Kultainennoutaja puree hihnaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

sisilisko.-.

Hei!
Minulla on vuoden ikäinen kultainennoutaja.
Kun ulkoilemme se puree hihnaa. Se on ärsyttävää ja tapahtuu joka ulkoilu kerta. Ensin yritän sanoa EI tai HYI! mutta se ei tehoa. (Se vaan heiluttaa häntäänsä) Sitten Heitän sille kepin ja sen hyökkää heti sen kimppuun...
Auttakaa!!!!!!!!!!
On toinenkin ongelma. Joskus koirani innostuu, alkaa purra kovaa ja hyppiä niin että vaatteeni menevät likaisiksi! Se mukamas leikkii, mutta minusta se ei ole leikkiä... Miten saan sen kitkettyä pois? Olkaa kilttejä ja auttakaa!

15

5403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taavi

      taidat olla aika nuori eikä koira ota kieltojasi tosissaan? Kieltoja voi tehostaa tarttumalla niskanahkaan ja ravistamalla, kuten emo pentujaan kun koira tekee kiellettyä. Voisit myös rauhoittaa tilanteen komentamalla koiran aina viereesi istumaan kun kiskominen alkaa ja matkaa jatketaan kun se on rauhoittunut. Päällehyppimiseen tehoaa nostamalla polvi eteen ja pukkaamalla sillä koiraa rintaan ja kieltämällä tiukasti, takajalkojen varpaillekin voi astua samalla, tai kääntämällä sille selän eli huomioimattomuudella. Koiran kanssa pitää olla määrätietoinen ja tiukka.

      • sanoi

        Moikka!
        Se on se selän kääntäminen koiralle ja kun vielä tuhahdat "kyllästyneenä" niin johan koiruus alkaa funtsia että mikäs nyt on ja rauhoittuu. Joskus annoin tämän neuvon jollekin palstalaiselle ja tuli palautetta et voi vitsi, se toimi.


    • koira

      olen huomannut että aika monet kultaisetnoutajat purevat hihnoja. meidän koira söi kanssa hihnaa. teimme silleen että näpäytimme hiljaa kuonolle ja sanoimme matalalla käskevällä äänellä että EI! se tehosi aika nopeasti.

    • jke

      Älä nyt hyvä ihminen ainakaan enää palkkaa koiraasi hihnan pureskelusta. Koira puree hihnaa ja heität sille kepin, jotta saisit sen lopettamaan. Koiran näkökulmasta aivan selvä palkka oikeasta toiminnasta.

    • Henna25

      Moi!Minulla on myöskin vuoden ikäinen uros kultsu, ja meillä on samat ongelmat. Koira yrittää ottaa tilanteet omaan hallintaansa ja yrittää näyttää kuka on johtaja. Meillä uskoo isäntää paremmin, mutta nyttemmin myös minua tottelee, kunhan osaa asian ilmaista hyvin :) Lenkkeillessä alkaa tuo älytön meuhkaaminen jos ei mennä minne herra haluaa ja sellaista vauhtia miten haluaa kulkea. Kyllä se siitä, jonkin verran on jo helpottanut. Tsemppiä!

    • purija

      Oma koirani lopetti hihnan purekelun, kun hankin sellaisen ketjutaluttimen. Ei kai tuntunut kivalla pureskella metalista ketjua.

    • Kultainennoutaja uros 4-v.

      Moi. Otappa seuraavan kerran mukaan lenkille sitruuna pullo jossa on puristettua pitruunaa,ja sitten kun se aloittaa riuhtomisen suihkauta nokalle. Toinen vaihto ehto on pysähtyä,eli istua niin kaun kuin koira lopettaa!
      Vastaa kun olet kokeillut.!

    • eikä hyikyttelyt

      auta, vaan mene muutamaksi tunniksi koirakouluun.Tuo riehuminen lenkillä on erittäin yleistä niin kultaiselle kuin monille muillekkin roduille enen kahta vuotta.Minun kultsuni teki samaa,että itkun kanssa kotiin lopulta päästiin.Ja menin koirakouluun, oppi (edes hiukan) tottelemaan ja joskus nytkin ku riehuminen alkaa, vetäisen viereeni "viereen" käskyllä ja siihen se loppuu.Ei kannata jäädä taistelemaan sen kanssa vuodeksi tai kahdeksi.Usko pois.

      • apua!

