UUNISSA KOVETTUVA MASSA

KISSUS...

KYSE OLISI ASKARTELU MASSASTA MASSAA ON MONEN VÄRISTÄ,MUTTA MIKÄ ON OIKEA LÄMPÖTILA MISSÄ SITÄ KOVETETAAN UUNISSA JA AIKA????PAKKAUKSEN KYLESSÄ OLI ,ETTÄ 30MIN MUTTA,KUN KOKEILIN OLI MASSA VIELÄ PEHMEÄÄ 200C ,KUN ANNOIN OLLA JONKIN AIKAA VÄRIT TUMMUIVAT:(KERTOKAA OIKEA AIKA JA LÄMPÖTILA ??? KYSE SIIS FIMO MASSASTA*

12

11535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • askartelumassa ja fimo

      Liian kova lämpö toi on, en muista mitä se oikea on. Googleta sanoja askartelumassat ja fimo, niillä pitäis löytyä sulle tietoa.

      • massat

        Fimomassan kovetuslämpö on 110-130 astetta. Aika riippuu esineen koosta. Pienet kovettuu 10-15 minuutissa. Isommat tarvitsee aikaa enemmän. Kuulostaa isolta köntiltä, jos ei puolituntia ole riittänyt. Lämpötilaa ei kannata nostaa, se muuttaa värejä.


      • KISSUS,,,,
        massat kirjoitti:

        Fimomassan kovetuslämpö on 110-130 astetta. Aika riippuu esineen koosta. Pienet kovettuu 10-15 minuutissa. Isommat tarvitsee aikaa enemmän. Kuulostaa isolta köntiltä, jos ei puolituntia ole riittänyt. Lämpötilaa ei kannata nostaa, se muuttaa värejä.

        Oli tollasia euron kokoisia ,kun olivat olleet uunissa 30 min niin tuntui jotenkin pehmeiltä:(paistelin 150c nostin vähän astetta jolloin väri tummui ,siis vaaleanpunainen tuli tummanviinin punaiseksi:(


      • tunne just ko. massaa
        KISSUS,,,, kirjoitti:

        Oli tollasia euron kokoisia ,kun olivat olleet uunissa 30 min niin tuntui jotenkin pehmeiltä:(paistelin 150c nostin vähän astetta jolloin väri tummui ,siis vaaleanpunainen tuli tummanviinin punaiseksi:(

        niin pari perussääntöä. Niitä suosituslämpötiloja kannattaa noudattaa, koska ne massat reagoivat halutulla tavalla juuri niissä lämpötiloissa, korkeammissa lämmöissä ne saattava vain sulaa.

        Lämmön vaikutus esineeseen riippuu tietysti esineen koosta. Paksu möhkäle vaatii enenmmän aikaa, kuin ohut.

        Jotkin massat kovettuvat vasta jäähtyessään lopullisesti, eli ne ovat pehmeitä vielä uunista poisotettaessa. Joskus varsinainen kovettuminen voi viedä jopa päivän.

        Yks hyvä neuvo on, että annetaan esineen olla uunissa kunnes uuni ja siten myös esine on jäähtynyt.

        Maahantuojan antamat ohjeet pakkauksissa voivat olla joskus niin huonosti (koneella) käännettyjä että niitä ei erkkikään ymmärrä. Siksi oliskin hyvä jos saisit kysyttyä neuvoja joltakulta joka tietää kuinka ao. massaa käytetään tai yritä tulkata alkuperäistä käyttö ohjetta. Joskus mm. lämpötilat voivat olla eri asteikolla kuin meidän käyttämä celsius.


      • ,,,,
        KISSUS,,,, kirjoitti:

        Oli tollasia euron kokoisia ,kun olivat olleet uunissa 30 min niin tuntui jotenkin pehmeiltä:(paistelin 150c nostin vähän astetta jolloin väri tummui ,siis vaaleanpunainen tuli tummanviinin punaiseksi:(

        Sähköuunien lämpötilat saattavat varsinkin vanhoissa ja "väsyneissä" uuneissa heittää hyvinkin paljon (jopa 40-50 astetta) siitä, mitä nupissa lukee. Varsinkin jos aiot tehdä enemmälti massatöitä (tai leipoa joskus jotain 'nirsompaa'), kannattaa hankkia erillinen uunilämpömittari. Sellainen pellille/ritilälle paistettavan viereen asetettava tai ripustettava perusmalli ei ole kovin kallis (löytynee ihan marketistakin) eikä elektroninenkaan maksa näköjään ihan älyttömästi - ja säästää vastaavasti äkkiä massan hinnassa aika paljon:

        http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=uun185

        (Hakusana 'uunilämpömittari' näyttää tuottavan aika paljon tuloksia, tuokin on siitä listasta)


    • vasta...

      jäähdyttyään

    • Jokuuuuuuuu

      110 asteessa ja 30 min

    • Heppailija

      Missä fimoa pitää säilyttää? Huoneen lämmössä? Kenties jääkaapissa? Ohje on kadonnut jonnekkin.

      • Keppari_intoilija

        Ite säilytän huoneenlämmössä ja toimii hyvin! 110 astetta 10min ja antaa jäähtyy kunnolla ni sit kovettuu tarpeeks ainaki mulla :)


    • Anonyymi

      Tuota olen törmännyt samaan. Massan pitää antaa jäähtyä. Uunin lämpö 110 ja aika uunissa 30min ja massa ainakin minulla jäähtyessä kovettui!!!

    • Anonyymi

      Ja riippuu myös siitä onko massa paksu vai pieni, että minkälaisen ajan ja lämmön laittaa

    • Anonyymi

      Alle 130

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sä et pääse yli, mä en pääse yli

      Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V
      Ikävä
      128
      1478
    2. Hirvittävä onnettomuus.

      Voimia ja lohdutusta suuressa surussanne🙏🙏.
      Rovaniemi
      37
      1401
    3. Missä väleissä ollaan

      Jatkossa? Vai ollaanko missään? Koetko ikäväksi näkemisen)
      Ikävä
      67
      1215
    4. Hei sinä nainen

      Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa
      Ikävä
      54
      1139
    5. Riittääkö vielä

      Pelkät kuvat? 😉
      Ikävä
      69
      984
    6. Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?

      Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi
      Maailman menoa
      254
      944
    7. Kelan perkeleellinen käytäntö

      Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei
      Maailman menoa
      193
      924
    8. Mitä toivot

      Välienne olevan?
      Ikävä
      73
      911
    9. Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää
      Suomalaiset julkkikset
      15
      823
    10. Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta

      Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps
      Maailman menoa
      106
      818
    Aihe