Homeopatia hevoselle

lääkkeiden antotapa?

Osaako joku täällä sanoa miten hevoselle kuuluu oikeaoppisesti antaa homeopaattiset lääkkeet?
Yhdeltä homeopaatilta sain aikoinaan ohjeen liottaa pilleri vesitilkkaan ja imeyttää se esim. leipäpalaan.
Myöhemmin olen alkanut ihmettelemään tätä ohjetta, kun luin, että ennen ja jälkeen lääkkeenoton ei saisi olla nauttinut ruokaa ja juomaa.
Hevosille, joka ovat ulkona aamusta iltaan (ja jos ei voi joka kerta ottaa syystä ja toisesta esim. talliin), on kuitenkin aika vaikeaa noudattaa tuota sääntöä, kun ulkona on kuitenkin aina jotain syömistä ja tykkäävät mussuttaa jotain lähestulkoon kokoajan. Esim. ponini on tällainen.
Haluaisin myös uskoa homeopatian toimivan, mutta vähän hassulta tuntuu sekin, että jos pitäisi antaa esim. yksi pilleri sellaiselle isolle eläimelle, niin miten voi olla varma, että se päätyy täsmälleen oikeaan paikkaan ja elimistöön, eikä jää esim. jonnekin hammaskoloon tai putoa huomaamatta suusta pois.
Ruiskulla annettuna olis varmaankin paras.
Meillä vaan esim. poni kammoaa kaikkia ruiskuja siihen malliin, että lääkkeiden anto siten on joskus aivan toivotonta, vaikka kuinka huomaamatta yrittäisi homman tehdä. Itseltäni se ei ainakaan nykyään enää läheskään aina onnistu ja jos eläin ehtii päästä tiettyyn mielentilaan, on homma jo menetetty. Ruoan kanssa sille kaikki lääkkeet kyllä menevät, mutta voiko homeopaattisen muka antaa ruoan kanssa?

9

3013

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • thai

      Ihan sama mihin sen pillerin tai litkun tökkäät. Homeopatia ei vaikuta yhtään mihinkään. Viskaa tunkiolle niin hevoses säästyy pillerin antamiseen liittyvältä kiusaamiselta.

      Homeopatia on varmaan tutkituin huuhaapuoskaroinnin menettely. Ikinä sille ei ole löydetty mitään vaikutusta mihinkään. Tosin ei sillä ole haittavaikutuksiakaan, eihän veden ja sokeripillereiden nauttiminen kovinkaan vaarallista ole. Köyhiltä vaan menee rahat, mutta vanha periaatehan on että on synti antaa tyhmän pitää rahansa.

    • lllll-

      Oikeasti se homeopaattinen pilleri on pelkkää laktoosia. Jos lähtökohtana olevaa ainetta jatkuvasti laimennetaan niin, että lopullisessa annettavassa aineessa ei välttämättä ole jäljellä enää molekyyliäkään,pilleri ei voi olla vaikuttava tekijä. Silloin on käytännössä ihan sama sama, syökö pillerin hevonen vai hevosen emäntä.

    • eläinhomeopaatti

      Anna hevosellesi homeopaattiset rakeet 2-3 kappaletta liuotettuna pieneen vesimäärään ja annat sen liuoksen sitten ruiskulla tai lusikalla suuhun. Tällöin valmiste imeytyy limakalvoilta. Miten parhaiten onnistuu. EI sekoiteta mihinkään ruokaan.

      Tosi jännä, että tällä palstalla on näin paljon "tietäjiä". Itse teen homeopaattisia hoitoja ihmisille että eläimille ja on ollut ihanaa hoitaa eläimiä. Eläimet saavat aika usein avun homeopatiasta, jopa eläinlääkärit ihmettelevät paranemisia. Joten toivon, että ne henkilöt, jotka eivät ole homeopatiaan perehtyneet lakkaisivat mollaamasta tätä hienoa hoitomuotoa. Se on totta, että homeopaattinen valmiste ei sisällä mitään aineellista ainetta, mutta valmiste sisältää energiaimpulssin, joka antaa elimistölle käskyn alkaa itse itseänsä parantamaan. Itse pidän homeopatiaa toimivana energiahoitona ja todisteena siitä ovat lukuisat eläinpotilaat, jotka ovat parantuneet, ei siis voi olla kyse lumehoidosta!

      Nykyään useat eläinpotilaiden omistajat ovat täysin kyllästyneet jatkuviin antibioottikuureihin sekä jatkuvaan kortisonihoitoon eli ei tuo virallinen lääketiedekään aina ole pelastus. Kunnioitan kuitenkin lääketiedettä sekä lääkäreitä, he tekevät hienoa työtä. Toivon, että jonakin päivänä lääkärit että homeopaatit tekevät yhteistyötä, homeopatiaa voi käyttää lääketieteellisen hoidon ohessa. En ymmärrä, kuka tällaista vastakkainasettelua yleensäkään ajaa. Sekä lääkärit että homeopaatit tekevät työtään halusta auttaa potilaitaan, kumpikaan ei halua aiheuttaa lisäongelmia potilailleen. Antaa jokaisen valita itse itselleen, lapsilleen ja lemmikeilleen sopiva hoitomuoto, oli se sitten mitä tahansa.

      • eläintenomistajilta

        Näin siis homeopaatin sanoin "valmiste imeytyy" mutta toisaalta se "ei sisällä mitään aineellista ainetta". Eiköhän tämä vedätys tullutkin selväksi.

        Lääketieteen idea ymmärtääkseni on, että hoidon vaikuttavuuden täytyy olla tutkittua aikuisten oikeasti. Taikatemput ja "energiaimpulssit" eivät sitä ole.


      • nyt sitten
        eläintenomistajilta kirjoitti:

        Näin siis homeopaatin sanoin "valmiste imeytyy" mutta toisaalta se "ei sisällä mitään aineellista ainetta". Eiköhän tämä vedätys tullutkin selväksi.

        Lääketieteen idea ymmärtääkseni on, että hoidon vaikuttavuuden täytyy olla tutkittua aikuisten oikeasti. Taikatemput ja "energiaimpulssit" eivät sitä ole.

        sekoilet???????

        "Lääketieteen idea ymmärtääkseni on, että hoidon vaikuttavuuden täytyy olla tutkittua aikuisten oikeasti. Taikatemput ja "energiaimpulssit" eivät sitä ole."

        siis koska homepatiasta on tullut lääketiedettä??? Mulla on kyllä tuo mennyt ihan ohi.


      • äkjlkj
        nyt sitten kirjoitti:

        sekoilet???????

        "Lääketieteen idea ymmärtääkseni on, että hoidon vaikuttavuuden täytyy olla tutkittua aikuisten oikeasti. Taikatemput ja "energiaimpulssit" eivät sitä ole."

        siis koska homepatiasta on tullut lääketiedettä??? Mulla on kyllä tuo mennyt ihan ohi.

        "siis koska homepatiasta on tullut lääketiedettä"

        Ei ookaan. Toi energiaimpulssi näyttäs olevan otettu ylempää eläinhomeopaatin jutusta.


    • Anonyymi

      Heippa hei .
      Hevoseni parantui aikoinaan vaikeasta poskiontelotulehduksesta homeopatian avulla .
      Lääketiede ei siihen pystynyt vaikka kaikki kokeiltiin, jopa reikä porattiin hevoseni otsaan ja letku siitä, millä huuhdottiin poskionteloa . Vahvat antibiootitkaan eivät parantaneet ym . Kaikki kokeiltiin.
      Viimeisenä oljenkortena päätin vielä kokeilla homeopatian , koska tilanne oli aivan toivoton .
      Kuinkas ollakkaan , aikaa siinä meni noin maaliskuusta marraskuuhun, mutta hevoseni vahvistui ja parani . Ja kiitos homeopatialle , ilman sitä hevoseni olisi ollut haudassa jo 6 vuotiaana . Nyt porskuttaa jo 15 vuoden ikää , eikä poskiontelotulehdus ole uusinut 😊

    • Anonyymi

      Aikoinaan eräs tuttu ehdotti vakavasti sairaalle kissalleni ainoaksi hoidoksi homeopatiaa.
      Kissallani todettiin 9,5 vuotiaana perinnöllinen sairaus, kystinen nefriitti (rakkulaiset munuaiset). Eläinlääkäri määräsi jonkin nestemäisen lääkkeen, saatesanoilla "ei poista eikä paranna, mutta pitäisi helpottaa oireita".

      Homeopatia jäi kokeilematta, kun ymmärrykseni ei riittänyt siihen, että miten se, että omistajana uskon kissani paranevan, parantaa sen. (Tosin se eläinlääkärin määräämä lääkekin näin jälkeenpäin oli, että omistajana uskoin kissani selviävän ja elävän vielä vuosia.) Kissani piti lopettaa 3kk tuosta eläinlääkärin tekemästä diagnoosista, meni parissa päivässä niin huonoon kuntoon, ettei olisi ollut enää järkeä hoitaa. Sai jonkin selvittämättä jääneen aivoperäisen kohtauksen, eläinlääkärikään ei ollut varma että minkä. Vaelsi kuin haamu pitkin asuntoa, ei saanut kunnolla kontaktia. Seuraavana päivänä eläinlääkärin vastaanotolla ei reagoinut enää edes nimeensä. Eläinlääkäri sanoi, että voisihan sen aivot kuvata ja tehdä vaikka ja mitä, muttei ole eläimen kannalta järkevää.

      Ikävä ja kaipuu jäi. Oli se kissa oma persoonansa, perheenjäsen, jonka kanssa ehdin elää lähes 10 vuotta.

    • Anonyymi

      Energiaimpulssi?!?

      Saman saisi varmaan aikaan oikein tehdyllä hieronnalla, pistää elimistön nesteet liikkeelle, rentouttaa ja poistaa jumit lihaksista.
      Ihmiselle voisi toimia myös hypnoosi. Hypnotisoidaan ihminen uskomaan että parantui.
      Mitenköhän hypnoosi toimisi eläimellä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe