Syöpä?

vai raskaana?

Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta voiko hcg-pitoisuuden (raskaushormoni) nousu johtua syövästä? Ilmeisesti ainakin kivessyövässä hcg-pitoisuus nousee, mutta miten on naisten kohdalla? Sain verikokeessa positiivisen tuloksen raskaustestistä, mutta ultrassa ei nähty sikiötä ja ehkäisy on ollut koko ajan käytössä. Kystia (kuulemma vaarattomia) on munasarjoissa ollut. Voiko olla munasarjasyöpää??

4

2119

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lääkärille

   jos epäilet,

  • hmg

   Ei ole tyhmä kysymys. hCG pitoisuuden nousu voi joidenkin asiantuntijoiden (mm. Ralph Moss) mukaan johtua syövästä. Sekä naisissa että miehissä. Syövässä ja raskaudessa on ainakin kaksi yhteistä tekijää: hCG ja trophoblast. Muistaakseni oli niin että trophoblast solu erittää hCG:tä.

   Eli jos mies "on tulossa raskaaksi" (ts. hCG nousussa) niin hänellä on syöpä. Jos sama on naisella joka ei ole ollut yhdynnässä niin kyseessä todennäköisesti sama, eli syöpä.

   Sinuna varmistaisin että miten on.


   Syöpäsolu on luonteeltaan periaatteessa trophoblast solu. Raskaudessa sikiön haimaentsyymit lopettavat trophoblast-prosessin joskus 58. päivän, tai siinämain, kohdalla, ellen väärin muista. Ellei näin tapahtuisi kuolisivat sekä äiti että lapsi syöpään. Syövässä trophoblastia ei taida pysäyttää mikään ellei immuunijärjestelmällä ole käytettävissä tarpeeksi haimaentsyymejä, trypsiiniä ja chymotrypsiiniä. Jos näistä on puutetta syöpä leviää. Ravinnosta saatava B17 vitamiini voi tosin sitä pysäyttää ja tuhota mikäli sitä on riittävästi. Mutta harva tänä päivänä syö ruokia missä sitä on.

   • alkup.

    Jos kyse on syövästä, niin miten hcg-pitoisuus ajan kanssa muuttuu: kasvaako vai laskeeko? Olen kyllä ollut yhdynnässä, joten raskaus on periaatteessa mahdollinen, vaikkakin ehkäisy on ollut käytössä.
    Lääkärit sanoivat, että kyseessä on todennäköisesti keskenmeno, mutta silti huolestuttaa. Ilmeisesti myös hyvänlaatuinen corpus luteum-kysta aiheuttaa hcg:n nousua??
    Jos ultrassa löydettäisiin kysta, niin voidaanko siitä nähdä onko se hyvän vai pahanlaatuinen?


  • Miiiiuuuuuuuu

   Vanha ketju, nostaa silti!

   Paljonkohan veressä pitäisi hcg:tä olla jotta se voisi olla merkki syövästä? Alle 5 IU/L lasketaan vielä kai normaaliksi sekä miehillä että naisilla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   436
   1926
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   122
   1459
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1404
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1121
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   239
   999
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   61
   930
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   84
   846
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   815
  Aihe