UUNISSA KOVETTUVA MASSA

KISSUS...

KYSE OLISI ASKARTELU MASSASTA MASSAA ON MONEN VÄRISTÄ,MUTTA MIKÄ ON OIKEA LÄMPÖTILA MISSÄ SITÄ KOVETETAAN UUNISSA JA AIKA????PAKKAUKSEN KYLESSÄ OLI ,ETTÄ 30MIN MUTTA,KUN KOKEILIN OLI MASSA VIELÄ PEHMEÄÄ 200C ,KUN ANNOIN OLLA JONKIN AIKAA VÄRIT TUMMUIVAT:(KERTOKAA OIKEA AIKA JA LÄMPÖTILA ??? KYSE SIIS FIMO MASSASTA*

12

12101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • askartelumassa ja fimo

      Liian kova lämpö toi on, en muista mitä se oikea on. Googleta sanoja askartelumassat ja fimo, niillä pitäis löytyä sulle tietoa.

      • massat

        Fimomassan kovetuslämpö on 110-130 astetta. Aika riippuu esineen koosta. Pienet kovettuu 10-15 minuutissa. Isommat tarvitsee aikaa enemmän. Kuulostaa isolta köntiltä, jos ei puolituntia ole riittänyt. Lämpötilaa ei kannata nostaa, se muuttaa värejä.


      • KISSUS,,,,
        massat kirjoitti:

        Fimomassan kovetuslämpö on 110-130 astetta. Aika riippuu esineen koosta. Pienet kovettuu 10-15 minuutissa. Isommat tarvitsee aikaa enemmän. Kuulostaa isolta köntiltä, jos ei puolituntia ole riittänyt. Lämpötilaa ei kannata nostaa, se muuttaa värejä.

        Oli tollasia euron kokoisia ,kun olivat olleet uunissa 30 min niin tuntui jotenkin pehmeiltä:(paistelin 150c nostin vähän astetta jolloin väri tummui ,siis vaaleanpunainen tuli tummanviinin punaiseksi:(


      • tunne just ko. massaa
        KISSUS,,,, kirjoitti:

        Oli tollasia euron kokoisia ,kun olivat olleet uunissa 30 min niin tuntui jotenkin pehmeiltä:(paistelin 150c nostin vähän astetta jolloin väri tummui ,siis vaaleanpunainen tuli tummanviinin punaiseksi:(

        niin pari perussääntöä. Niitä suosituslämpötiloja kannattaa noudattaa, koska ne massat reagoivat halutulla tavalla juuri niissä lämpötiloissa, korkeammissa lämmöissä ne saattava vain sulaa.

        Lämmön vaikutus esineeseen riippuu tietysti esineen koosta. Paksu möhkäle vaatii enenmmän aikaa, kuin ohut.

        Jotkin massat kovettuvat vasta jäähtyessään lopullisesti, eli ne ovat pehmeitä vielä uunista poisotettaessa. Joskus varsinainen kovettuminen voi viedä jopa päivän.

        Yks hyvä neuvo on, että annetaan esineen olla uunissa kunnes uuni ja siten myös esine on jäähtynyt.

        Maahantuojan antamat ohjeet pakkauksissa voivat olla joskus niin huonosti (koneella) käännettyjä että niitä ei erkkikään ymmärrä. Siksi oliskin hyvä jos saisit kysyttyä neuvoja joltakulta joka tietää kuinka ao. massaa käytetään tai yritä tulkata alkuperäistä käyttö ohjetta. Joskus mm. lämpötilat voivat olla eri asteikolla kuin meidän käyttämä celsius.


      • ,,,,
        KISSUS,,,, kirjoitti:

        Oli tollasia euron kokoisia ,kun olivat olleet uunissa 30 min niin tuntui jotenkin pehmeiltä:(paistelin 150c nostin vähän astetta jolloin väri tummui ,siis vaaleanpunainen tuli tummanviinin punaiseksi:(

        Sähköuunien lämpötilat saattavat varsinkin vanhoissa ja "väsyneissä" uuneissa heittää hyvinkin paljon (jopa 40-50 astetta) siitä, mitä nupissa lukee. Varsinkin jos aiot tehdä enemmälti massatöitä (tai leipoa joskus jotain 'nirsompaa'), kannattaa hankkia erillinen uunilämpömittari. Sellainen pellille/ritilälle paistettavan viereen asetettava tai ripustettava perusmalli ei ole kovin kallis (löytynee ihan marketistakin) eikä elektroninenkaan maksa näköjään ihan älyttömästi - ja säästää vastaavasti äkkiä massan hinnassa aika paljon:

        http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=uun185

        (Hakusana 'uunilämpömittari' näyttää tuottavan aika paljon tuloksia, tuokin on siitä listasta)


    • vasta...

      jäähdyttyään

    • Jokuuuuuuuu

      110 asteessa ja 30 min

    • Heppailija

      Missä fimoa pitää säilyttää? Huoneen lämmössä? Kenties jääkaapissa? Ohje on kadonnut jonnekkin.

      • Keppari_intoilija

        Ite säilytän huoneenlämmössä ja toimii hyvin! 110 astetta 10min ja antaa jäähtyy kunnolla ni sit kovettuu tarpeeks ainaki mulla :)


    • Anonyymi

      Tuota olen törmännyt samaan. Massan pitää antaa jäähtyä. Uunin lämpö 110 ja aika uunissa 30min ja massa ainakin minulla jäähtyessä kovettui!!!

    • Anonyymi

      Ja riippuu myös siitä onko massa paksu vai pieni, että minkälaisen ajan ja lämmön laittaa

    • Anonyymi

      Alle 130

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka Purra haluaa muuttaa

      maahanmuuttopolitiikkaa. Me suomalaiset halutaan, että Riikka Purra muuttaa pois suomesta eikä tuu ikinä takas....
      Maailman menoa
      57
      8742
    2. Maataloustuet pois

      Jokainen maksakoon harrastuksensa itse. Eihän golfin peluutakaan maksa yhteiskunta.
      Maailman menoa
      306
      6584
    3. Australia, Britannia ja Kanada tunnustivat Palestiinan

      Aikooko Petteri Lapanen pysytellä persujen ja uskovaisten panttivankina ja jättää Suomen historian väärälle puolelle?
      Maailman menoa
      99
      5907
    4. Mitä juuri sinulle kuuluu?

      Tänään? Rehellisesti.
      Ikävä
      152
      3800
    5. Joulukinkku NYT

      Sian kankuista tulee vielä pula. Nyt on oikea aika hankkia joulukinkku.
      Maailman menoa
      28
      3193
    6. Maahanmuuton vastustajat ovat vajakkeja

      Jokainen täysijärkinen suomalainen tietää, että Suomi ei pärjää ilman ulkomaalaisvahvistuksia.
      Maahanmuutto
      62
      3109
    7. Kaivattusi nimi

      Kaivattusi nimi on
      Ikävä
      154
      1904
    8. On asioita joita kadun

      Yksi niistä on eräs J mies. Olen vasta hiljattain tajunnut. Kuinka väärin tein. Tulit sydän tarjottimella.. mutta tässä
      Ikävä
      17
      1756
    9. Toivoisitko että hän löytäisi jonkun muun?

      Joka voi antaa mihin et kyennyt?
      Ikävä
      32
      1448
    10. Mitä sä pelkäät?

      Että paljastan sut ja touhusi? Elät jotain ihan omaa fantasiaasi ja ainoa virhees oli sekoittaa mut näihin sairaisiin le
      Tunteet
      19
      1196
    Aihe