Tällä palstalla kun näkyy olevan tippaamisen asiantuntijoita niin väännetään vielä rautalangasta ja kysytään nyt selvyyden vuoksi vielä kerran, että miten ja missä vaiheessa annetaan tippiä? Eli tilanne on seuraava: Ollaan syöty ja pyydetään lasku. Tarjoilija tuo pienellä lautasella laskun (mitään maksukoneita ei ainakaan minulle ole tuotu missään suoraan pöytään). Vilkaisen laskun nopeasti ja laitan pankki/luottokortin lautaselle. Tarjoilija ottaa kortin, tuo sen kohta takaisin ja pyytää kuittauksen laskuun. Kuittaan, ja saan oman puolikkaani laskusta. Tässä vaiheessa homma on selvä ja kiitosten jälkeen poistutaan ravintolasta.
Eli, missä kohtaa pitää antaa se mahdollinen tippi? Siinä vaiheessa kun tarjoilija ensimmäisen kerran tuo laskun vai siinä vaiheessa kun lasku(a) on kuitattu/ollaan kuittaamassa? Annetaanko käteistä suoraan tarjoilijalle käteen, pistetäänkö se lautaselle vai pistetäänkö laskun ”extra” riville jotain samalla kuin kuitataan ? Jos ”extra” riville niin meneekö se summa tarjoilijalle suoraan vai koko ravintolan henkilökunnalle? Entä jos käykin niin että maksukone tuodaan pöytään kuten olen lukenut joistain paikoista, naputellaanko sinne jotain jos se kysyy extraa?
Tuosta tippisummasta vielä, 2-5 euroa on varmaankin ihan sopiva määrä? Tuo monen ilmoittama 10% tuntuu aika suurelta, varsinkin jos ruokaan on jo mennyt satanen tai kaksikin.
Tässähän tämä, jos joku jaksaa lukea vastata niin olisi hieno homma!
Miten tipataan?
27
4513
Vastaukset
- eppulainen
kun olet saanut maksettua ja lähdet. voit myös ojentaa tarjoilijalle suoraan käteen ja kiittää erinomaisesta palvelusta.
2-5 euroa on oikein sopiva, olen saanut vähemmän ja joskus enemmän. suurin tippi taisi olla 50 markkaa kun satasta en huolinut ulkomaalaiselta, päihtyneeltä asiakkaalta. - ViinuriHki
Hok-Elanto yhtiö vie kaikki tipit mitkä annetaan maksukorttien extra-rivin kautta.
Perustelu on että kaikki mikä on mennyt yhtiön tietosysteemin kautta kuuluu yhtiölle.
Olen nähnyt jopa 10euron tippejäulkomaalaisten kirjoittamana ja mitään niistä ei henkilökunta saanut.- ravintola duunari
suomalaiseen kulttuuriin ei ole vielä rantautunut tämä ns tippikulttuuri. jotkut jättää mutta useimmiten ei jätetä.
yleisin käytäntö on että kaikki päivän aikana saadut tipit jaetaan koko henkilökunnan kesken, jotta ruoantekijätkin osan siitä saa.
monilla nuorilla on mielikuva että sitä tippiä tulee paljonkin (riippuen paikasta) mutta tyypillinen summa mitä itse saan (olen suositussa ja tasokkaassa paikassa töissä) liikkuu 2-5e välissä. joskus ei lainkaan ja joskus sitä voi tulla enemmänkin(viikonloppusin saatta sitten tulla joskus 10e), baarit saa yleensä aika paljon enemmän.
jenkit seuraa tarkkaan tämän 10% säännön, jos kuvitellaan että sama käytäntö olisi suomessa saisin kutakuinkin 100€/pvä.
jotkut paikat säästää virkistymisrahastoon tipit mutta kaikissa paikoissa missä itse ollut ne on vaan jaettu ja niillä saa sit tehdä mitä lystää.
suurin vastaanottamani määrä näin äkillisesti muisteltuna on ollut 50€ ja aikoja sitten saatiin pieneltä ryhmältä 100€.
se että jotkut luulee että tippaamisella saisi paremman palvelun (ehkä toimii baareissa..) on ainakin henkilökohtaisesti paskapuhetta, palvelu on miltei ohi siinä vaiheessa kun tipit jätetään.
parasta palvelua multa saa ehdottomasti silloin jos mua kohdellaan hyvin ja ei tulla nenä ilmassa palveltavaksi.
muistelen lämmöllä yhtä todella mukavaa pariskuntaa joka käy aina silloin tällöin meillä syömässä (nämä ei tippejä jätä) jotka kohtelee tarjoilijaa todella hyvin ja kunnioitettavasti, juttelee paljon kanssani, ja kokeilee lähestulkoon aina suosituksiani, aina kiittäen.
rahalla ei kaikkea katsos voi saada, tipit on kivoja mutta hauskat, rennot ja kokeiluhaluiset asiakkaat on kivemmat. - ameriikassa
ravintola duunari kirjoitti:
suomalaiseen kulttuuriin ei ole vielä rantautunut tämä ns tippikulttuuri. jotkut jättää mutta useimmiten ei jätetä.
yleisin käytäntö on että kaikki päivän aikana saadut tipit jaetaan koko henkilökunnan kesken, jotta ruoantekijätkin osan siitä saa.
monilla nuorilla on mielikuva että sitä tippiä tulee paljonkin (riippuen paikasta) mutta tyypillinen summa mitä itse saan (olen suositussa ja tasokkaassa paikassa töissä) liikkuu 2-5e välissä. joskus ei lainkaan ja joskus sitä voi tulla enemmänkin(viikonloppusin saatta sitten tulla joskus 10e), baarit saa yleensä aika paljon enemmän.
jenkit seuraa tarkkaan tämän 10% säännön, jos kuvitellaan että sama käytäntö olisi suomessa saisin kutakuinkin 100€/pvä.
jotkut paikat säästää virkistymisrahastoon tipit mutta kaikissa paikoissa missä itse ollut ne on vaan jaettu ja niillä saa sit tehdä mitä lystää.
suurin vastaanottamani määrä näin äkillisesti muisteltuna on ollut 50€ ja aikoja sitten saatiin pieneltä ryhmältä 100€.
se että jotkut luulee että tippaamisella saisi paremman palvelun (ehkä toimii baareissa..) on ainakin henkilökohtaisesti paskapuhetta, palvelu on miltei ohi siinä vaiheessa kun tipit jätetään.
parasta palvelua multa saa ehdottomasti silloin jos mua kohdellaan hyvin ja ei tulla nenä ilmassa palveltavaksi.
muistelen lämmöllä yhtä todella mukavaa pariskuntaa joka käy aina silloin tällöin meillä syömässä (nämä ei tippejä jätä) jotka kohtelee tarjoilijaa todella hyvin ja kunnioitettavasti, juttelee paljon kanssani, ja kokeilee lähestulkoon aina suosituksiani, aina kiittäen.
rahalla ei kaikkea katsos voi saada, tipit on kivoja mutta hauskat, rennot ja kokeiluhaluiset asiakkaat on kivemmat.ne tarjoilijoiden palkat on sitten 0-5$ tunnilta koska saavat osan palkasta tippeinä.
- vastaisuuden varalle
Onpa törkeää välistä vetoa. Kyllä asiakas on tarkoittanut tipin nimenomaan henkilökunnalle. Kiva olisi, jos tipeistä saisi myös keittiöhenkilökunta omansa.
Kyllä mä olen aina saanut pitää korttitippini tehdessäni HOKille töitä! Enkä ole koskaan kuullut paikasta jossa niitä ei saisi pitää. Jos HOKin, tai kenen tahansa, jossain toimipisteessä on tuollainen käytäntö, niin nyt äkkiä iso meteli päälle. Äläkä valita täälä. Ota yhteys liittoon, iltapäivälehtiin ja vaikka joulupukkiin, mutta TEE JOTAKIN!!
- Viinuri
Janni kirjoitti:
Kyllä mä olen aina saanut pitää korttitippini tehdessäni HOKille töitä! Enkä ole koskaan kuullut paikasta jossa niitä ei saisi pitää. Jos HOKin, tai kenen tahansa, jossain toimipisteessä on tuollainen käytäntö, niin nyt äkkiä iso meteli päälle. Äläkä valita täälä. Ota yhteys liittoon, iltapäivälehtiin ja vaikka joulupukkiin, mutta TEE JOTAKIN!!
Älä hintti puhu p.skaa.
Vai oletko pussannut johtajien persettä.
Sen jälkeen kun uusi tietokonesysteemi ja uudet kassakoneet tulivat on ainakin Chiko's ja Rosso-ketjuissa noudatettu ehdotonta määräystä että kaikki raha joka kulkee systeemin kautta kuuluu yhtiölle.
Muista yhtiön paikoista en voi sanoa mitään.
Tuntuu vaan oudolta että näin on vain osassa yhtiötä. - ei paskapuhetta
Viinuri kirjoitti:
Älä hintti puhu p.skaa.
Vai oletko pussannut johtajien persettä.
Sen jälkeen kun uusi tietokonesysteemi ja uudet kassakoneet tulivat on ainakin Chiko's ja Rosso-ketjuissa noudatettu ehdotonta määräystä että kaikki raha joka kulkee systeemin kautta kuuluu yhtiölle.
Muista yhtiön paikoista en voi sanoa mitään.
Tuntuu vaan oudolta että näin on vain osassa yhtiötä.Olen ollut sekä HOKin ketjupaikoissa että HOKin paremmassa paikassa töissä. Ketjupaikoissa tipit, myös korttitipit, jaettiin henkilökunnan kesken päälliköiden toimesta jossain toimiston pimeydessä epämääräisin väliajoin, joten en voi tietää mitä tilityksissä näkyville korttitipeille tapahtui. Enpä ole edes ajatellut, että nehän voidaan tosiaan ottaa eroon koska tilityksiin jää korttitippien määristä tiedot. Tai siis en ole voinut kuvitellakaan etteivätkö ne päätyisi henkilökunnalle.
Paremmassa paikassa taas tipit jaettiin aina illan päätteeksi milloin kenenkin iltavuorolaisen toimesta. Myös slipeiltä veloitetut korttitipit siirrettiin käteisenä tippipurkkiin, jonka sisältö jaettiin kaikkien sinä päivässä töissä olleiden kesken. Eli firma ei vetänyt siellä välistä senttiäkään, se on varma.
Jos lie sitten eri systeemi noissa ketjupaikoissa. Onneksi en enää ole ko. firmassa töissä.
Ja eihän HOK muutenkaan kohtele tasapuolisesti eri ravintoloiden henkilökuntaa, joten mikä ihme tuo nyt sitten olisi jos tipeissäkin joitain viilattaisiin linssiin... - Viinuri
ei paskapuhetta kirjoitti:
Olen ollut sekä HOKin ketjupaikoissa että HOKin paremmassa paikassa töissä. Ketjupaikoissa tipit, myös korttitipit, jaettiin henkilökunnan kesken päälliköiden toimesta jossain toimiston pimeydessä epämääräisin väliajoin, joten en voi tietää mitä tilityksissä näkyville korttitipeille tapahtui. Enpä ole edes ajatellut, että nehän voidaan tosiaan ottaa eroon koska tilityksiin jää korttitippien määristä tiedot. Tai siis en ole voinut kuvitellakaan etteivätkö ne päätyisi henkilökunnalle.
Paremmassa paikassa taas tipit jaettiin aina illan päätteeksi milloin kenenkin iltavuorolaisen toimesta. Myös slipeiltä veloitetut korttitipit siirrettiin käteisenä tippipurkkiin, jonka sisältö jaettiin kaikkien sinä päivässä töissä olleiden kesken. Eli firma ei vetänyt siellä välistä senttiäkään, se on varma.
Jos lie sitten eri systeemi noissa ketjupaikoissa. Onneksi en enää ole ko. firmassa töissä.
Ja eihän HOK muutenkaan kohtele tasapuolisesti eri ravintoloiden henkilökuntaa, joten mikä ihme tuo nyt sitten olisi jos tipeissäkin joitain viilattaisiin linssiin...Joo, totta ja vähemmän totta "Kokemusta"n jutussa.
Olen extrana HOK:ssa ja olen tehnyt ennen töitä vain tietyn osastonjohtajan paikoissa.
Kyseisissä halvemman luokan ketjupaikoissa viedään korttimaksutipit henkilökunnalta ohi ilmeisesti ko.johtajan määräyksestä.
Nyt olen siirtynyt keskustaan toisen johtajan paikkaan, ja nykyisessä paikassa jaetaan korttitipit niin kuin pitää.
Jäi vähän paha maku suuhun.
- Tippaaja
Meillä tippaaminen käy siten, että kun on syöty ja pyydetty lasku ja kun tarjoilija tuo sen laskun niin toimitaan näin:
1) Kun maksetaan kortilla, niin kortti laitetaan siihen pienelle tarjottimelle tai pieneen taitettavaan kansioon jolla tarjoilija on tuonut laskun. Usein siinä kansiossa on pieni lokero kortille johon sen voi laittaa. Joskus nostetaan se kansio pystyyn pöydälle, se on merkki tarjoilijalle, että olemme valmiit maksamaan. Tarjoilija käy kuittaamassa kortin, tuo kortin ja laskun kansiossa takaisin ja jättää sen siihen. Kortinhaltija kuittaa laskun ja lisää haluamansa tipin sille tarkoitetulle viivalle. Merkitsee myös yhteissumman. Joskus kuitti on jäljentävä, maksaja ottaa oman puoliskonsa. Joskus itselle jäävä kuitti on erikseen ja maksaja ottaa sen itselleen ja merkitsee siihen maksamansa kokonaissumman. Kansio tai tarjotin jätetään pöydälle ja poistutaan.
2) Kun maksu tapahtuu käteisellä ja jos maksajalla sattuu olemaan sopiva summa lompakossa niin eikun jättää maksun tippeineen siihen ja poistuu. Jos ei sopivaa summaa löydy, niin odotetaan, että tarjoilija käy kassalla perimässä laskun summan ja kun hän tuo vaihtorahat ja poistuu niin asiakas jättää sitten niistä saamistaan vaihtorahoista haluamansa tipin, ja jos ei riitä niin kaivelee lompakostaan lisää käteistä. Jättää tipin siihen kansioon tai tarjottimelle ja poistuu ravintolasta.
Tarjoilijat eivät jää koskaan paikalle norkoilemaan ja seuraamaan "maksutapahtumaa", se olisi hyvin epäkohteliasta asiakasta kohtaan. - tipataan
on strippibaari, siellä tipattavat strippaajat saavat oikeasti palkkansa niistä niistä tipeistä. Tarjoilijoille maksetaan suomessa kunnon palkka, joten tipit eivät kuulu asiaan. Toisin kuin esim. usassa jossa tarjoilijoille maksetaan 0-5e/t.
- rav. duunari..
että noin surkea palkka jenkeis joten otin ja tutkisin tota hieman... hmm.. keskiverto palkka tarjoilijalla on kutakuinkin 2.20$ mutta tippejä he keskimäärin saa tunnilta (riippuen paikasta,ammattitaidosta..) on sitten lähemmäksi 20$ ja kun siellä on "pakko" jättää sitä tippiä niin se tekee n. 16€ h, suomessa tarjoilija saa palkkaa 9,34€/h ja tippiä muutama euro päälle..
eli lopujen lopuks.. kuka tienaa enemmän?
kuukausipalkkalainen tarjoilija saa suomessa käteen n. 1150-1250€.. hyvä liksako? - rav. duunari..
rav. duunari.. kirjoitti:
että noin surkea palkka jenkeis joten otin ja tutkisin tota hieman... hmm.. keskiverto palkka tarjoilijalla on kutakuinkin 2.20$ mutta tippejä he keskimäärin saa tunnilta (riippuen paikasta,ammattitaidosta..) on sitten lähemmäksi 20$ ja kun siellä on "pakko" jättää sitä tippiä niin se tekee n. 16€ h, suomessa tarjoilija saa palkkaa 9,34€/h ja tippiä muutama euro päälle..
eli lopujen lopuks.. kuka tienaa enemmän?
kuukausipalkkalainen tarjoilija saa suomessa käteen n. 1150-1250€.. hyvä liksako?että useat ei edes näe sitä oikeata palkkaa vaan se on se osa mitä he veroja maksaa..
- tulotaso
rav. duunari.. kirjoitti:
että noin surkea palkka jenkeis joten otin ja tutkisin tota hieman... hmm.. keskiverto palkka tarjoilijalla on kutakuinkin 2.20$ mutta tippejä he keskimäärin saa tunnilta (riippuen paikasta,ammattitaidosta..) on sitten lähemmäksi 20$ ja kun siellä on "pakko" jättää sitä tippiä niin se tekee n. 16€ h, suomessa tarjoilija saa palkkaa 9,34€/h ja tippiä muutama euro päälle..
eli lopujen lopuks.. kuka tienaa enemmän?
kuukausipalkkalainen tarjoilija saa suomessa käteen n. 1150-1250€.. hyvä liksako?on kautta linjan parempi. Eli siinä missä IT alalla työskentelevä insinööri saa täällä 18e/t brutto niin siellä se on vähintään kaksinkertainen noin esimerkkinä, joten asiakkaillakin on varaa tippailla.
- ne saa tuohon lisät
rav. duunari.. kirjoitti:
että noin surkea palkka jenkeis joten otin ja tutkisin tota hieman... hmm.. keskiverto palkka tarjoilijalla on kutakuinkin 2.20$ mutta tippejä he keskimäärin saa tunnilta (riippuen paikasta,ammattitaidosta..) on sitten lähemmäksi 20$ ja kun siellä on "pakko" jättää sitä tippiä niin se tekee n. 16€ h, suomessa tarjoilija saa palkkaa 9,34€/h ja tippiä muutama euro päälle..
eli lopujen lopuks.. kuka tienaa enemmän?
kuukausipalkkalainen tarjoilija saa suomessa käteen n. 1150-1250€.. hyvä liksako?päälle illoista, öistä, viikonlopuista. Eli tuplasti lisää hintaa tuohon.
- jopa epäkohteliasta - alent...
Suomessa ei makseta tippiä.
Tippi on jo palkassa.- sanottu
Herra/rouva Juntti käy ravintolassa varmaan vain silloin kun joku muu maksaa. Jos nyt käy niin onnellisesti, että mennään omalla rahalla niin vaihtoehtoja on kaksi Rax jossa seisova pöytä kinkkupizzaa niin paljon kuin jaksaa syödä tai jos on juhla niin eikun Rossoon jossa asiakkaita palvellaan juuri niin kuin tällaisiä kuuluukin.
Veikkaan, että tilaat yleensä pippuripihvin kypsänä ranskalaisilla ja juomaksi iso kola tai kalja (niin kuin teilläpäin sanotaan). Tiedoksi vaan, että sivistyneet ihmiset puhuvat oluesta.
Laitoit sitten varmuuden vuoksi mielipiteesi kaikkiin asiaa koskeviin keskusteluihin, joten teen samoin.
Terveisin ahne tarjoilija - jakeluun: tippiä ei kuulu m...
sanottu kirjoitti:
Herra/rouva Juntti käy ravintolassa varmaan vain silloin kun joku muu maksaa. Jos nyt käy niin onnellisesti, että mennään omalla rahalla niin vaihtoehtoja on kaksi Rax jossa seisova pöytä kinkkupizzaa niin paljon kuin jaksaa syödä tai jos on juhla niin eikun Rossoon jossa asiakkaita palvellaan juuri niin kuin tällaisiä kuuluukin.
Veikkaan, että tilaat yleensä pippuripihvin kypsänä ranskalaisilla ja juomaksi iso kola tai kalja (niin kuin teilläpäin sanotaan). Tiedoksi vaan, että sivistyneet ihmiset puhuvat oluesta.
Laitoit sitten varmuuden vuoksi mielipiteesi kaikkiin asiaa koskeviin keskusteluihin, joten teen samoin.
Terveisin ahne tarjoilijaTämän tippikeskustelun ovat oletettavasti täällä aloittaneet kesäksi terasseille palkatut teinit, jotka juuri ovat juomakortinsa saaneet suoritettua.
Rahan himossaan yrittävät vilauttaa reittä ja tissiä saadakseen tippiä, kalja kun on samaa kuraa joka muovimukissa.
Tipin maksaminen on todellakin tyylitöntä! - tähän
jakeluun: tippiä ei kuulu m... kirjoitti:
Tämän tippikeskustelun ovat oletettavasti täällä aloittaneet kesäksi terasseille palkatut teinit, jotka juuri ovat juomakortinsa saaneet suoritettua.
Rahan himossaan yrittävät vilauttaa reittä ja tissiä saadakseen tippiä, kalja kun on samaa kuraa joka muovimukissa.
Tipin maksaminen on todellakin tyylitöntä!Voisitko kertoa, kommenttisi kun näyttää herättävän keskustelua oikein kunnolla.
Olisi kiva kuulla millä seudulla yleensä pyörit?
Eipä ole tullut mieleenkään tissin vilauttelut ja muut asiat mitä mainitsit.
Jos tipin antaminen on tarjoilijan aliarvioimista niin voitko kertoa meille kaikille MIKÄ OLISI OIKEA TAPA KIITTÄÄ TARJOILIJAA.(siis sinun mielestäsi)
Ai niin, mikä on juomakortti?
Mainitsit muuten sanan kalja, katsopa muutkin keskustelut... - rahaa ei kuulu jakaa
tähän kirjoitti:
Voisitko kertoa, kommenttisi kun näyttää herättävän keskustelua oikein kunnolla.
Olisi kiva kuulla millä seudulla yleensä pyörit?
Eipä ole tullut mieleenkään tissin vilauttelut ja muut asiat mitä mainitsit.
Jos tipin antaminen on tarjoilijan aliarvioimista niin voitko kertoa meille kaikille MIKÄ OLISI OIKEA TAPA KIITTÄÄ TARJOILIJAA.(siis sinun mielestäsi)
Ai niin, mikä on juomakortti?
Mainitsit muuten sanan kalja, katsopa muutkin keskustelut...Tarjoilija tekee vaan työtään ja sen tekeminen hyvin on oletusarvo.
Tarjoilijat haluavat tippiä, ja vasta silloin suostuvat hyvään palveluun.
Vähän sama juttu, kuin sairaanhoitaja huutavat euro tunnissa lisää palkaa, jolloin lupaavat hoitaa potilaitaan paremmin.
- alentavaa
Vertaisin tipin antamista vähän almujen jakoon! En pidä tarjoilijoita niin säälittävinä ja huono-osaisina, että heille pitäisi hengen pitimiksi jakaa ylimääräistä. Jos niin heikosti on, on syytä käydä pomon kanssa taikka viimekädessä kelan tädin juttusilla.
- Alensimme tarjoilijoita
Jaa, mekin eilen sitten mieheni kanssa alensimme tarjoilijoita oikein kunnolla jälkeen kerran. Kävimme perinteiseen perjantaitapaan syömässä kolmen ruokalajin illallisen yhdessä suosikkiravintoloistamme. Lasku oli 79,90 €, mieheni maksoi sen Platina-Amexillaan ja laittoi loppusummaksi 90 €, tipaten siis tavalla jota hän yleensäkin käyttää (paitsi jos palvelu on huonoa). Lähtiessämme tarjoilijat näyttivät iloisilta ja tyytyväisiltä. Hyvin osasivat feikata alennuksen tunteensa. Luulenpa että tästä eteenpäinkin alennamme tarjoilijoita.
