Parhaat kohteet Havannassa

---

Oltais menossa Havannaan kahden yö vierailulle ensi helmikuussa.
Missä kaikkialla kannattaa vierailla noin lyhyenä aikana?
Noin lyhyellä visiitillä olis mukava tietää hieman etukäteen minne kannattaa mennä.

Sitten, mistä Havannasta kannattaa ostaa käsin käärittyjä sikareita? Onko niitä ihan normaaleissa kaupoissa vai onko jotain erillisiä sikariliikkeitä?

6

3102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PKK

      Ainakin Habana Vieja eli vanhakaupunki kannattaa katsastaa, parasta lienee puolen päivän opastus. Minulla oli viime kerralla hyvä englanninkielinen opas(tus), päättyi mojito-drinkille hotellin kattoterassille (Ambos Mundos). Ruokapaikoista suositus Los Nardos. Opastuksesta on myös se etu, etteivät häslääjät vaivaa. Kannattaa harkita käyntiä Vedadossa Nacional-hotellissa, sieltä pitäisi saada tietoa ajankohtaisista konserteista ja esiintyjistä: jazzia, salsaa yms. on tarjolla mutta se paras paikka vaihtelee esiintyjän ja päivän mukaan. Nacionalin takapihalla voi ihailla maisemia ja nauttia taas mojiton. Vedadossa hyvia ruokapaikkoja verrattain lähellä ovat Huron Azul ja Gringo Viejo. Vierailu Hemingwayn mökillä (jälleen opas englanniksi) on mahdollinen, jos Finca Vigia on sinä päivänä auki (kiinni myös sateella.)

      Sikarit kannattaa ostaa virallisesta kaupasta, en suosittele kadulta ostoa. Esimerkiksi El Floriditan (ylihinnoiteltu, kliininen Hemingway-rysä) lähellä on kelvollinen sikarikauppa La casa de ron y tabaco, rappusia ylös. Partagas Capitolion lähellä on hyvä paikka ostaa yksittäiskappaleita.

      Toki riippuu iästä, kiinnostuskohteista, sukupuolesta jne. mikä on "paras" kohde Havannassa. Kannattaa ottaa huomioon myös majapaikan sijainti (keskusta tai Vedado.)

      • cohiba

        Sikarit kannattaa minun mielestä ostaa pimeästi, ne on muuten melkoisen kalliita. Kun istut baarissa kysyy tarjoilija ennemmin tai myöhemmin kelpaisko sikarit. Hotelleissa sama juttu. Meilläkin oli Havannassa opastus ja se oli kyllä aika perseestä, siitä miehestä ei meinannut päästä millään eroon. Eli se olis halunnut viettää koko päivän meidän kanssa. En enää ottaisi mitään opastusta, matkaopaskirja riittää ainakin meikäläiselle. Oltiin kesäkuussa siellä ja Havanna oli todella kuuma, aika raskasta on siellä kävellä ja katsella nähtävyyksiä. Turistibaarit ja ravintolat kannattaa mielestäni unohtaa, tosi kallista. Parhaan baarin löysimme ihan sattumalta Capitolia vastapäätä, siellä oli vain paikallisia ja yksi japanilainen meidän lisäksi.


    • peepee2

      Isojen (lue: kalliiden) hotellien vastaanoton yhteydessä on turisti-infot, joista voit tiedustella kiertoajeluja ja maksaa ne myös sinne. Kiertoajelua suosittelen, koska siinä saat kokonaiskuvan, mikä kohde missäkin sijaitsee. Kiertoajelut kestävät n. 2-3 tuntia. Lopun ajan voit sitten käydä tarkemmin katsomassa sinulle kiinostavia paikkoja kiertoajelun varrella. Havanna on upea kokonaisuus ja paljon katsottavaa. Jos olet tanssija tai musiikin harrastaja et voi välttyä musiikilta Vanhan Havannan keskustassa.

      Tropicana show on maailmankuulu, mutta glitteriä ja kallis, en suosittele.

      Sikareja myydään joka kadunkulmassa, mutta jos oikeita haluat, niin Capitoliumin takana on Real Fabrica de Tabacas, oikea sikaritehdas, jossa voit tutustua sikarin valmistukseen ja ostaa "oikeita" sikareita. Hotellien shopeissa on myös oikeita sikareja saatavana, samoin "La Floridita"-baarin ("Hemingwayn baarin")yläkerrassa.

      • PKK

        Kiertoajelu kuulostaa hyvältä, itse sain Sprachcaffen Vanhankaupungin kävelyopastuksen osana Kilroyn starttipakettia. Muuten oppaat/opastukset ovat sattumankauppaa: Vallankumousmuseossa ja Capitoliossa ei saanut ollenkaan englanninkielistä opasta. Rommimuseossa sattui huono opas, samoin Partagasin Real Fabrica de Tabacasissa (toisella ryhmällä oli selvästi parempi.) Viñalesissa patikkaretkellä ja Santiagon Moncada-parakeilla oli oikein hyvät oppaat.

        Tropicanalle vaihtoehto on hotelli Nacionalin show, joka on vaatimattomapi mutta myös halvempi. Mutta jos on vain kaksi yötä, niin jättäisin kabareen väliin.

        Capitoliumin takana oleva Real Fabrica de Tabacas, oikea sikaritehdas, on juuri mainitsemani Partagas. "La Floridita"-baarin ("Hemingwayn baarin") yläkerta lienee samaten La casa de ron y tabaco. Laillisia merkkisikareita saa tupakkakauppojen ja -tehtaiden lisäksi tosiaan isojen hotellien lahjapuodeista ja lentokentältä. Aidot Montecristot ja Cohibat ovat kalliita, mutta Suomessa ne maksavat 2-4 kertaa enemmän. Ainakin tupakkakaupoissa myydään myös halvempia kansallisia pesosikareita. Kadulta ostettujen pimeiden sikareiden maastaviennissä voi olla ongelmia. 7-vuotias Havana Club on rommeista hyvä ostos, samanikäinen ja halvempi Ron de Santiago ei sekään ole huono.

        Jos haluaa välttää "turistipaikkoja", niin on hyvä osata espanjan kieltä.


    • Havana Club

      Tuo kaksi päivää on aika luhyt aika. Minä en ainakaan lähtisi mihinkään ohjatulle turistirysä kierrokselle johon uppoaa yksi päivä. Vaan ottaisin majoituksen vaikkapa Nacional/Melia? hotelliin tai johonkin muuhun Maleconia (rantakatu)lähellä olevaan hotelliin. Siitä sitten vaan kävellen liikkelle vanhaan kaupunkiin. Siellä voisi tutustua vaikkapa esim. ulkoilma marketiin ja rommi tehtaaseen. Välillä voi pysähtyä johonkin kadunvarsi ravintolaan nauttimaan vaikkapa cuba libren tai oluen ja jotain puurtavaa. Ilmaisia kaupungin karttoja saa hotelleista.

    • kohteita

      Parin päivän retki menee ihmetellessä ameriikanrautoja ja rappiota. Mutta jos välttämättä haluaa nähdä muutakin (en kyllä keksi mitään syytä siihen...):

      1. päivä kuluu mukavasti Viejassa eli vanhassa kaupungissa kierrellen (ja hätistellen kerjäläisiä/kaupustelijoita kintereiltä). Poiketa voi esim. katedraalissa, vallankumousmuseossa, taidemuseossa, Capitoliossa, automuseossa(!). Mojitot hotelli Ambos Mundosin kattokahvilassa kuuluvat asiaan. Katuelämän seurailu (ameriikanrautojen bongailu) on ihan mielenkiintoista, mutta rauhassa sitä voi tehdä vain katukahviloissa. Puistoissa ja Pradon varren penkeilläkin voi hetken istahtaa, mutta se houkuttelee verenimijät paikalle.

      2. päivä voisi kulua mukavasti vieraillen vaikkapa Jose Martin monumentilla (mahtavat näköalat) ja hautausmaalla (ovat vähän samalla suunnalla, taksia tarvitaan). Sieltä Vedadoon, jossa voi vierailla esim. hotelli Nacionalissa (terassilla tai uima-altaalla). Sieltä jaksaakin sitten vaikka kävellä Maleconia pitkin takaisin vanhaan kaupunkiin.

      Hotelli: keskuspuiston ympäristössä useita hotelleja, siis aivan vanhan kaupungin kupeessa. (Parque Central, Inglaterra, Telegrapho, Plaza, ja oma suosikkini Sevilla). Pari yötä menee niissä mukavasti. Pidemmän ajan olisi mieluummin Vedadon hotelleissa, joiden edustalla ei niin valtavasti kerjäläisiä.

      Ruokailu: unohda gourmet, ja etsi siisti pizzeria. Jos joku tulee kysymään voiko opastaa hyvään ravintolaan, ole tiukkana: EI. Jos satut huomaamaan paladarin (yksityisravintolan), voihan niitä kokeilla. Niissä on varsin vaatimattomat valikoimat: eli porsasta ja riisiä, tai kanaa tai papuja (maku on sama kaikissa). Oman hotellin ravintola voi olla hyvä valinta.

      Sikarit: hotelleissa omat sikarikaupat, joissa riittävät valikoimat. Ei missään tapauksessa kadulta tai muuten pimeästi (pimeästi myytävät sikarit ovat todella huonolaatuisia). Aiemmissa viesteissä mainittiinkin El Floriditan vieressä oleva ovi, josta portaat ylös tupakkakauppaan. Suosittelen, hyvä palvelu, hyvät valikoimat, ja rommit saa samasta paikasta. Obisbon (kävelykatu, joka alkaa El Floriditan kulmalta) liikkeissä kannattaa muutenkin vierailla (ainakin Cubita-kahvia kannattaa ostaa tuliaisiksi, vaikka kallista onkin).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2253
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1468
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1039
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      670
    Aihe