        Oma koirani, kultainennoutaja, kaksi vuotta. se riehuu lenkeillä. Yhtäkkiä se ottaa hihnasta kiinni ja puree sitä, no, olen välittämättä ja se lopettaa.
        Mutta se myös alkaa oikeasti puremaan ja selästä myös välillä, että oikein pelästyy!
        Kiellän koiraa ja olen kokeillut monia systeemejä, mutta ei ne auta!:( Käytiin koirakoulussa ja siellä se ukko antoi sellaisen neuvon, et tölkkiin herneitä, tai jotain mistä kuuluu kova ääni ja sillä heitetään.
        Se toimi aluksi, ja koira pelkäs tölkkiä, mutta ei enään! Nyt kun sitä heittää, pelästyy vähän ja ottaa tölkin omaan suuhunsa..
        mitä tekisin?


      • miuki
        apua! kirjoitti:

        Oma koirani, kultainennoutaja, kaksi vuotta. se riehuu lenkeillä. Yhtäkkiä se ottaa hihnasta kiinni ja puree sitä, no, olen välittämättä ja se lopettaa.
        Mutta se myös alkaa oikeasti puremaan ja selästä myös välillä, että oikein pelästyy!
        Kiellän koiraa ja olen kokeillut monia systeemejä, mutta ei ne auta!:( Käytiin koirakoulussa ja siellä se ukko antoi sellaisen neuvon, et tölkkiin herneitä, tai jotain mistä kuuluu kova ääni ja sillä heitetään.
        Se toimi aluksi, ja koira pelkäs tölkkiä, mutta ei enään! Nyt kun sitä heittää, pelästyy vähän ja ottaa tölkin omaan suuhunsa..
        mitä tekisin?

        laittakaa sille kuonokoppa.


    • noutajaiseni

      meidän kultsu on tosi kiltti. se ei hypi yhtään. en tiedä miten olen sen saanut koulutettua. ;D
      1-3 vuotias koira on leikkisä eikä oikeen ymmärä käskyjä ei tai hyi. iän myötä se rauhoittuu ja ymmrätää puhetta. ainakin meidän kultsu 5 vuotias noutaja.

      • miuki

        veljeni on allerginen koiralle,ja tahtoisin koiaa tosi paljon!!!!
        niin että voiko sen ottaa,vai ei?

        autakaa jos tiedät!


    • Suvi ja Freyja

      Hei, meillä loppui hihnan pureminen siihen, kun viitisen kertaa heti hihnan puremisen ja vetoleikin alkaessa kävelin rauhallisesti ja päättäväisesti lähimpänä olleen puun, lyhtypylvään, aidan tai muun sellaisen luo ja kiinnitin koiran hihnastaan siihen. Itse menin sitten seisomaan parin metrin päähän koirasta ja siihen selin enkä kiinnittänyt koiraan muutamaan minuuttiin mitään huomiota, vaikka olisi tehnyt mitä. Sitten kun koira oli lopettanut hihnan puremisen ja muut temppuilunsa ja käyttäytyi rauhallisesti, menin rauhassa (en siis puhunut mitään) irrottamaan koiran ja jatkoimme lenkkiä niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Ohikulkijat tietysti ihmettelivät, että mitähän oikein touhuan, kun koira riekkuu lyhtypylväässä ja minä vain seison siinä kadulla kuin tatti :-). Enää ei kuitenkaan tarvitse koiran kanssa hihnasta tapella. Ja tietty edelleen kehun ja namitan koiraa kovasti ja usein silloin, kun se kävelee hienosti hihnassa. Nämä keinot tepsineet meillä.

    • Onnikalevi

      Terve,
      meillä oli samainen ongelma ja sain sen loppuun näin:
      kun koira rupesi pureskelemaan hihnaa niin komensin istumaan ja tiukka "irti", että saatiin hihna pois suusta.
      Hihnan ollessa vapaana jatkettiin matkaa kunnes rupesi pureskelemaan hihnaa jälleen, jolloin sama alusta, "istu" ja "irti". Tämä siis AINA kun hihnan pureskelu alkoi.
      Koitahan pärjäillä, kyllä se siitä! :)

      • purkkijuttu

        Anteeksi epäasiallinen kommentointini. Tarkoitus ei ole loukata mutta tuo purkkijuttu oli mahtava. On ne koirat kyllä ovelia. Pentele huomasi et se on purkki vaan ja ottaa suuhunsa :D. Mä kävin omani kanssa neljässä koulutuksessa. Osa kultsien omia. Nyt on kuusivuotias ja osaa kyllä, jos haluaa. Huomaan että uros on narttua vaikeampi. Edellisen kanssa ei tarvinnut niin monesti käydä keskusteluja. Sitä kun katsoi niin riitti. Mutta sama pätee molempiin. Vanhetessa ne rauhoittuu ja oppii kuuntelemaan. Vietä aikaa kultsusi kanssa ja opettele tuntemaan sitä ja sen tapoja. Muista että sinä olet pomo, kaikessa. Niin syntyy hyvä ja hieno kumppanuus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe