Valmet 702 ohjaus vikaa

Vallu 702

Rattia pitää kääntää reilusti ja nopeasti että pyörät kääntyy - rauhallisella ohjaamisella mitään ei tapahdu - onko vika ratin akselin päässä olevassa orbitroolissa vai mikä se toosa lie ja mistä kannattaisi lähteä liikenteeseen ? On pikkuisen juonikas ajettava maantiellä tontilla touhutessa ei haittaa - pitäisi kuitenkin päästä 20 kilometrin päästä hakemaan kaivonrenkaita kärryllinen ja tuolla ei oikein tohi.

6

5644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fhjsfjsfj

      Ohan öljyä tarpeeksi?

      • Vallu 702

        On öljyä, eikä väljä ole etuakselin päässä.


    • Vallu 702

      Eli voiko tuota huoltaa vai onko mötikkä vaihdettava ?

    • nokiotta

      liekkö ohjaussylinterissä massiivinen oljyvuoto, jolloin ohjauksen öljy pakenee tiivisteen ohi aiheuttamatta haluttua ohjausliikettä. orbitroolissa vika on hyvin harvoin.

    • ____________----

      näin monta vuotta näin jälkikäteen. 702 mallisi on todennäköisesti ns. ensimmäistä mallia, jossa tehostajan sylinteri on vasemmalla puolella moottorin sivulla. sylinteri liikuttaa 2 olkavartta ylä- ja alapuolen kautta raidetankoja.

      olkavarsissa on poorit/hammastastus vain kehän toisella puolella "jostain ihmeen syystä". ohjaus on väljystyessä hengenvaarallinen, eikä kiristys auta. uudemmassa 702 mallissa ohjaus on toteutettu fiksummalla tavalla jossa sylinteri/sylinterit makaa etu-akselin suuntaisesti, mutta on herkempi metsässä rikkoutumaan kannikossa ja puissa.

      vaihtoehtona on 2 mahdollisuutta korjata. 1. malliin sai jälki-asennuksena uudemman mallin etuakselin=uudemmissa 702 mallssa oleva ohjaus.

      2. hitsata molemmat olkavarret. tee kunnon seevit akseliin ylä-ja alapäähän mihin olka varret kiinnitetään. kiristä olkavarsien pultit normaalisti

      huom! hitsaa "alempi" olka varsi isolla virralla ensin ja liitä raidetangot.

      tähän tarvitsee 2 henkilöä toinen pyörittää rattia ja toinen katsoo, että renkaiden "rajoittimet" eivät ota vastaan ennen, kuin tehostajan liike sylinterissä päättyy. jos olka varret on kasattaessa mennyt eri asentoon on sylinterissä tarpeeksi voimaa rikkoa olkavarsi renkaan törmättyä ääri-rajoittimeen "nm.kokemusta on"! tarkasta, että olkavarret on oikeassa asennossa ja renkaat liikkuu yhtä paljon molempiin äärisuuntiin.

      jos liikkeen ääri-rajoitin ottaa vastaan ensin ennen, kuin sylinteristä liike lakkaa tai jää vajaaksi. pidennä/lyhennä tarpeen mukaan iskunpituuttaa akselin päässä olevalla kierteellä ja kun saat ääri asennon iskun-pituuden säädettyä. tee viimeinen silaus halutessa säätämällä auraus kulmat. pidennys/lyhennys vaikuttaa ääri-äasentoon joten laita toinen katsomaan rajoittimia ja pyöritä rattia. tarvitteassa pidennä/lyhennä raide tankoja, sekä tehostaja iskunpituutta.

      viimeinen vaihe hitsaa ylempi-olka varsi kiinni isolla virralla suojaamalla moottori jollain märällä kankaalla.

      tee tämä etu-renkaat ilmassa, jotta renkaat pyörivät kevyesti. ja keula tietysti purettuna syyläristä. säädön voi tehdä myös yksin ilman koneen käyntiä renkaat ilmassa. suositellaan ensimmäiseksi!

      • Anonyymi

        Vanha juttu mutta nyt minulle ajankohtainen. Mistähän noita muutososia löytyy? Ja onko tuosta hitsausohjeesta mitään kuvaa antaa? Mihin hitsataan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2610
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1640
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1055
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe