee (joutuu =P) ajamaan. Yhdistelmä tarkoittaa vetoautoa ja perävaunua (joko puolikas tai täysperä) ja puoliperävaunun ja täysperän eron kai tiedätkin?


    • Sitten mennään eteenpäin 9 vuotta

      Palkkaus on noin 13€/h pekkaset lomakorvaukset lomaltapluurahat yötyöt ylityöt iltalisät päivärahat lauantailisät pyhät jne.

      Eli kyllä elelee

      Jos noita ei makseta, voi ne hakea oikeuden kautta! Toki jos et ole AKT:n jäsen joudut maksamaan itse käräjäkeikasta 134€ jonka sitten työnantaja maksaa takaisin palkkojen yhteydessä

      Työaika noin 8h päivässä joten syödä voi kotona tai missä tykkääkään. Itselläni ei juurikaan tarvetta syödä työaikana mitään

      • BussissaPäivystykseen

        Niin ketju vuodelta 2007 ja Tuomas yksinäisyydessään päätti nostaa sen tänne.

        Sinulla ei todellakaan ole tarvetta syödä työaikana mitään. Sinulla kun ei ole töitä niin ethän edes voisi syödä työaikana.


      • BussissaPäivystykseen kirjoitti:

        Niin ketju vuodelta 2007 ja Tuomas yksinäisyydessään päätti nostaa sen tänne.

        Sinulla ei todellakaan ole tarvetta syödä työaikana mitään. Sinulla kun ei ole töitä niin ethän edes voisi syödä työaikana.

        "Sitten mennään eteenpäin 9 vuotta"

        Johan sanoin että vastaus on kaukana tulevaisuudessa? Miksi siis tositelet?

        Luuletko olevasi nokkela kun huomaat että ylläpidon nostama viesti on vuosien takaa?


      • TuomasOnYlläpitäjä
        Bussissa kirjoitti:

        "Sitten mennään eteenpäin 9 vuotta"

        Johan sanoin että vastaus on kaukana tulevaisuudessa? Miksi siis tositelet?

        Luuletko olevasi nokkela kun huomaat että ylläpidon nostama viesti on vuosien takaa?

        Ylläpidon, oletko Tuomas ylläpitäjä? Salli mun nauraa.


      • TuomasOnYlläpitäjä kirjoitti:

        Ylläpidon, oletko Tuomas ylläpitäjä? Salli mun nauraa.

        Mikä tuomas???

        Edelleen, jos nostot häiritsee, niin palaute ylläpidolle siitä ettei ne anna viestien olla enää aloitusjärjesyksessä kuten ennen :D


    • TahkoPihkalainen

      Turun uljas ylpeys on siirtynyt vuodesta 2005 vuoteen 2007. Kun kyseinen hemmo pysähtyy Salon ABC:llä Fazer/Vaasa leipäkuorman kanssa joku lauantai niin syötän vessassa rullan WC -paperia kaverille jos tuo puheripuli hellittäisi.Niin paljon kyseinen Bussissa tekee hallaa koko kuljetusalalle.

      • EiOleTöissä

        Ei se pysähdy missään. Ei Tuomas ole missään töissä. Tuomas on häirikkö joka vaan trollaa,


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe