erätukun kiikaritähtäin

iska1

onko kellään kokemusta erätukun kiikaritähtäimestä säädettävästä 11 portaisesta pistetähtäimesta kun antavat jopa viidenvuoden takuun. se on 2,5-10x50

22

9242

Vastaukset

 • Kannattaa ihan suosiolla unohtaa nuo Erätukun vehkeet. Kiikaritähtäimissähän tapaa yleensä olla 30 vuoden takuu muualla... Hyvä tuo erätukun kiikaritähtäin ei siis ole - ei millään mittapuulla mitattuna. Jos halpaa kiikaritähtäintä katselet, niin silloin valintasi on ehdottomasti Swift. Ei sekään mitään huippulaatua ole, mutta onpahan siinäkin 30 vuoden takuu ja kyllä sillä ihan kohtuullista kasaa ampuu.

  • Jotain hyvääkin Erätukussa myyvät, mutta just nuo on ihan halpahallikamaa. Eli kertakäyttörojuja. Mitään tekemättömiä putkia. Eli ylihintaista turistikrääsää. Ja monta muuta kuvaavaa ilmaisus mieleeni tuli!


  • Res35 kirjoitti:

   Jotain hyvääkin Erätukussa myyvät, mutta just nuo on ihan halpahallikamaa. Eli kertakäyttörojuja. Mitään tekemättömiä putkia. Eli ylihintaista turistikrääsää. Ja monta muuta kuvaavaa ilmaisus mieleeni tuli!

   Eipä tuohon Erätukun putkeen saanut kirkasta selvää kuvaa vaikka kuinka säätelin.Onneksi en ollut vielä ostanut.
   Osta Weber niin saat rahallesi vastinetta paljon enemmän kuin arvaatkaan.


 • Suosittelen harkitsee vielä noita halpa kiikareita. Vaikka kirpasee hinnat hyvissä kiikareissa. niin suosittelen ostamaan. Huomaat eron kun kyttäät peuroja.

  • Pamautamme vain hetikohta pois päiviltä. Weber ja Amal mainioita kaasuttajia. Kiikareista kannattaa mieluummin ostaa Erätukku. Sopiiko ettei mitään Sabomnim-hölinää, koska ei ole hyvää kerrottavaa.


  • Kershwin kirjoitti:

   Pamautamme vain hetikohta pois päiviltä. Weber ja Amal mainioita kaasuttajia. Kiikareista kannattaa mieluummin ostaa Erätukku. Sopiiko ettei mitään Sabomnim-hölinää, koska ei ole hyvää kerrottavaa.

   zeissillä. ei tartte selitellä.


 • Kokemus pienempisuurennoksisesta Jahti kiikarista oli huono!
  Ei pysy kohdistus yhtään!

  • Eteisessä uusi Erätukun lehti. Kohta tämä pojan kiväärissä todella halpa kunnon kiikari peräti 30 mm runkoputkella. Toiset maksaa itsensä kipeiksi ostamalla älyttömänhintaisia putkia.


  • Turku / Pansio. kirjoitti:

   Eteisessä uusi Erätukun lehti. Kohta tämä pojan kiväärissä todella halpa kunnon kiikari peräti 30 mm runkoputkella. Toiset maksaa itsensä kipeiksi ostamalla älyttömänhintaisia putkia.

   Mainiosti pelittää Erätukun vermeet.


  • Saattaahan ne joillain kestääkin, en kiellä! Laatu ei vaan tahdo olla halpatuotteissa aina kovin tasaista! Muutama kymmenen tai sata paukkua voikin olla sitten jo optiikalle liikaa..
   Kipeeksi maksaa itsensä ostamalla joka syksy uuden kiikarin entisen jo hajonneen värkin tilalle..


  • kohdallaan kirjoitti:

   Saattaahan ne joillain kestääkin, en kiellä! Laatu ei vaan tahdo olla halpatuotteissa aina kovin tasaista! Muutama kymmenen tai sata paukkua voikin olla sitten jo optiikalle liikaa..
   Kipeeksi maksaa itsensä ostamalla joka syksy uuden kiikarin entisen jo hajonneen värkin tilalle..

   SE samma tsikkare jo neljälle vuosi.


  • kohdallaan kirjoitti:

   Saattaahan ne joillain kestääkin, en kiellä! Laatu ei vaan tahdo olla halpatuotteissa aina kovin tasaista! Muutama kymmenen tai sata paukkua voikin olla sitten jo optiikalle liikaa..
   Kipeeksi maksaa itsensä ostamalla joka syksy uuden kiikarin entisen jo hajonneen värkin tilalle..

   joka vuos hajjoovat. Onnii kato 5v takkuut ja ilimaset rahit.


