cava ja yksinolo?

+++

Voipi olla,että täällä on tästä jo kyselty mutta en jaksaisi selailla..
Eli olen hankkimassa koiraa ja olen päätynyt cavalieriin. Käyn päivätöissä (lapsi koulussa) ja koira joutuu olemaan väh. muutaman tunnin päivässä yksin. Olen lukenut,etteivät cavat viihdy yksin. Mutta jos pentu tottuu heti pienestä olemaan joitain aikoja yksin,eikö se totuttamiskysymys?

Cavojen omistajat,oletteko törmänneet ongelmiin yksinolon kanssa? Kahta koiraa en halua,eli se ei voi olla ratkaisu.
Cavojen luonteenpiirteet:lempeys ja reippaus tekivät minuun vaikutuksen. Haluan helposti koulutettavan koiran,jonka kanssa koko perhe voi touhuta.
Olisi muutenkin vielä kiva lukea cavoista kaikkea mahdollista! Kiitos.

8

955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kärsivät

      helposti eroahdistuksesta,mutta totuttamalla koira yksinoloon hetki kerrallaan,niin kyllä oppii olemaan yksin.
      Meillä Cavalla on radio päällä ja ennenkuin astun ovesta ulos heitän kinkkua tms. herkkua,että "unohtaa" tavallaan pois lähtöni.

    • Cava 5kk

      Meillä on aivan ihana 5kk ilopilleri:-) Mitään ongelmia ei ole yksinolossa ollut. 5 tuntia on maksimi mitä on yksin ollut. Tietysti kannattaa jättää luu ja vaikka tyhjä wc paperirulla tai lempilelu. Meillä taitaa kyllä nukkua yksin ollessa. Muuten on menossa mukana ja huomion/hellyydenkipeä. Yöt nukkuu yksin alakerrassa olohuoneessa. Autoon tulee mielellään,pääseehän sillon "retkeilemään". Lenkillä jaksaa vaikka kuinka, metsälenkit erityisen mieluisia: tuoksuja,vapautta... Erittäin seurallinen, ihmisrakas, meillä on 7v ja 4v lapset eikä mitään ongelmia ole ollut. suosittelen!!!

    • Moona

      Meillä ei ole koskaan ollut eroahdistusta, vaikka on kaksi cavaa ollutkin.
      Ensimmäinen oli narttu ja tottui jo pienestä olemaan muutamia tunteja yksin, joten ei ongelmia.
      Tällä hetkellä on uros, joka tuli meille puolivuotiaana, eikä senkään kanssa mitään ongelmia, vaikka on muutaman tunnin päivässä yksin.
      Ennen kotoa lähtöä annan koiralle kongin ja se jo alkaa aamusta odottaa, koska lähden ja hän saa herkkua, joten minun kotoa lähtöä se suorastaan odottaa.
      Ota vaan cava, sen parempaa koiraa et löydä!!

      • cavaliers

        Samaa mieltä. Pennusta kun opettaa yksinoloa, niin ei tule ongelmia. Yksinjätöstä ei pidä tehdä mitään ohjelmanumeroa, vaan poistuu rauhallisesti ja vaikka alussa antaa namin tms. touhua.
        Aloittajalle:pitäähän sitä töissä käydä =) meillä koirat on max 8tuntia päivässä keskenään kotona.


    • yksinolosta

      Meillä ollut cava 3 kuukautta ja alusta asti joutunut olemaan päivisin yksin n.5-6 tuntia. Aluksi oli ongelmia oppimisessa sisäsiistiksi ja koululaisella(11v.)olikin joka päivä vastassa kivat yllätykset. Nyt jo helpottaa sen suhteen.
      Cava tullut hyvin toimeen lasten kanssa(11v. ja 4v.). 4v. ottanut välillä kovastikkin kiinni, mutta hyvin kärsivällinen on koira ollut. Haluaa aina olla siellä, missä kaikki ovat ja seuraa perässä koko ajan. Pienen kokonsa vuoksi helppo ottaa mukaan joka paikkaan.

      • myöskin

        Meillä myöskin cava, ja lapset ovat 4 vuotiaat ja 2 vuotias eikä lapset ole milloinkaan ottaneet kovasti kiinni,vaan ymmärtävät että miten kohdellaan koiria aivan kuten vauvoja eli hellien ja hoivaten,työttölapset meillä ja cava on huippurotu.


    • Kunhan koira totutetaan yksinoloon, eli ei heti jätetä koko päiväksi yksin, niin kyllä se tottuu. Totuttaminen tapahtuu siis esim. huoneesta toiseen poistumisella, ja palataan kun koira on hiljaa. Esim. WC reissun ajaksi ovi kiinni ja koira toisella puolella, jos vinkuu niin ei mennä takaisin. En enää itse muista, miten omani kanssa nämä yksinolot sujuivat, kesän olin koiran kanssa kotona, kun hoidin silloin naapurin lasta. Koira jäi aamuisella yksin, kun kävin hakemassa pojan meille, aikaa siinä meni joku 15 min.

      Lähtemisestä ei kannata tehdä kovin suurta numeroa, ei mitään lällyn lällyn mamma menee nyt ja tulee sitten... Meillä sanotaan edelleen (koira 5 vee nykyään) että moi moi, saatetaan vähän rapsuttaa ja koira menee nukkumaan siksi ajaksi kun ollaan pois. Nyt kun avomies on armeijassa ja minä teen kolmivuorotyötä, koira saattaa joskus olla jopa sen 9 tuntia yksin kotona - taikka sitten yön yli 10 tuntia. Hyvin on mennyt aina, eikä käytävän äänetkään häntä häiritse.

      Lieroista voi löytää tietoa www.cavalierpalsta.com tai sitten ihan http://www.cavalieryhdistys.com/

    • xzxzx

      se eroahdistus ja sen ilmeneminen. Meillä ollut kaikkiaan viisi cavaa, joista yksikään ei ole haukkunut sisällä vaikka kerrostalossa harvoin ihan hiljaista onkaan. Yksi koira kuori tapetit seinältä eikä siinä lelut tai muut temput auttaneet kun oli alkuun päässyt. Yksi oli nahkahullu ja yksin jäätyään etsi kaiken mikä oli tehty nahasta, eli jokuset kengät ja hanskat meni... onneksi ei ollut silloin nahkasohvaa. No muiden kanssa ei oikeastaan yksinolo aiheuttanut mitään tuhoja eli nukkuivat kaiketi sen ajan. Eli hyvin yksilöllistä ainakina viiden koiran otannalla, onneksi menee ohi iän myötä. Haukkuminen on sitten oma lukunsa jos sellaisen yksilön satuu saamaan, mutta ei kai kovin yleistä tällä rodulla, mutta siitä ei minulla ole kokemusta. Muutoinhan rotu on helppo kouluttaa ja se sopeutuu asioihin nopeasti ja kun harrastaa jatouhuaa koiran kanssa muutoin se kestä kyllä olla sitten itsekseenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe