Aihe

hyvä kuvanmuokkausohjelma

........

Pitäisi joku hyvä kuvanmuokkausohjelma ostaa/ladata jostakin. Mikä on paras ja halvin? Ja tutoraaleja pitäisi siihen saada netistä. Mistä netistä voisi tilata?

2

822

  Vastaukset

  • Paras on Adobe Photoshop. Halvimmat ovat ilmaisia mm. Gimp, Paint.NET, Photofiltre. Tutoriaaleja saa netistä, olet oikeilla jäljillä.

   Netistä tilata mitä? Tutoriaaleja vai ohjelmia?

   Näin sinun olisi pitänyt toimia:

   1. Ota selvää kuvankäsittelystä ja siihen liittyvistä ohjelmista. Netistä löytyy varmasti tietoa, kunhan jaksaa kirjoittaa esim. sen "kuvankäsittely"-sanan googleen...

   2. Ota selvää omista tarpeistasi. Mihin tarvitset kuvankäsittelyohjelmaa ja minkälaisia ominaisuuksia kaipaat.

   3. Vertaile eri ohjelmia. Yleensä maksullisistakin ohjelmista saa kokeiluversion ja ilmaisiahan voi ladata niin paljon kuin mieli tekee.

   4. Valitse ohjelma, joka tuntuu parhaimmalta ja sopii budjettiisi. Sitten etsit tietoa ohjelman käyttämiseen, edelleen netistä. Esim. "photoshop tutorial" googleen, niin varmasti löytyy. Muiden ohjelmien kanssa sama juttu.

   5. Harjoittele kärsivällisesti. Mitään ei opi hetkessä. Yleensä asiat vain loksahtavat kohdalleen ajan kanssa. Jos myöhemmin tulee asioita, joihin et löydä ratkaisua, voit kysyä sitä kokeneemmilta käyttäjiltä. Vaikkapa nyt täällä suomi24:n keskustelupalstalla.

  • on Corelin Photopaint. Ja parasta siinä on se, että se tulee kaupanpäällisinä CorelDrawn mukana!

   Photoshop lienee nykyään jo suunnilleen yhtä hyvä ja samoilla ominaisuuksilla varusteltu, mutta maksaa mahottomasti maltaita plus kymmenen kultamunaa.

   Photopaintin erikoisominaisuus on se, että sitä (sen käyttöliittymää siis) pystyy räätälöimään itse omien mieltymysten mukaisesti varsin pitkälle, jos haluaa.

   Hinta/laatusuhteeltaan Photopaint on ylivoimainen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   31
   2440