KYSE OLISI ASKARTELU MASSASTA MASSAA ON MONEN VÄRISTÄ,MUTTA MIKÄ ON OIKEA LÄMPÖTILA MISSÄ SITÄ KOVETETAAN UUNISSA JA AIKA????PAKKAUKSEN KYLESSÄ OLI ,ETTÄ 30MIN MUTTA,KUN KOKEILIN OLI MASSA VIELÄ PEHMEÄÄ 200C ,KUN ANNOIN OLLA JONKIN AIKAA VÄRIT TUMMUIVAT:(KERTOKAA OIKEA AIKA JA LÄMPÖTILA ??? KYSE SIIS FIMO MASSASTA*
UUNISSA KOVETTUVA MASSA
12
11296
Vastaukset
- askartelumassa ja fimo
Liian kova lämpö toi on, en muista mitä se oikea on. Googleta sanoja askartelumassat ja fimo, niillä pitäis löytyä sulle tietoa.
- massat
Fimomassan kovetuslämpö on 110-130 astetta. Aika riippuu esineen koosta. Pienet kovettuu 10-15 minuutissa. Isommat tarvitsee aikaa enemmän. Kuulostaa isolta köntiltä, jos ei puolituntia ole riittänyt. Lämpötilaa ei kannata nostaa, se muuttaa värejä.
- KISSUS,,,,
massat kirjoitti:
Fimomassan kovetuslämpö on 110-130 astetta. Aika riippuu esineen koosta. Pienet kovettuu 10-15 minuutissa. Isommat tarvitsee aikaa enemmän. Kuulostaa isolta köntiltä, jos ei puolituntia ole riittänyt. Lämpötilaa ei kannata nostaa, se muuttaa värejä.
Oli tollasia euron kokoisia ,kun olivat olleet uunissa 30 min niin tuntui jotenkin pehmeiltä:(paistelin 150c nostin vähän astetta jolloin väri tummui ,siis vaaleanpunainen tuli tummanviinin punaiseksi:(
- tunne just ko. massaa
KISSUS,,,, kirjoitti:
Oli tollasia euron kokoisia ,kun olivat olleet uunissa 30 min niin tuntui jotenkin pehmeiltä:(paistelin 150c nostin vähän astetta jolloin väri tummui ,siis vaaleanpunainen tuli tummanviinin punaiseksi:(
niin pari perussääntöä. Niitä suosituslämpötiloja kannattaa noudattaa, koska ne massat reagoivat halutulla tavalla juuri niissä lämpötiloissa, korkeammissa lämmöissä ne saattava vain sulaa.
Lämmön vaikutus esineeseen riippuu tietysti esineen koosta. Paksu möhkäle vaatii enenmmän aikaa, kuin ohut.
Jotkin massat kovettuvat vasta jäähtyessään lopullisesti, eli ne ovat pehmeitä vielä uunista poisotettaessa. Joskus varsinainen kovettuminen voi viedä jopa päivän.
Yks hyvä neuvo on, että annetaan esineen olla uunissa kunnes uuni ja siten myös esine on jäähtynyt.
Maahantuojan antamat ohjeet pakkauksissa voivat olla joskus niin huonosti (koneella) käännettyjä että niitä ei erkkikään ymmärrä. Siksi oliskin hyvä jos saisit kysyttyä neuvoja joltakulta joka tietää kuinka ao. massaa käytetään tai yritä tulkata alkuperäistä käyttö ohjetta. Joskus mm. lämpötilat voivat olla eri asteikolla kuin meidän käyttämä celsius. - ,,,,
KISSUS,,,, kirjoitti:
Oli tollasia euron kokoisia ,kun olivat olleet uunissa 30 min niin tuntui jotenkin pehmeiltä:(paistelin 150c nostin vähän astetta jolloin väri tummui ,siis vaaleanpunainen tuli tummanviinin punaiseksi:(
Sähköuunien lämpötilat saattavat varsinkin vanhoissa ja "väsyneissä" uuneissa heittää hyvinkin paljon (jopa 40-50 astetta) siitä, mitä nupissa lukee. Varsinkin jos aiot tehdä enemmälti massatöitä (tai leipoa joskus jotain 'nirsompaa'), kannattaa hankkia erillinen uunilämpömittari. Sellainen pellille/ritilälle paistettavan viereen asetettava tai ripustettava perusmalli ei ole kovin kallis (löytynee ihan marketistakin) eikä elektroninenkaan maksa näköjään ihan älyttömästi - ja säästää vastaavasti äkkiä massan hinnassa aika paljon:
http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=uun185
(Hakusana 'uunilämpömittari' näyttää tuottavan aika paljon tuloksia, tuokin on siitä listasta)
- vasta...
jäähdyttyään
- Jokuuuuuuuu
110 asteessa ja 30 min
- Heppailija
Missä fimoa pitää säilyttää? Huoneen lämmössä? Kenties jääkaapissa? Ohje on kadonnut jonnekkin.
- Keppari_intoilija
Ite säilytän huoneenlämmössä ja toimii hyvin! 110 astetta 10min ja antaa jäähtyy kunnolla ni sit kovettuu tarpeeks ainaki mulla :)
- Anonyymi
Tuota olen törmännyt samaan. Massan pitää antaa jäähtyä. Uunin lämpö 110 ja aika uunissa 30min ja massa ainakin minulla jäähtyessä kovettui!!!
- Anonyymi
Ja riippuu myös siitä onko massa paksu vai pieni, että minkälaisen ajan ja lämmön laittaa
- Anonyymi
Alle 130
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.865257- 1643612
- 533189
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä2032096- 351921
- 311840
- 461813
- 571714
- 191653
- 191627