10v. ja uhmaikä?

elisabet79

sanokaapas mitä pitäisi tehdä... miesystäväni 10v. poika jatkuvasti homottelee ja haukkuu isäänsä, isä paljon töissä ja ei varmasti mukava tulla kotiin, kun heti alkaa haukkuminen, tavallinen puhe ei auta mitään ja poika on täysin passattava, siitäkin saa haukut päälle kun ei ole tarpeeksi hyvin hänen mielestään passannut... eikä ikinä siivoa jälkiään, vaikka kuinka monesti asiasta muistuttaisi, ja kun olin häntä hoitamassa esim. pyysin ettei hän heittelisi perunalastuja ympäriinsä ja keräisi ne pois mitä heitellyt, niin ei varmasti.. näyttää unohtavan saman tien sotkunsa... välillä isä sitten menettää hermonsa täysin ja sitten huudetaan naama punaisena... ei auta mikään eikä selkäsaunakaan ole nykyään laillista, siis vinkkejä mitä tehdä, kiitos...

7

3230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama juttu

      tosin mulla on 10v tyttö ja on tullut tosi mahdottomaks. Haukkuu tyhmäks, lehmäks ja joskus tulee juuri noita homo sanoja. Enimmäkseen hän käyttää näitä sanoja pikkuveljeensä joka on 8v. Alati ovat tappelemas, välillä ihan on likka hakannut poikaa selkään kyynärpäällään. Itse olen myös antanut selkää, arestia ja kaverikieltoja mutta ei auta. Eikä auta jos mieheni komentaa joka on sentään lasten isä.
      Nyt hän on alkanut viimepäivinä sanomaan, että me tapetaan hänet kun me hänelle huudamme ja nappaamme niskavilloista kii ku tilanne menee todella huonoks.Ja sanoo, että hän ei jaksa elää tässä perheessä kun aina ollaan sanomas joka asiasta...siis ainoastaan me hänelle sanomme huoneen siivouksesta joka muistuttaa jo sikolättiä, tekemään koulutehtävät ennenku lähdetään kavereille, ja olemaan asiallisesti muiden ihmisten aikana. Nimittäin hän saattaa silloinkin saada niitä omia kohtauksiaan...eli sanoo mitä sylki suuhun tuo. En kans tie mitä tehdä kun ei mikään enää mene jakeluun eikä tunnu kiinnostavan. Sit vielä olettaa että annan hänelle viikkorahaa ja annan luvan mennä kavereil.....! Ja kyselee et miksei pääse.. ja kun selostan miksei niin kauhee meteli alkaa ja haukkuminen. Olen ihan toivottomas tilantees....ei oo tällä hetkel helppoo olla äiti. Monesti olen illalla itkenyt sängyssä ja sanonut miehelleni, et miks tuli tehtyä nuo lapset!!! Moni on sanonut, että hae apua, mutta en ole sitä tehnyt koska pelkään, että minut leimataan huonoksi äidiksi ja pelkään ennenkaikkea sitä, että jos tyttäreni joutuu johonkin puhutteluun niin kuin paljon hän sit siellä valehtelee koska hän nyt jo puhuu noinkin raakaa puhetta!!

    • yrittää toista

      kautta, meinaan kyselemällä, että "miltä susta tuntuu?" kun homottelu jne alkaa. Voi olla että lapsi on joko emotionaalisessa kehityksessä jäljessä, eikä osaa käsitellä tunteitaan (erityisesti jos isä näyttää huonoa esimerkkiä reagoimalla tunteettomasti ennen kuin tunteet ovat jo niin räjähtämässä, että sitten tulee ylitunteellinen purkaus), tai sitten alkamassa murrosikää, jolloin hormonit saavat aikaan tunnetiloja, joita lapsi ei omin avuin ymmärrä (tai opi ymmärtämään). Tällaista taktiikkaa voisi ainakin kokeilla, että yrittää auttaa lasta analysoimaan ja ymmärtämään fiilareitaan, ja katsoa sitten jos se johtaa mihinkään muutokseen parin kuukauden aikana.

    • mutter

      Kyseessä ei ole uhmaikää vaan murkkuikää. Tämänikäiset lapset ovat jo esimurrosikäisiä ja homma senkun pahenee...

      • äiti..

        Moi

        Minulla on 10v poika ja olen aivan selvin sanoin sanonut hänelle jos tulee ikävää tekstiä että minulle et noin puhu, olen äitisi ja vaadin omassa kodissa kunnioitusta niin ja että en ansaitse tuollaista kielenkäyttöä.

        Tämän kyllä olen tehnyt jo pienestä pitäen selväksi sillä 10v kasvattuksen aloitus vasta nyt on jo myöhäistä..

        Jokaisesta töpistä keskustellaan ja seuraavasta menee etuus pois. esim. pleikkarit määräajaksi. Isoista töpeistä aresti määräajaksi. Eli käytöksellä on seuraus..!

        Viikkorahan annan vasta kun huone on siivottu ja viikolla omat velvollisuudet on hoidettu. Huonon käytöksen tai jos on tullut jotain koulusta palautetta jälkeen ei tipu viikkorahaa. Viikkorahallaan hoitaa itse karkkiostokset ja muut omat hankinnat. Vaatteet ostan kuitenkin mutta muut säästää itse viikkorahoista.

        Sen olen huomannut että kun on selvät pelisäännöt ja rajat hommassa kaikki toimii. Jos itse alkaa löystämään saa itse kyllä sitten myös ongelmat niskaansa. 10 v siis katsoo ja kokeilee niitä rajoja ja leikkii isompaa kuin todellisuudessa on.

        PS. Meillä ei kyllä vanhemmat sietäisi kertaakaan että nimiteltäisiin homoksi yms. mutta myös lapsi tietää että se menee rajan yli..

        Anne


    • huolestunut...

      Oletteko kokeilleet lapsen kanssa keskustelemista? Siis ihan juttelemista, ajatusten vaihtoa, ei vain moitetta ja huutoa. Selittäkää lapselle, että kukaan ei saa nimitellä häntä eikä hän saa nimitellä ketään. Vihainen saa olla, mutta käytöksellä on rajat. Sanokaa, että homottelu tuntuu pahalta ja itkettävältä. Luvatkaa olla nimittelemättä häntä ja vaatikaa lupaus, ettei hän nimittele enää teitä. Lupauksen rikkomisesta sovitaan rangaistus, josta sitten myös pidetään kiinni! Ja muistakaa olla myös itse nimittelemästä ketään lapsen kuullen.

      Toinen vaihe on, että isän on ryhdyttävä viettämään pojan kanssa aikaa. Heidän on löydettävä jotain kivaa yhteistä. Poika on tulossa murrosikään ja tarvitsee isäänsä. Pian on liian myöhäistä löytää yhteyttä, toimikaa pian! Lapsi, joka kokee, että hänet huomataan ihmisenä, kunnioittaa vanhempiaan.

      Kun olette saaneet välinne normalisoiduksi, seuraa kolmas vaihe, eli se, että opetatte lapsen passaamaan itse itseään. Jos hän ei hoida hommiaan, hän menettää jonkin etuuden. Edelleen sovituista seuraamuksista on pidettävä kiinni!

      Maalaisjärkeä peliin, lapsenne huutaa apua. Vielä ehtii, mutta älkää hukatko päivääkään. Pian on muuten tosi ongelmat edessä. Lasta ei tarvitse hakata, on muitakin keinoja. Olkaa johdonmukaisia ja rauhallisia, älkää antako periksi. Ja muistakaa positiivisen palautteen tärkeys. Viettäkää aikaa perheen kesken ja tehkää kivoja juttuja. Sitä poika kaipaa enemmän kuin mitään muuta.

    • Apua

      Kunnon selkäsaunasta. Tuntuu uskomattomalta, että vanhemmat antaa 10-vuotiaan pikkulapsen käyttäytyä noin.

    • Mutsi1986

      Viesti ketju 11vuotta vanha, mutta kommentoin sen verran että itsellä myös 10v tyttö kotona niiiiin pahassa uhmassa että ei kyllä kukaan. Kiukuttelee ja menee kiukuspäissään huoneeseen kädet puuskassa ovet paukkuen jos käsken siivota jälkensä tai hoitaa jonkin velvollisuuden kotona. Pikkusiskoa välillä kiukuspäissään näppää ohi mennen (6v). Tänä aamuna käskin siivota huoneensa ja siitä on saatu koko päivän kiukut aikaan. Sanoi että muuttaa mummolaan. Tälle hommalle on jo tullut niin immuuniksi että tuumasin tyttärelle vain jos hän ei auta kun äiti pyytää niin ei toteuta äitikään hänen toiveitaan/menojaan. Ja seuraavaksi menee puhelin viikoksi hyllylle. Tsemppiä muihinkin perheisiin joissa asuu tällaista uhmaikäistä nuorisoa. Ei olla asian kanssa yksin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8069
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4572
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2220
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1699
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe