Ekologinen ratkaisu

Ekoperhe yli-insinööri

Suunnittelemme valuharkotaloa ilman styroksieristyksiä ja betonitäyttöjä. Paikallisesta sahalta olen kysynyt mahdollisuutta ostaa sahajauhoja eristeeksi seinärakenteeseen ja valun sijasta täytämme seinät sahajauholla.

Erittäin edullinen kuutiohinta. Onko mahdollisesti kukaan tehnyt "kivitaloa" näin luonnon mukaisella tavalla. Kuinka sajahauhon tiivistäminen tapahtuu, ettei jäisi ontelorakenteita seinään?

Tällä ratkaisulla saamme kivitalon näköisen mutta erittäin ekologisen talon. Yläpohjan eristeratkaisua mietimme vielä se voisi olla paikalliselta hirsiveistämöltä saatavaa lastua tai mahdollisesti jopa olkieriste voisi tulla kysymykseen.

7

1602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saadaan kantavuus?

      Valuharkon rakenteellinen kantavuus on 0 KN, eikä taida sahajauhokaan niitä parhaiten kantavia materiaaleja olla. Lisäksi jos rakenne olisi yksi valuharkko sahajauholla täytettynä, niin ekologisuus on hommasta kaukana. Lämmitysenergiaa tulee menemään moisessa P-A-L-J-O-N.

    • alivaltiosihteeri

      Olet sitten päättänyt viettää ihan oman aprillipäivän.

      • ....

        ja vielä oikein yli-insinööri. Leegoinsinöörikö?


    • raksaaja--sh

      Ulkopinta on nimittäin vihreän kasvuston peitossa jo viiden vuoden kuluttua.

    • '''

      Toivottavasti tuo sahanpurut valuharkon sisään oli vain puolitosissaan heitetty...

      Ekologisessa rakentamisessa taitaa puu olla edelleen runkona ja eristeenä (esim. puukuitu) ekologisin vaihtoehto, myös kun ajatellaan elinkaarikustannuksia. Tiili ei siinä mielessä ole elinkaareltaan kovin ekologinen esim. verrattuna betoniin.

      Talon olisi hyvä olla tiivis ja hyvin eristetty. Jos käyttää sahajauhoa eristeenä, tekisin rungon seuraavasti sisältä ulospäin, u=0,13-0,15W/m2K: valuharkkorunko (sis. valettu bet!), sahanpurueriste n.500 mm (ehdottaisin vaihtoehdoksi puukuitua ja eristepaksuus n. puolittuisi...), tuulensuojalevy puukuidusta, tuuletusrako ja julkisivuverhous. Julkisivun voi verhoilla puulla, levyllä tai rapata. Levyn päälle rappaus onnistuu mainiosti. Asiantuntijat osaavat sanoa mitkä levyt käyvät alustaksi (esim. silikaattilevyt). Aluslevyn ekologisuus kannattaa tarkistaa, koska niissä on huimia eroja. Sitten on kysymys erikseen kuinka ekologista rappaus on verrattuna esim. puuhun. Kivestä tulisi näin ollen tiivis sisäpuoli ja kantava rakenne taloon.

      Olkaa itse aktiivisia. Päätöksien pohjaksi on aina hyvä olla ekologisuudesta tiedot mustaa valkoisella. Meitä tietäjiä muuten riittää :)

    • homppajussi666

      Ekologisin talo Suomessa olisi ehdottomasti olkitalo. Mitä pienempi U-arvo, sitä parempi lämmöneristys. Passiivitalon määritelmä on että U-kerroin on pienempi kuin 0,15. Olkipaalitalolla U-kerroin on 0,13. Tarvitsee siis tosi vähän energiaa lämmitykseen. Lisäksi se on edullinen materiaali, joka jo itsessään sitoo hiilidioksidia.

      Etsikää netistä lisää tietoa.

      Esim. http://www.blogilista.fi/blogi/torpanpojan-projekteja/92806

    • pitkäikäisyyttä

      Voi varjele... toivottavasti edes rakennusvalvonta saa sinut järkiisi. Ei ekologisuus tarkoita sitä, että tehdään typeriä rakenteita. Ei ole ekologista, että talon ikä on 3 vuotta ja sitten se pitää polttaa, kun on sellaisessa kunnossa, ettei siinä voi asua. Ekologisuutta on se, että rakenne on kestävä ja vähän energiaa kuluttava. Varmaan joku Linkolalainen voi olla eri mieltä, mutta näin se vaan on. Jos passiivirakenne tai nollaenergiatalo on pystyssä vaikka 100 vuotta, niin on se nyt vaan paljon ekologisempi, kuin jostain hevosenjouhista kyhätty tekele, joka vie lämmitysenergiaa 100 kertaisesti joka vuosi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6346
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2150
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe