Miksi lääkärit puolustelevat henkeen ja vereen "luonnollista alatiesynnytyskistä" ja sectiota pidetään hirmu riskialttiina? Käsittääkseni komplikaatioiden riski liittyy nimen omaan alatiesynnytykseen. En ole koskaan kuullut epäonnistuneesta sectiosta, sen sjaan ne jotka joutuvat synnyttämään alakauatta saattavat saada elinikäisiä pysyviä vammoja elimistöönsä, esim. kuset ja paskat menee housuun kun ei pysty enää pidättämään ja joutuu sit pitään vaippoja. Että kertokaahan te jotka olette päässeet helpolla ja saaneet section, että onko teille jäänyt mitään vaurioita??
Sectio vai alatie??
26
7834
Vastaukset
- sop
itse en sectioon enään haluaisi kuin pakon edessä.Oma sectioni oli kuin pahimmasta painajaisunesta,epiduraali-eikä spinaalipuudutus tehonneet,mies kysyi että ette kai leikkaa kun tunsin kivun kun vatsaa kokeiltiin nipsuilla.kuitenkin oli jo ilmeisen kiire saattaa vauva maailmaa koska aika satsi poli aineita veressä,joten vatsaa auki...onneksi pyörryin ja sain nukutuksen...haava oli jumalattoman kipeä,verenhukka toista litraa enkä pysynyt pystyssä...myöhemmin vielä kohtutulehdus kaupanpäälle.Että ei sectio ole aina se helppo tapa saada lapsi jos pikkaisen pelottaa.
- älkää
kukaan tuota uskoko. Suomessa ei leikata puuduttamatta, tietenkään!
- .............
älkää kirjoitti:
kukaan tuota uskoko. Suomessa ei leikata puuduttamatta, tietenkään!
On voitu puuduttaa mut kaikkiin ei tehoa ne puudutukset ja voi tunto tulla takas kesken sektion, tiedän parikin jolle käynyt niin. Itselläni puudutukset ovat kyllä onnistuneet.
- puuduttamatta/ilman
............. kirjoitti:
On voitu puuduttaa mut kaikkiin ei tehoa ne puudutukset ja voi tunto tulla takas kesken sektion, tiedän parikin jolle käynyt niin. Itselläni puudutukset ovat kyllä onnistuneet.
kivunlievitystä sen vähempää satu kuin sectiokaan ilman kivunlievitystä. Omakohtaista kokemusta on.
- typerys!
Moni sektion kokenut saa erilaisia tulehduksia, joiden hoitaminen kestää pitkään ja on todella rankkaa. Haava paranee huonosti ja on pitkään niin kipeä, ettei vauvaa kykene itse hoitamaan.
Imetys epäonnistuu, koska äitiä hoidetaan pahimmassa tapauksessa yksin sairaalassa laskimoantibiooteilla, jotta tulehdus saadaan kuriin.
Jatkanko? - gyne
Seuraava on lainattu suoraan Duodecimin artikkelista "Keisarileikkauksen riskit" (Saisto, Halmesmäki. Duodecim 2003;47(nro7). Poistin viitteet kun oli aika pitkä teksti.
Kaiken kaikkiaan noin 1,2 %:iin kaikista synnytyksistä liittyy vaikea komplikaatio . Keisarileikkauksessa osuus on 4,5 %. Kuoleman riski on tuoreen, yli kaksi miljoonaa synnytystä käsittäneen brittiaineiston mukaan noin kolminkertainen ennalta suunnitellussa ja lähes yhdeksänkertainen päivystyskeisarileikkauksessa alatiesynnytykseen verrattuna. Äitikuoleman vaara oli kyseisessä aineistossa noin 1/17 000 synnytystä. Alatiesynnytyksissä riski oli 1/49 000, ennalta suunnitelluissa keisarileikkauksissa 1/17 000 ja päivystyskeisarileikkauksissa 1/5 500. Ongelmattoman raskauden päättyessä spontaaniin alatiesynnytykseen verensiirtoa tarvitaan vain 0,4-0,6 %:ssa.
