Typistäminen?

sauberko

Elikkäs missä typistäminen on mahdollista korvien ja hännän osalta, ja miten ne saadaan loppujen lopuksi pystyyn. Kaikki tiedot hinnoosta ja maista etc kiinnostaa. vai kannattaako ottaa ulkomailta pentu jolle nämä on jo tehty?

MITKÄÄN MUUT KOMMENTIT JA MIELIPITEET EI KIINNOSTA, VAAN KYSYMYKSIIN VASTAUKSET!!!!!!!!

Kiitos asiallisesti vastanneille jo etukäteen.=)

10

2475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos

      typistetyn haluat, niin sulla ei taida olla vaihtoehtoja kuin ottaa jo valmiiksi typistetty. suomessa EI SAA typistää, ja sellainen ell. joka näin tekee, saattaa menettää virkansa, koska on LAISSA KIELLETTY

      • Sauberko

        Joo, sen tiesinki jo.. Oli nokka kohti itärajaa?


      • saat vielä
        Sauberko kirjoitti:

        Joo, sen tiesinki jo.. Oli nokka kohti itärajaa?

        vaikka Venäjältä, Latviasta, Puolasta ja nyt taas Italiasta. Myös Eestistä sellaisen saaminen yhä vielä onnistuu, vaikkei luvallista ole enää aikoihin ollutkaan. He käyvät Latviassa typistämässä pennut, joten homma sitä myöten laillista!


      • kielto
        saat vielä kirjoitti:

        vaikka Venäjältä, Latviasta, Puolasta ja nyt taas Italiasta. Myös Eestistä sellaisen saaminen yhä vielä onnistuu, vaikkei luvallista ole enää aikoihin ollutkaan. He käyvät Latviassa typistämässä pennut, joten homma sitä myöten laillista!

        Venäjälläkin on typistyskielto tätä nykyä.


      • dal
        kielto kirjoitti:

        Venäjälläkin on typistyskielto tätä nykyä.

        EI KOSKE dobbereita!


    • muutama linkki
    • mannaryyyyni

      Osta suoraan typistetty pentu, jos typistetyn välttämättä haluat. (Ja kannattaa sitten muistaa ettei suomessa typän kanssa voi harrastaa juurikaan MITÄÄN. Ei PK-lajeja, näyttelyitä (paitsi EV- ja MV-näyttelyt). Tuskimpa kukaan suostuu edes harrastusporuikoihin koiraa ottamaan, kun vie paikan sitten mahdolliselta kisaajalta. Ajattelin vain infota, ettei harmita sitten jälkeenpäin kun koira on jo otettu.)

      Uskomatonta muuten kuinka vähän rotua harkitsevat, ja jopa omistavat, asioista tietävät. Meinaan tuo hintojen kysely viittaa siihen että olisi viemässä jopa aikuista koiraa em toimenpiteisiin..

      Oma asiasi kuitenkin on jos typistetyn haluat, mutta kannattaa katsoa asiaa jokaiselta kantilta ennen koiran hankkimista.
      Olethan myös tietoinen rodun haastavuudesta? Mahdollisista tuhoamisvimmasta ja eroahdistuksesta (huutaminen), dominanssi pyrkimykset, peruskoulutuksen tärkeyden painottaminen ja erittäin suuri liikunnan ja energianpurkamisen tarve. Nämä kaikki ovat mahdollisia asioita koirasi kohdalla jos päätät dobermannin ottaa, typistetyn tai luomun. Tosin suomalaisen luomun kohdalla sinulla olisi kasvattajan tuki ja neuvot apunasi.

      Lisä-infona muutamia rodussa kulkevia sairauksia mainitakseni; DCM (sydänlihasrappeuma, suurin kuolemaanjohtava sairaus dobermanneilla), CAH (dobermannien hepatiitti = kuolemaan johtava maksasairaus), von Wllerbrandin tauti (verenhyytymätauti/verenvuototauti) ynnä muut.
      Täällä tietoa http://www.sdy.fi/jalostus/Terveys.html

      Onnea pennun kanssa :)!

      • sillä lailla

        hupaisaa, ensin luettelet saarnaajan tapaan kaikki mahdolliset sairaudet ja samaan hengenvetoon toivotat onnea pennun kanssa, hymynaamalla varustettuna... olet vissiin taas yksi rotukoiran omistaja, jonka mielestä kukaan muu tässä maailmassa ei ole riittävän hyvä "sinun" rotuistasi koiraa omistamaan???


      • ***
        sillä lailla kirjoitti:

        hupaisaa, ensin luettelet saarnaajan tapaan kaikki mahdolliset sairaudet ja samaan hengenvetoon toivotat onnea pennun kanssa, hymynaamalla varustettuna... olet vissiin taas yksi rotukoiran omistaja, jonka mielestä kukaan muu tässä maailmassa ei ole riittävän hyvä "sinun" rotuistasi koiraa omistamaan???

        " kukaan muu tässä maailmassa ei ole riittävän hyvä "sinun" rotuistasi koiraa omistamaan??? "

        edellisestä kirjoituksesta voi vain sanoa että kirjoittaja on realisti (ei rotu sellainen), jos mitään ärsyttävää näkee niin ne on ne kaikki 6kk -18kk vanhat Doobermannit mitkä ovat lähteneet kiertoon!

        Eikä ole mitään syytä peitellä vikoja joita rodusta löytää, nehän ovat vain ominaisuuksia joiden kanssa joutuu elämään.

        Sitäpaitsi rajan voisi laittaa kiinni noille 1.1.2001 jälkeen syntyneille typätyille, pelkästä yrityksestä tuoda maahan voisi lätkäistä syytteen törkeästä eläin rääkkäysestä, ihan sama missä se on typistetty.


    • 1917

      Typistettyjä koiria tehdään vaikka täällä niitä pidettäisiinkin eläinrääkkäjinä,muutaman ihmisen mielipide ei paljon paina ja itelle ainakin tärkeempää on se että koirilla oisi hyvät kodit riippumatta siitä mihin suuntaan korvat sojottaa !!
      Yhtä ihania koiria ovat molemmat.
      Itelläni ollut aikasemmin venäjältä typätty koira ja nyt unkarista tuotu 5kk ikäinen koira jonka korvia vielä joutuu teippaamaan (eikä ne pennun menoa tunnu haittaavan).Olen myös omistanut typistämättömän.
      Dobberin kohdalla kannattaa kuitenkin miettiä minkä takia koiran haluaa (raju ulkonäkö ja munanjatke ihan vääriä syitä).
      Koira vaatii todella paljon....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4183
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3784
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2618
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1605
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe