Toisessa silmässä näkö sumenee ajoittain!

ihme ja kumma

Tietäiskö joku, mistä vois johtua kun toisessa (vasen) silmässä näkö välillä sumenee. Varsinkin kun katsoo vaikka ikkunasta ulos, toinen silmä näkee sumeammin kuin toinen. Tai kun katsoo valoon päin, on toinen silmä usein sumuisempi. Välillä räpäyttämällä menee ohi, muttei aina.

26

32138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tota on kestänyt?

      Eli siis miten kauan sulla on ollu tota ja tapahtuuko sitä vaan joskus? Jos toi on jatkunu pitkään, kannattaa mennä silmälääkärille varmuuden vuoksi. Silmien kanssa ei kannata paljon leikkiä. Mitä nopeammin saat hoitoa, jos tarttet, niin sitä parempi.

      Mun silmien sumentuminen tapahtui muutaman päivän aikana ja silmäsairaalassa mulla diagnosoitiin Amppe eli Acute Multifocal Placoid Pigment Epitheliopathy. Virus parantuu itsessään ja 80 prossan tod.näköisyydellä mulle ei jää mitään haittaa näköön. Nyt on kuitenkin jo vaikee ajaa autookin. Lekuri sanoi et se alkaa parin vk:n sisällä parantuu itsestään.Silmäkuvissa mulla on valkeita läikkiä silmien pohjissa vaikkei pitäis olla. Ehdotan kuitenkin eka sitä että menet optikolle tarkastuttaa näön, jos se on normaali en usko että syytä on huoleen.En kuitenkaan ole silmälääkäri,joten varminta olis aina se et kävisit tarkistuttaa näön lääkärissä.

      • ihme ja kumma

        Syksyllä oli muutamia kertoja. Kävi silloin silmälääkärillä, eikä mitään syytä löytänyt.

        Kyllä musta tuntuu, että tämä päivittäistä on. Oikein kun alkaa seuraamaan. Välillä tuntuu,ettei olisi, mutta kun tosiaan katsoo vaikka ulkoa tulevaa valoa kohti, tuntuu kuin toinen silmä olisi sumuisempi, vähän sellaisen utuisen oloinen.


      • silmänpohjakuvat?
        ihme ja kumma kirjoitti:

        Syksyllä oli muutamia kertoja. Kävi silloin silmälääkärillä, eikä mitään syytä löytänyt.

        Kyllä musta tuntuu, että tämä päivittäistä on. Oikein kun alkaa seuraamaan. Välillä tuntuu,ettei olisi, mutta kun tosiaan katsoo vaikka ulkoa tulevaa valoa kohti, tuntuu kuin toinen silmä olisi sumuisempi, vähän sellaisen utuisen oloinen.

        Hei,

        jos olet käynyt silmälääkärissä ja sulta on katsottu silmänpohjat, eikä niissä ole esim. mitään läikkiä, niin tod.näköisesti sulla ei ole mtään vakavaa. Koska jos silmälääkäri ei ole nähny mitään vakavaa esim.verkkokalvolla tai pohjissa,niin en usko että syytä on huoleen. Mulla on muutaman päivän aikana huonontunu näkö tosi paljon ja mulla todettiin sairaalassa Apmppe-virus. Ja mun silmäpohjissa näkyi valkeita läikkiä ja turvotus vasemman silmän tarkan näön kohdalla. Nään tällä hetkellä aika huonosti ja näkö heikkenee vielä tästä radikaalisti. Mutta onneksi 80 prossaa sairastaneiden näöistä paranee täysin entiselleen. Tää virus tulee flunssan jälkitautina ja kestää parista vksta pariin kk:een.

        Mut mul on näkökentässä harmaita alueita, eli näkökenttä on aika lailla sumea, ja kun menin lääkäriin, niin silmälääkäri huomasi heti muutoksia mun silmänpohjissa ja verkkokalvoissa. Joten uskon kyllä, että jos olet käyny silmälääkärillä, niin se tietää mitä tekee.