Keisarileikkauksen jälkeen verensiirron tarvitsee noin 6 % potilaista. Merkittävän (yli 1 500 ml tai vähintään neljä punasoluyksikköä vaativan tai hemoglobiinipitoisuutta yli 40 g/l pienentävän) verenhukan riski on kolminkertainen alateitse synnyttäneisiin verrattuna.
Synnytyksiä hoidettaessa joudutaan joskus tilanteeseen, jossa verenvuotoa ei saada tyrehdytettyä muuten kuin poistamalla kohtu. Riski on kuusinkertainen, jos synnytys on tapahtunut keisarileikkauksella. HYKS:n naistenklinikassa 80 % synnytyksen yhteydessä tehdyistä kohdunpoistoista on liittynyt keisarileikkaukseen.
Yhteensä kirurgisia komplikaatioita ilmaantuu noin 2 %:ssa keisarileikkauksista. Rakkovaurioita esiintyy alle 0,3 %:ssa ja virtsanjohdinvaurioita alle promillessa, mutta kuitenkin yli kymmenkertaisesti alatiesynnytykseen verrattuna.
Kohtutulehdus on alatiesynnytyksen jälkeen harvinainen (0,2 %); keisarileikkauksen jälkeen se on 15 kertaa yleisempi antibioottiprofylaksiasta huolimatta (2,6 %). Keisarileikkaushaava tulehtuu 4-7 %:lla. Ilman antibioottiprofylaksiaa haava- ja kohtutulehdus komplisoivat jopa joka neljättä keisarileikkausta.
Riski kuolla keuhkoveritulppaan keisarileikkauksen jälkeen on 26-kertainen alatiesynnytykseen verrattuna. Keisarileikkauksella synnyttäneillä oli 2,4-kertainen aivoinfarktiriski ja nelinkertainen aivolaskimotromboosin vaara (verrattuna alateitse synnyttäneisiin).
Eteisistukan todennäköisyys kasvaa sitä suuremmaksi, mitä enemmän keisarileikkauksia on tehty. Matalalle tai tiukasti kohdunseinämään kiinnittynyt istukka altistaa verenvuodolle raskauden aikana ja synnytyksen yhteydessä, ennenaikaiselle synnytykselle, pitkälle sairaalassaoloajalle ennen ja jälkeen synnytyksen ja keisarileikkaukselle. Poikkeavaan paikkaan kiinnittynyt istukka on myös todennäköisemmin kasvanut kiinni kohtulihakseen, ja 89 %:ssa tapauksista, joissa istukka on kiinnittynyt keisarileikkausarpeen, joudutaan kohdunpoistoon synnytyksen yhteydessä.
Elektiiviseen keisarileikkaukseen liittyy suurentunut vastasyntyneen hengitysvaikeuksien riski. Se on sitä suurempi, mitä aikaisemmin ennen laskettua aikaa lapsi syntyy. Raskausviikolla 37 vaara on seitsenkertainen (esiintyvyys 7,4 %), ja vielä 39. raskausviikolla, jolloin suurin osa elektiivisistä keisarileikkauksista tehdään, riski on kuusinkertainen (esiintyvyys 1,8 %). Keisarileikkauksella syntyneillä lapsilla on suurempi vaara joutua hoitoon vastasyntyneiden valvonta- ja teho-osastolle myös veren pienen glukoosipitoisuuden ja matalan ruumiinlämmön vuoksi. Synnytyksen aiheuttama katekoliamiinien erityksen käynnistyminen valmistaa lasta syntymänjälkeistä sopeutumista (adaptaatiota) varten. Elektiivinen keisarileikkaus ei käynnistä eritystä, ja koko adaptaatioprosessin täytyy tapahtua syntymän jälkeen. Kirurgiset komplikaatiot vaanivat myös lasta; riski saada ihon laseraatio veitsestä kohtua avattaessa on 1,3-1,9 %, perätilassa olevalla sikiöllä vielä suurempi.
Keisarileikkauksen jälkeiseen synnytykseen liittyy lisääntyneitä vaaroja myös lapsen kannalta. Perinataalikuolleisuus on suurentuneen kohturuptuurariskin vuoksi kahdeksan kertaa suurempi verrattuna ensisynnyttäjien tai niiden uudelleensynnyttäjien lapsiin, joille ei ole aikaisemmin tehty keisarileikkausta.
Alateitse syntyneiden lasten veressä on enemmän liuskatumaisia valkosoluja, monosyyttejä ja luonnollisia tappajasoluja kuin keisarileikkauksella syntyneillä. Lisäksi fagosyyttien toimintakyky on alateitse syntyneillä lapsilla parempi jopa vielä kuusi kuukautta syntymän jälkeen. Näillä tekijöillä saattaa olla merkitystä myöhemmän atopian, astman tai infektiokierteen syntymisen kannalta.- lapsilla on selvästi
vähemmän allergioita kuin kaupungissa kasvaneilla lapsilla. Todennäköisyys, että lapsi joutuu liikenneonnettomuuteen on suurempi lapsilla, jotka elävät kaupungeissa kuin lapsilla, jotka elävät maalla. Näin ollen voidaan sanoa, että maalla lapsensa kasvattavat vanhemmat ovat vastuuntuntoisempia ja epäitsekkäitä kaupunkilaisvanhempiin verrattuna.
- juhuu666
jennuli86 kirjoitti:
Lancetin artikkelin referaatti vuodelta 2003:
Keisarileikkaukseen liittyy operaation aikana ja synnytyksen jälkeen enemmän sairastavuutta kuin alatiesynnytykseen. Myöhemmissä raskauksissa etisistukan, istukan ennenaikaisen irtautumisen ja accreta- ja increta-istukkatyyppien ja jopa kohdunulkoisen raskauden esiintyvyyden otaksutaan lisääntyvän. Uutena sektion jälkeisenä ongelmana todettiin selittämättömät sikiökuolemat seuraavan raskauden 34. viikon jälkeen. Havainto tehtiin tutkittaessa noin 120 000 naisen kahden ensimmäisen raskauden kulkua. Mikäli ensimmäinen raskaus päättyi alatiesynnytykseen, riski tuntemattomasta syystä johtuvaan sikiömenetykseen seuraavan raskauden lopulla tai synnytyksessä oli 0,5 per 1 000 naista. Vastaavasti sektion jälkeen riski oli 1,1 per 1 000 naista (riskisuhde 2,23 (1,74-4,30)). Äidin ikä, pituus, sairaudet, tupakointi, sosiaalinen asema, raskauksien väli, edellisen lapsen paino tai ennenaikaisuus tai edellinen perinataalikuolema eivät selittäneet tätä havaintoa. Sen mahdollisina syinä voisi olla huonontunut kohdun verenkierto sektion jälkeen tai istukan kehityksen toistaiseksi tuntematon häiriö. Sektion jälkeen myös taipumus ennenaikaiseen synnytykseen ja sikiön kasvun hidastumiseen näytti lisääntyvän. Vaikka absoluuttinen riski sikiömenetykseen sektion jälkeen on pieni, se tuli laajassa aineistossa esille ja tutkijoiden mielestä pitää ottaa huomioon ainakin silloin, kun keisarileikkaukseen ei ole varsinaista obstetrista syytä. - äippä=)
juhuu666 kirjoitti:
Lancetin artikkelin referaatti vuodelta 2003:
Keisarileikkaukseen liittyy operaation aikana ja synnytyksen jälkeen enemmän sairastavuutta kuin alatiesynnytykseen. Myöhemmissä raskauksissa etisistukan, istukan ennenaikaisen irtautumisen ja accreta- ja increta-istukkatyyppien ja jopa kohdunulkoisen raskauden esiintyvyyden otaksutaan lisääntyvän. Uutena sektion jälkeisenä ongelmana todettiin selittämättömät sikiökuolemat seuraavan raskauden 34. viikon jälkeen. Havainto tehtiin tutkittaessa noin 120 000 naisen kahden ensimmäisen raskauden kulkua. Mikäli ensimmäinen raskaus päättyi alatiesynnytykseen, riski tuntemattomasta syystä johtuvaan sikiömenetykseen seuraavan raskauden lopulla tai synnytyksessä oli 0,5 per 1 000 naista. Vastaavasti sektion jälkeen riski oli 1,1 per 1 000 naista (riskisuhde 2,23 (1,74-4,30)). Äidin ikä, pituus, sairaudet, tupakointi, sosiaalinen asema, raskauksien väli, edellisen lapsen paino tai ennenaikaisuus tai edellinen perinataalikuolema eivät selittäneet tätä havaintoa. Sen mahdollisina syinä voisi olla huonontunut kohdun verenkierto sektion jälkeen tai istukan kehityksen toistaiseksi tuntematon häiriö. Sektion jälkeen myös taipumus ennenaikaiseen synnytykseen ja sikiön kasvun hidastumiseen näytti lisääntyvän. Vaikka absoluuttinen riski sikiömenetykseen sektion jälkeen on pieni, se tuli laajassa aineistossa esille ja tutkijoiden mielestä pitää ottaa huomioon ainakin silloin, kun keisarileikkaukseen ei ole varsinaista obstetrista syytä.väliä miten syntyy?kumpaankin on omat riskinsä..
ja sektiota ei huvikseen tehdä...... - biologi
Tässä artikkelissa olisi ollut hyvä olla eriteltynä myös alatiesynnytyksessä syntyvät vauriot. Esimerkiksi käden hermovaurioita ei synny lainkaan keisarinleikkauksessa vaan ainoastaan alatiesynnytyksessä. Lisäksi olisi otettava huomioon pelkän riskin kasvamisen lisäksi se, montako todellista tapausta se tarkoittaa. Jos esimerkiksi 1/100000 lapsesta saa jonkin ongelman alatie synnytyksessä ja keisarin leikkauksessa riski on kymmen kertainen tarkoittaa se silti vain yhtä tapausta 10 000 synnytyksestä!
Suunniteltuun sektioon liittyy huomattavasti pienemmät riskit kuin hätäsektioon. Sitä ei usein oteta kommenteissa huomioon. Iso osa vahingoista ja ongelmista johtuu siitä, että hätäsektio on alun perin tehty siinä vaiheessa kun vauva on jo heikossa kunnossa.
- Minulla on kokemusta
sektiosta, jossa meni kaikki hyvin. Sektio oli suunniteltu, koska lapsi oli perätilassa ja koska lapsivettä oli oli todalla niukasti, tehtiin sektion kuukautta ennen laskettua aikaa.
Tunnelma leikkaussalissa oli rauhallinen ja leppoisa. Lääkäri kertoi minulle koko ajan mitä tehdään ja homma oli ohi parissa minuutissa. Haavan umpeenkurominen kesti reilut puoli tuntia.
Liikkellä olin jo heti seuraavan aamuna, haava ei ollut kipeä enkä edes tarvinnut kipulääkettä. Katsoin kauhulla alateitse synnyttäneitä, joiden kävely oli todella tuskaisen näköistä. Ja vaikka menetin leikkauksessa verta lähes 2 litraa, en tuntenut / huomannut tätä ollenkaan. Itse asiassa lääkäri kertoin minulle asiasta vasta seuraavan päivänä.
Minulle ainakin sektion on tosi onnistunut ja en iki maailmassa haluaisi synnyttää alateitse, koska niistä olen kuullut niin kauhutarinoita, että sektion vaikuttaa ihan lasten leikiltä niihin verrattuina.- Sektio
Mä taas olin sektion jälkeen niin kipeä, että seurailin vain alateitse synnyttäneitä jotka pystyivät hoitamaan vauvaansa alusta alkaen. Vaikka kävelivätkin vaikeasti, niin minä en päässyt ollenkaan ylös. Seuraavana päivänä lääkitys oli vielä niin kovaa, että toinen jalka oli tunnoton enkä saanut sitä kunnolla liikutettua. Kolmantena päivänä pystyin olemaan jalkeilla ja hoitamaan vauvaa suht koht kuten muutkin.
Melkein litran meni verta ja haava oli tosi kipeä. Söin kaikki kipulääkkeet mitä sain, mutta nekään eivät riittäneet. Piti nousta sängystä niin, että käytti hurautti sängyn nojaa ensin mahdollisimman ylös ja sitten kampesi itsensä jotenkin ylös.
Ei mulle sektiosta mitään traumoja jäänyt, mutta kyllä toipuminen siitä vie keskimäärin pidempään kuin alatiesynnytyksestä. Siksi toivon "normaalia synnytystä seuraavaksi.
- jennuli86
minulle tehtiin sectio,olin jalkeilla seuraavana päivänä ja hoidin jo poikaamme,lääkärikin tarkistuksellaan ihmetteli kun haava näytti jo siltä että leikkauksesta olisi ollut jo viikko enkä pahemmin lääkkeitä popsinut edes leikkauksen jälkeen =)
- äiti X 2
Itselläni on siis kokemusta molemmista synnytystavoista. Ensimmäinen lapseni syntyi kiireellisellä sectiolla (kohdunsuun ollessa 9 cm auki) ja toinen syntyi aivan normaalisti alateitse.
Näiden omien kokemusteni valossa toivoisin ehdottomasti mahdollisen seuraavan synnytyksen olevan alatiesynnytys!
Section jälkeen olin kipulääkityksestä huolimatta kamalan kipeä, kaikki liikkuminen sattui HIRVEÄSTI. Kävelin pari viikkoa lähes nenä polvissa kun en kärsinyt selkää suoristaa. Vauvan hoitaminen oli hankalaa. Onneksi mies pystyi olemaan isyyslomalla ja auttamassa. Imettämisen alkukin oli tuskaista kun kaikissa asennoissa vauva painoi kipeää leikkaushaavaa. Hammasta purren imetin sitkeästi sen alkuajan jotta ei tartteisi korviketta antaa. Haavan aristuksen vuoksi kesti kaksi kuukautta ennen kuin pystyin käyttämään farkkuja
Toinen lapseni syntyi siis alateitse. Ponnistusvaihe sujui nopeasti ja täysin kivuttomasti spinaalipuudutuksen ansioista. Ja miten mahtavan ihana olo oli synnytyksen jälkeen!!! Toki alapää oli hellänä, mutta muuten olin kuin ennenkin. Alapään arkuuskin helpotti yllättävän nopeasti. Vauvanhoito oli ihanan helppoa, jaksoi ottaa vieraitakin vastaan kotona kun ei ollut kipeä. Todella tärkeänä seikkana pidän sitä, että pystyi ja jaksoin huomioida ja leikkiä vanhemman lapseni kanssa paljon kun en ollut kivuliaan haavan "invalidisoima". - mamma72
Luin viestisi ja ihmettelin suuresti kuinka sektio saadaan. Oma synnytykseni oli vaikea, kesto 20 tuntia ja lopuksi päädyttiin sektioon tarjontavirheen vuoksi. Sektiosta toipumiseen meni noin vuosi, haava aristi kuukausia eikä vieläkään (synnytin 08/2004) tunto ole palannut leikkaushaavaa ympäröivään alueeseen. En sanoisi että pääsin vähällä kun "sain sektion". Alatiesynnytyksestä toipuminen on todennäköisesti nopeampaa. Odotan toista lastamme, la elokuussa. Toivottavasti saan tällä kertaa synnyttää alateitse. Jokaiseen synnytykseen liittyy riskinsä mutta leikkaukseen aina enemmän eikä toipuminen ole kovinkaan nopeaa eikä kivutonta. Tsemppiä kaikille mammoille.
- päässyt
Täältä löytyy yksi helpolla päässyt joka sai sektion pelon takia. sektiota ei ollut helppo saada, se vaati uskomatonta tappelua lääkäreiden kanssa mutta itse leikkus sujui hyvin ja mitään vaurioita ei todellakaan jäänyt. Helppo, nopea toimenpide ja parentuminenkin nopeaa. Tuntuu hullulta että kukaan enää suostuu synnyttämään alakautta. Kun lääketiede ja kaikki kehittyy miksi tässä asiassa pitäisi toimia kuten ennen vanhaan.
- äiti79...
kuule se on NORMAALIIN ELÄMÄÄN KUULUVA TAPAHTUMA!! Ei kuten ennevanhaa..Miksi luulet että meillä on sellainen keho kun meillä on?
Sinä ehkä parannuit nopeaasti, monelta muulta se ei käy niin ja riskit tulehduksiin on suuret..