- mokailkaa ihan vapaasti
Alensimme tarjoilijoita kirjoitti:
Jaa, mekin eilen sitten mieheni kanssa alensimme tarjoilijoita oikein kunnolla jälkeen kerran. Kävimme perinteiseen perjantaitapaan syömässä kolmen ruokalajin illallisen yhdessä suosikkiravintoloistamme. Lasku oli 79,90 €, mieheni maksoi sen Platina-Amexillaan ja laittoi loppusummaksi 90 €, tipaten siis tavalla jota hän yleensäkin käyttää (paitsi jos palvelu on huonoa). Lähtiessämme tarjoilijat näyttivät iloisilta ja tyytyväisiltä. Hyvin osasivat feikata alennuksen tunteensa. Luulenpa että tästä eteenpäinkin alennamme tarjoilijoita.
Olkaa hyvä vaan, mutta älkää odottako moukkamaista käytöstä muilta!
- ja ostospaikkansa
Varokaa näitä paikkoja, missä tarjoilijat pitävät itseään asiakkaitaan parempina ja arvioivat asiakkaansa maasta kantapäähän ensisilmäyksellä - ja päätyvät hymyilemään vain niille, joilta arvelevat saavansa tippiä.
Moni heistä ei ymmärrä, että yleensä se on köyhä, jolla on kaikki päällä ja loput kainalossa. Tähän samaan virhearvioon sortuvia myyjiä on asiakaspalvelijoina paljon myös vaatekaupoissa.- kantapäähän...
...ei ole onneksi kovin pitkä matka... Itse katselen kyllä asiakasta silmiin enkä kengänkantoihin.
- sopii kuvaukseen
kantapäähän... kirjoitti:
...ei ole onneksi kovin pitkä matka... Itse katselen kyllä asiakasta silmiin enkä kengänkantoihin.
..kuvaa hyvin tarjoilijaa - ei tajua, mitä maasta kantapäähän tarkoittaa.. ja silti tekee johtopäätöksiä. Ja on mielestään oikeassa!
- Suomessa osataan
sopii kuvaukseen kirjoitti:
..kuvaa hyvin tarjoilijaa - ei tajua, mitä maasta kantapäähän tarkoittaa.. ja silti tekee johtopäätöksiä. Ja on mielestään oikeassa!
Kyllähän sen moni tarjoilija on kuullut, mikä on maan tapa. Seurueessa oleva ulkomaalainen kysyy, onko tapana jättää tippiä ja suomalaiset avuliasti vastaavat että ei, ei missään nimessä.
Itse pidän alentavana sitä, kun kolmen ruokalajin illallisen jälkeen saan tippiä 10 senttiä - se tuntuu enemmän halveksunnalta kuin hyvältä tahdolta.
Mutta mikä on palkkojen jakauma esim. muualla Euroopassa ? Kokemukseni mukaan muut eurooppalaiset ovat omaksuneet tippikulttuurin eri tavalla kuin täällä pimeässä pohjoisessa, mutta onko se ratkaiseva osa esim. Briteissä ?
Odotanko tippiä asiakkaalta ? Vaikka palkkaa työstäni saan ilahduttavat tipit silti. En myy itseäni tipeistä (vilauta reittä tai tissiä) mutta ajatus että saa siinä muodossa kiitosta hyvin tehdystä työstä ilahduttaa kyllä. Aivan kuten sanallinen kiitos ilahduttaa, se ehkä muistaa pidempään.
Jos asiakkaat kuitenkin juoksuttavat tarjoilijaa juoksuttamisen ilosta, silloin tippejä odottaa. Ja ketkä yleensä aina tippaavat ravintoloissa ? Muiden ravintoloiden työntekijät.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244606- 883714
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313463075- 542657
- 512589
- 2032583
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322390- 1522318
- 311945
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1071521