Ollaan suunnittelemassa keittiöremonttia. Onko kellään kokemuksia höyryuunista? Onko sillä paljon käyttöä? Niitä lienee sellaisia yhdistelmäuuneja joita voi käyttää sekä tavalliseen kypsennykseen että höyryllä kypsennykseen. Miten paljon ominaisuudesta joutuu suunnilleen maksamaan, entä onko sen arvoinen?
Lisäksi kysyn onko jääkaapin ns. nollalokero mielestänne tarpeellinen?
höyryuuni
2
5141
Vastaukset
- kotikokkaaja
Jos kokkaa paljon, muutakin kuin pitsaa ja piirakoita, höyryuuni on loistava ostos!!
Hankin juuri AEG:n höyry-monitoimiuunin, jota ei liitetä vesijohtoon, vaan lisätään itse säiliöön vettä tarpeen mukaan. Tämä on hyvä, jottei tarvitse asentaa erillisiä vesiliitäntöjä.
Uuni oli kallis, noin 1000 €. Kannattaa kysellä tarjouksia eri liikkeistä. Markantalo ja Gigantti ovat edullisimpia, riippuen myyjästä ja asiakkaan tinkimistaidoista.
Ja kannattaa varmistaa heti keittiötilausta tehdessä höyryuunin vaatimasta tilasta, että mahtuu kalusteisiin.
Uunissa on paljon toimintoja; osa jopa turhia, ja uuni vielä opastaa itsekin toiminnoissaan ehdotuksineen.
Kannattaa jaksaa lukea käyttöohjeet ja reseptivinkit. Kokemus harjaannuttaa kokkaajaa tunnistamaan sopivat lämpötilat ja paistoajat.
Uunien kestävyydestä ei ole kokemuksia, ovat olleet markkinoilla viitisen vuotta. Kannattaa kysyä Electroluxin asiakaspalvelusta; he kyllä neuvovat, ja tuotekouluttajilta, tai vaikka käydä tutustumassa Vantaalla olevaan näyttelyyn.
Induktio-keittotaso on myös mahtavan nopea - tosin kallis, noin 1000 €. Em. liikkeistä kannattaa kysellä, ja tinkiä! - Ehdottomasti
Mulla on Gaggenaun höyryuuni tavallisen uunin lisäksi. Se on aivan ehdoton kapistus, melkeinpä kaikkeen mitä keittiössä tulee tehtyä... nykyään teen sillä myös esim. keitetyt perunat ja riisitkin... niin jää liesi muuta käyttöä varten. Kyseinen laitos on kiinteillä tulo- ja meno vesiliitännöillä ja kun se kerran on tehty, niin ehdottoman mukava täyttää. Katsoin myös muita merkkejä ja hieman ihmetytti kun monissa oli noiin litran kokoinen säiliö.. Ei sillä päästä perinteisiin nk. höyrykeittämiseen, jossa höyryä on 100% ja lämpötila on 100 astetta... tuolloin menee vettä ainakin Gaggenaulla noin 8 litraa tunnissa. Itse siis veikkaan, että yhdistelmäuunit on enemmän pienten höyrymäärien lisäämiseen.
Mutta päädyit mihin tahansa, niin ehdottomasti harkinnan arvoinen hankinta!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406993
- 323948
- 453330
- 402939
- 172726
- 372238
- 162196
- 412143
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482077- 402058