 • Itsellä kiikari kesti 60 laukausta ja linssi irtosi rekyylistä tai jostain muusta syystä Epäilen kyllä että oli vain maanantai kappale, koska .308 rekyyli ei kyllä ole kovin paha. Että semmosta kokemusta

 • Kyllä kuvat erätukun lehdessä komeita, mutta optiikkaan pätee se , ettei halvalla saa laatua.Kun ostat kerralla kunnon putken, ei tarvitse aina olla ruuvaamassa, jos ammut samoilla latauksilla. Samaten sinulle on iloa vuosiksi eteen päin samasta tutusta kiikarista. Eräs hyvä ohje, pistä rahaa yhtä paljon, mitä ase uutena vähintään, ei tarte sen jälkeen miettiä kiikaria.Valitettavasti hinta seuraa usein laatua, samaten optiikka selvää, niin pv kuin myös illalla.Hyvää jahtikautta t.Schmidt&Spender

 • Ite ampunu aika paljon jahtikiikarilla ja yht. varmaan ammuttu parisataa..

  kohistin kiikarin. menin joku toinen päivä ampumaan. veiki johki sivuun sittenkin.. ja kohistin ja rupes kasa huonontumaa.. seuraavana päivänä rupeski menee minne sattuu ja kohistamine ei enää onnistu ollenkaa kun ei kohistukset pidä säätöö yhtään.. eli joka kerta saa olla kohistamassa kun ampuu!.. kyllä sanon että, päädyin siihen tulokseen että KIIKARI on paska. se on nähnyt varmaan viimeset päivänsä...
  jahti kiikari on 4-16x56.. muillakin näyttäs olevan samaa vikaa että kohistukset ei pysy paikallaan.?

  ELi ajattelin ostaa Meopta meopro 6-18x50mm onko joillaki kokemusta siitä?

 • Mulla 3-9x40 jota on kohdistettava kaiken aikaa... =(
  Sivusuunta pitää hyvin, mutta jos lasken korkeutta 5 naksua, niin tänään osuu ja huomenna 5 cm yli. Lisäksi korkeussäätö muuttuu, jos ammun 3x, tai 9 x;llä.
  En tiedä onko niin fiksu, että kertoimen suurentaminen myös korottaa osumapistettä ?

  Makso sillon 150e, ettei tästä nyt korkeelta tipu ja takuukin on vielä voimassa, mut toisaalta jos ostat tonnin putken, ni takaako että saat paremman ?

 • Kiikareissa on sellainen juju että säätöruuvit nojaavat linssiputkeen ja vastassa on jousi ,se on liikkuva osa ja saattaa olla vaikka miten sykkyrällä jos säädetään aivan laitaan,joissakin kiikareissa olen nähnyt säätöruuvin myös jousen puolella ja se kun sitten tiukataan kohdistuksen jälkeen niin eipä liiku
  paras ratkaisu olis Brnon säädettävät jalat ja vanha saksalainen optolyytti kiinteällä säädöllä,sen kun kerran laittaa kohdalleen niin ei tartte vikaa katella
  Matti kaupilla on ilmakkoon tarkoitettuja kiikareita,hinnakkaitakin,vaan jousitoimisessa tehoilkkarissa onkin sellainen täräys että siinä kiikarin veri punnitaan .308 on tupsaus jos täräystä mitataan
  itse rupean testailemaan veika oy,n venäläisiä kiikareita kunhan vähän kelit paranee ,täräyttelen melko monilla aseilla ja 45-70 on isommasta päästä=rekyylissä löytyy

 • Metsästyskaverilla oli tuollainen Jahti. Kun oli vaihtanut kaksi putkea takuuna eikä vieläkään pysynyt paikallaan vaihtoikin merkkiä. Kiinalainen mikä kiinalainen.

  • Vaihtoiko sinulta S&B:n tai Zeissin, Apelin kääntöjaloilla?


 • Nyt kun Erätukku on konkassa tämän voi paljastaa. Sen legendaarisen 199 euron Jahti-Jakt kiikaritähtäimen sai tuolloin Kiinasta hintaan 12,99, ja jos osti riittävän monta tuhatta, niin hinta tippui 7,90 euroon. Samaan hintaan tähtäimen kylkeen olisi voinut laittaa minkä nimen tahansa.

  Tämä mahdollisti Erätukun takuun silloin, eli jos tähtäimessä oli vikaa, he vaihtoivat uuden tilalle. Heh, no tuolla katteella vaihtoja saattoikin tehdä vaikka toistakymmentä, ja silti jäivät voitolle.

  Käytännössä siis paskinta "optiikkaa", mitä maanpäällä on koskaan nähty. Ja suomalaiset ostivat :)

 • Mulla olis ylimääräisenä weber 3-9*50 punapiste ristikko 30 mm putkella.

 • 6.5 x 55 se kiväärissä isoin erätukun kiikari paikoilla jo 8 v eikä mitään vikaa. Ammuttu parit hirvimerkit ja useampia hirviäki. Hyvä ja kirkas kiikari. Plussana hämärässä punaristikko. Pienemmästä kiikarista hajosi takalinssi 2 v kohdalla mutta kaatuminen aseen kanssa saattoi viottaa kiikaria

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös