Ryan Air

Stansted

Heipsan! Lukaisin jo noita muita aihetta koskevia kirjotuksia mut ois vielä vähän kysyttävää..
Eli siis, Miten tuo maksu homma toimii, et kun maksan Electonilla netissä, niin mistä saan liput? Ja matkatavaroista piti siis maksaa, paljonko? Saiko matkalaukku tosiaan painaa vaan 15kg vai olenko ymmärtänyt väärin...? Miten Stanstedilta pääsee esim Victoria's stationille? Ja millä bussilla (bussifirmalla) pitäis matkustaa ja hintaiedotki ois tarpeen! :)

Kiitän ja kumarran kaikkia vastanneita!:) Vähän jännittää lähtä ekaa kertaa omin päin...

6

7665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olisi ainakin
    • Laura**

      Kun olet maksanut, sulle aukeaa sellainen vahvistussivu, jossa kaikki tiedot (varausnumero yms) ja se on sitten se asiakirja, jonka kanssa marssit lentokentälle eli eivät postita mitään matkalippuja etukäteen.

      Matkatavarat tosiaan maksaa myös. Eli sen mukaan otatko menopaluun vai pelkän menon tai paluun. Ja myös sen mukaan, kuinka monta laukkua otat (siis ne jotka menee ruumaan). Hinnan näet varausvaiheessa (en muista enää mitä ne maksoi, kai suurin piirtein 6 €/suunta/laukku) sitten. Ja tosiaan vain 15 kiloa saa olla ruumaan menevässä laukussa painoa. Käsimatkatavarat saavat painaa 10 kg.

      Kannattaa myös vertailla hintoja Blu1:iin, koska me saimme paluulennon halvemmalla Blue1:lta kuin RyanAirilta!

      Hyvää lomareissua!

      • kiribati

        painon ja mittojen kanssa kannattaa sitten olla tarkkana, ei kannata odottaa pienintäkään "sormien läpi katsomista". Ylimääräiset grammat (tai sentit) tulevat kalliiksi!

        Lisäksi joko Lontoon tai Liverpoolin päässä kentällä on Rynskillä ilmoitus, että käsimatkatavarat saavat painaa vain 7 kg. En tiedä pitääkö tuo paikkansa ja mitä tapahtuu jos painavat esim. 9 kg, kun itse matkustan aina kevyesti ja olen saanut tavarani mahtumaan alle seitsemään kiloon.

        Check-in:in voi tehdä netissä etukäteen, mutta jälleen kannattaa olla varma siitä, mitä on ottamassa mukaan, koska jos tiedot ovatkin väärin niin lisämaksuja rapsahtaa.

        Ja Englannin turvatarkastuksessa kannattaa varautua riisumaan mm. kengät, eli puhtaat sukat jalkaan :-) Nesteiden kuljetusmääräyksiinhän jokainen matkustaja on varmasti tutustunut. Itseltäni vietiin taskusta huulirasva, kun sitä ei ollut pakattu minigrip-pussiin ja laitettu erikseen hihnalle (Suomen ilmailulaitosten ohjeiden mukaan huulirasva ei kuulu nesteisiin, mutta eipä tehnyt mieli alkaa vängätä paikallisten viranomaisten kanssa).


    • Pip

      Liput tulevat sähköpostiisi. Britanniaan saa viedä vain YHDEN käsimatkatavaran (tähän ei siis lasketa lisäksi käsilaukkua tai läppäriä). Jokainen kassi maksaa Ryanairilla £5 ja se hinta on lisätty matkalippuun varausvaiheessa. Laukun enimmäispaino on 15 kg.

      Stanstedillä on vuorossa monta bussia, jotka järjestävät suoria kuljetuksia Victoria (tai Victoria Coach) Stationille (osa busseista taitaa kiertää Golders Greenin kautta ja tehdä pari pysähdystä). Bussifirmasta ei oikein ole väliä, liput ovat £8-10 luokkaa (juna olisi £6), ja bussin saa otettua mihin kellonaikaan tahansa lentokentältä.

      • vai näin :)

        Mistä nämä bussit lähtevät? Pitääkö liput ostaa erikseen jostain pisteestä vai saako bussikuskilta? Paljonko saa käsimatkatavarat Ryan Airilla painaa ja ovatko kovin tarkkoja painosta?


      • Pip
        vai näin :) kirjoitti:

        Mistä nämä bussit lähtevät? Pitääkö liput ostaa erikseen jostain pisteestä vai saako bussikuskilta? Paljonko saa käsimatkatavarat Ryan Airilla painaa ja ovatko kovin tarkkoja painosta?

        Bussit lähtevät terminaalin edestä. Siellä on myös pieni lippupiste, josta voit ostaa lipun. Bussiyhtiöillä jotka toimivat Stanstedin kentällä on lentojen aikataulut ja heillä on aina bussi odottamassa valmiina kun lento (vaikka kuinka myöhäinen) on laskeutunut.

        Käsimatkatavarat (joita saa olla vain 1kpl/henki UK:hon mentäessä)saavat Ryanairin mukaan painaa niin paljon kuin haluat (toisaalta mainos sanoo, että "within reason"), mutta laukun/käsilaukun/kassin tms. pitää olla mitoiltaan sellainen 40x60 cm (muistaakseni. Lentokentillä on sellaisia rautakehikkoja, joissa voi kokeilla, että mahtuuko matkatavara siihen).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      404
      7905
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      201
      5833
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      331
      2241
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1603
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1597
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1235
    7. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      9
      1202
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      183
      1200
    9. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      969
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      49
      910
    Aihe