    • asia?

      Saitko diagnoosia, menikö vaiva itsestään ohi? Mulla nimittäin on nyt samaa, erityisesti toisessa silmässä näkö sumenee välillä pahastikin, välillä sumeus on molemmissa silmissä.

      Välillä sumenee lievemmin, välillä pahemmin. On raastavaa olla näkemättä kunnolla! :(

      • lisäten,

        ..minullakin näkö paranee toisinaan silmiä räpyttämällä, toisinaan näkö vain sumenee entisestään.


      • samaa vikaaa

        sama juttu täälläkin


      • Lasiainen

        Luultavasti johtuu lasiaisesta, mutta netti tiedin perusteelle paranee 2 -6 kk: ssa.


    • Imppa

      Mulla on täysin samanlaisia oireita kuin ootte kuvaillut. Kaikki alkoi tosin jostian migreenikohtauksen tapaisesta, jonka jälkeen toinen silmä on välillä ns. sumuinen ja varsinkin pimeällä ajaessa kirkkaat valot näyttävät sumuisilta. Olen tosin menossa keskiviikkona pään magneettikuvaukseen. Jos sieltä ei löydy mitään, kuten todellakin toivon, kai se on mentävä silmälääkärille..

    • Miten teillä menee??

      Kävin yksityisellä silmälääkärillä ja tutki silmänpohjat & verkkokalovot ja jotain muuta... Kävin myös näöntarkastuksessakin... Näkö on ok pientä heittoa vasemmassa silmässä.

      Aamuisin ja iltaisin etenkin sumenee ja pimeällä valot näyttävät sumealta. Saunassa huomaa helposto kuinka sumenee! Räpyttely tosiaan jeesaa useimmiten ja katse tarkentuu OK. Yleensä vain toisesa silmässä mutta vaihtelee...
      Näkökentässä näkyy selvä varjo, kun katsetta liikuttaa nopeasti ja etenkin vaaleaa taustaa vasten... ärsyttävää tuokin sen sumeuden lisäksi.

      Alkaa jo pelottamaan, kun tätä ollut jo yli kuukauden enemmän ja vähemmän. Niin ja olen 30 v mies.

      Onko teillä muilla kohtalotovereilla vaiva pahentunut/parantunut vai mitä??

      • Mahdollisesti voipi johtua

        AIka monesti erilaiset näköoireet, joille ei löydy silmälekurilta selitystä, johtuu yläniskavaivoista. Kun yläniska on jännittynyt, hermot jääpi pinteeseen. Sieltä se näköhermokin kun yläniskassa menee. Kokeilkaa ens kerralla, kun näkö sumenee, käännellä päätä, kiertää sitä tai kevyesti venytellä. Vaikuttiko mitenkään? Jos syytä ei löydy näköhermosta, silmästä, eikä päästä, niin suurella todennäköisyydellä vaiva on niskassa. Etenkin jos siihen liittyy muuta oiretta esim. kuulo, humaus tai kipu tms. Mutta esiintyä yksinäänkin sumeutta.


    • Benabdelalisk

      Olen sairastanut ja sairastan vieläkin sellasta sairautta kuin Hiiva. Siihen sairauteen kuuluu että välillä saattaa sumentua silmissä. Se on ärsyttävää ja ei ehkä lähde ihan räpäyttämällä silmää. Kannattaa kysyä lääkäriltä enemmän.

      • Anonyymi

        Sama vaiva itsellä ainakin erehtyy syömään tai juomaan missä on hiivaa johan slkaa hämärtää


    • Mhmm

      Mulla on ihan sama juttu toisessa silmässä, ollut jo kolme vuotta, mutta ei sumeus siis ole koko aikaa tainnut vaivata, vaan ilmenee aina välillä. Silmää räpsäyttämällä saan aina välillä sen katoamaan vähäksi aikaa. Tuli mielestäni tuollaiseksi sen jälkeen, kun sain vahingossa iskun kaverini kyynerpäästä silmääni. Olisi mukava tietää, että jos johtuu tuosta, niin voikohan näin myöhään enää parantaa mitenkään?

      • sadh

        Teillä on kaikilla huono kyynelneste eli kuivat silmät. Toi saunajuttu on ihan klassikko. Kostutuksia silmiin. Lähtee se "Hiivakin"...


      • fgsfgdf
        sadh kirjoitti:

        Teillä on kaikilla huono kyynelneste eli kuivat silmät. Toi saunajuttu on ihan klassikko. Kostutuksia silmiin. Lähtee se "Hiivakin"...

        Minulla on erityisesti vasemmassa silmässä sumentumista, mutta joskus myös oikeassa. Ja vasemman puolen korvassakin on kaikkea huminaa ja sellaista. Voi johtua niskasta ku kokoajan raksahtelee ku kääntelee päätä


    • maari02

      vasensilmä vasemmassareunassa vilinää.
      Mihin mahtaa viitata?

    • Jozzu

      Minulla menee myös välillä vasemmassa silmässä näkö sumeaksi. Räpäytys tosiaan auttaa, mutta äsken kesti sumeus pidempään, ja vedellä kun huuhtelin silmän niin meni sameus ohi. Välillä on myös roskan tunne vasemmassa silmässä. Olisikohan sitten vain kuivempi tuo vasen silmä vai mitä helkkaria.

      • Silmää tekevä

        Jozzu, ihan selkeät kuivasilmäisyys oireet. Roskan /hiekantunne, kirvely, veden valuminen, etenkin ulkona, väsyneet silmät. Oireet pahenevat etenkin iltaakohden. Lukeminen, telkkarin katsominen, päätetyö ym. missä tuijotetaan saattaa kuivattaa silmiä ja hetkellisesti sumeuttaa näköä. Keinokyyneltippoja eli kostutustippoja saa apteekista. Mitä paksumpaa sen parempi kostuttavuus ja kesto. Liikaa et voi kostutusta käyttä, päinvastoin yleensä käytetään liian harvoin eikä säännöllisesti. Kostutuksia voi joutua jonakin päivänä laittaa esim. 6 kertaa ja jonakin päivänä ei ehkä kertaakaan. Joten kostutusta kostutusta ja jos 2 viikon säännöllisen käytön jälkeen ei auta, niin kannattaa vaikkapa käydä silmälääkärillä näyttämässä silmiä.


      • Anonyymi

        Vaikuttaa allergialta


    • SamaJuttu

      Mulla ihan sama juttu paitsi että tää tapahtuu vaan aamuisin / jos valvon myöhään ja katon vaikka telkkaria. Ulkona kavereiden kanssakin välillä en nää toisella silmällä kauas läheskään niin hyvin kun toisella.

    • plmb2016

      Saattaa olla että ravinnosta tulee liian vähän A-vitamiinia ja sen esiasteita. Kannattaa kokeilla seuraavia ravintoaineita ja keinoja: kalanmaksaöljyä kauta vuoden 1 tlk päivässä. Siinä on myös A-vitamiinia mukana. A-vitamiinia onmaksaravinnossa ja kannattaa syödä maksaruokaa 1 tai 2 kertaa kuukaudessa. A-vitamiinin esiasteita saa värillisissä vihanneksissa karotenoideja . Myös luteiini ja zeaxantiini ovat näkökyvylle tärkeitä tukimolekyylejä varsinkin silmän tarkannäön alueelle. oranssit kuten porkkana, keltaiset kuten maissi ja muut vihannekset, kananmunan keltuainen ovat eduksi silmälle. Niitä voi katsoa hakusanooistakin. . Silmän ja kyynelkanavarakenteen ja lumireunojen kuivuus on heijastusta A-vitamiinin puutteesta. Se ei hoidu yhdessä päivässä, mutta jos koko vuoden tarkistaa ravintonsa A-vitamiinin, niin ensi vuonna ei ole tuollaista vaivaa. Evira ja fineli.fi antavat myös elintarviketietoutta.
      Toinen seikka mikä sumentaa silmää, on liiallinen sokleripitoisuus silmän sisällä. Jos verensokeri on mm 9mmol/L niin silloin on silmän sisällä 11 mmol/l., eli kannattaa pitää verensokeri normaalina.
      Liikunnalla saa sellaiset sameudet kyllä vähenemään: mutta ei vain mikään 5 minuutin liikunta. Kyllä siinä saa kävellä tunnin parikin.
      Saunakuuma samennuttaa helposti silmän pinnan, mutta ne sarveiskalvosolut uudistuvat kyllä nopeasti.

    • Anonyymi

      Mene kiireesti lääkäriin! Kyse voi olla aivoinfarktin esiasteesta. Se pitäisi sulkea pois.

    • Anonyymi

      ...siis tutkia ja jos ei ole ongelmia, se aivoinfarktin mahdollisuus on pois suljettu.

    • Anonyymi

      Siis kyseessä TIA kohtaus,
      mulla oli yksi, en olisi huomannut jos olisin vain kävellyt tms. Onneksi katsoin sivulle televisiota jonka teksti sumeni. Kun menin katsomaan peilistä näkyykö mitään, en huomannut mitään outoa matkalla.
      Monen tulee yöllä ja siten eivät huomaa, 5-20 min kohtausta ja sitten tulee ensimmäisenä se joka vie 𝙟𝙤𝙠𝙖 𝙫𝙞𝙚 𝙩𝙤𝙞𝙢𝙞𝙣𝙩𝙖𝙠𝙮𝙠𝙮𝙖̈ 𝙟𝙖 𝙖𝙟𝙤𝙠𝙤𝙧𝙩𝙞𝙣.

      Jos sumenee, kiireesti lääkäriin. Minulla sanoi kyllä ensin kun aikaa tilasin, soita kun sumenee uudelleen.
      Sitten lääkärissä sanoi heti, se on lähtö sairaalaan, kyse vain Hämeenlinnaan vai Tampereelle, oli keikka lääkäri ja piti soittaa sairaalan.


      https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00591

    • Anonyymi

      Minulla myös toinen silmä on hitaampi kuin toinen. Tämä ilmenee esimerkiksi luettuani jotain kirjaa, siis lähinäöllä. Kun sen jälkeen katson kauemmas, toinen silmä on epäselvempi kuin toinen. Jonkin ajan kuluttua se toinenkin silmä alkaa näkemään kauas tarkasti. Merkillistä, mutta totta.

      Silmälääkärissä kaikki ok, mutta mutta... Mahtavatko he ymmärtää tätä vaikeutta?

      • Anonyymi

        Itselläni on synnynnäinen näkövamma, ja vahvat lasit, ja olen tottunut käyttämään vaan lähinnä oikeata silmää, kun tätäkin nyt kirjoitan, niin näen ihan selvästi, eikä mikään näössäni häiritse, mutta jos suljen oikean silmäni, niin en meinaa nähdä vasemmalla selvästi tätä tekstiä, aivan kuin lasini ei olisi tarpeeksi vahva. Silmälääkärissä aina vasen on kuitenkin ollut ihan tarkka, en vaan sitä käytä kunnolla, kuten oikeaa silmää, ja siksi joudun oikean silmän sulkiessani tekemään töitä, että saan vasemman tarkentamaan kohteen mihin sillä katson. Olen muuten hiton tarkka tähtäämään, kun on vain yksi silmä tavallaan käytössä. Jännää miten tähänkin on tottunut, ettei se mitenkään haittaa sen kummemmin näkemistä. Luulis, että jos toinen silmä ei näe terävästi pientä tekstiä, se jotenkin tuntuisi epämukavalta, kuten häiriöt näkökentässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      82
      3560
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3344
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3129
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1981
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1545
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1311
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1302
    Aihe