Megapixelit

hams-teri

Moro!
Olen tällänen aloittelija ja kyselisin, että kun noissa kameroissa on noi megapixelit nii, meneekö se niin ,että mitä isompi megapixeli määrä esim. nyt vaik 8.1 megapixeliä nii sitä tarkempi kuva?
Ajattelin vaa ostaa jonku kameran, ei merkillä niin väliä, mut kuhan pystyy ottaa suht' tarkkoi kuvii..
Kiitos etukäteen :)

9

2951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hams-teri

      niin ajattelin tilata anttilasta tämän.. sanokaa onko ees vaatimattomalle käyttäjälle hyvä?
      "
      * Teholliset pikselit: 7.0
      * Linssi: SHD linssi f=7.7-23.1mm (35mm vastaavuus 38-114mm)
      * F-arvo:2.7~4.9
      * Optinen zoomi:3x
      * Digitaalinen zoomi:5x
      * Näyttö: 2.0" värillinen TFT LCD
      * Tarkennus: TTL automaattitarkennus
      * Lyhin tarkennusetäisyys:80cm
      * Tarkennus etäisyys makrolla: 4~80cm laajakulma, 25~80cm tele
      * Suljinnopeus:15~1/2000 sekunti
      * Valotus: Ohjaus Ohjelmoitu automatiikka, Korjaus 2EV (0,5EV:n askelin)
      * ISO-vastaavuus Auto, 100, 200, 400
      * Salamatoiminnot: Automaattinen, automaattinen punasilmäisyyden vähennyksellä, täytesalama, hidas salama, salama pois
      * Salamankantomatka: 0.25~3.0m laajakulma, 0.25~2.0m tele
      * Salaman latausaika: n 6.0 sekuntia
      * Terävyys: pehmeä, tavallinen, kova
      * Tehoste: Normaali, mustavalkoinen, seepia, RGB
      * Äänen nauhoitus: max 1 tunti, äänen tallennus kuvaan max 10 sekuntia
      * Kuvaustilat: Automaattinen, Manual, Aihe, Ohjelmoitava, Äänen nauhoitus, yökuvaus
      * Valkotasapaino: Automaattinen, päivänvalo, pilvinen, kova tai pehmeä loistelamppu, mukautettu
      * Elokuvaleikkeet: Äänen kanssa muistikortin koosta riippuen (640x480, 320x240 15 fps, 160x120 30fps)
      * Sisäinen muisti 32mb
      * SD/MMC muistikorttipaikka (testattu 512mb asti)
      * Kuvakoot: 3072: 3072x2304pixels, 2816: 2816x2112 pixels, 2592: 2592x1944pixels, 2272 : 2272x1704 pixels, 2048 : 2048x1536 pixels, 1600 : 1600x1200 pixels, 1024 : 1024x768 pixels, 640 : 640x480 pixels
      * Itselaukaisin: 2 sekuntia ja 10 sekuntia
      * Toimii kahdella AA paristolla tai akulla (lisävaruste), verkkolaite mahdollisuus DC3.3V, 2A (lisävaruste)
      * Mitat:109.8x56.8x34.1 mm
      * Paino 166g ilman pattereita ja muistikorttia"

      • roskaa...

        Aika moista kuraa on tuo kamera. Osta joku muu merkki kuin Samsung tai HP. Pikseleillä ei ole mitään tekemistä kuvanlaadun kanssa, tulostus koonkin kanssa vain hieman(tässä hintaluokassa). Muutenhan noi pikselit periaatteessa määrittelee maksimi tulostuskoon, mutta näihin halpiskameroihin se ei päde. Noissa huonoissa kameroissa esim. HP saa olla 8 megapikseliä ja silti halvempi Canon 5-6 megapikseliä omaa enemmän tarkkuutta. Pikseleillä ei siis käytännössä ole mitään väliä, halvoissa kameroissa on kuitenkin niin surkea optiikka. Osta siis mielummin laatukamera kuin pikselihirviö. Tuo 5-6 megapikseliä riittää taatusti kaikkeen tarkoitukseen mitä sinä kameralle keksit. Digitaalisista kuvanvakaajat, digitaaliset zoomit ja vastaavat ovat myöskin vain markkinointi kikkoja, huijausta.

        Tuohon hintaan saat Fuji F20 on taatusti hyvä valinta aloittelijalle. Canonilla on noita A-5XX sarjalaisia myös eikä nekään maksa paljon. Nikon L-sarja on ihan ok, mutta katso toi Fuji ja Canon.


    • Art-07

      Asiasta on pilvipimein pitkiä keskustelunpätkiä kuvauspalstoilla, niitä kannattaa lukea, mutta kerrataanpa kuitenkin lyhyesti. Pixleillä on teoreettinen merkitys kuvan tarkkuuteen, mutta käytännössä asia ei ole niin yksiselitteinen. Tärkein kuvan laatuun vaikuttava komponentti on hyvä objektiivi, toinen tärkeä on kennonlaatu. Puhutaan myös pikselien laadusta ja kolmas asia on kameran automatiikka, eli sen kyky käsitellä pikselien antamaa informaatiota. Jos joku tässä ketjussa klikkaa, se näkyy heti kuvanlaadussa. Mainittakoon, että hyvä kuva on myös muutakin kuin terävä kuva, mutta ainakin optiikan laadusta se kertoo jotakin. Eli nykymittapuun mukaan pienelläkin 3-4 milj. pixelin kennolla varustettu kamera voi päihittää mennen tullen tuplaten isompi pixelisen kameran, kunhan em. tekijät ovat kunnossa. Parhaiden kanssa jopa järkkärien kit-objektiivipaketit ovat helisemässä.
      Myös kennon koolla on merkitystä. Paidan napin kokoinen kenno asettaa omat rajoituksensa, on siinä pikseleitä sitten miten paljon hyvänsä. Edes esittämäsi näyttävä ominaisuusluettelo ei takaa, että kyseinen kamera olisi jotenkin erinomainen. Sillä halvimmissakin kameran nimellä myytävissä saippuarasioista löytyy ominaisuuksia enemmän kuin hyvistä filmijärkkäreissä, silti kuva voi olla surkea tai korkeintaan kohtalainen.
      Kaikesta huolimatta laadukkaitakin kameroita on useissa merkeissä tarjolla kohtuulliseen hintaan.
      No mistä sitten tiedät, että kamera on hyvä. Tutustut kaveriesi kameroihin ja ennen kaikkea niillä otettuihin kuviin. Näyttökuva tai kymppikuva ei riitä arviointiin, mutta A4 paperikuva kertoo jo riittävästi. Ellei kaverillasi ole sellaista näyttää, ei ole suuri uhraus sitä erikseen teettää. Luet koti- ja ulkomaisten lehtien vertailutestejä. (Nimenomaan vertailutestejä). Yksipuolisissa esittelyartikkeissa yleensä kehutaan jokaista uuttuutta. Rajoitut oikeisiin kamera merkkeihin. Nikon, Canon, Olympus, Fuji, Pentax, jne.

    • canon 800is

      Mikrobitti 12/2006 testasi uutuuspokkareita ja hintaluokassa n. 300 euroa hyvä valinta on canon 800 is ja alle 200 euron hintaluokassa nikon coolpix L5.

    • freebee

      Osta Fuji F20, sen saa alle 200e. Siinä on kaikki mitä tavallinen "sunnuntaikuvaaja" tarvitsee ja pokkareista paras kuvanlaatu.

    • Minä

      Mä haaveilen tosta Canon eos 600d:stä. Sisältää mm. kuvanvakaimen, punasilmäisyydeneston, ja paljon muita hyviä juttuja. 18 Megapixeliä. =) Esimerkkikuviakin oli nähtävänä, ja oli oikeestaan yhtä hyviä kun koneella valmiina olleet kuvat (= Mun mielestä muutenkin noilla Megapixeleillä on väliä, koska mun kännykässä on 2MP, ja kaverin kännykässä 5MP, sillä on nokia lumia, mulla samsungin älypuhelin. Kaverini kännykällä tulee paljon parempia kuvia, tarkempia, ja hyvälaatuisempia. Minulla taas on sellanen hämärä ja huono kamera. Ja on mulla olympuksen 10 vuotta vanha olympuksen kamera, 7MP, sillä tulee joskus hyviä kuvia, joskus sitten on sellasia että esim. koiran kuono on sumuinen tai sellanen, vaikka ei ole heilahtanut. Ja kyllä sillä muutenkin on väliä, eivätkä ne mitään huijausta ole. Se vaan on oikeasti niin että paremmalla kameralla tulee parempia kuvia, uskokaa tai ette.

      • tietäjä92

        Mainitsemasi laatuerot puhelinkameroiden välillä eivät kyllä ole missään tekemisissä megapikseleiden kanssa. Isompi pikselimäärä kertoo vain että kuvat ovat kooltaan suurempia. Uudemmassa puhelimessa on kennotekniikka kehittynyt, mistä laatuerot johtunevat.

        PS. Canon 600D -runko ei sisällä kuvanvakainta, mutta luultavasti sen mukana tuleva "kittiobjektiivi" sisältää.

        PPS. Jos järjestelmäkameran joku päivä hankit, suosittelen opiskelemaan oikeasti valokuvausta (herkkyyden, aukon ja valotuksen pyhän kolminaisuuden yms.) jotta kameran ominaisuudet pääsevät loistoon.


    • tosiviksuu

      Siis yli 6 vuotta vanha alotus....

      Tositosijärkevää nostaa....

      • Pikselipossula

        Mitä väliä sillä on vaikka olisi kuinka vanha?

        Mutta siis optiikka se ratkaisee enemmän kuin ne pikselit, mun videokamerakin ottaa vain 5mpx kuvia mutta todella laadukkaita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe