Paras Photoshop opas ?

mikä olisi

siis suomenkielinen hyvä opas? Ei mikään perusopas, vaan sellainen joka opettaisi kaikkia kuvankäsittelyn "kikkoja" Photoshopissa.

2

1216

  Vastaukset

  • Olen lukenut toista kymmentä photoshop-kirjaa, enkä ole vielä löytänyt oikeastaan sitä "oikeata", jolle olisi paikka kirjahyllyssäni eräänlaisena photohopin perusteoksena.

   Tosin tällä hetkellä olen lukemassa, tai oikeastaan vasta aloittamassa lukemaan, Martin Eveningin kirjoittamaa Photoshop valokuvaajille -kirjaa (toinen, uudistettu painos), mikä vaikuttaa sellaiselta, mitä olen jo pitkään etsinyt. Todella kattavan tuntuinen ja oikeasti hyödyllinen opas. Ei mitään Scott Kelby -kikkoja, jotka näyttävät kyllä hienolta, mutta mille ei todellisuudessa ole ainoatakaan käyttötarkoitusta.

   Eniten näissä kirjoissa on ärsyttänyt se, että ne on kaikki kirjoitettu todella aloittelijoille. Tietokoneen peruskomennot selitetään seikkaperäisesti aina kansioiden luomisesta tiedostojen tallentamiseen. Sama juttu kaikissa, oli sitten kirjan nimenä "Photoshopin perusteet" tai "Photoshop - Edistynyt käyttö". Esimerkit ovat yleensä todella huonoja ja välillä tulee sellainen olo, ettei kirjoittaja itsekään oikein tiedä mistä puhuu.

   Jos perusteet on jo hallussa ja haluat niitä kikkoja oppia, niin nuo Scott Kelbyn kirjat ovat sinua varten. Osa vinkeistä on ihan hyödyllisiä, osa taas täysin kertakäyttökamaa. Samat jutut ja samat vitsit kiertävät kirjasta toiseen, joten nykyään nuo voi lähinnä selata läpi.

   Ammattimaisempaan työskentelyyn suosittelen alussa mainittua "Photoshop valokuvaajille" -kirjaa. Samalla nimellä löytyy useampia kirjoja, joten kannattaa tarkistaa, että kirjoittajana on Martin Evening.

   Suosittelen välttämään näitä "Photoshop CS2: Kuvankäsittely" -tyylisiä kirjoja, koska ne ovat yleensä vain toistensa kopioita. Jokaisesta uudesta ohjelmaversiosta tulee aina pari uutta kirjaa, joissa ainoa hyödyllinen osa on uusien ominaisuuksien luettelo (jos nyt edes on sellaista). Ne voi aivan hyvin katsoa netistäkin. Uudet työkalut oppii paljon paremmin kokeilemalla itse.

  • tämä on kylläkin PS6 mutta aika paljon on ainakin tekstiä:)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   64
   4017
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   69
   2331