Meillä on keho jolla voimme synnyttää, sellaisiksi meidät on luotu..Ymmärrän jos on hätä ja lapsi tarvitsee nopeasti saada ulos niin sectio on todella hyvä ratkaisu ja henkiä säilyy..Kuitenkin synnytyksessä lapsi valmistautuu elämään ulkopuolella ja saa ärsykkeitä synnytyksen kulussa..Se valmistaa lasta elämään ja hengittämään keuhkojen kautta..
Toki sectio on hyvä ratkaisu kuten sanoin jos jokin menee pieleen mutta en ymmärrä miksi äidit synnyttää keisarileikkauksella mukavuudenhalusta..Tai että pelkää että paikat menee pilalle..Alapäänlihaksethan löystyy kuitenkin raskausaikana(valmistautumaan edessä olevaan synnytykseen)..Se on normaali elämän kierokulku ja meidän kehot toimii niikuin ne on tuhansia vuosia tehneet(ei ennevanhaa).
Sulla sectio oli helppo, siinä on kuitenkin riskinsä..Joita ei onneksi kovin usein satu.. - enemmän
Sektio maksaa enemmän kuin tavallinen alatiesynnytys, ei se ole sen kummempaa. Luulis että hoitoa lapsille jotka ovat saaneet vammoja alatiesynnytyksessä tulisi vielä kalliimmaksi yhteiskunnalle...
- väliin_hyppääjä
äiti79... kirjoitti:
kuule se on NORMAALIIN ELÄMÄÄN KUULUVA TAPAHTUMA!! Ei kuten ennevanhaa..Miksi luulet että meillä on sellainen keho kun meillä on?
Sinä ehkä parannuit nopeaasti, monelta muulta se ei käy niin ja riskit tulehduksiin on suuret..
Meillä on keho jolla voimme synnyttää, sellaisiksi meidät on luotu..Ymmärrän jos on hätä ja lapsi tarvitsee nopeasti saada ulos niin sectio on todella hyvä ratkaisu ja henkiä säilyy..Kuitenkin synnytyksessä lapsi valmistautuu elämään ulkopuolella ja saa ärsykkeitä synnytyksen kulussa..Se valmistaa lasta elämään ja hengittämään keuhkojen kautta..
Toki sectio on hyvä ratkaisu kuten sanoin jos jokin menee pieleen mutta en ymmärrä miksi äidit synnyttää keisarileikkauksella mukavuudenhalusta..Tai että pelkää että paikat menee pilalle..Alapäänlihaksethan löystyy kuitenkin raskausaikana(valmistautumaan edessä olevaan synnytykseen)..Se on normaali elämän kierokulku ja meidän kehot toimii niikuin ne on tuhansia vuosia tehneet(ei ennevanhaa).
Sulla sectio oli helppo, siinä on kuitenkin riskinsä..Joita ei onneksi kovin usein satu..kuitenkaan olla asiantuntija tai et ainakaan vaikuta siltä.
Mulla olisi muuten ihan hevosenhampaat (karseen näköiset, varmaan kivuliaatkin) jos mulle ei olisi tehty kaikkiaan yhdeksän vuoden ajan oikomishoitoa ollessani lapsi/nuori. En ole siis luonnostaan tällainen kuin olen, mutta olempa vaan pirun tyytyväinen, että äiti ja oikomishoidon suorittanut hammaslääkäri ymmärsi lapsen parasta ja halusi tälle parempaa kuin sen luonnollisen ulkonäön, jollaiseksi minut on luotu. - on ollu
väliin_hyppääjä kirjoitti:
kuitenkaan olla asiantuntija tai et ainakaan vaikuta siltä.
Mulla olisi muuten ihan hevosenhampaat (karseen näköiset, varmaan kivuliaatkin) jos mulle ei olisi tehty kaikkiaan yhdeksän vuoden ajan oikomishoitoa ollessani lapsi/nuori. En ole siis luonnostaan tällainen kuin olen, mutta olempa vaan pirun tyytyväinen, että äiti ja oikomishoidon suorittanut hammaslääkäri ymmärsi lapsen parasta ja halusi tälle parempaa kuin sen luonnollisen ulkonäön, jollaiseksi minut on luotu.oikomishoitoja..Nyt puhuttiinki synnytyksestä..
- jos hampaat
on ollu kirjoitti:
oikomishoitoja..Nyt puhuttiinki synnytyksestä..
on luonnostaan ikävät, niin niitä saa korjailla, mutta jos synnytys on ikävä, niin sitten kärsimään vaan!
Länsimaalaisen ihmisen elämä on jo niin luonnosta vieraantunutta, että en voi käsittää tätä "kaikki luonnollisesti alateitse synnyttämään"-hössötystä. Mitä se muille kuuluu, minkä synnytystavan toinen valitsee lääkärin kanssa?
Muistetaan, ettei oikomishoito ole luonnollista, ei autolla liikkuminenkaan (hevosellakin pääsee eli jalkaisin ei tarvitse kulkea), muovipusseja ei osteta kaupasta, itseasiassa kaupassa ei käydä vaan käydään korkeintaan torilla (kaikki muu viljellään itse), viisureiden poistoon otetaan huikka pontikkaa, rokotuksia lapsille ei anneta, tukkaa ei saa värjätä, hedelmiä ja maissimuroja ei syödä (ei kuulu suomalaisen alkuperäiseen ravintoon), olutta saa juoda muttei viiniä, Suomen ulkopuolella valmistettuja vaatteita ei käytetä, luomia ei leikata iholta pois, jääkaappien ja pakastinten käyttö lopetetaan............. - perustellaan luonnollisuudella
on ollu kirjoitti:
oikomishoitoja..Nyt puhuttiinki synnytyksestä..
niin silloinhan kaikkia lääketieteellisiä, ei-pakollisia toimia täytyy tarkastella samalla tavalla.
Tai sitten täytyy kehittää pätevämpi syy kuin luonnollisuus tuohon alatiesynnytyksen "paremmuuteen".
- hohhoijaa taas
Sectio on LEIKKAUS ja leikkauksiin liittyy AINA riski! mm. suurempi tulpan vaara, leikkaushaavan tulehtuminen jne.
Alatiesynnytys on luonnollinen ja tarkoitettu tapa synnyttää ja jos ei sille ole esteitä, niin siten pitää synnyttää. Alakautta syntyneillä lapsilla puristuu keuhkotkin lapsivedestä luonnollisella tavalla ja siten niillä on paremmat mahkut itsenäiseen hengitykseen.
Alakautta tulleet lapset ovat sen puristuksen takia todettu virkeämmiksi ja voimakkaammiksi eli ns elinvoimaisimmiksi kuin leikatut. - lok
ei ole sektio-kokemuksia,mutta alateitsä meni oikein näppärästi.ei jäänyt jälkeekään,ja paranee nopeesti.eihän vauva paljon alussa paina,mutta onhan se hankalaa kanniskella ja tuohua sen kaa kun pitää vielä itsensä varoa.
oliko sektiolla 6 vko paranemisaikaa?en muista..itse en tuntenut enää 10.pvän jälkeen alatie-synnytyksestä mitään.muistot kaunistuvat myös nopeemmin(trkoitan kun eka päivä sitä vannoo ettei enää ikinä-mul meni 3pvää kun pidin synntystä jo todella mahtavana kokemuksena. - mokki123
olen itse synnyttänyt kolme lasta sectiolla kaksi ensimmäistä sectiota meni hyvin mutta kolmas ei... lapsi vietiin happikaappiin saman tien salista koska leikkaus kesti liian kauan ja oli elämän alku vaikeeta. mietin itse uskallanko vielä neljännen tehdä mutta jos sen teen niin aijon mennä yksityiselle. niin paljon jäi epätietosuuteen leikkauksen vaiheista etten uskalla mennä kunnalliseen sairaalaan. sen muistan että sinne pölähti henkilökuntaa yhtäkkiä ne hääräs lapsen luona ja mun luona. lääkettä sain lisää jotta jaksaisin leikkauksen loppuun ja lääkkeen nimi oli "hällä väliä" lääke. eli se mikä jäi tietämättä oli ne lääkkeet joita sain ja mikä meni haitarimaisesti? oliko se pulssi vai happi. tietoja en koskaan saa. enkä siitä että miksi?
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244756- 883734
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313483155- 542677
- 2062641
- 522615
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322410- 1522348
- 311955
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1081559